Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Zheng He
0
Willempie3
0
Het zal best Macron worden. Net zoals in Nederland ook in Frankrijk geen revolutie bij de verkiezingen dit jaar. Dankzij het nepherstel van de ECB zullen we maar zeggen. De ultralage rente strijkt alles glad. 3 procent minder rente op de staatsschuld scheelt 15 miljard per jaar en weg is het begrotingstekort. Ook op de hypotheekschulden minder rente en iedereen heeft er 100 Euro per maand bij. Precies genoeg om het stemvee weer over te halen om toch maar weer op de gevestigde orde te stemmen.
Frankrijk blijft in de EU. Of dat nu een plus of een minpunt voor de Euro is, is maar de vraag want echt sterk is de Franse economie ook niet.
Het kabinet Macron moet je ook nog maar afwachten want zetels in het parlement heeft hij nog niet. Het nadeel van de ECB-lage rente blijft in de toekomst verborgen liggen. Voor de meeste Nederlanders is het pensioen abacadabra en nog ver weg. Dat pensioen is 1 van de nadelen die nog komen gaat. Inflatie zonder indexatie of aan Italie/Griekenland geven. Maar ja, dat zien we dan wel weer.

W3.
pardon
0
'Miljardenhandel euro weg uit City'
34 min geleden DFT
Brussel probeert de clearingactiviteiten eurotransacties naar zich toe op het vasteland te trekken. De miljardenmarkt speelt zich nu grotendeels in Londen af.

Dat meldt de Financial Times dinsdag. De stap is een van de vele in het uiteenrafelen van de Europese Unie na het vertrek van de Britten met de Brexit.


De Britse regering voert al zes jaar strijd voor behoud van de profijtelijke clearingdienst, waar in Londen per dag €850 miljard in omgaat, een derde van de totale markt.

Binnen EU
Met clearing nemen partijen bij een transactie het zogeheten tegenpartijrisico over nadat de deal op de beurs is afgesloten in afwachting.

De EU wil met Brexit in zicht absoluut de controle over de belangrijke clearing van de euro naar zich toetrekken. Vooral de Fransen willen dat de euro-clearing onder de invloedssfeer van de Europese Unie komt.

Regelgeving
De Europese Commissie kondigt volgens de Financial Times deze week de nieuwe regelgeving aan. Die stap past in verhit debat tussen de Britten en de EU.

Daaruit vloeit onder meer de eis dat Londen de euro-clearingmarkt moet toestaan de clearinghuizen die van belang zijn voor de Europese Unie bereikbaar te maken voor financials in de lidstaten.
DeZwarteRidder
0
'Brexit kost Britten €100 miljard'
1 uur geleden

Brussel voert de strijd met Londen over uittreding op. De Brexit gaat de Britten niet €60 miljard maar €100 miljard kosten, zo luidt de claim.

Dit bedrag voor het opzeggen van het Europese lidmaatschap meldt de Financial Times woensdag. De krant baseert zich op bronnen bij de gesprekken.

Het team onder commissievoorzitter Jean-Claude Juncker van de EU is tot verdere doorrekening gekomen. Dat gebeurde volgens de FT onder druk van meerdere lidstaten. Het gaat onder meer over bedragen aan landbouwvergoedingen.
Hard tegen hard

Maandag bleek uit gelekte details dat het gesprek tussen Juncker en de Britse premier Theresa May alles behalve vriendelijk is geweest. De Britten stellen, verwijzend naar eigen EU-regels, niets te hoeven betalen. Het nieuwe bedrag maakt een drempel voor de publiekelijk door beide partijen geuite 'smooth exit' hoger.

Met terugbetaling van leningen die de Britten bij de EU hebben uitstaan, zou het uiteindelijke bedrag op €50-€75 miljard kunnen uitkomen.
Cézan
0
Wordt straks nog oorlog tussen de UK en EU... Ook een afschrikwapen voor diegenen die eruit willen stappen. Weten ze dit alvast.

;)
haas
0
Zheng He
0
quote:

haas schreef op 3 mei 2017 om 11:52:


dat wordt 'n vechtscheiding(kan ook niet anders met Juncker, de Erdogan van EU)

Ja hoor, het ligt vast aan Juncker. Maak de vergelijking met Erdogan nou eens hard, of is het even op de man gespeeld?
DeZwarteRidder
0
Belgische ’medicijntoeristen’ naar Nederland
1 min geleden

BRUSSEL - Zo’n vierhonderd Belgen pakken zaterdag een bus naar Nederland om medicijnkosten uit te sparen. Voor bepaalde maagzuurremmers, antibiotica, prostaatmedicijnen en neussprays moeten de zuiderburen tot wel vier keer meer neertellen dan in ons land.

De vooralsnog acht busreizen zijn een initiatief van Geneeskunde voor het Volk, een links dokterscollectief. De ’medicijntoeristen’ kunnen voor 5 euro vanuit meerdere plekken in België vertrekken naar apothekers in het Zeeuwse Hulst, niet ver van Antwerpen.

Medicijnen waarvan het patent is verlopen, zijn in Nederland goedkoper omdat zorgverzekeraars volgens het zogenoemde kiwimodel aanbestedingen organiseren. Duizenden patiënten in België willen dat hun overheid dit ook gaat doen. Als dat zou gebeuren met elf geneesmiddelen uit de top 25 van dure geneesmiddelen zou dat ruim 200 miljoen euro besparen, stelt Geneeskunde voor het Volk.
haas
0
In Belgie betaalt een apotheker voor de cholesterolverlager Atorvastatine 16,03 euro.
In Nederland is dat amper 2,7 euro.
Mochten we in Belgie kunnen genieten van die Nederlandse prijzen, zou dat meteen een besparing van 21,61 miljoen euro opleveren, becijferde arts Dirk Van Duppen (Geneeskunde voor het Volk/PVDA).
DeZwarteRidder
0
Globalisering ligt onder vuur, maar exportkampioen Nederland dendert door

Nederland moet nog veel verder internationaliseren, adviseren bedrijven en hoge ambtenaren. Critici wijzen erop dat een handelsoverschot ook keerzijden heeft.

Nederland boekte vorig jaar het op één na hoogste handelsoverschot in de EU: 10,9% van het bruto binnenlands product. Het Europese gemiddelde komt amper aan de 2%, Japan haalt de 1% niet en de VS boekten een tekort van ruim 4%. Ierland torent met 41% ver boven Nederland uit, maar zelfs exportmachine Duitsland moet lossen, met een handelssaldo van 8,9% van het bbp.

Toch is het nog lang niet genoeg, vinden bedrijfsleven, gemeenten en hoge ambtenaren in een advies aan een nieuw kabinet. Dat moet €180 mln investeren in ruimere financieringsmogelijkheden voor exporteurs en €50 mln per jaar opzijzetten voor exportbevordering en een beter vestigingsklimaat. Doel: in 2030 moet het Nederlandse nationale inkomen voor 40% worden verdiend in het buitenland. Nu is de toegevoegde waarde van het exporterende bedrijfsleven nog 32%.

Chris Buijink, die het actieplan onder het motto Team Nederland: samen sterker in de wereld eind april aanbood aan de ministers Henk Kamp van Economische Zaken en Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel, vindt die ambitie niet overdreven.

'We doen het inderdaad best goed, maar goed is niet goed genoeg. Beter is best', zegt de oud-topambtenaar, die nu de Nederlandse Vereniging van Banken voorzit. Vooral in de groeimarkten blijft de Nederlandse export vergeleken met andere landen achter. De ambitie is om daar het aandeel te verdubbelen. Een vijfde van de Nederlandse bedrijven moet internationaal actief worden. Nu is dat nog 12%.

40%

In 2030 moet Nederland 40% van het nationale inkomen verdienen met export, adviseert een stuurgroep in het rapport Team Nederland: samen sterker in de polder.

Het pleidooi is opvallend nu internationalisering en globalisering in de verdachtenbank zitten. Brexit, de verkiezing van Donald Trump en de verwachte 40% van de Fransen die zondag voor de nationaliste Marine Le Pen stemmen, maken het businessmodel van de BV Nederland wat ongewis. Maar Buijink vindt dat die tendensen juist een extra stimulans moeten zijn. 'De concurrentie verscherpt zich. Daarom is het zo belangrijk dat we onze toekomst in eigen hand houden en de ambities zo hoog mogelijk opschroeven'.

FD.NL
DeZwarteRidder
0
De EU telt weer mee!
44 min geleden Willem Vermeend en Rick van der Ploeg

De afgelopen jaren zijn er in ons land, maar ook in andere EU-landen talloze beschouwingen verschenen over het einde van de EU en de val van de euro. Als sinds de invoering van deze munt is er onder economen sprake van een verdeeld huis.

Zo zijn er boekenkasten volgeschreven met ‘geleerde’ voorspellingen over het einde van de Europese munt die nog steeds springlevend is, maar ook terechte waarschuwingen van economen voor een eurozone die onder druk staat door de economische verschillen tussen Noord en Zuid binnen de EU.

Daarnaast koesterden tegenstanders van de EU de verwachting dat boze Europese burgers massaal op protestpartijen zouden gaan stemmen om zo een einde te maken aan de Europese samenwerking. En in het internationale bedrijfsleven werd gesomberd over de economische slagkracht van de gezamenlijke lidstaten en de toekomst van de EU.

Solide basis

Tot op heden zijn de doemscenario’s niet uitgekomen en de kans op de ontbinding van de EU en het afschaffen van de Europese munt is kleiner dan ooit.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de EU en de euro politieke projecten zijn met een bewogen langjarige geschiedenis en een stevige en solide basis in de lidstaten, vooral bij de gevestigde politieke partijen en het Europese bedrijfsleven. Ook de opleving van de Europese economie helpt.

Met uitzondering van het VK zijn er op dit moment in de EU-landen geen politieke meerderheden die aansturen op een vertrek van hun land uit de EU.

Pro Europa

Sterker nog, in de meeste landen zien we dat de publieke opinie is opgeschoven naar pro Europa. Daarbij spelen verschillende factoren een rol.

Veel burgers vinden dat je de EU nodig hebt om het terrorisme aan te pakken, een vuist te kunnen maken tegen oorlogsdreigingen en het oplossen van de vluchtelingenproblematiek. Maar ook voor economische samenwerking en als economisch machtsblok dat kan opboksen tegen giganten als China en de VS.

Zwakke Europese landen

Mede als gevolg van globalisering en digitalisering stellen individuele Europese landen in de wereldeconomie weinig meer voor en dat geldt zelfs voor Duitsland.

Deze positie wordt bovendien verder verzwakt door de snelle opmars van opkomende economieën. Met de voordelen die de EU biedt, zijn lidstaten economisch beter bestand tegen de drie machtsblokken China, de VS en de groeilanden.

De belangrijkste economische voordelen voor EU-landen zijn de vrije Europese interne markt en de EU zelf die het grootste en machtigste handelsblok van de wereld is.

Dankzij deze machtspositie is de EU in staat wereldwijd voordelige handels- en investeringsverdragen af te sluiten waarvan alle lidstaten de vruchten kunnen plukken.

Lidstaten die de EU verlaten, zoals het VK, merken al gauw dat het moeilijk is om het verlies van deze voordelen op te vangen. Dat is de reden dat de Britse regering alles in het werk stelt om na de Brexit toegang te houden tot de interne markt en het verdragennetwerk van de EU.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/rick-wil...
Cézan
0
Met de boze europese burgers van de 28 lidstaten valt het dus mee, columns gelezen hebbende van de ZR. Lastpakken tussen die 28 zullen er altijd wel zijn. Zolang men ermee kan 'dealen' no worries.
Gaat VK die 100 miljrd nog betalen?
Dus a.s. Maandag gaan we gewoon verder richting ?, flink up als Macron gekozen wordt...
DeZwarteRidder
0
quote:

Cézan schreef op 6 mei 2017 om 20:15:


Met de boze europese burgers van de 28 lidstaten valt het dus mee, columns gelezen hebbende van de ZR. Lastpakken tussen die 28 zullen er altijd wel zijn. Zolang men ermee kan 'dealen' no worries.
Gaat VK die 100 miljrd nog betalen?
Dus a.s. Maandag gaan we gewoon verder richting ?, flink up als Macron gekozen wordt...

Het allersterkste pluspunt van de EU is dat ze het nooit eens zijn, maar het altijd eens worden.
Eenheid maakt macht.
uitvreter
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 mei 2017 om 20:29:


[...]
Het allersterkste pluspunt van de EU is dat ze het nooit eens zijn, maar het altijd eens worden.
Eenheid maakt macht.


