Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Econocom Group geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kinsider
1
quote:

Leefloon schreef op 28 januari 2020 09:11:


[...]
Een nietszeggende, suggestieve uitspraak. Een reverse split, en we zijn er. Een overname door hem, en het komt nooit aan de orde. Een overlijden, en de erfgenamen gaan erover. Een verkoop aan €2,40, en de grijns was dé aanwijzing dat het een grap betreft. Een verkoop via een DITM putoptie, en we zijn er. Nooit willen verkopen, en we zijn er.


Vond ik ook, maar blijkbaar begreep een groot deel van het publiek dit anders :)
Ik heb er vroeger gewerkt (en ook mee samengewerkt) en als er nu 1 ding is wat ze goed kunnen is het show verkopen.
PS : ik blijf het wel een ondergewaardeerd aandeel vinden
Leefloon
0
quote:

Kinsider schreef op 28 januari 2020 09:19:

PS : ik blijf het wel een ondergewaardeerd aandeel vinden

Aan de beklijvende recente koersstijging is te zien dat er meer waren die er zo over dachten, ook zonder verder nauwelijks interessante aankopen door Econocom. Aankopen die op de drukke dag overigens niet ongeveer de helft maar ongeveer een derde van de omzetten vertegenwoordigden, zodat er her en der van meerdere auteurs spannende verhaallijntjes richting het ronde archief kunnen.

De aanloop naar de voorlopige cijfers was in elk geval té somber, met uitzondering van 31 december, ondanks bijvoorbeeld de afwezigheid van een ROP-met-voetnoten-waarschuwing en ondanks de aanwezigheid van een herhaalde ROP-met-voetnoten prognose. En nou maar hopen dat het nettoresultaat ook niet tegenvalt, exclusief eventuele afwaarderingen...
JdeFL
1
Dus een klein miljoen aandelen bijkopen of verkopen op een dag met weliswaar hogere dan normaal verwachtte omzet, beïnvloedt de koers niet?
Leefloon
0
Aan sprookjes geen gebrek. Waaruit blijkt dat de aandelen zijn gekocht via het retailsegment van Euronext? Dat het louter toevallig is dat op dezelfde dag elders ongeveer zoveel aandelen zijn verhandeld? En dat Econocom doorlopend bijkoopt óf dat alleen bij Econocom een eenmalige koopgolf een beklijvend effect heeft?

Vergeet dat soort oninteressante dingen toch eens. Verspilde moeite. Er is namelijk geen enkele exclusieve conclusie te trekken. Iets voor in het achterhoofd; meer niet. Ik kijk zelf bijna nooit naar registers of insiders (zoals eem kopende CEO van Nyrstar), en krijg hooguit weleens wat mee wanneer het ergens in de kantlijn van een website staat. Zie nu, het komt uit de linker óf uit de rechter dat de koers beïnvloedende koop via Euronext is verlopen. Ernaar kijken mag, waarom ook niet, maar kijk dan ook eens naar tegengestelde "signalen". Zoals de beklijvende koersstijging. Of de omzet van zo'n andere beurs, die ik preventief verborgen hield voor het stampvoetende kind.

Geloof me: verspilde moeite, om aan zoiets veel aandacht te besteden, Het blijft bij gissen en bij op niets gebaseerde aannames, net zoals bij spannende verhalen over onbegrepen shorters en dergelijke. En nee, wholesale transacties via een grote-mannenbeurs hoeven de koers bij Euronext helemaal niet te beïnvloeden. En ja, het "zou kunnen" dat Econocom de aandelen toen als een dolle met market orders heeft gekocht en nog steeds aan het kopen is om overeind te houden wat er nog over is van de koers van het bedrijfje.

Kort samengevat: verspilde moeite. Je kunt er niets mee, behalve dan de opslag in een achterhoofd en behalve de verhalen ooit bundelen en als fictieve roman publiceren. We moeten het doen met wat we wel (kunnen) weten, waaronder de stabiele koers en alle omzetgegevens. Misschien past de stabiele koers niet binnen een verhaallijn, maar dan suggereer ik "this page was intentionally left blank" of een tweede, herziene druk...
pipsi
1
www.zonebourse.com/ECONOCOM-GROUP-SE-...
Ze hebben nog eens goed ingekocht 28 januari 1.150.000 aan 2,458euro en op 31 januari 108.751 aan 2,576 euro.
Leefloon
0
quote:

pipsi schreef op 4 februari 2020 08:46:

Ze hebben nog eens goed ingekocht 28 januari 1.150.000 aan 2,458euro en op 31 januari 108.751 aan 2,576 euro.

