Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Rutte en Macron manen Britten tot spoed
33 min geleden

DEN HAAG - De Britse regering moet beter haar best doen om de onderhandelingen over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie tot een goed en spoedig einde te brengen. Nu wordt er nog te weinig voortgang geboekt, vinden premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.

Rutte bezocht Macron donderdag in Parijs. Het tweetal wijst erop dat de EU pas afspraken met de Britten kan maken over hun toekomstige verhouding als eerst een aantal andere kwesties zijn afgehandeld. Zo moeten de rechten van EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk en vice versa zijn gewaarborgd, moet er duidelijkheid zijn over de financiële afwikkeling van het Britse EU-lidmaatschap en moeten er afspraken zijn gemaakt over de grens tussen EU-lidstaat Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Die grens was tot nu toe een binnengrens, maar wordt straks een buitengrens van de unie.

De hoofdonderhandelaar namens de EU, Michel Barnier, sprak eerder op de dag ook al zijn ongeduld uit. Alleen in de onderhandelingen over de Ierse grens zouden afgelopen week wat vorderingen zijn gemaakt.
DeZwarteRidder
0
fd.nl/

Lachen om May, Davis en Johnson is leuk; de brexit is echter geen klucht, maar een drama, zeker voor Nederland

Last van neerslachtigheid, nu de herfst al zo vroeg lijkt in te treden? Er is een remedie: dompel je zelf een dagdeel onder in de Britse politiek en vermaak je met de strapatsen van de hoofdrolspelers van de brexit. Je wordt er gegarandeerd vrolijk van.

Luister bijvoorbeeld naar de Britse brexitonderhandelaar David Davis, die verslag doet in het Lagerhuis van weer een vruchteloze overlegronde met EU-onderhandelaar Michel Barnier. Davis zegt ter verdediging: 'Niemand heeft ooit beweerd dat de onderhandelingen simpel of eenvoudig zouden zijn.'

Bijzonder komisch, want dat beweerden de voorstanders van de brexit voorafgaande aan het referendum juist wel. Het internet staat vol met citaten van Davis zelf en zijn medestanders over het gemak en de snelheid waarmee het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou kunnen stappen. De EU zou bij de Britten smeken om een deal en de boel zou ‘in een middag, bij een kopje koffie’ kunnen worden geregeld. Het blijkt toch iets ingewikkelder; na maanden onderhandelen is er eigenlijk nog geen enkele vooruitgang geboekt.

'Arrogante apparatsjiks'

Ook grappig: de Britten proberen de schuld daarvan Europa in de schoenen te schuiven. Britse politici klagen over de ‘weinig flexibele houding’ van de EU en vinden dat de Europese onderhandelaars wel wat meer rekening zouden mogen houden met de Britse belangen. Een deel van de Britse pers voedt dit gevoel van onrecht met koppen als 'Wie denken die arrogante EU-apparatsjiks Juncker en Barnier wel dat ze zijn?' Maar in Brussel wacht men nog altijd op consistente en uitvoerbare voorstellen van de Britten, zodat er eindelijk eens echt onderhandeld kan worden.

Maar de Britse regering is diep verdeeld over de keuze tussen een harde en een zachte brexit en premier Theresa May ontbeert na de mislukte verkiezingen het gezag om daar iets aan te doen. De clowneske minister van buitenlandse zaken Boris Johnson – die ooit even zelf premier leek te kunnen worden – wordt inmiddels over de grens ook niet meer serieus genomen, zo was vorige week in The Times te lezen. De brexit wordt gerund door een clubje Mr. Beans, met aan het hoofd een onhandige Tante Sidonia.

Dus kunnen we op het vasteland rustig achteroverleunen, genieten van de klucht die de Britten opvoeren en hoeven we alleen maar af en toe op te staan als er wordt aangebeld door een Londense bank, verzekeraar of belegger die smeekt of hij een hoofdkantoor in Parijs, Frankfurt, Dublin of Amsterdam mag openen.

Buitengewoon schadelijk

Ik heb die neiging in elk geval wel. Daarom heb ik een tabelletje met een aantal cijfers uitgeknipt en als geheugensteuntje aan de rand van mijn computerscherm geplakt. Het zijn cijfers over het belang van het Verenigd Koninkrijk voor Nederlandse exporteurs, uit een studie van het CBS die begin dit jaar verscheen. Toen zagen we de brexit niet als een klucht, maar als een potentieel drama. En toen hadden we gelijk.

