Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
ECB ziet momenteel niets in opkopen van Griekse obligaties

Gepubliceerd: 29 mei 2017 23:37 Laatste update: 29 mei 2017 23:37

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt nog niet om ook Griekse obligaties op te kopen als onderdeel van het lopende omvangrijke schuldenopkoopprogramma.

Dat zei ECB-president Mario Draghi maandag tegen het Europees Parlement in Brussel.

Volgens Draghi moet de beoordeling van de bail-out van Griekenland eerst worden afgerond. Ook moeten schuldeisers instemmen met een lastenverlaging van het land.

Vorige week slaagden de ministers van Financiën van de eurogroep en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) er niet in het eens te worden over verlichting van de schuldenberg van de Grieken van ruim 300 miljard euro. Het land heeft in juli zo’n 7 miljard euro nodig voor de aflossing van een aantal obligaties.
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
Bert Wagendorp: 'Fascinerend hoe de Britten in één jaar de weg helemaal kwijtraakten'
Door: Bert Wagendorp 10 juni 2017, 08:15

Het is zonder meer fascinerend te zien hoe een ooit tamelijk stabiel land als Groot-Brittannië zichzelf binnen de tijdsspanne van één jaar veranderde in een bananenkoninkrijk. Na een niet noodzakelijk referendum en eveneens niet afgedwongen verkiezingen zijn de Britten nu helemaal de weg kwijt en resteert slechts keeping up appearances, met een stalen gezicht doen alsof er niks aan de hand is, terwijl de barbaren aan de poort rammelen en rokende puinhopen het zicht benemen.

May stortte zich met het uitschrijven van verkiezingen in haar eigen zwaard, net als haar voorganger Cameron met zijn rare referendum


Daar zijn ze zonder meer heel erg goed in, de Britten. Premier Theresa May stond er vrijdagochtend parmantig bij, voor de deur van Downing Street 10 en verklaarde dat het land nu zekerheid nodig had. Dat was, gezien wat haar zojuist was overkomen, een schitterend staaltje Monty Python, het kan niet anders of May moet in haar jeugd hebben genoten van John Cleese en de zijnen. Na het verdampen van ook de laatste zekerheden - behalve die van totale ontreddering - met zo'n tekst komen vereist stalen zenuwen, lak aan alles en een bizar gevoel voor humor.

May stortte zich met het uitschrijven van verkiezingen in haar eigen zwaard, net als haar voorganger Cameron met zijn rare referendum. Een lemmingenmentaliteit heeft zich van de Britse politici meester gemaakt. Waarom weet niemand, zo slecht ging het niet, maar de beestjes storten zich enthousiast over de rand.

We hebben nog lang niet alles gezien. Chaos: het kan best enige tijd duren en het kan hard werken zijn voor je hem hebt gecreëerd, maar als hij er dan eenmaal is en de dynamiek zit erin, grijpt hij om zich heen en is stabiliteit een land ver achter de horizon.

May wil een door de Noord-Ierse conservatieven gedoogde minderheidsregering vormen. De protestanten in Ulster zijn zo conservatief, dat daarmee vergeleken hun Engelse broeders en zusters radicale progressieven lijken. Ze staan er bovendien om bekend dat ze niets voor niets doen, de Ieren. Alle Britse regeringen die tot dusver van hun steun afhankelijk waren, trokken ze het vel over de oren. Vergeleken met de gedogers van de DUP was Geert Wilders tijdens Rutte I een in glijmiddel gedrenkt watje. Dus dat kan leuk worden.

