Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
'Kans op uiteenvallen EU zeer gering’
1 uur geleden

Hoewel in de aanloop naar de komende verkiezingen de eurosceptici vooral in Frankrijk de boventoon voeren, is het zeer onwaarschijnlijk dat het tot een uiteenvallen van de eurozone komt. Dat stelt Andrew Bosomworth, beleggingsstrateeg bij vermogensbeheerder PIMCO.

Volgens Bosomworth is de kans gering dat de euro in zijn bestaan wordt bedreigd ongeacht de uitkomsten van de komende verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Wel houdt hij er rekening mee dat het huidige politieke klimaat er toe kan bijdragen dat de Europese centrale Bank (ECB) sneller dan verwacht kan overgaan tot een afbouw van het stimuleringsprogramma.

Verder zullen beleggers minder geneigd zijn om in geld te steken in lange termijn en grensoverschrijdende beleggingen, meent Bosomworth.
DeZwarteRidder
0
’Nexit’ nachtmerrie voor beleggers
28 min geleden

Amsterdam - Het vertrouwen van beleggers is verder gegroeid. Dat bleek zaterdag uit de beleggersbarometer van BinckBank. Wel vrezen beleggers een mogelijk uittreden van Nederland uit de Europese Unie.

In maart nam de barometer toe tot 5,2 (+0,9 ten opzichte van een maand eerder). Air France-KLM is de grote favoriet, nog voor ING en Shell. De aandelen TomTom en PostNL zijn momenteel het minst populair. Bij de sectoren staat technologie bovenaan, gevolgd door de medische sector en de financiële sector.

De verkiezingen van komende woensdag baren beleggers weinig zorgen. Zelfs een eventuele overwinning voor de PVV van Geert Wilders zal volgens slechts een kwart van de ondervraagden effect hebben op de AEX en de rente.

Daarentegen achten beleggers de gevolgen groot als Nederland zou besluiten uit de EU te stappen. Ruim 47% schat de gevolgen hiervan in als zwaar negatief.
DeZwarteRidder
0
Fransen willen euro houden
1 uur geleden

PARIJS - Drie kwart van de Fransen wil de euromunt niet inleveren voor de Franse francs. Over de huidige staat van de Europese Unie zijn de Fransen minder enthousiast, 37 procent meent dat het lidmaatschap meer nadelen dan voordelen heeft.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van dagblad Les Echos, is een reactie op plannen van presidentskandidaat Marine Le Pen om Frankrijk los te weken van de Europese Unie (EU). De euro is volgens Le Pen ‘niet ziek maar dood’ en een snelle terugkeer naar de franc zou noodzaak zijn. Le Pen wil daartoe een referendum organiseren.
DeZwarteRidder
0
EU maant Turkije ’buitensporige’ verklaringen achterwege te laten
1 uur geleden Ruud Mikkers

Brussel - Turkije doet er goed aan snel z’n toon te matigen. Daarmee moet worden voorkomen dat de relatie met Nederland nog verder verslechtert. Dat stelt de Europese Commissie in reactie op de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Het is voor het eerst dat ’Brussel’ zich uitlaat naar aanleiding van de ruzie tussen Nederland en kandidaat-lidstaat Turkije.

Vanuit Brussel bleef het aanvankelijk dit weekend opvallend stil. De relatie tussen de EU en Turkije is zeer moeizaam, terwijl de vluchtelingendeal ondanks alles nog steeds overeind staat. Brussel wil dat graag zo houden, maar moet op eieren lopen.

Volgens een woordvoerder van de Commissie is het aan lidstaten zelf om verkiezingsbijeenkomsten te verbieden of niet. Daar hebben landen hun eigen wetten voor, werd benadrukt. Het is niet zo dat Nederland Europese waarden als vrijheid van vergadering nu op de helling heeft gezet door een Turkse minister de toegang tot haar eigen consulaat te ontzeggen.