Waaruit, door de aantallen ter beurze, maar weer eens - ten overvloede - blijkt dat de koers bij referentiemarkt Euronext niet eens zo uitbundig beïnvloed kan zijn. Kan niet, dus zelfs ongeschikt voor een complottheorie.

Op 28 januari heeft Euronext een omzet van 286.752 stuks staan (en ik ook), d.w.z. iets minder dan de 1,15 miljoen ter beurze ingekochte eigen aandelen. De oplossing voor de puzzel is hier te vinden: nl.investing.com/equities/econocom-gr...

Mogelijk doordat de dealingroom van de huisbank op de kosten let, en daarom liever wholesale matcht via een Aldi-beurs in plaats van bij Euronext de ganse dag het de koers bepalende orderboek te gaan vullen met spannende ordersoorten.

Iets voor in het achterhoofd; meer is het niet. De free float neemt bijvoorbeeld iets af. Niet iets voor hoofdstuk 13, besparen op "dividend" om de overname van Econocom door Econocom mogelijk te maken.
rivo
2
Van een ander forum... "" De koers kan dus richting €3 ""

Bouchard versterkt positie in Econocom

Econocom International BV, het investeringsvehikel van Jean-Louis Bouchard, heeft het 5,4 procent-belang van Walter Butler in Econocom overgekocht. Het belang, goed voor 13,3 miljoen aandelen, hield Butler aan via twee bedrijven. Het werd overgenomen tegen 3 euro per aandeel. De prijs van de transactie komt daarmee uit op 39,8 miljoen euro.

Aan de deal is de opschortende voorwaarde verbonden dat Econocom International een bankfinanciering moet verkrijgen voor het totale overnamebedrag. De partijen schatten dat de verkoop over een vijftal weken zal rond zijn.

Door deze transactie versterkt Jean-Louis Bouchard, de oprichter en voorzitter van Econocom, zijn belang in het IT-dienstenbedrijf tot 41,8 procent.

Walter Butler was de referentieaandeelhouder van Osiatis, een bedrijf dat Econocom in 2013 overnam. Hierdoor werd hij de op een na grootste aandeelhouder van Econocom

Leefloon
0
quote:

rivo schreef op 10 februari 2020 08:23:

"" De koers kan dus richting €3 ""

"dus"!? Als de teleurgestelde ik nog €2,27 van jou krijgt, en we dat oplossen doordat ik aan jou een aandeel Econocom verkoop aan een prijs van €5,00 (mits jij dat gefinancierd krijgt via de bank), kan Econocom dan naar €5 stijgen?
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 10 februari 2020 09:08:

Nog een insider die eruit wilde...

Netto geen mutatie. De grootste insider, letterlijk en figuurlijk, koopt.
JdeFL
1
Blijf de indruk hebben dat de grootaandeelhouder er alles aan doet om de koers omhoog te krijgen, zonder dat dit echt door bedrijfsprestaties ondersteund wordt. Resultaten waren iets beter dan ik verwachtte, maar of dat op lange termijn zo zal zijn? Bij inbev bvb. waren er zo ook enkele betere (volume-) kwartalen. En om in een aandeel te beleggen op basis van het 'lezen' van de bedoelingen van één grootaandeelhouder, niet mijn ding. Voorlopig levert het wel winst op.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 11 februari 2020 10:26:

Blijf de indruk hebben dat de grootaandeelhouder er alles aan doet om de koers omhoog te krijgen, zonder dat dit echt door

... enig bewijs ondersteund wordt. Zoals eerder - blijkbaar tevergeefs - benoemd, hebben aankopen via een Aldi-beurs bijvoorbeeld verrassend weinig invloed op de koers bij Euronext. Let liever eens op bewijs voor een tegendeel, inclusief dat de grootaandeelhouder blijkbaar zelf geen geld heeft om eventjes "zoveel" aandelen aan €3 te kunnen kopen. In één, herhaald, woord: tijdsverspilling.

Wat grootaandeelhouders willen uitstralen interesseert (ook) mij helemaal niets. Een reden om niet eens naar registers te gaan kijken, en een reden om niet toch te gaan beginnen aan hoofdstuk 14, Econocom dat op de AVA van Econocom gaat stemmen voor een bod van Econocom op Econocom.

