Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
Hoorde Corbyn(Labour) op het Journaal zeggen, een harde Brexit is zeer ernstig. Hoe zit het dan met een zachte Brexit(deal May) waar hij en zijn partij 3x tegen stemden?
Het Lagerhuis nam gisteren een besluit met 1 stem verschil , om een harde Brexit te voorkomen. Het Hogerhuis gaat er ook over stemmen.
Corbyn en May hadden gisteren een constructief gesprek om uit de impasse te komen. Details ontbreken.
Men probeert voor 22 Mei eruit te zijn voordat de EU verkiezingen worden gehouden.
Op dit moment zijn de opties, uitstel, zachte Brexit(aangepast) of no Brexit.
DeZwarteRidder
0
fd.nl

Europa

S&P: Britse economie was zonder aankomende brexit 3% groter geweest

De Britse economie was eind 2018 zonder de aankomende brexit ongeveer 3% groter geweest, schrijft ratingbureau S&P in een rapport. In de tien kwartalen sinds het referendum is het Verenigd Koninkrijk elk kwartaal ongeveer voor £6,6 mrd aan economische activiteit misgelopen.
Chiddix
0
Corbyn(Labour) heeft een Brexit voor ogen met het VK in de douane-unie van de EU.
Ook bestaat de mogelijkheid, dat het Lagerhuis stemt over een nieuw referendum.
Zou dat door het Lagerhuis komen, is het einde Brexit.
Toen de kiezer naar de stembus ging bij het referendum Brexit, heeft men geen flauw benul gehad of het nu ging om een harde of zachte Brexit.
Daar kwam men pas later achter.
izdp
0
Ik heb aardig wat van Shakespeare als voorstellingen gezien, maar deze nu live op het toneel is voor mij één groot cadeau.
Qua geloof en ongeloof zie ik Macbeth opgevoerd worden.
Zijn kortste tragedie en wellicht zijn wij modern en vinden wij brexit een lange.
Maar ik?
Voor mij mag deze tragedie, die ik eerder duidde als soap als modern mens, nog heel veel langer duren.
Ik geniet elke dag van de voorstelling.
Chiddix
0
Tusk komt vanmorgen met een voorstel, om de Britten meer tijd te gunnen. Een flexibel 1 jaar.
Kijk je naar de voortgang lijkt de rol van de Brexiteers uitgespeeld. Met het onderste uit de kan willen halen heeft men het deksel op hun neus gekregen m.n Boris J.
De man heeft van het woord compromis nog nooit gehoord. De coalitiepartner in het kabinet May(DUP) zijn faliekant tegen een uittreding met backstop. Dat wist May al toen het Brexitoverleg startte met de EU.
Bij EenVandaag kreeg ik de vraag voorgelegd(enquete), wie vind je de schuldige dat Brexit ontspoort? May,het Lagerhuis of de EU? Heb May ingevuld.
Chiddix
0
Na het referendum Brexit had May eerst in het Lagerhuis m.i moeten overleggen over wat voor Brexit we dan wel willen en daarover consensus bereiken.
Dat is niet gebeurd. Gaandeweg het proces stapten ministers op die in de gaten kregen waar May mee bezig was. Dat was een signaal, dat er iets aan het fout gaan was.
Chiddix
0
May heeft na het referendum snel verkiezingen gehouden met de gedachte, een grotere meerderheid voor de Conservatieven. Het werd een minderheid!!!
Ook al hadden de Conservatieven een meerderheid gekregen, dan was haar deal nog ontspoord door de Brexiteers in haar partij.
fin®
0
quote:

Chiddix schreef op 4 apr 2019 om 20:47:


Corbyn(Labour) heeft een Brexit voor ogen met het VK in de douane-unie van de EU.
Ook bestaat de mogelijkheid, dat het Lagerhuis stemt over een nieuw referendum.
Zou dat door het Lagerhuis komen, is het einde Brexit.
Toen de kiezer naar de stembus ging bij het referendum Brexit, heeft men geen flauw benul gehad of het nu ging om een harde of zachte Brexit.
Daar kwam men pas later achter.

Britse-soldaten-schieten-in-Kabul-op-foto-oppositieleider-Corbyn
www.nu.nl/268032/video/britse-soldate...
voda
0
Londen vraagt uitstel brexit tot 30 juni

Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 10:02 | Views: 4.570

LONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May vraagt de Europese Unie om brexit-uitstel tot uiterlijk 30 juni. Ook treft Londen voorbereidingen om deel te nemen aan de Europese parlementsverkiezingen van dit jaar, zo staat in een brief die May stuurde aan EU-president Donald Tusk.

Het uitstel moet het Verenigd Koninkrijk in staat stellen een uitweg te vinden uit de impasse rond de brexit. Het Britse Lagerhuis heeft de brexitdeal van May tot dusver drie keer afgewezen. De premier overlegt nu met oppositieleider Jeremy Corbyn om te kijken of ze samen met een plan kunnen komen dat wel kan rekenen op de steun van een parlementaire meerderheid.

May schrijft aan EU-topman Tusk dat ze de optie wil openhouden om de brexit eerder dan 30 juni te laten plaatsvinden. Ze hoopt dat het Britse vertrek uit de EU al voor 23 mei kan plaatsvinden, zodat het Verenigd Koninkrijk niet hoeft deel te nemen aan de Europese parlementsverkiezingen.

De EU is niet verplicht om uitstel te verlenen. Alle lidstaten moeten instemmen met het aanpassen van de brexitdeadline, die nu op 12 april staat.
Chiddix
0
Deze week zei May, ik ga voor een vierde stemming van mijn Brexitdeal en als dit weer in het water valt overweeg ik nieuwe verkiezingen. Iets later, ik ga Corbyn(Labour) uitnodigen om uit de impasse te komen.
Dan vandaag, ik ga voor uitstel tot 30 Juni en laat de verkiezingscommissie alvast de EU verkiezingen(25 Mei) voorbereiden voor het geval...... Eerder had May het nog over 22 Mei, dat er een deal moet zijn. Dan behoeven we niet mee te doen met de EU verkiezingen.
Chiddix
0
Dit weekend komen vertegenwoordigers van Labour en de Conservatieven bijelkaar om veranderingen in de politieke Brexitdeal te bespreken(BBC nieuws).
Gaat over handel,regelgeving, veiligheid en visrechten. Men streeft naar een deal die voor beide partijen aanvaardbaar is. Klinkt geruststellend in de trant van, we gaan het na 3 jaar even regelen.
Chiddix
0
Regeringsleiders van de EU komen volgende week bijeen, om het verzoek van May te bespreken(uitstel tot 30 Juni).
Sommige EU leiders waaronder Rutte en Macron twijfelen of ze goedkeuring moeten geven omdat zij niet begrijpen het uitstel tot 30 Juni.
De voorzitter van de EU Raad D Tusk maakt geen problemen en stelt voor een flexibel uitstel met 1 jaar.
haas
0
quote:

haas schreef op 14 mrt 2019 om 07:57:


Brexit: mission impossable:
=================================================================
imo: het beste is dat VK evt Brexit uitstelt voor minimaal 24 mnd
Kunnen ze tot rust komen.
Idem rust voor de EU landen op het continent
En voor de bedrijven+burgers ook rust
Leefloon
0
quote:

Chiddix schreef op 6 apr 2019 om 08:44:

Klinkt geruststellend in de trant van, we gaan het na 3 jaar even regelen.

De onderhandelingsruimte met de EU zal echter onverminderd beperkt zijn.
Chiddix
0
Het lijkt er veel op, dat de besprekingen met Corbyn(Labour) voor May niets heeft opgeleverd.
Lager en Hogerhuis hebben tegen een verlaten zonder deal met EU gestemd. May praat vandaag met Merkel en Macron voordat de EU top vergadert(10/4). De EU leiders moeten morgen akkoord gaan met een uitstel van Brexit tot 30 Juni. Daarna horen we misschien een uitstel tot Sint-Juttemis?
Leefloon
0
quote:

Chiddix schreef op 9 apr 2019 om 15:21:

Daarna horen we misschien een uitstel tot Sint-Juttemis?

Voor de Britse economie hoop ik dat misschien, maar ook dat scneraio is niet erg realistisch. De EU zit met een onwillig lid met onder meer een vetorecht dat, volgens een eigen democratisch besluit, heel erg graag weg wil. Zonder als lid richting eventuele aanpassingen van de EU te willen bewegen. Dat is geen wenselijke situatie.

Geen accoord tussen Corbyn en May wekt weinig verbazing. Er is nauwelijks ruimte om iets te doen in de richting van de EU, omdat de EU-27 geen belangrijke principes overboord zullen gooien om het V.K. vervolgens te laten vertrekken. "Doe prcies wat wij willen, zodat wij kunnen vertrekken": catch-22.

Eerlijk gezegd verbaas ik mij wel over het gemak waarmee het V.K. mee zou mogen doen met de Europese verkiezingen bij een mogelijke Brexit per 30 juni, tenzij politici willen dat de uitslag ervan wordt gemisbruikt om hetzij de EU enige tijd te overladen met UKIP, hetzij om Bremain als winnaar te presenteren. In alle gevallen zal het binnen de hele EU geen normale, representatieve verkiezingsuitslag zijn wanneer Brexit boven de markt hangt.
haas
0
de "aanhangsels"van Het VK:
Gibraltar maakt geen deel uit van het douane- en BTW-gebied van de EU.
==================================================
maken geen uit van EU grondgebied:
Anguilla, Bermuda, Kaaimaneilanden, Falklandeilanden, Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden, Montserrat, Pitcairneilanden, Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha, Brits Antarctica, Brits Indische Oceaanterritorium, Turks- en Caicoseilanden, Britse Maagdeneilanden (alle LGO's) en Akrotiri en Dhekelia, Guernsey, Jersey en Man
Chiddix
0
Momenteel is er een status quo rond Brexit. Alles om dit te veranderen, is op niets uitgelopen. Zolang de EU weigert te heronderhandelen verandert er niets en is een Brexit ver weg. Bestaat het nog alleen in de hoofden.
Vandaag buigen de EU leiders zich over uitstel tot 30 Juni maar men heeft liever dat het op de lange baan geschoven wordt bv uitstel met 1 of 2 jaar.
voda
0
May: doel blijft zo snel mogelijk vertrekken

Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 17:13 | Views: 273

BRUSSEL (AFN) - De Britse premier Theresa May doet er naar eigen zeggen alles aan om ervoor te zorgen dat haar land de EU zo snel mogelijk kan verlaten. Het Verenigd Koninkrijk kan op 22 mei vertrekken om aan een ,,glanzende toekomst'' te werken, zei May bij aankomst op de EU-top in Brussel.

May hoopt het akkoord over de scheidingsvoorwaarden, dat in het het Lagerhuis al drie keer is weggestemd, alsnog goedgekeurd te krijgen. Ze heeft gevraagd om uitstel tot 30 juni. De 27 andere regeringsleiders bespreken woensdagavond of ze haar dat gunnen. Het lijkt erop dat ze haar nog langer de tijd willen geven, hoeveel onder meer Frankrijk daar problemen mee heeft.

De leiders willen niet steeds bijeen hoeven te komen. EU-president Donald Tusk heeft daarom een 'flextension’ voorgesteld. Londen zou dan tot een jaar uitstel krijgen, maar de EU kunnen verlaten zodra het Lagerhuis de deal heeft goedgekeurd.

,,Het doel van deze top is om een verlenging overeen te komen die ons meer tijd geeft om een akkoord te bereiken om de EU op een ordelijke manier te verlaten’’, aldus May.
voda
0
May accepteert brexituitstel tot 1 november

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 06:23 | Views: 221

BRUSSEL (AFN) - De Britse premier Theresa May krijgt tot 1 november de tijd om haar scheidingsdeal met de EU door het Britse parlement te loodsen. De EU-leiders hebben dit in Brussel op een speciale EU-top besloten en het Verenigd Koninkrijk is daarmee akkoord gegaan, bevestigt EU-president Donald Tusk op Twitter. May had uitstel tot 30 juni gevraagd.

Eind juni bekijken de EU-leiders de stand van zaken opnieuw, mocht het Britse parlement dan nog steeds niet May's brexitdeal hebben goedgekeurd. De huidige deadline voor de brexit loopt op vrijdag middernacht af. Met het uitstel wordt een no-dealscenario, een chaotisch vertrek van de Britten uit de EU, vooralsnog afgewend.

Het besluit is een compromis tussen de lidstaten die liever een langer, tot wel een jaar, uitstel wilden zoals Nederland, en landen zoals Frankrijk, die de Britten liever op korte termijn, voor de Europese verkiezingen tussen 23 en 26 mei, zien vertrekken.

Europese verkiezingen

Tusk noemt het een ,,flexibel uitstel''. Zodra het Britse parlement het scheidingsakkoord met de EU heeft geratificeerd kan het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten op de eerste dag van de volgende maand. Dan treedt een overgangsperiode in werking tot eind 2020 waarin het land in de interne markt en douane-unie blijft maar niet meer mag meebeslissen over nieuwe EU-wetgeving.

Tenzij May haar deal voor 22 mei in het Lagerhuis rond heeft, moeten de Britten wel meedoen aan de Europese verkiezingen. De gekozen politici komen dan in het nieuwe Europees Parlement dat op 1 juli wordt geïnstalleerd. Dat betekent dat Nederland het nog een tijdje met 26 zetels moet doen. Na de brexit worden dat er 29 in verband met de herverdeling van Britse zetels.
1.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met kleine winst

21 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine winsten gesloten. Het sentiment werd gestuwd door be... 1

  Indices

  AEX 575,92 +0,56%
  EUR/USD 1,1150 +0,02%
  Germany30^ 12.761,20 +0,10%
  Gold spot 1.484,39 -0,01%
  LDN100-24h 7.189,37 +0,19%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.882,13 +0,23%

  Stijgers

  Fugro
  +4,34%
  Accsys
  +3,95%
  Air Fr...
  +3,33%
  ASMI
  +2,78%
  Brunel
  +2,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -7,68%
  Takeaw...
  -3,34%
  Akzo N...
  -1,54%
  ALTICE...
  -1,28%
  Acomo
  -1,12%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Ronald Engels op 22-okt-19 01:43
  (12)

  Sorong op 22-okt-19 00:59
  (1)

  bergen333 op 22-okt-19 00:50
  (3)

  sanderwerf op 21-okt-19 22:11
  (7)

  Hemdi op 21-okt-19 20:41

  Column Forum Meer»

  (205)

  Oboema uit Zimbabwe op 21-okt-19 23:43
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08