Maar wat gaat me dat gepaard met een gepiep en gekraak........:)

DeZwarteRidder
0
quote:

uitvreter schreef op 6 mei 2017 om 21:04:


[...] Maar wat gaat me dat gepaard met een gepiep en gekraak........:)

Alleen in een dictatuur gaat alles 'gesmeerd'.
DeZwarteRidder
0
Griekse FIOD verruilt uniform voor zwembroek
49 min geleden

ATHENE - Griekse belastingrechercheurs ruilen in de grote toeristenoorden voortaan hun uniform met regelmaat in voor bermuda en zwembroek om financiële fraude op het spoor te komen. De actie richt zich op bars, nachtclubs, jachthavens en hotels met een grote omzet. Dat heeft nieuwssite To Proto Thema zondag bekendgemaakt, zich beroepend op informatie uit politiebronnen.

De ’stillen’ van de Griekse FIOD moeten zich als vakantieganger kleden en gedragen door bijvoorbeeld een drankje te bestellen. Doel is te controleren wat er met de rekening gebeurt en of er wel met kassabonnen wordt gewerkt. Voorts moeten ze hun ogen openhouden voor eventuele zwartwerkers onder het personeel. Speciale aandacht komt er voor de verhuur van strandbedden en ligstoelen. In deze ’gouden business’ worden kwitanties nog wel eens vergeten.
Tom Riddle®
0
Jan70 de kleine belegger
1
quote:

mineset® schreef op 7 mei 2017 om 15:00:


Geen zin in Franse verkiezingen ..... alle tijd voor Excelsior-Feyenoord :-)

Hopelijk was je voor Excelsior, dan had je een mooie middag :-)
DeZwarteRidder
0
„Marine le Pen is ongeschikt”
2 uur geleden

PARIJS - Marine le Pen is ongeschikt als president, zegt haar vader Jean-Marie le Pen tegen The Sunday Times. „Ze heeft karakter, daar ontbreekt het haar niet aan”, zegt de 88-jarige in een interview met de Britse krant. „Maar je hebt ook andere kwaliteiten nodig.”

Le Pen zegt in de krant zijn 27-jarige kleindochter Marion Maréchal-Le Pen, een nichtje van Marine, geschikter vinden voor het ambt, „maar zij zal eerst wat ouder moeten worden.”

Ook over zijn tweejarige achterkleindochter Olympe, Marions dochter, is hij hoopvol. „Zij is degene die over dertig jaar president zal zijn.” Op de vraag van de Britse krant of hij wil dat zijn dochter wint, antwoordde hij bevestigend.

Front National-kandidaat Marine le Pen zette in 2015 haar vader uit de partij die hij in 1972 oprichtte, na controversiële uitspraken over de Holocaust. Hij noemt dat in The Sunday Times „slecht, niet eerlijk en onjuist.” Marine nam in 2011 het partijvoorzittersstokje van haar vader over. Die was zelf presidentskandidaat in 2002, toen hij werd verslagen door Jacques Chirac.
1.772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Ook Wall Street op winst

19:36 De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Het sentiment op Wall Street ...

  Indices

  AEX 547,91 +1,10%
  EUR/USD 1,1083 -0,10%
  Germany30^ 11.703,20 +1,21%
  Gold spot 1.495,38 -1,20%
  LDN100-24h 7.188,51 +0,84%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 26.153,84 +0,99%

  Stijgers

  Heijmans
  +7,26%
  AMG
  +4,71%
  SBM Of...
  +4,46%
  Fugro
  +4,30%
  Boskalis
  +4,23%

  Dalers

  Galapagos
  -2,68%
  IMCD
  -2,02%
  NN Group
  -1,65%
  B&S Gr...
  -1,16%
  ING
  -1,06%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  objectief op 19-aug-19 20:42
  (1)

  Sir Cryptalot op 19-aug-19 20:24
  (55)

  peter545 op 19-aug-19 20:17
  (26)

  Ronald Engels op 19-aug-19 20:08
  (1)

  FlashHenk op 19-aug-19 20:06

  Column Forum Meer»

  (120)

  san marco op 19-aug-19 20:03
  (3)

  UwBuurman op 19-aug-19 19:48
  (11)

  ffff op 19-aug-19 18:05
  (4)

  Duifish op 19-aug-19 16:51
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 12:07