Er gingen gisteren al geluiden op over nieuwe verkiezingen, dat gebeurt in GB veel sneller dan bij ons

May en DUP hebben een meerderheid van 3 zetels. De UK kent by-elections en opstandige parlementsleden; 3 zetels is ongeveer evenveel als nul of min 3. Zeker wanneer er in het Lagerhuis straks gedebatteerd gaat worden over de manier waarop het land zich moet opstellen tijdens de Brexit-onderhandelingen (hard of zacht) is het belangrijk om op tijd voor de televisie te zitten: mooier en dramatischer politiek theater gaan we voorlopig niet meer meemaken. Niet alleen door de inbreng van Labour, maar juist door die van de Conservatieve leden. In die partij zijn ze dol op een flinke lynchpartij. Dat gaat May ongetwijfeld ondervinden: er zijn te veel partijgenoten die haar bloed wel kunnen drinken, of anderen die in de politieke warboel kansen voor zichzelf zien opdoemen.

Er gingen gisteren al geluiden op over nieuwe verkiezingen, dat gebeurt in GB veel sneller dan bij ons. Nigel Farage, de Brexit-architect, dreigde terug te keren op het politieke toneel als het harde Brexittraject niet naar zijn wens wordt uitgevoerd of wordt gesaboteerd. Hij sloot een nieuw referendum niet uit.

Je kunt in een soap natuurlijk ook te veel plotwendingen hebben, maar we mogen niets meer uitsluiten.

Demissionair premier en Engeland-adept Mark Rutte twitterde vrijdag dit: 'Het Britse volk heeft gekozen. Wat de nieuwe constellatie betekent voor #Brexit moeten we bezien. NL klaar voor samenwerking.'

Geen tweet van Trumpscherpte, maar dat 'bezien' klopte natuurlijk wel. De situatie in Groot-Brittannië is nu zo ingewikkeld dat speculeren zinloos is geworden. Er zijn zo veel als-dan-redenaties mogelijk, dat je zomaar kunt uitkomen bij de conclusie dat het land zichzelf zal opheffen en verkopen aan Donald Trump.

De leukste en tevens meest wanhopige vraag die ik gisteren in verband met de Britse chaos tegenkwam was deze: 'Wat is de boodschap van de kiezer?' Als je die drie keer hardop voorleest heb je de slappe lach.

De Britse kiezer heeft besloten zijn politici helemaal gek te maken, that's what I think, ol' chap.
DeZwarteRidder
0
Bovenstaand verhaal bevestigt volledig mijn mening dat kiezers in het algemeen te dom zijn om de juiste keuzes te maken.
Alle ellende die de UK krijgt in de komende jaren hebben de kiezers volledig aan zichzelf te danken.
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 juni 2017 11:52:


Bovenstaand verhaal bevestigt volledig mijn mening dat kiezers in het algemeen te dom zijn om de juiste keuzes te maken.

Dat zal niemand met je oneens zijn :-)
Het alternatief voor democratie, is echter autocratie en waar dat toe leidt zie je in zoveel landen om ons heen (b.v. Venezuela een linkse autocratie, Filipijnen een rechtse, Turkije weer een andere autocratie) .... zogenaamd democratisch verkozen leiders, die binnen de kortste keren alle macht naar zich toetrekken ....
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 10 juni 2017 12:28:


[...]
Dat zal niemand met je oneens zijn :-)
Het alternatief voor democratie, is echter autocratie en waar dat toe leidt zie je in zoveel landen om ons heen (b.v. Venezuela een linkse autocratie, Filipijnen een rechtse, Turkije weer een andere autocratie) .... zogenaamd democratisch verkozen leiders, die binnen de kortste keren alle macht naar zich toetrekken ....

Niemand wil autocratie (behalve de Russen), maar ik stel alleen vast dat nog meer democratie (dus stemmen over iedere wet en referenda over alles en nog wat) niks oplost en juist meer problemen oplevert.

Het enige wat we kunnen en moeten doen is de juiste personen kiezen (voor zover beschikbaar).
Chela
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 juni 2017 14:48:


[...]
Het enige wat we kunnen en moeten doen is de juiste personen kiezen (voor zover beschikbaar).

Bijlage:
DeZwarteRidder
0
VK valt af als productielocatie Airbus bij harde Brexit

Gepubliceerd: 11 juni 2017 09:51 Laatste update: 11 juni 2017 11:13

Het Verenigd Koninkrijk valt af als productielocatie voor nieuwe vliegtuigmodellen van Airbus als bij een Brexit er geen vrij verkeer meer mogelijk is met het Europese vasteland.

Fabrice Bregier, operationeel directeur bij Airbus, vertelt aan de Sunday Times dat vrij verkeer van personen een harde eis is voor de Europese vliegtuigmaker. Verder is het essentieel dat onderdelen niet extra belast worden en dat bepaalde standaarden worden behouden.

Gebeurt dit niet, dan valt het Verenigd Koninkrijk af als productielocatie voor nieuwe vliegtuigen. "Voor nieuwe producties is het erg makkelijk om een nieuwe locatie ergens anders in de wereld te openen", zegt Bregier, die wel benadrukt in het land actief te willen blijven.

Airbus heeft in het Verenigd Koninkrijk zo’n tienduizend werknemers verdeeld over twee productielocaties. Het concern claimt verder nog eens honderdduizend banen te ondersteunen bij toeleveranciers.

Airbus-topman Tom Enders heeft eerder al verklaard dat eventuele handelstarieven tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk de competitiviteit van Airbus kan raken.

Interne markt
Vrij verkeer van personen en goederen wordt waarschijnlijk één van de belangrijkste onderwerpen in de komende onderhandelingen over een Brits vertrek uit de Europese Unie. De Britten willen af van de open grenzen met het Europese vasteland, maar daardoor verliezen ze waarschijnlijk ook toegang tot de Europese interne markt.

De Britse premier Theresa May heeft verklaard dat een zogeheten 'harde' Brexit, waarbij er weinig afspraken zijn tussen de EU en het VK, beter is dan geen Brexit. Maar dat was voordat ze een meerderheid in het Britse parlement verloor en nu genoodzaakt is samen te werken met een Noord-Ierse partij die graag de grenzen met Ierland openhoudt.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
2
Steeds meer berichten duidden erop dat Brexit voor de UK een enorme ramp gaat worden, zowel economisch als politiek gezien.

Er kan zelfs een punt bereikt worden (zeker als May weg gaat) dat men de Brexit wil stopzetten.
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 juni 2017 16:55:


Steeds meer berichten duidden erop dat Brexit voor de UK een enorme ramp gaat worden, zowel economisch als politiek gezien.

Er kan zelfs een punt bereikt worden (zeker als May weg gaat) dat men de Brexit wil stopzetten.


Alles kan in de politiek.

Maar van een enorme ramp blijkt niets.
Zowel economisch als politiek.
Een goedkopere munteenheid biedt ook voordelen.
Een regering vormen lijkt sneller te gaan dan in Kikkerland.
En dat de socialisten de Brexit ongedaan zouden willen maken kun je vergeten.
En de populisten zijn compleet weggevaagd.
Zheng He
0
Het begint er zelfs op te lijken dat er een Britkick moet plaatsvinden. Laten we wel wezen, GB was wel altijd het vijfde wiel aan de wagen, wij moesten een deel van hun contributie betalen.
Zo'n continu in het water hangend anker, daar ben je niet blij mee.
Zheng He
0
Als GB nu toch zou besluiten om niet uit de EU te gaan, dan zijn ze in ieder geval hun Thatcher-korting kwijt. Ze komen in ieder geval niet door dezelfde deur weer binnen.
Men krijgt in Engeland wat meer zicht op de gevolgen van opstappen, maar we moeten ze aan hun woord houden.
Dan maar een Britkick. Out is out.
DeZwarteRidder
0
‘Griekenland goedkoopste EU-vakantieland’
54 min geleden Paul Eldering

Griekenland is het goedkoopste vakantieland. Van de vijf populairste landen voor Nederlanders betaal je daar het minste voor hotels en restaurants. Griekenland is 19% goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In Nederland zijn hotels en restaurants ruim 9% duurder dan gemiddeld in de EU. In Frankrijk is overnachten en uit eten gaan nog duurder dan in Nederland: 17% meer dan in de gehele EU. In Duitsland liggen de prijzen in hotels en restaurants iets lager dan in Nederland. Daarna volgen Italië, Spanje en Griekenland.

Wie echt goedkoop wil dineren en overnachten in Europa moet volgens deze Eurostatistieken naar Albanië gaan. Daar liggen de prijzen 60% onder het Europese gemiddelde. Zwitserland is het duurste Europese land. Daar kosten hotels en restaurants 67% meer dan gemiddeld.
Zwitserland het duurst

Frankrijk is relatief ook duur met voedingsmiddelen. De prijzen in de Franse supermarkt zijn 12% duurder dan het EU-gemiddelde. In Spanje betaal je van de top 5 het minst voor de dagelijkse boodschappen. Die zijn daar goedkoper dan in Nederland.

Voedingsmiddelen zijn in Nederland ook vrij voordelig, de prijzen lagen vorig jaar maar net boven het gemiddelde EU-prijspeil. Zwitserland is aan alle kanten het duurste land van Europa. Goedkope Europese landen zijn verder Macedonië en Turkije.
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 juni 2017 16:55:


Steeds meer berichten duidden erop dat Brexit voor de UK een enorme ramp gaat worden, zowel economisch als politiek gezien.

Er kan zelfs een punt bereikt worden (zeker als May weg gaat) dat men de Brexit wil stopzetten.
Handtekeningen zijn gezet, is imho niet meer terug te draaien.
De EU ziet Brexit graag als voorbeeld tav mogelijk andere uitstappers ... de Grieken zouden wel eens op het idee kunnen komen na volgende verkiezingen daar.

UK moet hangen, bloeden en boeten van de EU, als voorbeeld hoe het een land kan vergaan dat de EU uit stapt.

Intussen gaat de FED door met renteverhogingen en met afbouwen balans beginnen (opgekochte zwakke leningen) .... eerst met 10mlrd per maand, daarna met 50 mlrd per maand.

Zie ECB nog wel in grote problemen komen, want ook hier kan de rente niet eeuwig laag blijven en ECB kan niet alle zwakke Eurolanden schuld opkopen. Wat nu wanneer opgekochte leningen geherfinancierd moeten worden .... niemand wil ze en als ze al willen, dan zal er een hoge risicopremie (yield) om de hoek komen.
Zie de EU daardoor in grote problemen komen .....
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 15 juni 2017 14:48:


[...]Zie ECB nog wel in grote problemen komen, want ook hier kan de rente niet eeuwig laag blijven en ECB kan niet alle zwakke Eurolanden schuld opkopen. Wat nu wanneer opgekochte leningen geherfinancierd moeten worden .... niemand wil ze en als ze al willen, dan zal er een hoge risicopremie (yield) om de hoek komen.
Zie de EU daardoor in grote problemen komen .....

Dit laatste stukje is natuurlijk grote kolder.

De ECB kan helemaal niet in moeilijkheden komen door het opkopen van obligatieleningen.
De opgekochte leningen hoeven helemaal niet 'geherfinancierd' te worden, hoe kom je aan deze onzin?
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2017 15:05:


[...]
Dit laatste stukje is natuurlijk grote kolder.

De ECB kan helemaal niet in moeilijkheden komen door het opkopen van obligatieleningen.
De opgekochte leningen hoeven helemaal niet 'geherfinancierd' te worden, hoe kom je aan deze onzin?

Ohh ... de landen lossen de leningen op einde looptijd gewoon af ?
Waarvan ???????????????

businessinsider Nederland:
Punt is nu: wat gebeurt er als de opgekochte staatsobligaties (die dus al eerder waren uitgegeven) afgelost moeten worden? Hier speelt het beleid van de centrale bank een belangrijke rol. Zolang de centrale bank na de aflossing van staatsleningen voor eenzelfde bedrag nieuwe staatsleningen in de markt koopt, is er sprake van schuldverlichting voor de overheid.

Echter, als de centrale bank bij aflossing van oude leningen niet opnieuw staatsschuld opkoopt, moet de overheid zich weer tot beleggers richten voor herfinanciering.
www.businessinsider.nl/zo-werkt-het-a...
==============================

En beleggers staan de springen om Griekse, -Spaanse, -Portugese etc. staatschulden tegen een laag rentepercentage wanneer de ECB zijn opkoopprogramma afbouwt (net zoals de FED vanaf dit jaar gaat doen met 10- 50 miljard per maand) ?
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 15 juni 2017 15:35:


[...]Ohh ... de landen lossen de leningen op einde looptijd gewoon af ?Waarvan ???????????????

Doe niet zo achterlijk, zelfs Griekenland betaalt keurig z'n leningen af.
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2017 15:41:


[...]
Doe niet zo achterlijk, zelfs Griekenland betaalt keurig z'n leningen af.

IMF: Griekenland heeft gedeeltelijke kwijtschelding van zijn schulden nodig
ejbron.wordpress.com/2017/01/30/imf-g...

========

en wil je aub een beetje op je woorden passen !

en je vind het IMF een achterlijke instelling ?
jecebe
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2017 15:41:


[...]
Doe niet zo achterlijk, zelfs Griekenland betaalt keurig z'n leningen af.


betaald af met nieuwe leningen.
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 15 juni 2017 15:44:


[...]
IMF: Griekenland heeft gedeeltelijke kwijtschelding van zijn schulden nodig
ejbron.wordpress.com/2017/01/30/imf-g...
========
en wil je aub een beetje op je woorden passen !

en je vind het IMF een achterlijke instelling ?


Je weet toch dat de ECB geen Griekse obligaties heeft gekocht..??
jecebe
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2017 15:57:


[...]

Je weet toch dat de ECB geen Griekse obligaties heeft gekocht..??


Beste Zwarte ridder, ga je eens vediepen in de griekse schuld.
Met die paar flesjes olijfolie die ze produceren kunnen ze de rente nog niet aflossen.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Vrees voor coronavirus drukt sentiment Wall Street

20 feb De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het nieuwe coronavirus dru... 5

  Indices

  AEX 622,12 -1,13%
  EUR/USD 1,0792 -0,15%
  Germany30^ 13.721,60 +0,42%
  Gold spot 1.620,04 +0,01%
  LDN100-24h 7.447,11 +0,03%
  NY-Nasdaq Composite 9.750,97 -0,67%
  US30# 29.120,64 -0,32%

  Stijgers

  Heijmans
  +7,52%
  Fugro
  +7,50%
  Corbion
  +7,04%
  BAM
  +3,33%
  SBM Of...
  +2,07%

  Dalers

  Air Fr...
  -3,49%
  ADYEN NV
  -2,69%
  IMCD
  -2,49%
  AMG
  -1,87%
  Galapagos
  -1,86%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  bergen333 op 21 feb 2020 01:42
  (5)

  de tuinman op 20 feb 2020 23:39
  (17)

  Mavi57 op 20 feb 2020 22:04
  (1)

  2020-1 op 20 feb 2020 22:29
  (4)

  suske wiet op 20 feb 2020 22:17

  Column Forum Meer»

  (385)

  NewKidInTown op 21 feb 2020 01:11
  (3)

  Lepre Chaun op 20 feb 2020 19:13
  (31)

  Atari op 20 feb 2020 19:08
  (291)

  fred optie op 20 feb 2020 17:56
  (2)

  Weert=No.1 op 20 feb 2020 17:44