Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kraft Heinz trekt bod op Unilever in

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Guus_Geluk
0
Kraft Heinz trekt bod op Unilever in

PITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz heeft zijn voorstel voor een fusie met Unilever ingetrokken. De twee ondernemingen meldden zondag in een gezamenlijke verklaring dat Kraft Heinz ,,vriendschappelijk heeft ingestemd'' met het intrekken van het plan.
De directie van het Nederlands-Britse Unilever had het fusievoorstel afgelopen week al resoluut van de hand gewezen. Het bedrijf zag onvoldoende strategische voordelen van een fusie en vond het bod van 50 dollar (46,94 euro) per aandeel bovendien veel te laag. Omgerekend kwam het bod neer op 134 miljard euro voor de was- en levensmiddelenreus.

Het nieuws rond de fusieplannen stuwde het aandeel Unilever vrijdag op de beurs met 13 procent omhoog. Unilever is op papier aanmerkelijk groter dan Kraft Heinz: bij het Nederlands-Britse bedrijf werken 169.000 mensen, bij Kraft Heinz 42.000. De omzet van Unilever bedroeg vorig jaar 52,7 miljard euro, meer dan twee keer zoveel als die van Kraft Heinz.
Buffett
Verder waren de befaamde belegger Warren Buffett met Bershire Hathaway en investeringsmaatschappij 3G betrokken bij de fusieplannen. De Amerikaanse voedingsmiddelenproducent verkoopt in Nederland merken als Heinz ketchup, Honig, Brinta, Venz en Roosvicee. Unilever is bekend van een keur aan merken waaronder Knorr, Omo en Becel.
Een woordvoerster van Unilever wilde zondag geen extra inhoudelijk commentaar geven. Ze verwees naar de korte verklaring. Daarin gaven de bedrijven verder aan dat ze ,,groot respect'' voor elkaar hebben. Ook Kraft Heinz wilde niet verder op de zaak ingaan.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-190217-115/Kraf...
Rob 74
0
proficiat we blijven Nederlands/Engels en worden niet in onderdelen geknipt en verkocht uit Nederland "werkgelegenheid'
voda
0
Beursblik: mooi koopmoment voor aandeel Unilever

Theodoor Gilissen ziet noodzaak voor verdere kostenverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De koersdaling van het aandeel Unilever, na het snelle afketsen van de overnamepoging door Kraft Heinz, biedt een goede gelegenheid om het aandeel te kopen, schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag.

De marktvorser denkt niet dat Kraft Heinz nog een nieuwe overnamepoging zal wagen, maar merkte daarbij op dat het overnamenieuws er wel op duidt dat vrijwel geen enkele onderneming te groot is om te worden overgenomen, vanwege de enorme financieringskracht van diverse partijen en dat de winstmarges van de Europese voedingsbedrijven vaak beduidend lager zijn dan van gefocuste Amerikaanse spelers.

Van Beek verwacht dan ook dat Unilever zich nu nog bewuster is van de mogelijkheden om kosten verder te verlagen en dus de winstgevendheid te verhogen.

Hij wees daarbij op een vergelijkbare situatie, die zich bij Heineken voordeed, toen het bierconcern in 2014 het overnamebod van SABMiller afsloeg. Het bedrijf was toen volgens de analist wel verplicht om aan de aandeelhouders compensatie te bieden en daarbij werd de doelstelling voor de winstmarge verhoogd naar een jaarlijkse gemiddelde stijging van 0,4 procent.

De winstmarge van Heineken is overigens iets meer dan de helft van AB InBev, dat SABMiller opslokte in 2015, aldus de marktvorser.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op Unilever Aanbevolen als advies met een koersdoel van 43,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever 6,7 procent lager op 41,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
jaar2018
0
De sukkels van PPG hebben hier niks van geleerd met hun ongevraagde/ongewenste bieding op Akzo Nobel.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium