Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 87 88 89 90 91 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 27 mrt 2019 om 08:51:De mogelijkheid blijft bestaan, dat er helemaal geen Brexit komt. Mocht May erin slagen een derde stemming te houden over haar Brexitdeal en die wordt afgewezen, is de kans aanwezig, dat het Britse volk zich nog een keer mag uitspreken in een referendum. Labour zal zich hiervoor sterk maken. Zou wel de geloofwaardigheid van de Britse politiek schaden als men weer naar de stembus gaat.


Geloofwaardigheid schaden?

De regering heeft het zelf in de soep laten lopen en nu er een deal ligt wordt er bij herhaling over gestemd en hun mogen wel van mening veranderen.

Waarom zou het volk nu het uiteindelijke resultaat op tafel ligt niet een stem mogen krijgen over de belangrijkste beslissing na WO2?
Nu is het tenminste meer dan een stompzinnig ja of nee zonder enige invulling.
Het zou juist het land meer kunnen verenigen.


fin®
0
quote:

Chiddix schreef op 27 mrt 2019 om 08:51:


Er is tot op heden geen sprake van een Brexit omdat de Britten het met elkaar niet eens kunnen worden.
Het IMF zegt, dat Nederland zwaar getroffen zal worden bij een harde Brexit(economisch). De EU krijgt ook een zware klap maar voorlopig probeert men aan te sturen op een zachte Brexit.
De mogelijkheid blijft bestaan, dat er helemaal geen Brexit komt. Mocht May erin slagen een derde stemming te houden over haar Brexitdeal en die wordt afgewezen, is de kans aanwezig, dat het Britse volk zich nog een keer mag uitspreken in een referendum. Labour zal zich hiervoor sterk maken. Zou wel de geloofwaardigheid van de Britse politiek schaden als men weer naar de stembus gaat.

Corbyn is het vertrouwen al helemaal kwijt, May dreigt het te verliezen ... en da's precies wat de EU wil .... een voorbeeld stellen om andere staten te weerhouden!

Ik lach me rot als het VK komende dagen alsnog uittreedt ;-)

Het VK krijgt daar een rotklap van, maar zal weer herstellen, immers IJsland is de crisisklap ook weer te boven gekomen :-)

De EU krijgt er zelf ook een rotklap van (interesseert ze in Brussel geen ene moer) en die klap komt bovenop de EU crisis, die er al is.
Daar kan de EU aan kapot gaan .... desintegreren ...

Dus beter dat het VK nu de EU verlaat, immers ... zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De wond die het hardst gaat stinken is de EU wond ... komen veel vliegen op af ( €/U$ onder par door shortselling ;-)
izdp
0
DurianCS
0
Niet geheel onverwachts kan het Britse parlement geen enkele aanpak verzinnen waarover ze het onderling eens zijn.
izdp
0
Ze ontberen lef.
Ze hadden ook kunnen kiezen voor de optie die de meeste stemmen voor zou verzamelen.

Dan had het volk weer een stem gehad als ik het juist heb.

Maar natuurlijk indicative, zoals het referendum advisory was.

Kortom hier zie je een zeer zwakke democratie aan het werk.
Chiddix
0
Boris Johnson en nog wat meer Brexiteers hebben nu besloten voor de deal van May te stemmen nadat May toezegde op te stappen als haar deal wordt aangenomen. De deal komt alleen in stemming als May er zeker van is dat die aangenomen wordt.
Gisterenavond verwierp het Lagerhuis verschillende niet bindende amendementen waaronder een no-Brexit deal en de Noorwegen-variant.
Dat zou kunnen betekenen, dat de Conservatieven de rijen gaan sluiten en DUP , om de deal van May alsnog goed te keuren.
Het enigste alternatief dat overblijft is, geen Brexit of een nieuw referendum waarvan de uitslag voorspelbaar is.
Chiddix
0
Morgen is May van plan voor de derde keer haar Brexitdeal in stemming te brengen als de voorzitter van het Lagerhuis daarmee akkoord gaat.
Ze heeft de steun nodig van haar coalitiepartner DUP en de Brexiteers in haar eigen partij.
Sommige Brexiteers blijven denken, dat er nog wat te halen valt in Brussel. En DUP was nog niet om gisterenavond, om de deal goed te keuren. Als May het Noord-Ierse DUP niet meekrijgt, heeft stemmen geen zin.
Chiddix
0
Vandaag ligt op tafel een stemming over een deel van de Brexitdeal. De terugtrekkingsovereenkomst. Niet de politieke verklaring wat het andere deel is.
Waarschijnlijk zal DUP tegenstemmen. Of de oppositie (allen) tegenstemmen is afwachten. Zonder DUP heeft de regering May geen meerderheid.
Chiddix
0
Voor de derde keer heeft het Lagerhuis de Brexitdeal van May weggestemd(3x is scheepsrecht). A.s maandag gaat het Lagerhuis kijken naar de vervolgstappen en eventuele andere opties bespreken.
Chiddix
0
Het Lagerhuis heeft tot 12 April nog ruimte om met alternatieven te komen. Corbyn(Labour) zegt, er moeten nu nieuwe verkiezingen gehouden worden. Hij gelooft niet in alternatieven voor Brexit. De EU leiders vergaderen 10 April.
DeZwarteRidder
0
Brexitchaos compleet, Lagerhuis verwerpt May's deal voor derde keer

Het Britse Lagerhuis heeft opnieuw tegen de brexitdeal van Theresa May met de EU gestemd. De regering legde de deal dit keer slechts deels voor, in plaats van het volledige akkoord. Een gefrustreerde May dolf desalniettemin opnieuw ruim het onderspit: 344 Lagerhuisleden stemden tegen, 286 voor. Onduidelijk is hoe het nu verder moet.
Suse van Kleef 29 mrt. 2019 Laatste update: 17:15

Het is de zoveelste vernederende nederlaag voor Theresa May, eerder wees het Lagerhuis haar deal met Brussel al twee keer af. Omdat nu wél een meerderheid te halen, koos de regering voor een nieuwe aanpak: parlementariërs mochten alleen stemmen over het 585 pagina’s tellende akkoord over de scheidingsvoorwaarden. De veel kortere bijbehorende ‘politieke verklaring’ over de toekomstige relatie werd niet in stemming gebracht.

May bood deze week bovendien zelfs haar aftreden aan in ruil voor steun. Het hielp een beetje: een groep brexiteers onder wie prominenten Boris Johnson en Dominic Raab stemde vandaag voor de deal. Maar het bleek lang niet genoeg. Het lijkt erop dat dit de definitieve doodsteek is voor het akkoord van May. ,,Het spijt me ontzettend dat het Lagerhuis een ordelijk vertrek uit de EU weer niet steunt”, zei ze in een korte speech na de stemming. ,,De gevolgen daarvan zullen ernstig zijn.”

Verwarring duurt voort

May klonk gefrustreerd. ,,Dit parlement heeft een ‘no-deal’ verworpen. Het heeft ‘geen brexit’ verworpen. En het heeft woensdag alle varianten op de deal verworpen die op tafel lagen.” Daarmee verwees ze naar de niet-bindende stemming over acht alternatieve brexitscenario’s die Lagerhuisleden hadden afgedwongen.

Want wat nu? Daar weet eigenlijk niemand een antwoord op. De verwarring en onduidelijkheid duurt voort. Het parlement is van plan om maandag weer over een eigen plan B te stemmen. Ze zullen zich buiten over alternatieve brexitopties en proberen ergens een meerderheid voor te vinden. Een zachtere brexit, waarbij de Britten lid blijven van douane-unie maakt een goede kans. Misschien in combinatie met een referendum waarbij het Britse volk zich uitspreekt over die vorm van brexit mag uitspreken.
Deadline nu 12 april

Maar de deadline nadert: de Britten hebben tot 12 april om met een concreet nieuw voorstel te komen en dat in Brussel voor te leggen. Tegelijkertijd moeten ze dan vragen om een lang uitstel van de brexit. Als de EU dat goedkeurt, dan kan de brexit met een of twee jaar worden uitgesteld, en moeten de Britten ook meedoen aan de Europese Verkiezingen in mei. Als May geen lang uitstel vraagt, of als de EU het Plan B niet acceptabel vindt, dan crasht het VK er op 12 april uit zonder deal: een No deal-brexit zonder afspraken.

Vorige week verleenden de EU-leiders de Britten nog uitstel van de brexit tot 22 mei. Dan moest het zogeheten terugtrekkingsakkoord deze week wel worden goedgekeurd. Dat is nu dus van de baan.
Chiddix
0
Zet op een rijtje uit de media wat de volgende opties zijn.

1) vierde stemming Brexit-deal(May)
2) heronderhandelen met EU
3) nieuw Brexit-referendum
4) nieuwe parlementaire verkiezingen
5) Brexit annuleren

May gaat a.s maandag samen met het Lagerhuis kijken of er nog een Brexit bestaat waar een meerderheid voor is. Deze week werd over 8 amendementen gestemd in het Lagerhuis en allen haalden het niet. Het waren de alternatieven aangedragen door parlementsleden.
Chiddix
0
Bij NOS lees ik, dat May volgende week voor de vierde keer op rij haar Brexitdeal in stemming wil brengen. Wordt wederom de deal door het Lagerhuis verworpen, overweegt ze nieuwe verkiezingen uit te schrijven.
Dat staat gelijk aan het annuleren van Brexit. De oppositie wordt de grootste en daarna volgt een nieuw referendum wat deze keer door links zal worden gewonnen.
May gaat de druk opvoeren. Ze kwam deze week 58 stemmen tekort bij de derde stemming. Was eerder veel meer.
De Brexiteers komen als die vierde stemming er komt te staan voor accepteren deal of Brexit is van de baan. Nieuwe verkiezingen leidt tot het einde van Brexit, lijkt mij.
DeZwarteRidder
0
Corruptiebestrijdende milieuactiviste (45) is nieuwe president van Slowakije

Zuzana Caputova heeft de presidentsverkiezingen in Slowakije gewonnen. De 45-jarige advocate is daarmee niet alleen de eerste vrouwelijke president van het Oost-Europese land, maar ook van alle landen in de eurozone.
Annemieke van Dongen 31-03-19, 14:32 Laatste update: 14:56

Corruptie en politieke verandering waren de belangrijkste thema's in de verkiezingsstrijd, waarvan de pro-Europese Caputova zaterdagavond tot winnaar werd uitgeroepen. ,,Ik ben niet alleen blij me het resultaat, maar ook dat het mogelijk blijkt om niet te bezwijken voor populisme, om de waarheid te vertellen’’, reageerde ze in haar overwinningstoespraak.

Haar opponent Maros Sefcovic van de regeringspartij Smer-SD erkende zijn nederlaag toen bekend werd dat Caputova 60 procent van de kiezers achter zich had gekregen. De officiële einduitslag wordt zondagmiddag bekendgemaakt.

Geruchtmakende moord

De verkiezingen waren een jaar na de geruchtmakende moord op journalist Jan Kuciak en zijn verloofde, die onderzoek deed naar fraude onder de politieke en economische elite in het land. Die leidden tot de grootste demonstraties ooit in Slowakije sinds de communistische tijd en dwongen premier Robert Fico van de partij Smer vorig jaar tot aftreden.

Voor de moorden zijn vijf mensen aangeklaagd, onder wie zakenman Marian Kocner, die door de journalist onder de loep werd genomen. Door Kocners banden met Smer, jarenlang de machthebbende partij, werd hij het symbool van de diepgewortelde corruptie in Slowakije.

Erin Brockovich

Als advocate heeft Caputova 14 jaar lang gevochten ten een bedrijf dat Kocner vertegenwoordigde, en een illegale stortplaats wilde bouwen in haar woonplaats. Zij won uiteindelijk, wat haar de bijnaam ‘Slowaakse Erin Brockovich’ opleverde, naar de bekende milieuactiviste uit de film met Julia Roberts.

Caputova, van de in 2017 opgerichte politieke partij Progresívne Slovensko, is voor vijf jaar gekozen. De president van Slowakije heeft weinig directe macht, maar benoemt ministers en kan de benoeming van hoge rechters en aanklagers tegenhouden. Dat kan oud-premier Fico nog flink dwars gaan zitten in zijn plan om de baas te worden van het hooggerechtshof.
Chiddix
0
Gisterenavond heeft het Lagerhuis 4 amendementen verworpen waaronder een douanie-unie met de EU of de Noorse variant op Brexit, die zachter is dan de deal van May.
Vorige week werden 8 amendementen al verworpen van gelijke strekking.
May gaat voor een vierde stemming met haar deal en koppelt daar mogelijk aan vast, bij afwijzen nieuwe verkiezingen. Dat laatste staat gelijk aan no Brexit.
Doet May niets, dan crasht het VK uit de EU op 12 April.
De financiele markten geloven niet in een harde Brexit wanneer je kijkt naar de opwaartse trend.
voda
0
Video: Britten opnieuw naar de stembus

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe geeft een update over de laatste Brexit-perikelen. De kans dat de Britten opnieuw de gang naar de stembus zullen maken, ofwel voor verkiezingen of een referendum, acht de valuta-analist groot. Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=4y5Io3aeKsY&a...