Als het misloopt in Brussel en de Britten op een harde manier uit de EU vallen, is dat buitengewoon schadelijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. Meer dan 15.000 Nederlandse bedrijven exporteren samen jaarlijks voor €27 mrd goederen naar het Verenigd Koninkrijk. Voor bijna een op de vijf van deze bedrijven is het land goed voor meer dan de helft van de export. Zo’n 8% kent zelfs vrijwel geen andere exportbestemming. Zonder goede handelsdeal en zonder een duidelijke overgangsregeling komen zij in de problemen.
DeZwarteRidder
0
Mijn verwachting is dat vrijwel alle Britten die nu de onderhandelingen voeren of aan het bewind staan vroeg of laat zullen aftreden omdat ze geen stap verder komen.

Met de Brexit-stemming wordt (voor de zoveelste keer) bewezen dat stemmers vaak te dom zijn om een goede keuze te kunnen maken.
DeZwarteRidder
0
Onrust in parlement
Britse regering legt Lagerhuis aan banden
Gisteren, 21:05 Joost van Mierlo

Londen - Koning Hendrik VIII herrijst dezer dagen uit zijn graf. De Britse regering heeft het door de reformatiekoning ingestelde absolutistische machtsvertoon nodig om de Brexit-regelgeving zonder al te groot oponthoud door het Lagerhuis te loodsen.

De EU-wetgeving moet uit de Britse wetgeving worden gezeefd. Dat is een hels karwei, want de afgelopen veertig jaar is de EU in vrijwel alle nieuwe wetgeving geslopen. Om dit allemaal in goede banen te leiden wil de regering gebruik maken van bevoegdheden die sinds de jaren dat Hendrik VIII afscheid nam van Rome en de teugels in eigen land aanhaalde, geleidelijk in onbruik zijn geraakt.

Dit zorgt voor veel onrust in het parlement. Aan de ene kant zien veel tegenstanders van een vertrek uit de EU hun kans schoon om de regering een nieuwe spaak in de wielen te steken. Maar ook volbloed Brexiteers vinden het zorgelijk dat de controle die ze dachten terug te krijgen na het afscheid van Brussel in feite weer wordt afgepakt door de machtshonger van Theresa May en haar Conservatieve regering.

De eerste speldenprikken zijn inmiddels uitgedeeld, Volgens voormalig procureur-generaal Dominic Grieve, een Conservatief, is de nieuwe wet ‘een enorm monster’. Keir Starmer, de Brexit-woordvoerder voor Labour denkt dat de regering een ‘wettelijke blanco cheque’ wordt gegeven als de wetgeving wordt geaccepteerd.

Deze maandagavond stemmen de Britse parlementariërs over de wetgeving. Dat wil zeggen, als de wet nu wordt goedgekeurd zal deze hierna in tal van Kamercommissies worden behandeld. Met alle wijzigingen die daaruit voortkomen zal de EU Withdrawal Bill, zoals deze officieel heet, nogmaals in het Lagerhuis worden behandeld.

Toch is de stemming een belangrijke test voor de regering. De Conservatieven hebben geen meerderheid meer in het Lagerhuis en zijn afhankelijk van de steun van de Noord-Ierse unionisten van DUP. Maar er zijn ook rebellen in het eigen kamp zoals voormalig minister van Financiën Kenneth Clarke, die zich vanavond waarschijnlijk onthoudt van stemming.

De Labour-partijleiding heeft aangegeven tegen de wetgeving te zullen stemmen, maar ook daar zijn rebellen die de regering op dit moment geen strobreed in de weg willen leggen. De kans is daardoor toch nog groot dat het voorstel een meerderheid krijgt.
haas
0
dat is dan makkelijk: de Engelsen halen het wetboek van 1975 uit de kast en pennen dat over :)
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 11 september 2017 12:52:


dat is dan makkelijk: de Engelsen halen het wetboek van 1975 uit de kast en pennen dat over :)

Misschien kunnen ze nog een paar monniken vinden.....
[verwijderd]
0
Juncker to outline EU vision This WEEK

BRUSSELS, TODAY, 09:19
European Commission president Jean-Claude Juncker will outline his vision for Europe in his state of the union speech this Wednesday (13 September) in Strasbourg.
The speech, which opens the political season in the EU, is the final one to come ahead of the Juncker commission's last full year before the spring 2019 European elections.

" in his state of the union speech " bhooooo zum kotsen

euobserver.com/agenda/138952
haas
0
quote:

haas schreef op 10 september 2017 14:11:


precies: de brexit is 'n mission impossable
fin®
0
quote:

haas schreef op 10 september 2017 14:11:


precies: de brexit is 'n mission impossable
Zo lijkt het thans .. over 10 jaar zou het wel eens als de beste beslissing ooit gezien kunnen worden ;-)
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 11 september 2017 21:17:


[...]Zo lijkt het thans .. over 10 jaar zou het wel eens als de beste beslissing ooit gezien kunnen worden ;-)

Of de slechtste beslissing ooit......
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 september 2017 21:26:


[...]
Of de slechtste beslissing ooit......
Wanneer het echt crisis wordt in de EU, trekken de zwakke landen de sterke mee naar beneden en dáár zal het VK geen last van hebben.
Voorlopig is de ganse EU aansturing nog één grote chaos. Niemand luistert naar niemand en ieder land doet maar wat het wil
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 september 2017 13:34:


[...]
Misschien kunnen ze nog een paar monniken vinden.....

Maar dat geldt ook voor Brussel !
DeZwarteRidder
1
quote:

mineset® schreef op 11 september 2017 21:32:


[...]Wanneer het echt crisis wordt in de EU, trekken de zwakke landen de sterke mee naar beneden en dáár zal het VK geen last van hebben.
Voorlopig is de ganse EU aansturing nog één grote chaos. Niemand luistert naar niemand en ieder land doet maar wat het wil

Man, hou toch op met deze onzin..!!
We zijn nog nooit zo welvarend en nog nooit zolang zonder oorlog geweest dankzij de EU.

Samenwerking is de enige weg vooruit.
haas
0
precies: samenwerking is het grootste wereldwonder

PS: en met de brexit gebeurd het omgekeerd
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 september 2017 21:38:


[...]
Man, hou toch op met deze onzin..!!
We zijn nog nooit zo welvarend en nog nooit zolang zonder oorlog geweest dankzij de EU.

Samenwerking is de enige weg vooruit.
WE ????
Griekenland:
i1.wp.com/www.chaniapost.eu/wp-conten...

Frankrijk:
s1.lprs1.fr/images/2017/02/11/6673839...

Portugal:
borgenproject.org/wp-content/uploads/...
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 11 september 2017 21:59:


In die landen vraten ze 25 jaren geleden nog uit de rioolputten

Als je je buren helpt, wordt je daar zelf ook beter van.

Polen is een heel mooi voorbeeld daarvan.
haas
0
en in VK 40 jaren geleden ook !
zag dat toh toen die filmpjes vande muziekbands op TV
daar vraten ze nog steenkolen terwijl we in Nederland de tulpebollen in 1945 al hadden uitgescheten
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

ASR hekkensluiter in hogere AEX

11:43 Het aandeel van verzekeraar ASR stond woensdag onder druk op het Damrak na publicatie van de jaarcijfers. D...

  Indices

  AEX 628,81 +0,54%
  EUR/USD 1,0794 -0,02%
  Germany30^ 13.753,70 +0,53%
  Gold spot 1.611,04 +0,60%
  LDN100-24h 7.435,65 +0,47%
  NY-Nasdaq Composite 9.732,74 +0,02%
  US30# 29.289,41 +0,20%

  Stijgers

  Heijmans
  +2,59%
  Galapagos
  +2,43%
  ASMI
  +2,32%
  Ordina
  +2,06%
  IMCD
  +2,05%

  Dalers

  Fugro
  -6,04%
  JUST E...
  -1,87%
  Intert...
  -1,72%
  Arcelo...
  -1,55%
  VIVORY...
  -1,49%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Realist2018 op 19 feb 2020 12:14
  (9)

  Mr.Windows op 19 feb 2020 12:12
  (8)

  Sikko op 19 feb 2020 12:05
  (1)

  Toddemij op 19 feb 2020 12:02
  (14)

  2020-1 op 19 feb 2020 11:49

  Column Forum Meer»

  (133)

  ONN op 19 feb 2020 12:13
  (9)

  Schip0100 op 19 feb 2020 11:20
  (1)

  Frayak_2 op 19 feb 2020 11:07
  (1)

  Lepre Chaun op 19 feb 2020 09:01
  (328)

  AEX greenkeeper op 19 feb 2020 08:57