Jammer van de window dressing van 31 december. Vooral met 30 december als vertrekpunt kun je je afvragen of het nog interessant is om voor de laatste winst het hele virtuele wedstrijdjaar 2020 in Econocom te blijven zitten. De verwachte outperformance, door een toen tamelijk lage koers en minder door een geweldige gang van zaken met o.a donkere clouds aan de horizon, is er al.
JdeFL
1
Er wordt nogal wat afgeleuterd over het van de beurs halen door Bouchard. Kom je toch direct bij de vraag: wie gaat dat betalen?
Leefloon
0
Als-dan.
Iets dat kán.
Afkomstig van één man.
Een bedenker van een zelfban.
Kennishiaten accepteren is een beter plan.
Beter dan fantaseren over een halve roman.

Voor hoofdstuk 15 verwijs ik door naar NIBC, naar mijn klinkklare onzin (iets hierboven) over "geen geld" (om een teleurgestelde partij af te kopen, zonder koersopdrijvende aankopen op de retailmarkt van Euronext?), naar de een exit mogelijk bemoeilijkende bijkomende 90%+ eis bovenop 95%+, en naar het meer literaire forum waar er wordt afgeleuterd. En niemand die een exit uitsluit, noch dat Econocom de door Econocom gehouden eigen aandelen vernietigd. Wie weet (ik alvast niet).

Even daargelaten dat een relatief "mooi" bod nu in de buurt van een dat bod overbodig makend koersdoel van €3,15 kan liggen, en dat de bieder dan zelf trots zou uitstralen de aandelen niet onder de €8 te zullen verkopen.

Laat houvastloos geleuter gerust voor wat het is, laat het elders, en voeg er best niet teveel aan toe. Ja, het kan. Er kan ontzettend veel, inclusief minder oninteressante denkpistes, en iedere notering is een overnamekandidaat. Wie weet...
Stephan010
0
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 11 februari 2020 10:26:


Blijf de indruk hebben dat de grootaandeelhouder er alles aan doet om de koers omhoog te krijgen, zonder dat dit echt door bedrijfsprestaties ondersteund wordt....


… door een pakket dat op de markt zou kunnen wegen zelf op te kopen. … door eigen aandelen in te kopen bij econocom. … door het dividend zo hoog mogelijk te houden... Voor dat alles samen is er niet genoeg geld, en wordt er geleend.
Leefloon
0
Ik heb van Chef B betere verhalen gehoord... Oneindig geld lenen, met slechts als doel om de koers omhoog te krijgen.... Waarbij het "dividend" per definitie al niet "zo hoog mogelijk" kan zijn...
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 20 februari 2020 18:23:


Ik heb van Chef B betere verhalen gehoord......


Mooi.

12 cent per aandeel, 110M aandelen (zonder de nieuwe, onder voorbehoud van lening en afwikkelingsdatum mij onbekend), geeft direct weer 13M€, om van te leven, schulden af te betalen of verder econocoms op te potten.
Heb nog wel gezien dat oudjes oppotten, zonder verder te weten wat ermee gedaan. Een soort ultieme bezitsdrang. ''Van mij'.
Meer hoeft het niet te zijn.
JdeFL
1
quote:

rivo schreef op 10 februari 2020 08:23:


...
Aan de deal is de opschortende voorwaarde verbonden dat Econocom International een bankfinanciering moet verkrijgen voor het totale overnamebedrag. ...


Zouden banken nu ineens minder happig zijn om krediet te verstrekken? (Zowat het hele mogelijke onderpand zal wel econocom + beurs-gerelateerd zijn.)
Heb geen idee hieromtrent.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 24 februari 2020 13:56:

Zouden banken nu ineens minder happig zijn om krediet te verstrekken?

(Zowat het hele mogelijke onderpand zal wel econocom + beurs-gerelateerd zijn.) Heb geen idee hieromtrent.

Wat heeft dit te maken met meerdere banken en met de kredietverlening in het algemeen?

Zie ook Greenyard met drietrapsraket, in de buurt van een grens. Specialistische private banking voor DGA's, waarbij de spreiding misschien meer zit in 200 DGA's met 1 "belegging" dan in 1 DGA met 200 beleggingen en een effectenkredietje. De ontbindende voorwaarde geeft wellicht aan dat de financiering geen vanzelfsprekendheid is. In het bijzonder de financiering van een aandelenpakket met een prijs tamelijk ver boven de beurskoers, dus geen volledige dekking. Zie eventueel www.vanlanschot.nl/voor-wie onder Ondernemers én Executives voor enkele (zéér algemene) verwijzingen naar maatwerk binnen private banking.
899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Econocom Group Meer »

Koers 1,440   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 1,435   Volume 207.260
Hoog 1,500   Gem. Volume 288.750
27 mrt 2020 17:35
label premium

Mist rond vertrek co-CEO Econocom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare