Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Suikerhandel Glencore naar Rotterdam'

Gepubliceerd op 19 jun 2017 om 15:57 | Views: 182

Glencore 15:59
287,05 +7,30 (+2,61%)

ROTTERDAM (AFN) - Grondstoffenhandelaar Glencore verhuist mogelijk zijn suikermarktplaats van Londen naar Rotterdam. Volgens ingewijden van persbureau Bloomberg wil de grondstoffenreus al zijn handel van landbouwproducten in de Maasstad laten plaatsvinden, omdat het daar ook zijn landbouwhoofdkantoor heeft staan.

De verhuizing van de suikerhandel wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. Mogelijk heeft het bedrijf iets langer nodig. Het verkassen van de divisie zou gevolgen hebben voor circa een dozijn handelaren in Londen.

Glencore zelf wilde geen commentaar geven. Het concern zette vorig jaar zijn landbouwtak op eigen benen en verkocht een belang van 49 procent aan een het Canadese pensioenfonds PPIB en de Britse investeerder Columbia Investment voor 3,1 miljard dollar.
voda
0
Update: Brussel en Londen maken afspraken over Brexit

Britse onderhandelaar sprak van constructieve sfeer.

(ABM FN-Dow Jones) De onderhandelaars van Brussel en Londen hebben afspraken gemaakt over de prioriteiten bij het regelen van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dit maakten zij maandag aan het einde van hun eerste onderhandelingsdag in Brussel bekend.

Volgens hoofdonderhandelaar Michel Barnier van de Europese Unie werd er onder meer gesproken over data en de wijze waarop het proces moet verlopen. De onderhandelaar van Brusselse zijde meent dat een "eerlijke deal" voor de Britten mogelijk is, en dat dit beter is dan wanneer er geen overeenstemming wordt bereikt in de onderhandelingen.

Barnier sprak van "nuttige" besprekingen.

De Britse onderhandelaar David Davis maakte bekend dat het standpunt van het Verenigd Koninkrijk niet is gewijzigd en dat het land de open Europese markt en de douane-unie zal verlaten. Maar de Britten willen er volgens hem "al het mogelijke aan doen" om een "speciale en diepe samenwerking" met de Europese Unie over een te komen.

Hij sprak daarbij verder van een "constructieve sfeer" bij beide partijen.

Volgens Davis hebben beide partijen vergelijkbare ideeën over burgerrechten en zullen de Britten daar later deze week aan de leiders van de Europese Unie hun verdere ideeën over ontvouwen. Hij hoopt dat partijen daar "redelijk snel" een overeenkomst over kunnen bereiken. Ook de financiële afwikkeling van de scheiding geldt als een prioriteit.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Zheng He
0
Hoe denken Europeanen over de brexit onderhandelingen. De poll laat zien dat tweederde vind dat Barnier een harde brexit moet uit onderhandelen.
www.theguardian.com/world/2017/jun/20...
izdp
0
Opvallend Nl staat er niet bij.

De Britse pers merkte wel op dat Davis een nederlaag had geleden qua agenda.

Davis vond van niet, want hij vertrouwde erop dat bij het bereiken van een goede voortgang van de EU-agenda, dan gelijktijdig gewerkt kon gaan worden aan de handelsverdragen.

Daar kan Davis gelijk in hebben, maar de start zal gaan met de EU-agenda.
Vrij duidelijk is geworden dat een harde Brexit, de EU geen angst inboezemt.
Willempie3
0
De EU gaat de Brexit-onderhandelingen verliezen omdat de EU meer naar Engeland exporteert dan dat Engeland naar de EU exporteert. De EU heeft dus meer te verliezen als het om importheffingen gaat.

W3.
Zheng He
0
quote:

Willempie3 schreef op 20 juni 2017 15:44:


De EU gaat de Brexit-onderhandelingen verliezen omdat de EU meer naar Engeland exporteert dan dat Engeland naar de EU exporteert. De EU heeft dus meer te verliezen als het om importheffingen gaat.

W3.

Natuurlijk zijn er alleen verliezers als een land de Europese Unie verlaat. En dat verlies moeten beide opvangen.
Alleen gaat van de Britse export 46% naar Europa, terwijl van de Europese export slechts 8% naar GB gaat.
De britten hebben nu via de EU goede handelsverdragen met de rest van de wereld, die niet meer geldig zijn bij vertrek. Op zich alleen gesteld is GB een klein land dat voorlopig het met WTO regels moet doen, ze kunnen de klap veel moeilijker opvangen. De rest van de EU heeft het wat dat betreft veel eenvoudiger.
DeZwarteRidder
0
Soros Says U.K. Is Approaching ‘Tipping Point’ as Brexit Bites
by Lukanyo Mnyanda
20 juni 2017 10:49 CEST

Economic reality is catching up with the U.K., where it is becoming clear that leaving the European Union will lead to lower living standards, billionaire investor George Soros said.

“We are fast approaching the tipping point that characterizes all unsustainable economic developments,” Soros wrote in an article published Monday on the website of the Project Syndicate news organization. “The fact is that Brexit is a lose-lose proposition, harmful both to Britain and the European Union. It cannot be undone, but people can change their minds. Apparently, this is happening.”

Although the U.K. economy initially defied predictions of an immediate slowdown after the surprise Brexit vote, signs are now emerging that consumer spending is faltering as the weaker pound drives up prices. Economists in Bloomberg’s latest monthly survey see inflation reaching 3 percent by the end of the year.

Bank of England Governor Mark Carney, in a speech at London’s Mansion House on Tuesday, said domestic inflation pressures remain subdued and signaled he isn’t in a hurry to raise interest rates. In his first major comments in six weeks, he also said he wants to see how the economy responds to the “reality of Brexit negotiations.” The pound fell after the remarks.

Soros said Britain’s eventual exit from the EU will take at least five years to complete, during which the country will probably hold another election. “If all went well, the two parties may want to remarry even before they have divorced,” he wrote.
DeZwarteRidder
0
Nu de populisten afdruipen staat Europa voor een renaissance

Macron kan Duits-Frans leiderschap nieuw leven inblazen

De stemming op de Europese top is best. De opmars van anti-EU-populisten lijkt gestuit. Alleen de Britse premier May staat er wat verloren bij. Na het diner moet ze naar huis.
Door: Arie Elshout 23 juni 2017, 02:00

www.volkskrant.nl/buitenland/nu-de-po...
@realjohnnywalker
0
www.persgroep.be/nl/onze-media big corporate media ook wel msm genoemd.
de berichtgeving vanuit dit concern heeft niets meer met integere voorlichting en educatie van de lezer te maken.
spreekbuis van de elite en propaganda kanaal voor de gevestigde orde.
uit armoede geboren en ook dit bedrijfsmodel gaat op de lange duur niet werken.
niet te vertrouwen deze media bedrijven.
izdp
0
Duidelijk zie jij dan liever de media die hun eigen agenda aan de man willen brengen.
Ik noem die kerkblaadjes.
DeZwarteRidder
0
EU gaat markt beter beschermen
4 min geleden

BRUSSEL - De EU wil ,,robuuste'' wereldwijde handel, maar wel met eerlijke regels voor iedereen. Daarom moet er snel gewerkt worden aan maatregelen om Europa beter te beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken en marktverstoringen door landen van buiten de EU.

Dat zijn de EU-leiders vrijdag in Brussel overeengekomen na een lange discussie op de laatste dag van hun top. Premier Mark Rutte zei na afloop dat het niet om protectionisme gaat maar ,,om een gelijk speelveld".

De maatregelen moeten het mogelijk maken effectiever te reageren. Zo wordt de Europese markt nu overspoeld door spotgoedkoop staal uit China waartegen de huidige heffingen weinig helpen. Ook wordt de EU geconfronteerd met buitenlandse investeringen en biedingen op overheidsopdrachten in de EU terwijl die landen omgekeerd de deur dicht houden voor Europa. ,,We moeten geen gekke Henkie zijn", aldus Rutte.

De Europese Commissie gaat nu een analyse maken van buitenlandse investeringen in strategische sectoren, zoals telecommunicatie, in de EU. Daarna praten de lidstaten verder over wat en of daar iets aan valt te doen.
DeZwarteRidder
0
Massale run Britten op een EU-paspoort, 'link met Brexit duidelijk'

Sinds het Brexit-referendum, morgen exact een jaar geleden, hebben al duizenden Britten in tal van EU-landen paspoorten aangevraagd. In 2016 hebben zich bijvoorbeeld 2.856 Britten laten naturaliseren tot Duitser. Een toename met 361 procent. 'De link met de Brexit is duidelijk', meldt het Duitse Bureau voor de Statistiek.
Door: Sacha Kester 22 juni 2017, 22:55

Bijna anderhalf miljoen Britten leven in een van de EU-lidstaten: ze hebben daar vaak een baan, een huis, en hun kinderen zitten er soms al jaren op school. 'Maar het is volstrekt onduidelijk of we na de Brexit kunnen blijven', zegt Laura Shields, die sinds 2009 met haar gezin in Brussel woont. Voor de zekerheid probeert zij de Belgische nationaliteit te krijgen. 'De onzekerheid is vreselijk. We hebben hier een leven.'

Ook Portugal, Denemarken en Ierland melden grote interesse van Britten. Op internet staan allerlei lijstjes van EU-landen waar je relatief gemakkelijk de nationaliteit kunt verkrijgen, zoals bijvoorbeeld Italië. Daar komt iedereen in aanmerking die kan aantonen een directe afstammeling te zijn van iemand die na 1861 Italiaans ingezetene was.

Nederland
EU-burgers mogen van May na Brexit blijven, maar haar voorstel stuit op weerstand

Elke EU-burger die langer dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk woont, krijgt na de Brexit een verblijfsstatus. Dat heeft de Britse premier Theresa May donderdag op de top van Europese regeringsleiders toegezegd. Het voorstel stuitte in Brussel meteen op weerstand.

'Er is ook interesse voor Nederland', zegt Hermie de Voer van het in migratiezaken gespecialiseerde Amsterdamse kantoor Everaert Advocaten. 'Dat merken we heel goed aan het aantal telefoontjes en e-mails dat we krijgen.' Het is nog onduidelijk in hoeveel gevallen deze interesse tot een daadwerkelijke aanvraag van de Nederlandse nationaliteit heeft geleid. Pas in het derde kwartaal van dit jaar zijn volgens het CBS cijfers beschikbaar. De Voer denkt dat het hier minder storm zal lopen dan in bijvoorbeeld Duitsland. 'Omdat ons land in principe geen dubbele nationaliteit toestaat, verliest iemand die Nederlander wordt automatisch zijn Britse paspoort. Dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk.'

Onder de geïnteresseerden in een Europees paspoort zijn ook Britten die gewoon in het Verenigd Koninkrijk wonen. Zij zoeken een 'back-up paspoort' zodat ze gemakkelijk binnen de EU kunnen blijven reizen en hun kinderen later overal in de EU kunnen gaan studeren. 'Maar er zijn duizenden gevallen van persoonlijke drama's', zegt europarlementariër Sophie in 't Veld (D66). Sinds zij in een interview met de The Guardian opperde dat er wellicht een speciaal comité voor dit onderwerp zou moeten komen, ontplofte haar mailbox. 'Honderden mensen kwamen met hun zorgen en praktische vragen, dus tja, toen heb ik met een paar collega's maar een e-mailadres aangemaakt en een nieuwsbrief opgestart, en sindsdien is de taskforce een feit.'

Betrokkenen zijn opgelucht dat de Brexit-onderhandelaars deze week hebben besloten om de kwestie van de burgers snel op de agenda te zetten, maar dat is volgens In 't Veld niet genoeg.

'De Brexit is in vele opzichten een mijnenveld en de persoonlijke belangen van mensen, gezinnen, mogen hierbij niet als inzet worden gebruikt. Op dit punt moet zo snel mogelijk een akkoord komen, los van alle andere kwesties, en dat moet direct worden bezegeld, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Je kunt het niet maken om over twee jaar te zeggen: 'We kwamen er bij een aantal andere onderwerpen niet uit, dus nu ligt er geen akkoord en is er ook geen duidelijkheid voor jullie.''
Duits paspoort voor Joodse Brit

Een van de opvallendste groepen die de Duitse nationaliteit aanvragen, zijn de nakomelingen van Joden die in de jaren veertig naar Groot-Brittannië zijn gevlucht voor de nazi's. Volgens de Duitse wet hebben zij het recht om hun Duitse nationaliteit weer aan te nemen en het aantal mensen dat hier aanspraak op maakt, is het afgelopen jaar enorm gegroeid.

'Het is heel ironisch', zegt Michael Newman, voorzitter van de Vereniging van Joodse Vluchtelingen. 'In de jaren veertig hielpen wij Joden om hun weg te vinden in de Britse samenleving, en nu helpen wij hen om de weg naar Duitsland te vinden.' Volgens Newman is niet iedereen binnen de gemeenschap hier blij mee. 'Voor sommigen, met name ouderen, is het onbestaanbaar dat iemand Duitser wil worden.'
Zheng He
0
Ik hoop dat Rutte stopt met toenadering tot de Visegradgroep te zoeken, dat is de hoek waar klappen gaan vallen. Nederland is beter af wanneer het nauw gaat samenwerken met Duitsland of Frankrijk.
Dat in West Nederland nauwelijks iemand Duits of Frans kan spreken, mag niet veroorzaken dat we ons van de kern verwijderen.
izdp
0
Newman zet zo heel wat joden weg, tot en met degenen van hun die letterlijk vernietigd zijn, die bleven volhouden dat ze Duitsers waren met een joods geloof.
Niets ironisch aan, want juist die mensen van nu getuigen en weten zich veilig in Duitsland als Duitser met een joods geloof [Edit; als ze nog geloven].
Die zijn geen joden.
@realjohnnywalker
0
typisch zo'n propaganda verhaaltje.
www.trouw.nl/home/zelfs-de-economisch...

