Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.808 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
BoJo gaat mogelijk het Engelse parlement voor vijf weken ontbinden om via die weg een No Deal te forceren. De vraag is of hij het voor elkaar gaat krijgen, maar hij schijnt de macht te hebben om het parlement voor vijf weken uit te kunnen schakelen.
Chiddix
0
John Major ex premier VK(Conservatieven) wilde kort geleden een rechtzaak gaan aanspannen tegen Johnson, die volgens de wet een maatregel kan nemen het parlement buitenspel te zetten, om de Brexit erdoor te krijgen.
Je verwacht eerder Tony Blair of Corbyn met z on voornemen naar de rechter te stappen. Maar de Conservatieven zijn verdeeld over een harde Brexit. Via stemming in het Lagerhuis komt er nooit een Brexit. Ik denk , ook niet als de backstop uit de deal gehaald zou worden voor een alternatief. Blijft er maar 1 optie over. Het parlement tijdelijk buitenspel zetten. De Queen moet daarvoor wel haar medewerking verlenen? Of rechters dit tegen kunnen houden, weet ik niet.
luchtschip
0

Franse wijngaarden in beslag genomen door de politie.

Wijngaarden in bezit van een Chinees, gebruikt voor belastingfraude en witwassen.

10 chateaux in beslag genomen. Waarde pound sterling 25 million (euro 27 miljoen).
De chateaux zijn eigendom van de Haichang Group, geleid door China's rijkste man Qu Naijie (57) een olie miljardair.
De Haichang Group heeft in totaal 24 estates in Bordeaux, inclusief chateau Chenu Lafitte.

Haicheng group heeft bijna pound sterling 50 miljoen( euro 55 miljoen) in de Franse wijnindustrie geïnvesteerd.

www.telegraph.co.uk/news/2018/06/29/f...
voda
1
Valuta: Britse pond onder druk na schorsing parlement

(ABM FN-Dow Jones) De Britse koningin Elizabeth II heeft de wekenlange schorsing van het Britse parlement goedgekeurd en dat zorgt woensdag voor een druk op het pond. Dit zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

In de afgelopen vijf dagen trok het pond juist aan, maar hier kwam vandaag een einde aan, zo merkte Hewson op. Volgens de marktanalist komt dit omdat de kans op een no-deal Brexit is toegenomen, na de aankondiging vanochtend dat het Britse parlement vanaf ongeveer 12 september wordt geschorst. De Britse koningin Elizabeth II ging hiermee akkoord.

"Deze niet compleet onverwachte beslissing heeft er evenwel toe geleid dat het pond het grootste dagverlies optekende in drie weken", aldus Hewson. "De Brexit-achtbaan zal vermoedelijk nog meer wendingen krijgen, als het parlement terugkeert van haar reces volgende week."

Hewson merkte op dat de Britse beurs er beter bij lag dan andere Europese aandelenmarkten, vooral vanwege het zwakkere pond.

Het Britse pond koerste woensdagmiddag 0,6 procent lager tegenover de euro op 1,1022.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
1
Engeland voert veel van haar voedsel in. Nu op basis van EU regelgeving en Britse regelgeving. Alles van buiten de EU kan Engeland in blijven komen, maar van binnen de EU is wel een probleem. Immers voldoet dat wel aan de Engelse wet?
Zo ja, welke Engelse wet, want ook Engeland heeft jarenlang haar regelgeving aan die van de EU gekoppeld.
Dit is het kleinste probleem. Andersom is veel urgenter. Dat komt omdat voor de Britten veel uitzonderingen zijn gemaakt die bij een No Deal Brexit komen te vervallen.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 29 aug 2019 om 09:28:

Engeland voert veel van haar voedsel in. Nu op basis van EU regelgeving en Britse regelgeving. Alles van buiten de EU kan Engeland in blijven komen, maar van binnen de EU is wel een probleem. Immers voldoet dat wel aan de Engelse wet?
Zo ja, welke Engelse wet, want ook Engeland heeft jarenlang haar regelgeving aan die van de EU gekoppeld.

It's illegal to sell bananas if they're too curvy.

Alan
I think that's true.

Stephen
It's quite a well-known Euro regulation. Straight bananas.

Dara
I . . . It's utter arse, of the highest order.

Stephen
So you're saying a bluff, are you?

Phill
I seem to recall this is one of those things that the Daily Mail would suddenly go, "How dare they say our bananas can't be bendy! Why, it's bendy bananas made this country what it is . . . !"

Stephen
Yeah.

Phill
Balls.

Stephen
Yeah, you . . . So you think it's balls. Would you like to reveal, then?

David
[opens card to reveal the word "BLØFF"]
Balls.

Stephen
It's a bløff!

David
It's just, you just have to say how big they are, which is fair enough, 'cause, you know, otherwise people would be selling tiny, pea-size bananas.

Stephen
The clincher is, the current E.U. standards are identical to the pre-existing British ones, and the United Nations ones, and the OECD ones. I mean, it is . . . Nothing has changed. Nothing is new except, as Phill says, the ability of the press to make things up and scare us that our bananas are going to be straightened. So . . . It's become rather political and rather exciting!
izdp
1
Dit gaat ook op voor het grote punt van de immigratie.
Ze hadden toegestane mogelijkheden die ze konden toepassen.
Alleen ze gebruikten die niet.

Dus de brexitlovers gaven de EU de schuld en het klootjesvolk trapte er massaal in.
Altijd de ander verwijten werkt ongeacht het waarheidsgehalte.
Zie bojo, trump, erdogan, baudet, orban etc.
DeZwarteRidder
1
quote:

izdp schreef op 29 aug 2019 om 11:30:


Dit gaat ook op voor het grote punt van de immigratie.
Ze hadden toegestane mogelijkheden die ze konden toepassen.
Alleen ze gebruikten die niet.

Dus de brexitlovers gaven de EU de schuld en het klootjesvolk trapte er massaal in.
Altijd de ander verwijten werkt ongeacht het waarheidsgehalte.
Zie bojo, trump, erdogan, baudet, orban etc.

Dankzij de Brexit wordt het Kanaal de nieuwe oversteekplaats en begraafplaats voor vele duizenden economische vluchtelingen.

Als zoete wraak zouden we deze vluchtelingen moeten voorzien van goede boten zodat ze veilig kunnen landen in Engeland.
izdp
1
voda
0
Johnson wil geen algemene verkiezingen noch uitstel Brexit

(ABM FN-Dow Jones) De Britse premier heeft maandagavond tijdens een ingelaste persbijeenkomst aangegeven geen algemene verkiezingen te willen.

"Ik wil geen verkiezingen, jullie willen geen verkiezingen", zei Johnson.

Hij waarschuwde de Britse parlementariërs dat zij verder onderhandelen met Brussel over Brexit onmogelijk maken als zij deze week voor een uitstel van het vertrek van de Britten uit de Europese Unie stemmen.

Johnson meent er geen omstandigheden zijn om Brussel te verzoeken om de exit-datum van 31 oktober te verschuiven. Een uitstel tot begin volgend jaar zou "nutteloos" zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Chiddix
0
Onderzoek uit 2015. In het EP werden op toiletten(90%) sporen gevonden van coke. Onderzoek Brits regeringscentrum, van de 28 toiletten hadden er 22 sporen van coke(27-06-2019).
Coke wordt gebruikt als ik het goed heb voor het uithoudingsvermogen. Spreek niet uit eigen ervaring.
Veel artiesten en sterren zitten(zaten) aan de coke(Presley, Whitney H(overleden) , Gordon(afgekickt) enz
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 7 sep 2019 om 19:07:


Beter er van afblijven chiddix


Ik heb geen coke nodig. Zat vroeg in de morgen even te lezen hoe Whitney Houston en haar dochter aan hun eind zijn gekomen n.a.v een Belgische reportage en dacht toen aan het EP waar gesnoven wordt en las dat het ook voorkomt in het regeringscentrum UK.
josti5
0
Lang geleden al schreef ik hier een stukje over ING, met plastic wc-brillen op het kantoor.
De jongeman (een vriend van een zoon) die daar bewakingsdienst deed, wist waarom: de ingekerfde gleufjes in die brillen waren erg handig...
Chiddix
0
Komt een beetje raar over als parlementsleden aan de........zitten. Zich druk maken over wietgebruik en ondertussen maar snuiven in toiletten.
DeZwarteRidder
1
Britten investeren bijna zes keer zoveel in Nederland sinds Brexit-referendum
09 september 2019 00:09 Laatste update: 32 minuten geleden

Britten zijn sinds het Brexit-referendum in juni 2016 bijna zes keer zoveel gaan investeren in Nederland. Andersom zijn de Nederlandse investeringen in het Verenigd Koninkrijk juist afgenomen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Britse multinationals invsteerden in 2016 nog 14 miljard euro in Nederlandse bedrijven. Twee jaar later was dat gestegen naar 80 miljard euro.

Daarmee was het Verenigd Koninkrijk het land dat vorig jaar het meeste geld in Nederland stopte. Bovendien investeerden Britse multinationals nooit eerder zoveel in één jaar.