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
‘Macron op punt van burn-out’

Het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de Franse krant Le Parisien dat Emmanuel Macron helemaal uitgeput is door de ,,eenzame” manier waarop hij de macht uitoefent. Hij wil zelf zo veel mogelijk de touwtjes in handen houden, maar dat blijft niet zonder gevolgen.
Karen Van Eyken 02-04-19, 17:52

Het afgelopen jaar waarin zijn land van de ene crisis naar de andere strompelde, heeft sporen nagelaten bij de 41-jarige Macron. De energieke en gedreven indruk die het staatshoofd steevast nalaat bij publieke optredens, is slechts een façade. Zijn naasten weten wel beter en maken zich grote zorgen. De politicus is uitgeput. Een burn-out ligt op de loer.

Gelukkig kan het staatshoofd rekenen op zijn toegewijde echtgenote Brigitte. ,,Zij is erg ongerust. Zij ziet hoe breekbaar hij momenteel is”, zegt een vertrouweling. Brigitte doet er alles aan om haar man er weer bovenop te helpen. Zij steunt hem waar ze kan en probeert hem wat rust te geven door zo veel mogelijk terug te keren naar de normaliteit. Zo stuurde ze afgelopen vrijdagavond naar verluidt al het personeel van de privévertrekken weg om te koken voor haar man: een simpel omelet, ,,zoals vroeger”.

Slechtste manager ooit

Met de lente in het vooruit­zicht zullen de gele hesjes binnenkort barbecues organise­ren op de rotondes in Parijs
Bezorgde vriend van Macron

Maar is het genoeg? Macron is steeds meer op zichzelf aangewezen bij het uitoefenen van de macht. De situatie dreigt problematisch te worden. Sinds het begin van zijn mandaat heeft de president al heel wat leden van zijn team zien vertrekken. Vervangers worden amper gevonden. ,,Alle vertrouwelingen van Macron zijn verdwenen. Hij is de slechtste manager die de wereld heeft voortgebracht”, klinkt het tegen Le Parisien.

De protesten van de gele hesjes blijven ondertussen aanhouden waardoor de president nog meer slapeloze nachten riskeert. Inmiddels beginnen sommigen te twijfelen aan zijn capaciteiten om de crisis in zijn land te bezweren. ,,Ik zie niet in hoe er een einde aan de crisis kan komen. Met de lente in het vooruitzicht zullen de gele hesjes binnenkort barbecues organiseren op de rotondes in Parijs”, stelt een bezorgde vriend.

Macron droomt ervan om de onrust in de kiem te smoren met een maatregel die een ‘wow-effect’ teweeg brengt en iedereen van zijn sokken blaast. Maar zijn intimi zien het somber in. ,,Als hij teleurstelt, dan is het gedaan met hem. En hij zal teleurstellen...”
1.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 87 88 89 90 91 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelsakkoord zet beurzen hoger

11 okt De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met flinke winsten gesloten. Het sluiten van een gedeeltelijke ... 10

  Indices

  AEX 577,42 +1,59%
  EUR/USD 1,1030 -0,07%
  Germany30^ 12.478,60 -0,26%
  Gold spot 1.483,14 -0,75%
  LDN100-24h 7.191,11 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.057,04 +1,34%
  US30# 26.825,01 +0,05%

  Stijgers

  PostNL
  +5,97%
  Arcelo...
  +5,87%
  Aperam
  +5,68%
  Arcadis
  +4,23%
  ING
  +3,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,82%
  AMG
  -2,25%
  Galapagos
  -1,43%
  UNILEVER
  -0,92%
  Sif Ho...
  -0,47%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Japio_ op 13-okt-19 22:59
  (2)

  Bertpeer op 13-okt-19 21:54
  (4)

  Bismillah op 13-okt-19 20:56
  (41)

  Hierdiepoen op 13-okt-19 19:32
  (1)

  jonas op 13-okt-19 16:16

  Column Forum Meer»

  (270)

  Optiefan op 14-okt-19 00:14
  (6)

  Bertpeer op 13-okt-19 22:00
  (7)

  Knight V op 13-okt-19 16:50
  (14)

  kuddedier op 13-okt-19 15:19
  (3)

  Snugger op 11-okt-19 19:07
   

  Trending

  Bitcoin