van het lokale sufferdje met hun middelmatige journalistiek.
men moet juist stellen dat ondanks alle maatregelen van de ecb en het gigantische oplopend begrotingstekort in frankrijk de groei amper zichtbaar is en dat de economie stagneert de consument niet besteedt werkeloosheid nog steeds hoog is en er bijna geen groei is na 10 jaar ondanks dat het in een geweldig dal is gestort en er genoeg ruimte naar boven zou moeten zijn.
helaas dus,dat tot nu toe de ecb en de europese politiek faalt .
DeZwarteRidder
0
Handelsbarrières treffen Europese bedrijven
5 min geleden

BRUSSEL - Europese exportbedrijven hadden vorig jaar vaker te maken met handelsbarrières. Duizenden banen staan op het spel. ,,We zien duidelijk dat de plaag van protectionisme toeneemt'', zei EU-commissaris Cecilia Malmstrom (Handel) maandag bij de presentatie van een rapport waar dat uit blijkt.

Brazilië, Rusland, China en India werpen de meeste belemmeringen op. De laatste drie deden er in 2016 nog een schepje bovenop. Ook landen als Zwitserland, Algerije en Egypte namen maatregelen om hun markt af te schermen. Er kwamen in totaal 36 obstakels bij, waarmee het totaal op 372 door ruim vijftig landen komt. Het gaat bijvoorbeeld om landbouwproducten, cosmetica en scheepsbouw.

,,Europa zal niet aarzelen maatregelen te treffen tegen landen die het spel niet volgens de regels spelen", aldus een strijdbare Malmstrom. De EU-leiders zullen volgende maand bij de G20-top van economische grootmachten in Hamburg hun verzet tegen protectionisme benadrukken.
@realjohnnywalker
0
www.elsevierweekblad.nl/nederland/opi...


helaas met de rubberen ruggegraat van rutte ziet het er echt niet best uit voor nederland.

betalen en weinig binnen halen af en toe een eurofiel politici op een zgn goede positie in brussel .

voor de rest de soevereiniteit zelfbeschikking etc in de uitverkoop en de nederlandse burger in de ellende
DeZwarteRidder
0
Nederland zit klem nu EU-integratieturbo aanstaat

Nederland heeft altijd geprobeerd om coalities te smeden om te voorkomen dat sterke landen in Europa gingen overheersen. Want als één land overheerst, wordt een klein land automatisch een satelliet. Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, dreigt dit satelliet-scenario voor Nederland werkelijkheid te worden, schrijft Jelte Wiersma.

Nederland probeert al sinds zijn bestaan te voorkomen dat grote Europese landen eenzelfde agenda hebben. Want als de grote het eens zijn, wacht kleine landen een satelliet-status. De grote kunnen invloedssferen afspreken en de kleintjes hebben die buitenlandse overheersing maar te slikken.
Geweldige vloot

Deze les werd in het Rampjaar 1672 wreed geleerd door Nederland. In een gecoördineerde actie vielen Frankrijk, Engeland en de huurlingen van de bisschoppen van Keulen en Münster Nederland aan. Alleen dankzij de Waterlinie, een geweldige vloot, moed en heel veel geluk slaagde de toenmalige Republiek erin zich te handhaven. Was dat niet gebeurd, dan had Nederland niet bestaan. De katholieke aanvallers hadden de buit vooraf al verdeeld en het protestantse landje op de kaart in stukken gescheurd.

De gebroeders De Witt die de Republiek lang succesvol leidden, werden door de eigen bevolking als straf voor het rampjaar in Den Haag gelyncht en Willem III, de prins van Oranje, werd de belangrijkste Nederlandse aanvoerder. Hij is volgens de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger dé uitvinder van het geopolitieke concept ‘de balans der machten’. Willem III begreep na het rampjaar dat als Engeland, Frankrijk en de Duitse adel en bisschoppen het eens waren, de kleintjes het uiteindelijk konden schudden, zo blijkt uit het prachtige boek Oranje tegen de Zonnekoning van Luc Panhuysen.

