Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans Februari 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
LekkerTruitje
0
Nuchtere Kijk, je kan ook borden tegen je muur aangooien, of door de ramen van je buren bijv. Ik lees eerlijk gezegd liever positieve verhalen, tenzij er echt iets negatiefs aan de hand is natuurlijk, dan mag ook dat uiteraard niet verzwegen worden.
alrob
0
Vanmorgen even mijn aandelen eruit gedaan om winst te nemen; zo stom geweest om een gedeelte daarvan aan TomTom te besteden; had ik beter kunnen blijven zitten. Al dat gedraai, ik word er duizelig van.
Rick+__+
0
Bedankt voor je verhaal nuchtere kijk. Ik denk dat het gedrag van opdrachtgevers richting opdrachtnemers wat jij beschrijft de afgelopen jaren een groot probleem is geweest met name in de bouw, doordat die zo zwaar getroffen is door de crisis en de daaropvolgende bezuinigingen door de overheid op met name infrastructuur. De enorme schaarste aan opdrachten heeft de afgelopen jaren voor moordende concurrentie gezorgd tussen bouwbedrijven. Het heeft voor een soort gevangene dilemma gezorgd: de bouwbedrijven gingen hun marges verlagen en alle macht naar de opdrachtgevers verschuiven... Om de opdracht maar te krijgen.

Wie zijn hier uiteindelijk de dupe van geworden? De gehele bouwsector. Heijmans heeft het spelletje ook proberen mee te spelen door verlies te accepteren op projecten. Ze hadden geen keus: als je niet meedoet, pakt iemand anders de opdracht af. Lang verhaal kort, de bouwsector is jarenlang verziekt geweest door veel te veel aanbod, veel te weinig vraag, en geen enkele vorm van ondersteuning vanuit de overheid, die maakte het alleen maar erger.

Wat ik hierboven uitleg heeft het bestuur van Heijmans vrij duidelijk aangegeven in het jaarverslag 2015 en verschillende tradingupdates 2016. Weliswaar in andere woorden, maar daar kwam het wel op neer.

Doordat de gehele sector aantrekt krijgen bouwbedrijven na jarenlang ondergesneeuwd te zijn eindelijk weer meer macht. Ze hebben nu meer vrijheid om te kiezen voor winstgevende opdrachten waarbij risico op een juiste manier is ingecalculeerd. Heijmans zal wel beter moeten communiceren met zijn opdrachtgevers zodat conflicten net als bij de n23 niet meer voorkomen. Ik denk dat ze dat na dit drama wel zullen onthouden.

€d_Modus Vivendi
0
Afbouw rotonde Florasingel in Bovenkarspel

Door Redactie op Maandag 6 februari 2017 14:14 Algemeen verkeer, rotonde, florasingel
BOVENKARSPEL - De provincie Noord-Holland heeft aannemer Heijmans de opdracht gegeven om de rotonde op de Florasingel in Bovenkarspel af te bouwen. Van vrijdag 17 februari 20.00 uur tot en met maandag 20 februari 2017 5.00 uur is de rotonde in verband met de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Vanaf vrijdag 24 februari 2017 19.00 uur is de rotonde weer toegankelijk voor al het verkeer en zijn alle rijrichtingen weer beschikbaar. Ondertussen blijft de provincie met Heijmans in gesprek over hervatting van alle resterende werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg.

Weekendafsluiting rotonde Florasingel 17-20 februari 2017

Van vrijdag 17 februari 20.00 uur tot en met maandag 20 februari 2017 5.00 uur is de rotonde Florasingel afgesloten voor al het verkeer. Doorgang is niet mogelijk, ook niet van Florasingel naar Zuiderdijk en omgekeerd. Gedurende dit weekend is het BP tankstation bereikbaar via de Raadhuislaan - Stede Broecweg en Florasingel.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit graafwerkzaamheden, het aanbrengen van verharding en asfalteren. Er wordt dag en nacht gewerkt om de rotonde zo snel mogelijk gereed te krijgen.

