Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
morgen1
0
Hoogste niveau in ruim een jaar
Euro zet opmars voort
23 min geleden
AMSTERDAM - De koers van de euro is de laatste dagen in rap tempo opgelopen, tot het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd. Op de financiële markten zijn beleggers zich zorgen gaan maken dat de Europese Centrale Bank (ECB) wil beginnen met het afbouwen van zijn stimuleringsmaatregelen voor de economie.

De euro werd donderdag in de loop van de avond verhandeld voor ruim 1,14 dollar. Enkele dagen terug zat de koers nog onder de 1,12 dollar. Dat is op de valutamarkten, in zo'n korte tijd, een behoorlijke stijging.


De sterke opmars begon dinsdag na een speech van ECB-president Mario Draghi op een conferentie in Portugal. Hij zinspeelde daar volgens kenners op een geleidelijke afbouw van het ruime monetaire beleid dat de ECB nu nog hanteert.

Het centralebankhoofd stelde onder meer dat het door de huidige maatregelen een kwestie van tijd is voordat ook de nog altijd achterblijvende inflatie gaat aantrekken.
izdp
0
quote:

Willempie3 schreef op 20 jun 2017 om 15:44:


De EU gaat de Brexit-onderhandelingen verliezen omdat de EU meer naar Engeland exporteert dan dat Engeland naar de EU exporteert. De EU heeft dus meer te verliezen als het om importheffingen gaat.

W3.


Las deze nu pas, maar de stelling is onjuist.
GB zou zo'n 64 procent naar de EU exporteren; geen enkel EU-lid exporteert zoveel naar GB.
Gedeelde smart gaat ook hier op en dus onderhandelt de EU heel relaxt zonder veel discussie onderling.
Totaal anders als in GB, waar het dagelijks voer is in bezorgde sfeer.
hirshi
0
Naarmate de pond verder daalt in waarde zal de export toenemen.
Daar helpt geen moedertjelief euro aan.
Onderhandelingen gaan die export niet tegenhouden.
izdp
0
Als ja, maar hun import nog eens veel duurder.
Als dat moet naar WTO-tarieven -wat echte conservatieven willen die het nog hebben over het Brits Imperium- moet ik nog zien of de lage inkomens dan support krijgen van het grootkapitaal.
Kijk, van alle EU-landen wordt NL het meest getroffen en toch is er weinig drukte om.
In GB maakt men zich nu toch ernstig zorgen, zeker nu May zo zwak blijkt te zijn.
Veel troeven lijkt ze me niet te hebben. De beste lijkt me nog oude vriendschapsbanden te benutten. Ons aller Markje doet dan echt zijn best wel hoor.
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 29 jun 2017 om 23:34:


Als ja, maar hun import nog eens veel duurder.
Als dat moet naar WTO-tarieven -wat echte conservatieven willen die het nog hebben over het Brits Imperium- moet ik nog zien of de lage inkomens dan support krijgen van het grootkapitaal.
Kijk, van alle EU-landen wordt NL het meest getroffen en toch is er weinig drukte om.
In GB maakt men zich nu toch ernstig zorgen, zeker nu May zo zwak blijkt te zijn.
Veel troeven lijkt ze me niet te hebben. De beste lijkt me nog oude vriendschapsbanden te benutten. Ons aller Markje doet dan echt zijn best wel hoor.Lulkoek.

Nederland wordt helemaal niet getroffen.

De markt trekt zich er niets aan van en gaat haar eigen weg..

Zo werkt het echt niet- WTO-tarieven - Rot toch op.

Kijk naar de koers van een landbouwbedrijf als ForFarmers met grote Britse belangen.

Kom op en houd eens op met die lulkoek

izdp
0
Zo was het wel gewenst met een harde Brexit en nog steeds is dat het gevolg als er geen akkoord komt.
De markt kan niets doen met die tarieven; ze kunnen alleen wat doen aan hun prijzen.
Dus slik je eigen lulkoek maar in.
hirshi
0
Wat een onzin

Alsof jij de markt bepaalt.

Ga terug naar je voikstuintje.

Kssssssssssssssssssssst
izdp
0
Nee suffie, ik zei toch de WTO.
Te moeilijk voor je?

Lastig toch met die ouderdom van jou en dan nog wat onthouden; vooruit ik ben de beroerdste niet en herhaal speciaal voor jou; ik heb geen volkstuin[tje].
DeZwarteRidder
0
Euro stijgt flink tegenover dollar

Gepubliceerd: 30 juni 2017 22:04 Laatste update: 30 juni 2017 22:04

De euro heeft in het tweede kwartaal de sterkste waardestijging tegenover de dollar gekend sinds het derde kwartaal van 2010.

De Europese eenheidsmunt trok met meer dan 7 procent in waarde aan tegen de Amerikaanse munt en staat nu op het hoogste niveau in ongeveer een jaar.

De euro zit in de lift door de verwachting op de financiële markten dat de Europese Centrale Bank (ECB) voorbereidingen treft om zijn soepele monetaire beleid in te perken door de rente te verhogen.

Sinds dit voorjaar ging de euro in waarde omhoog, mede door opluchting over de verkiezingen in Nederland en Frankrijk, waarbij eurokritische partijen minder presteerden dan was gedacht.

De euro noteerde vrijdag op een stand van 1,1420 dollar.
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
De afkeer van de Britten hangt hier als koffielucht in de gangen.
De Britten hoorden er nooit helemaal bij, met hun opt-outs en hun korting op de EU-bijdrage. Het Verenigd Koninkrijk zag Europa bij uitstek als een supermarkt. Nu de Brexit tegenvalt, heerst bij de commissie klammheimliche Freude. Eerst waren de Britten liberaler dan liberaal, met zo veel mogelijk landen erbij en zo min mogelijk regels. Vervolgens kwamen de Polen en Bulgaren in Engeland werken en wilden ze ineens de grenzen dicht. Take back control? Laat ze in dit gebouw niet lachen. De commissie onderhandelt namens de EU over de Brexit en laat geen misverstand bestaan over hoe moeilijk dat voor de Britten gaat worden. Wist u dat ze straks zevenhonderd handelsakkoorden opnieuw moeten sluiten?

De Britten moeten hun vertrek voelen, opdat andere lidstaten niet op hetzelfde idee komen. Wat vooral opvalt, is dat de Britten nu al niet langer mee bepalen hoe de wereld er volgens de Unie uitziet. Ze zijn volstrekte buitenstaanders, ook al moeten de onderhandelingen nog beginnen. Aan de vooravond van het referendum over de Brexit vroeg premier Cameron om meer bescherming voor Britse werknemers. Hij werd weggehoond. Vorige week zei de nieuwe ster Macron in een interview hetzelfde. Het is toch niet normaal dat fabrieken uit Frankrijk naar Polen verhuizen, aldus Macron, en dat tegelijkertijd Poolse arbeiders in Frankrijk komen werken, tegen Poolse lonen. Er kwam wat gemopper van de Poolse premier. Voor de rest leek 'l'Europe qui protège' al het nieuwe normaal. Een ondenkbaar plan van Cameron in verband met het vrije verkeer, was ineens een topplan van Macron.

In Brussel gaat het niet om gelijk hebben, maar om gelijk krijgen. De Europese Unie is een moesjawara, zei de voormalige EU-ambassadeur Ben Bot ooit. Alles is onderhandelbaar, niets staat vast. Tegelijk is er bij de commissie een groot talent om te wijzen op het noodzakelijke, het onontkoombare en het ononderhandelbare. Juist bij de commissie, waar ze immers de verdragen bewaken.

Onze eigen eurocommissaris Timmermans gaf het goede voorbeeld, door tijdens de vluchtelingencrisis hartstochtelijk te pleiten tegen een bovengrens aan het aantal asielzoekers, want in strijd met onze beginselen. Daarna werkte hij met evenveel energie mee aan de Turkije-deal om het aantal asielzoekers te beperken, om vervolgens de hele asielwereld tegen zich in het harnas te jagen met de opmerking dat 60 procent van de asielzoekers economische migranten waren. Zo heeft elk argument zijn juiste moment.

www.volkskrant.nl/opinie/martin-somme...
hirshi
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, bericht is bij dezen verwijderd.]
hirshi
0
Nepridder,

In Rotterdam hebben we een goede tweede hands platen zaak en die heet plaatboef.

De NOK knop wordt al snel beloond.
Zheng He
0
De britten krijgen steeds meer spijt van hun keuze voor brexit. Een duidelijke meerderheid wil al niet meer en het Hogerhuis begint obstructief te worden.
Ik vrees dat een Britkick nodig zal zijn.
www.theguardian.com/politics/2017/jul...
DeZwarteRidder
0
quote:

terrible jones schreef op 2 jul 2017 om 12:46:


De britten krijgen steeds meer spijt van hun keuze voor brexit. Een duidelijke meerderheid wil al niet meer en het Hogerhuis begint obstructief te worden.
Ik vrees dat een Britkick nodig zal zijn.
www.theguardian.com/politics/2017/jul...

Poll finds that 60% of Britons want to keep their EU citizenship

Cultural and business leaders join campaign to keep rights to live and work in Europe

Toby Helm, Stephen Pritchard and Michael Savage

Saturday 1 July 2017 21.10 BST
Last modified on Saturday 1 July 2017 22.00 BST

Six out of 10 Britons want to keep their European Union citizenship after Brexit – including the rights to live, work, study and travel in the EU – and many would be prepared to pay large sums to do so, according to research led by the London School of Economics.

Support for retaining the rights is particularly strong among 18- to 24-year-olds, 85% of whom want to retain their EU citizenship in addition to their British citizenship. Around 80% of people living in London also want to maintain the same rights.

The findings come as pressure on Theresa May mounts from UK business groups, led by the CBI and Remain politicians in both houses of parliament, as well as cultural figures from across Europe, to pull back from her plans for a “hard Brexit” in favour of a deal that maintains the strongest possible trade and other links with the EU after the UK leaves in 2019.
Guardian Today: the headlines, the analysis, the debate - sent direct to you
Read more

When asked how much they would be prepared to pay to retain EU citizenship, the average sum cited by more than 2,000 respondents to the LSE project (including those who were opposed to the idea and would not want to pay anything) was more than £400.

Michael Bruter, professor of political science and European politics at the LSE, and his colleague Sarah Harrison at the LSE’s electoral psychology initiative (ECREP) worked on the research in conjunction with the polling firm Opinium.

Bruter said the research showed that young people in particular were “very unhappy” at the prospect of losing rights they regarded as fundamental and crucial to their future prospects. “They would paradoxically be willing to pay far more than they currently do [compared with the current per capita contribution to the EU budget made by UK citizens] to retain those rights,” he said.
DeZwarteRidder
0
Britten weren Nederlandse vissers uit kuststrook
34 min geleden Wouter van Bergen

Amsterdam - Nederlandse vissers mogen met in de toekomst hun netten niet meer uitgooien in een strook van tussen de zes en twaalf mijl buiten de kust van het Verenigd Koninkrijk. De Britse overheid heeft zondag bekend gemaakt een verdrag op te zeggen, waarin deze strook was opengesteld voor vissers uit Nederland en vijf andere landen.

Het verdrag stamt uit 1964 is destijds aangegaan met de zes landen die hoorden bij de Europese Economische Gemeenschap. De beslissing werd zondag bekend gemaakt. Het verdrag heeft een opzegtermijn van twee jaar, schrijft de BBC op zijn website.

Britse wateren -tot 200 mijl buiten de kust- buiten die twaalfmijlszone zijn nog wel toegankelijk, maar of dat zo blijft is afhankelijk van de onderhandelingen over de brexit. Het opzeggen van dit verdrag wordt gezien als een schot voor de boeg in de aanloop naar de onderhandelingen over het Britse afscheid uit de EU. Nederlandse vissers vangen een aanzienlijk deel van hun vangst in Britse wateren.

De Britse staatssecretaris van milieu Michael Gove sprak van een ’historische eerste stap’. „Dit betekent dat we voor het eerst in vijftig jaar in staat zijn te beslissen wie er toegang heeft tot onze wateren.”
izdp
0
Wat dat vissen betreft is het window dressing; een luttele 10.000 ton door alle eu-landen.
Niet bijster handig van ze na hun eerste zeer onhandige stap qua personen.
Zou May van sm houden?
Zheng He
1
De Urker vissers lijken zwaar de sigaar te worden en moeten het hebben van de Europese onderhandelaars om hen te redden.
Merkwaardig detail is dat Urk stevig op de PVV stemde, die hetzelfde wil als de Britten. Eens afwachten of de urkers zichzelf gaan begrijpen.
(Schieten op je eigen voeten en dan nog missen ook.)
jecebe
1
quote:

terrible jones schreef op 4 jul 2017 om 11:19:


De Urker vissers lijken zwaar de sigaar te worden en moeten het hebben van de Europese onderhandelaars om hen te redden.
Merkwaardig detail is dat Urk stevig op de PVV stemde, die hetzelfde wil als de Britten. Eens afwachten of de urkers zichzelf gaan begrijpen.
(Schieten op je eigen voeten en dan nog missen ook.)


Dan is het ook niet raadzaam om ze van visser om te scholen naar jager als ze hun eigen voet nog missen.

Wel goed voor de visquota die de EU hun jaren lang heeft opgelegd.

Misschien kunnen ze ipv visser, bewaker worden bij de aso azc,s, ze schijnen alle kwaliteiten te hebben voor politie cq bewaker.
Achter het net vissen en mis schieten.
1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 0,00%
  Germany30^ 11.570,90 +1,39%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (36)

  morgen1 op 18-aug-19 10:15
  (4)

  rryn op 18-aug-19 10:11
  (8)

  Japio_ op 18-aug-19 09:44
  (21)

  Uzernaam op 18-aug-19 09:19
  (13)

  dasokwat op 17-aug-19 15:55

  Column Forum Meer»

  (8)

  Noyby op 18-aug-19 12:45
  (151)

  san marco op 18-aug-19 11:32
  (10)

  morgen1 op 18-aug-19 10:42
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58
  (6)

  Makita op 16-aug-19 15:59