Turkse leiders beschuldigden Nederland van nazisme en fascisme. De Commissie noemt dat „een schande. Dit is het soort taal dat we in Europa willen vergeten.” De Commissie laat in het midden of de Turken er excuses voor moeten aanbieden.
DeZwarteRidder
0
’Effect brexit afschrikwekkend’
1 uur geleden

BRUSSEL - Er zullen geen landen meer uit de Europese Unie stappen. De chaos die de brexit veroorzaakt in Groot-Brittannië, heeft een afschrikwekkende werking. Dat denkt Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europees Parlement en namens het EU-parlement mede-onderhandelaar over de brexit.

,,Burgers zijn kritisch, maar ze willen ook de rotzooi niet die we nu in het Verenigd Koninkrijk zien.”

Verhofstadt ziet het vertrek van de Britten als kans voor hervormingen binnen de EU. ,,We moeten voorbereid zijn op een volgende financiële crisis.”
New dawn
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 maart 2017 08:17:


’Effect brexit afschrikwekkend’
1 uur geleden

BRUSSEL - Er zullen geen landen meer uit de Europese Unie stappen. De chaos die de brexit veroorzaakt in Groot-Brittannië, heeft een afschrikwekkende werking. Dat denkt Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europees Parlement en namens het EU-parlement mede-onderhandelaar over de brexit.

,,Burgers zijn kritisch, maar ze willen ook de rotzooi niet die we nu in het Verenigd Koninkrijk zien.”

Verhofstadt ziet het vertrek van de Britten als kans voor hervormingen binnen de EU. ,,We moeten voorbereid zijn op een volgende financiële crisis.”


Als jezelf zwaar in de (schuld)problemen zit wijzen politici naar anderen.
hap
0
quote:

New dawn schreef op 14 maart 2017 09:18:


[...]

Als jezelf zwaar in de (schuld)problemen zit wijzen politici naar anderen.


Misschien toch ook maar even kijken naar de schuldproblemen en het begrotingstekort (ruim boven de 3%) in het UK.
DeZwarteRidder
0
Juncker en Tusk solidair met Nederland
40 min geleden

STRAATSBURG - ,,Het is een schande” wat de Turkse president Erdogan heeft geroepen over Nederlandse nazipraktijken. ,,Ik zou ook nooit accepteren wat er allemaal gezegd is”, zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en oud-premier van Luxemburg woensdag in het Europese Parlement in Straatsburg.

Na een weekend van zwijgen, betuigde nu zowel Juncker als EU-president Donald Tusk hun steun. ,,Wij zijn solidair met Nederland”, aldus de Pool Tusk, die speciaal voor de gelegenheid een verklaring in het Nederlands uitsprak. Hij herinnerde eraan dat Rotterdam ,,door de nazi's is vernietigd. De stad heeft nu een burgemeester die in Marokko is geboren. Wie daar fascisme ziet, is los van de werkelijkheid. Wij zijn Europeanen en trots.”

Juncker zei dat Turkije met de uitspraken over Nederland ,,afstand van Europa neemt, niet lijkt te willen toetreden tot de EU.” De solidariteitsbetuiging werd in het EU-parlement met applaus ontvangen.
DeZwarteRidder
0
EU-parlement wijst Duitse wegentol af
4 min geleden

STRAATSBURG - Het Europees Parlement heeft zich woensdag met 510 tegen 126 stemmen tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd. "De Europese Commissie moet de bezwaarprocedure tegen deze wet weer opstarten", vinden EU-parlementariërs Wim van de Camp en Jeroen Lenaers (CDA).

Volgens het parlement discrimineert de Duitse tol op basis van nationaliteit. Het plan voorziet in wegenvignetten voor de Autobahn die voor schone auto's goedkoper zijn dan voor vuilere. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie korting op de wegenbelasting die hoger is naarmate een auto milieuvriendelijker is. "Buitenlandse weggebruikers betalen dus de tekorten in de Duitse wegenbelasting", stelt Van de Camp.

"We willen niet wachten tot een Europese rechter over een paar jaar de wet naar de prullenbak verwijst. Voorkomen is beter dan genezen", aldus de CDA' ers.

Negatieve gevolgen

De parlementariërs vrezen ook negatieve gevolgen voor de grensregio's. "Mensen verplaatsen zich daar intensief over de grens om te wonen en te werken. Het Duitse wetsvoorstel is strijdig met het idee van een Europese interne markt," zegt Lenaers. Kleinere wegen in Duitsland blijven overigens buiten het systeem.

Brussel kondigde in september aan het tolplan voor te leggen aan het Europees Hof van Justitie. In november sloot EU-commissaris Violeta Bulc (Transport) ineens een akkoord met de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt en werd de procedure opgeschort. Toen EU-parlementariërs uit tien lidstaten daarover in februari opheldering vroegen, zei ze de definitieve wetsteksten af te wachten. Duitsland en Oostenrijk hebben al aangekondigd juridische stappen te nemen als het plan doorgaat.
DeZwarteRidder
0
Euro schiet omhoog na overwinning VVD op PVV
22 min geleden DFT

Financiële markten reageren opgelucht op de Nederlandse verkiezingsuitslag. De euro ging naar het sterkste punt in een maand tijd.

De munt reageerde woensdagnacht direct toen duidelijk werd dat de VVD de grootste partij werd, en de populistische en anti-islamstem van de PVV niet dominant was.

Vooraf maakten marktvorsers zich grote zorgen over een mogelijke regering met de PVV.

Met 33 zetels voor de VVD krijgt de premier Rutte als eerste de kans om een nieuw kabinet te formeren. Hij maakte vooraf duidelijk ‘nooit, nooit’ met de PVV te zullen samenwerken in een kabinet.

Valutahandelaren maken uit de stijging van de euro op dat de kans van grotere invloed van de PVV op Nederlands overheidsbeleid is afgenomen. De vrees was dat grenzen zouden sluiten en een streng immigratiebeleid zou volgen als de partij van PVV-oprichter Geert Wilders dominant zou worden.

Analist Arne Petimezas van AFS Group voorziet een 'relatief gemakkelijke' kabinetsformatie, met een centrumrechtse regering (VVD, CDA, D66, ChristenUnie). De meeste partijen hebben bestuurservaring en zijn ondanks 76 zetels 'a safe pair of hands', schrijft Petimezas.

In de aanloop naar de verkiezingen zagen grote vermogensbeheerders en banken in grote winst voor de PVV een risico voor het uiteenvallen van de Europese Unie en de val van de gezamenlijke euromunt.

Tegenover de dollar ging de munt met de grootste sprong omhoog sinds juni vorig jaar. Daarbij speelde mee dat de Federal Reserve de beleidsrente met een kwartje verhoogde en nog drie rentestappen aankondigde.
DeZwarteRidder
0
Grieken houden het liefst euro in portemonnee
7 min geleden

ATHENE - Een meerderheid van de Grieken vindt dat het land lid van de eurozone moet blijven. Ongeveer 56 procent van de Grieken denkt namelijk dat het loslaten van de euro geen oplossing biedt voor de financiële problemen.

Bijna een derde (31 procent) van de bevolking denkt dat afschaffing van de euro de problemen wél oplost. Het conservatieve dagblad Eleftheria in Athene publiceerde maandag de uitkomsten van de peiling.

Ondertussen vinden de schuldeisers van Griekenland dat er hardere maatregelen zijn vereist. Met name de spaarcenten van de Griekse consument zouden met hardere belastingmaatregelen aangepakt moeten worden. Momenteel wordt er gesproken over het verlagen van het belastingvrije spaargeld van 8636 tot onder de 6000 euro.
Omvangrijk steunpakket

De regering zegde in 2015 belangrijke hervormingen toe, in ruil voor een omvangrijk steunpakket. Daartoe behoren behalve de aanpak van belastingvoordelen ook beperking van het stakingsrecht en versnelde doorvoering van de privatisering. Hoe verder de regering van premier Tsipras daarmee gaat, des te sneller slinkt zijn populariteit. Ook dat bleek uit de peiling.
DeZwarteRidder
0
EU wil €58 miljard van Britten
4 min geleden

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 58 milljard euro. Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, in een vraaggesprek met de BBC.

Hoewel er geen verlangen is de Britten te 'straffen' voor de brexit, moet de EU voorkomen dat andere landen volgen, liet Juncker weten in het interview dat vrijdag werd uitgezonden. "We hebben wetenschappelijk laten uitrekenen wat de Britse verplichtingen zijn en de rekening moet worden betaald."

De Britse premier Theresa May maakte maandag bekend dat ze Brussel woensdag officieel informeert dat haar land het EU-lidmaatschap opzegt. Het opzeggen van het lidmaatschap leidt tot onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het vertrekkende lid. Brussel heeft herhaaldelijk gezegd dat eerst de scheiding wordt uitonderhandeld, en daarna pas kan worden onderhandeld over hoe een mogelijke nieuwe relatie eruit kan zien.
DeZwarteRidder
0
Groot tekort Britse onderhandelaars Brexit
4 uur geleden

LONDEN - Het Britse ambtenarenapparaat is nog lang niet klaar voor het voorbereiden van de Brexit en het onderhandelen over het vertrek uit de EU. De Britse krant The Telegraph meldde vrijdag dat honderden vacatures nog moeten worden ingevuld.

De krant baseert zich op informatie van de National Audit Office, de Britse waakhond voor overheidsuitgaven. Volgens die instelling heeft de regering van Theresa May duizend banen gecreëerd voor ambtenaren die de Brexit moeten voorbereiden en bij de onderhandelingen moeten helpen. Zij moeten zich onder meer buigen over de juridische en economische gevolgen van het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

Van de duizend banen moet nog een derde worden ingevuld, terwijl May al komende woensdag Brussel officieel gaat mededelen dat haar land het EU-lidmaatschap opzegt. Het is de bedoeling dat de onderhandelingen over de brexit daarna snel beginnen.
DeZwarteRidder
0
27 EU-leiders bekrachtigen hun eenheid
4 uur geleden

ROME - De EU-landen zijn ook zonder het Verenigd Koninkrijk „vastberaden” hun samenwerking te versterken. Als dat nodig is kunnen groepen landen dat sneller of intensiever doen dan andere, zolang de integratie maar dezelfde kant op gaat.

Dat hebben de 27 EU-leiders zich zaterdag in Rome plechtig voorgenomen. De staatshoofden en regeringsleiders, onder wie premier Mark Rutte, zetten een voor een hun handtekening onder een Verklaring van Rome waarmee zij de eurosceptische buitenwereld willen tonen dat ze de eenheid bewaren. ,,Wij zullen de Europese Unie sterker en veerkrachtiger maken door nog grotere eenheid en onderlinge solidariteit", aldus de 27.

Ook de Poolse en Griekse premiers, Beata Szydlo en Alexis Tsipras, tekenden tot opluchting van de anderen de tekst. De afgelopen dagen dreigden zij het feestje te torpederen door de Verklaring niet te onderschrijven.

De regeringen gaan de komende maanden werken aan de invulling van de ‘nieuwe’ EU. ,,We moeten naar de burger luisteren”, benadrukte Rutte na afloop van de ondertekening. ,,We moeten focussen op banen, veiligheid en migratie”. Volgens hem overleeft de EU dan de komende zestig jaar ook.

'Federale droom voorbij'

Meer macht aan Brussel geven is volgens de demissionair premier in geen geval een optie. ,,De tijd van de federale droom is voorbij”.

Hij liet blijken niet erg onder de indruk te zijn van de ‘nieuwe liefdesverklaring’ van de 27 landen waar hij zelf zijn handtekening onder heeft gezet. Met de eurozone en het Schengengebied zonder binnengrenzen, waar niet alle landen aan meedoen, is er in feite al sprake van verschillende groepen binnen de EU, vindt hij. ,,We blijven praktisch."
Zestig jaar

Het is zaterdag precies zestig jaar geleden dat Nederland samen met Frankrijk, Duitsland, Italië, België en Luxemburg het Verdrag van Rome ondertekende. Daarmee werd op 25 maart 1957 de Europese Economische Gemeenschap opgericht, die in 1992 in Maastricht werd omgevormd tot Europese Unie. De Verklaring van Rome werd zaterdag in dezelfde zaal getekend als het verdrag weleer.
fin®
0
DeZwarteRidder 25 mrt 2017 om 16:55
Gezien je reactie op de andere draad ... heb ik hem dus hier maar neergezet ;-)
===============================================================

Gepubliceerd: 25 maart 2017 12:21
Door: NU.nl/Reuters

Als Frankrijk zou besluiten uit de euro te stappen en terug te keren naar de franc, schaadt dat de koopkracht en nemen de kosten voor overheidsleningen aanzienlijk toe.
www.nu.nl/economie/4569453/franse-pre...

“Als we uit de euro stappen en onze valuta daarmee 20 procent in waarde laten dalen, betekent dat de kosten van import met hetzelfde percentage toenemen”, aldus Villeroy de Galhau. Dat zal volgens hem met name de lagere inkomens treffen.

======================================

Daarmee geeft hij toch meteen de zwakte van Frankrijk aan ?
Immers, FreXit betekent 20% devaluatie van een nieuw in te voeren Franse Franc en hogere rente op Franse staatsschulden.

De sterkere EU landen (o.m. Duitsland & Nederland) moeten dus niet alleen de club-med landen boven water houden, maar OOK Frankrijk .....!
DeZwarteRidder
0
Tegenstanders Brexit de straat op in Londen
58 min geleden

LONDEN - Tienduizenden mensen hebben zaterdag in Londen gedemonstreerd tegen een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De menigte verzamelde zich op het plein voor de parlementsgebouwen, waar een minuut stilte in acht werd genomen voor de slachtoffers van de terreuraanslag van afgelopen woensdag.

Britse kiezers stemden in juni in een referendum nipt voor een vertrek uit de EU. Premier Theresa May wil de uittredingsprocedure komende woensdag formeel in gang zetten. De onderhandelingen over de voorwaarden en de toekomstige relatie met de EU moeten over twee jaar zijn afgerond.

Tim Farron, leider van de Liberal Democrats, zei dat maar een klein deel van de mensen die voor een vertrek stemden, de EU daadwerkelijk wil verlaten. Alastair Campbell, voormalig woordvoerder van de vroegere premier Tony Blair, riep het ’Blijf’-kamp op niet op te geven: „Wanneer je een auto op een klif af ziet rijden, blijf je niet doorrijden.”

De organisatoren schatten het aantal deelnemers op meer dan 25.000. Velen hadden de EU-vlag om zich heen gedrapeerd, anderen hadden de gouden sterren van die vlag op hun gezicht geschilderd.

Deelnemers spraken onder meer hun zorgen uit over de toekomstige verblijfsstatus van zichzelf, hun partners of hun kinderen.

Ook in het Schotse Edinburgh kwamen honderden mensen op de been. In Schotland stemden de meeste kiezers tegen de brexit. Schotse politici overwegen een nieuw referendum over onafhankelijkheid uit te schrijven om binnen de EU te kunnen blijven.
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 25 maart 2017 17:05:“Als we uit de euro stappen en onze valuta daarmee 20 procent in waarde laten dalen, betekent dat de kosten van import met hetzelfde percentage toenemen”, aldus Villeroy de Galhau. Dat zal volgens hem met name de lagere inkomens treffen.
======================================
Daarmee geeft hij toch meteen de zwakte van Frankrijk aan ?
Immers, FreXit betekent 20% devaluatie van een nieuw in te voeren Franse Franc en hogere rente op Franse staatsschulden.

De sterkere EU landen (o.m. Duitsland & Nederland) moeten dus niet alleen de club-med landen boven water houden, maar OOK Frankrijk .....!


Je zou het kunnen zien als een mooie samenwerking:

Dankzij de zwakkere Euro draait de export van NL en DE als een trein en in ruil houden wij Zuid-Europa (ons exportgebied) boven water.

Per saldo iedereen blij en een mooi voorbeeld voor samenwerking in de Trump- en Poetin-wereld.
fin®
0
Nothing to fear but fear itself
Nothing to fear but fear itself
Nothing to fear but fear itself

;-)

=====================================================

In Londen lopen zaterdag duizenden mensen mee met een demonstratie tegen de aankomende Brexit. De Britse premier Theresa May wil woensdag van start gaan met de afscheiding van de Europese Unie.

DON'T BREXIT MY FUTURE !?

==================================================

De demonstranten willen dat het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie blijft. De organisatoren schatten het aantal deelnemers op meer dan 25.000.
www.nu.nl/brexit/4569645/duizenden-pr...

===================================================

I'd like to say ..."Bexit, yes we can." .... just because of our future ;-)rationeel
0
quote:

mineset® schreef op 25 maart 2017 20:32:


Nothing to fear but fear itself
Nothing to fear but fear itself
Nothing to fear but fear itself

;-)

=====================================================

In Londen lopen zaterdag duizenden mensen mee met een demonstratie tegen de aankomende Brexit. De Britse premier Theresa May wil woensdag van start gaan met de afscheiding van de Europese Unie.

DON'T BREXIT MY FUTURE !?

==================================================

De demonstranten willen dat het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie blijft. De organisatoren schatten het aantal deelnemers op meer dan 25.000.
www.nu.nl/brexit/4569645/duizenden-pr...

===================================================

I'd like to say ..."Bexit, yes we can." .... just because of our future ;-)53,01 miljoen inwoners. Dat zou pas een optocht worden;)
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 maart 2017 19:36:


[...]

Je zou het kunnen zien als een mooie samenwerking:

Dankzij de zwakkere Euro draait de export van NL en DE als een trein en in ruil houden wij Zuid-Europa (ons exportgebied) boven water.

Per saldo iedereen blij en een mooi voorbeeld voor samenwerking in de Trump- en Poetin-wereld.


Iedereen blij, behalve wie het gelag betaalt.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 584,40 -1,50%
EUR/USD 1,0846 -0,05%
Germany30^ 12.836,70 -1,52%
Gold spot 1.654,45 -0,29%
LDN100-24h 7.027,49 -1,24%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 27.826,61 -0,51%

Stijgers

OCI
+10,14%
BAM
+4,51%
Ajax
+3,42%
VIVORY...
+2,99%
AMG
+2,17%

Dalers

ASR Ne...
-3,25%
Philip...
-3,22%
Alfen ...
-3,15%
B&S Gr...
-2,93%
Arcadis
-2,92%

Nieuws Forum Meer»

(6)

mexico1990 op 25 feb 2020 16:37
(5)

Kaviaar op 25 feb 2020 16:28
(1)

Jetje1 op 25 feb 2020 16:21
(7)

Kaviaar op 25 feb 2020 16:19
(24)

B...K op 25 feb 2020 16:15

Column Forum Meer»

(45)

julotje op 25 feb 2020 16:37
(263)

Optiefan op 25 feb 2020 16:37
(7)

Ronald Engels op 25 feb 2020 16:05
(5)

Leefloon op 25 feb 2020 16:02
(1)

Ronald Engels op 25 feb 2020 15:44