Werkzaamheden rotonde Florasingel 20-24 februari 201

Van maandag 20 februari 5.00 uur tot en met vrijdag 24 februari 2017 19.00 uur kan het verkeer over de provinciale weg N506 wegens de werkzaamheden niet afslaan richting de Florasingel. De Florasingel is vanaf de Stede Broecweg bereikbaar tot aan het BP tankstation. Verkeer kan vanaf 20 februari wel afslaan vanaf de N506 richting de Zuiderdijk.

Rotonde in gebruik

Vanaf vrijdag 24 februari 2017 19.00 uur is de rotonde toegankelijk voor al het verkeer en zijn alle rijrichtingen weer beschikbaar. De opening geldt onder voorbehoud, omdat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn. Als de rotonde weer in gebruik is genomen, zullen er mogelijk nog wel afrondende werkzaamheden door Heijmans uitgevoerd worden.

Omleidingsroutes

Ter plaatse worden de omleidingsroutes met gele borden aangegeven. Op de website en op de facebookpagina van de Westfrisiaweg zijn binnenkort de kaarten met omleidingsroutes te vinden. Voor vragen, zorgen of klachten over de weg, kan contact opgenomen worden met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail:

Rotonde Florasingel

In mei 2016 is bouwbedrijf Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland gestart met de bouw van een tweestrooksrotonde op de kruising van de Florasingel met de N506 in Bovenkarspel. In november 2016 heeft Heijmans al het werk aan de N23 Westfrisiaweg echter stilgelegd. Dit zorgde voor een onwenselijke tijdelijke verkeerssituatie bij de rotonde Florasingel. Begin januari is Heijmans in opdracht van de provincie gestart met het verbeteren van een aantal tijdelijke (verkeers)situaties, waaronder het afbouwen van de tweestrooksrotonde bij de Florasingel.

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland zorgt met haar partners voor een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen, de N23 Westfrisiaweg. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer informatie:
Goedekans
0
Er wordt een spel gespeeld met Heijmans.
Ik verwacht binnen korte termijn een oplossing voor de N23
en vrijwel direct daarna een bieding van een groot internationaal aannemingsbedrijf.
De manier waarop de koers wordt gecontroleerd is een teken aan de wand.
Wij krijgen straks zo'n €.8,00 per aandeel en het feest voor ons is over. Heel erg jammer wanneer het zo loopt, maar de voortekenen zijn daar.
Rick+__+
0
Ik weet niet of een overname erin zit. Ik zou het zelf erg jammer vinden in ieder geval. Een overname zou snel in je zak gestoken zijn, maar dit aandeel heeft véél meer potentieel dan €8,-
J.Inv
0
quote:

regenboog schreef op 7 feb 2017 om 10:01:


Er wordt een spel gespeeld met Heijmans.
Ik verwacht binnen korte termijn een oplossing voor de N23
en vrijwel direct daarna een bieding van een groot internationaal aannemingsbedrijf.
De manier waarop de koers wordt gecontroleerd is een teken aan de wand.
Wij krijgen straks zo'n €.8,00 per aandeel en het feest voor ons is over. Heel erg jammer wanneer het zo loopt, maar de voortekenen zijn daar.

Het wordt inderdaad extreem gecontroleerd. Net zoals eerder bij USG en PostNL. Erg verdacht inderdaad.
Rick+__+
0
Volume is heel laag tot nu toe, ondanks de bescheiden maar toch belangrijke vooruitgang bij de N23.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

regenboog schreef op 7 feb 2017 om 10:01:


Er wordt een spel gespeeld met Heijmans.
Ik verwacht binnen korte termijn een oplossing voor de N23
en vrijwel direct daarna een bieding van een groot internationaal aannemingsbedrijf.
De manier waarop de koers wordt gecontroleerd is een teken aan de wand.
Wij krijgen straks zo'n €.8,00 per aandeel en het feest voor ons is over. Heel erg jammer wanneer het zo loopt, maar de voortekenen zijn daar.


Ik loop al veel langer met deze gedachte. Alleen het is zo moeilijk om dit hard te maken. Namen als Hochtief / Fluor bv?