Nederlandse bedrijven gingen in dezelfde periode juist minder investeren. In 2016 staken Nederlandse bedrijven nog 50 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk, in 2017 was dat al minder dan de helft. Vorig jaar was er zelfs sprake van een desinvestering van 11 miljard euro.

'Britse bedrijven onzeker door Brexit'

Beide bewegingen kunnen worden verklaard vanwege de onzekerheid die de keuze voor een Brexit met zich meebrengt. Britse bedrijven vinden het juist belangrijk om in een land in de Europese Unie aanwezig te zijn om ook na het Britse vertrek uit de Unie deel uit te blijven maken van de eenheidsmarkt.

Voor Nederlandse bedrijven maakt het vertrek van de Britten uit de EU het minder interessant om in het Verenigd Koninkrijk een dochteronderneming te hebben.

Brexit
Zie ook: 54 dagen tot Brexit: Dramaweek voor Johnson en verkiezingen op komst
voda
0
Britse regering zet risico's no-deal Brexit uiteen

(ABM FN-Dow Jones) Een no-deal Brexit kan leiden tot een tekort aan medicijnen en brandstof, grote vertragingen bij de havens en stijgende voedselprijzen. Dit meldde de Britse regering woensdagavond in een risicoanalyse met de naam Operation Yellowhammer.

Het document schetst een beeld van brandstoftekorten in Londen en zorgen over de levering van medicijnen vanwege de controles in de havens van Calais en Dover. Ernstige verstoringen die kunnen oplopen tot zeker zes maanden en vrachtwagens die ruim twee dagen vast komen te staan voordat ze de overtocht kunnen maken, zijn niet ondenkbaar in dit 'slechtste scenario'.

Bedrijven en huishoudens kunnen te maken krijgen met hogere elektriciteitsprijzen en protestacties van zowel voor- als tegenstanders van Brexit vragen om een grote politie inzet.

Economen en bedrijven waarschuwen al tijden voor het risico voor de Britse economie wanneer men de EU op 31 oktober aanstaande zonder deal verlaat.

Premier Boris Johnson is voorstander van een no-deal Brexit, maar is sinds deze week gebonden aan een wet die dit moet voorkomen en uitstel kan afdwingen tot 31 januari 2020, mits Brussel akkoord gaat. Johnson moet dan wel op 19 oktober om uitstel vragen.

Het document, dat eerder al lekte, moest officieel worden vrijgegeven door Downing Street omdat de oppositie in het Lagerhuis dit eiste.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Juncker en Johnson bespreken volgende stappen in Brexit dossier.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Boris Johnson hebben maandag tijdens een lunch in Luxemburg de balans opgemaakt van de stand van zaken met betrekking tot het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en besproken wat de volgende stappen zouden moeten zijn. Dit bleek uit een bericht dat de EU presenteerde na afloop van de lunch.

Juncker zou Johnson eraan hebben herinnerd dat het de verantwoordelijk van het VK is om met een oplossing te komen die strookt met de terugtrekkingsovereenkomst die er ligt.

De EU, zo zei Juncker, blijft bereid om oplossingen van Britse zijde te toetsen om te zien of die voldoen aan de doelen van de backstop. "Dergelijke voorstellen zijn nog niet gedaan", aldus de EU.

Onderhandelaar Michel Barnier vergezelde Juncker tijdens de lunch.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Een ding is absoluut zeker: alle importgoederen zullen in de UK veel duurder gaan worden, wat er ook gebeurt.
1.808 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur door handelszorgen

20 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS... 5

  Indices

  AEX 577,44 -0,28%
  EUR/USD 1,1018 -0,23%
  Germany30^ 12.400,40 -0,46%
  Gold spot 1.516,75 0,00%
  LDN100-24h 7.289,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.912,28 -0,06%

  Stijgers

  ALTICE...
  +6,10%
  Vopak
  +4,63%
  UNIBAI...
  +1,89%
  Alfen ...
  +1,83%
  Euroco...
  +1,79%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,36%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,34%
  IMCD
  -2,24%
  Accell
  -2,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Eugen III op 21-sep-19 21:07
  (34)

  DerksVisie op 21-sep-19 14:35
  (21)

  Nice guy op 21-sep-19 12:39
  (5)

  Bangizwe op 21-sep-19 12:32
  (3)

  jan de vakman op 21-sep-19 11:57

  Column Forum Meer»

  (68)

  Sem_7 op 21-sep-19 17:16
  (2)

  pietje01puk op 21-sep-19 16:10
  (5)

  snotneuzeke op 21-sep-19 09:29
  (40)

  eurob op 21-sep-19 04:15
  (85)

  Maan Arkenbosch op 20-sep-19 21:10