De grootste van de grote landen zou vanzelfsprekend na de verdeling van een verslagen kleintje de grootste hap van de taart krijgen en zo nog groter worden. Tot uiteindelijk de grootste heel Europa zou overheersen. Dat zou het einde betekenen van vrijheid in Europa, onder meer van godsdienstvrijheid, zo was Willems overtuiging.
Willem won

Willem probeerde daarom coalities te smeden tegen het machtigste land destijds, Frankrijk. Met succes. Hij wist met zijn balans der machten de Habsburgse keizer in Wenen, de Habsburgse koning in Madrid en de belangrijkste Duitse keurvorst van Brandenburg (Berlijn) aan zich te binden. Zelf werd hij in Londen na een invasie van Engeland tot koning gekroond. Slechts dankzij Willems moed, vasthoudendheid en geloof in God en vrijheid werd (West-)-Europa behoed voor Frans-katholieke overheersing.

Deze balans der machten is sindsdien het Europese devies. Napoleon werd verslagen door een coalitie van Britten, Nederlanders, Duitsers en Russen. Wilhelm II, Frans Jozef en Hitler gingen ten onder dankzij wisselende coalities van Amerika, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Wie Europa probeert te overheersen, weet – soms na lang talmen – uiteindelijk altijd een coalitie tegenover zich.
DeZwarteRidder
0
Amsterdam scoort goed met infrastructuur
19 min geleden Pieter van Erven Dorens

Londense banken piekeren niet over Amsterdam als vestigingsplaats, vanwege ons bonusplafond, maar verder zou het een ideaal ballingsoord zijn.

Dat blijkt uit de Dynamic Cities Index die de Britse vastgoedinvesteerder Savills Investment Management vandaag publiceert.

Amsterdam prijkt op de vierde plaats achter Londen, Parijs en Cambridge. De favoriete stad van Londense bankvluchtelingen, Frankfurt, staat niet eens in de top twintig.

Marcel Fleminks, directeur investeringen van Savills, prees bijvoorbeeld de infrastructuur van Amsterdam. „Amsterdammers denken: wat een puinhoop! Maar eigenlijk is het prima geregeld. Met de Noord-Zuidlijn heb je al helemaal een mooi netwerk.”

Savills, dat €17 miljard aan vastgoed onder beheer heeft, vergeleek 130 Europese steden op het gebied van onder meer infrastructuur, innovatie, cultuur en onderwijs. Ook voor ’inclusiviteit’, ofwel tolerantie en gelijke behandeling, konden punten gescoord worden.

De lijst is niet bedoeld om aan te geven waar vastgoedbeleggingen nu het lucratiefst zijn, benadrukt Fleminks. „Het gaat om welke steden geschikt zijn om op lange termijn duurzaam in te beleggen.”

Andere Nederlandse steden op de lijst zijn Utrecht (46), Eindhoven (48), Den Haag (50), Rotterdam (60) en Groningen (66).
1.890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

ASR hekkensluiter in hogere AEX

11:43 Het aandeel van verzekeraar ASR stond woensdag onder druk op het Damrak na publicatie van de jaarcijfers. D...

  Indices

  AEX 628,92 +0,56%
  EUR/USD 1,0801 +0,05%
  Germany30^ 13.753,20 +0,53%
  Gold spot 1.609,88 +0,53%
  LDN100-24h 7.434,05 +0,45%
  NY-Nasdaq Composite 9.732,74 +0,02%
  US30# 29.298,06 +0,22%

  Stijgers

  Galapagos
  +2,68%
  ASMI
  +2,63%
  Heijmans
  +2,46%
  Alfen ...
  +2,16%
  Ordina
  +2,06%

  Dalers

  Fugro
  -5,90%
  Arcelo...
  -1,75%
  Intert...
  -1,66%
  ASR Ne...
  -1,51%
  JUST E...
  -1,37%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  shortie op 19 feb 2020 11:57
  (1)

  Elwin1980 op 19 feb 2020 11:51
  (14)

  2020-1 op 19 feb 2020 11:49
  (8)

  sebapao op 19 feb 2020 11:33
  (5)

  Hangyodon op 19 feb 2020 11:30

  Column Forum Meer»

  (120)

  ONN op 19 feb 2020 11:55
  (9)

  Schip0100 op 19 feb 2020 11:20
  (1)

  Frayak_2 op 19 feb 2020 11:07
  (1)

  Lepre Chaun op 19 feb 2020 09:01
  (328)

  AEX greenkeeper op 19 feb 2020 08:57