Het zou eerlijk gezegd een ramp voor bepaalde AH zijn die bv. bij of na de halfjaarcijfers 16-8-2016 hebben gekocht. Koers toen 8,85

Het lijkt me dan wel heel moeilijk voor Heijmans om met een goed verhaal te komen, want veel AH die alles gevolgd hebben, zijn natuurlijk not amused met hetgeen Heijmans communiceert. Ze communiceren vrijwel nooit met de AH en als dit werkelijkheid wordt, voorzie ik WEER veel ophef.

Eigenlijk zou het weer een schande zijn, als dit soort spelletjes gespeeld worden. Echter het valt mij ook al een hele tijd op, dat het er op lijkt dat de koers georkestreerd wordt. Op bepaalde momenten komt er een grote verkoper in, die bv. zoals gisteren de koers terug zette richting 6.30

Bij iedere opwaartse beweging vraag ik me steeds af, wie daarna met redelijke omzetten de verkoper is. Men schrijft steeds shorters en ja ik weet veel kun je volgen, maar qua prijs verdienen ze er niet aan. Sterker nog, bij zo'n 8 euro bod wat je schreef, gaan ze flink nat.

Dan zou je kunnen zeggen, op die manier wordt wel de overname kansrijker, omdat er nog een plusje is t.a.v. de gemanipuleerde koers.

Jij hebt er voor gekozen om je onderbuik gevoel gewoon op papier te zetten :-) Ik heb er in eerdere posts ook al over geschreven. (koers orkestratie enz.)

Alleen ik denk dat als het waarheid word wat je schreef, dat er weinig animo zou zijn bij AH om juist voor een ogenschijnlijk beter toekomst perspectief (komende jaren zie aantrekken infra+bouw) om dan de AH NU af te schepen met een koers die wordt/werd gemanipuleerd enz.

Maar ik geef je gelijk, ik schrijf ook overdreven veel over dit fonds, te meer daar het juist vanaf aug. 2016 op z'n zachtst gezegd een luchtje verspreid enz.Nuchtere Kijk Op
0
De V.E.B. heeft al eerder vragen gesteld aan Heijmans. In die periode nov. 2016. Maar of die bevredigende antwoorden hebben gekregen destijds? Heb me zeer goed in van alles ingelezen mag ik wel zeggen, maar dat VEB verhaal ga ik
weer ff nakijken. Die vragen gingen o.a. over waarom zo veel stilte en slechte communicatie met de AH. Er zitten ook commissarissen, die weten dat als er dit
soort spelletjes gespeeld worden, ze zelfs strafbaar zijn enz. Het geurtje uit Rosmalen neemt toe, maar nu jij zo begon met je berichtje REGENBOOG moest ik wel ff reageren ;-)

Verbazen doet me je verhaal dus zeker niet, 23 febr. zal er op z'n minst eens GOED gecommuniceerd moeten worden vanuit Heijmans.
Goedekans
0
Alles wordt van A tot Z geregisseerd!!
Er is dus voorlopig geen eer aan te behalen.
Dat is ook de reden dat het volume zo terugloopt.
Alles mag en kan blijkbaar in dit landje onder de zeespiegel.
Wel heel vervelend dit gedoe rond Heijmans.
Met marktwerking heeft het niets van doen. Wel met zwendel!!
Daexter
0
quote:

regenboog schreef op 7 feb 2017 om 10:01:


Er wordt een spel gespeeld met Heijmans.
Ik verwacht binnen korte termijn een oplossing voor de N23
en vrijwel direct daarna een bieding van een groot internationaal aannemingsbedrijf.
De manier waarop de koers wordt gecontroleerd is een teken aan de wand.
Wij krijgen straks zo'n €.8,00 per aandeel en het feest voor ons is over. Heel erg jammer wanneer het zo loopt, maar de voortekenen zijn daar.


Ik kan hier vrij weinig mee. kijk eens naar de handelsvolumes van de afgelopen 3 jaar in plaats van de afgelopen 3 maanden. 30.00 tot 60.000 stuks volume is voor Heijmans heel normaal in de perioden waarin er geen tot weinig nieuws is. Dat heeft niets met manipulatie te maken. Dat heeft te maken met weinig uitstaande aandelen en een smallcap notering.

Manipulatie is juist aan de orde op dagen dat er 1kk of meer stuks verhandeld worden. Want dan zijn er blijkbaar partijen die in de ochtend verkopen en in de middag weer terug kopen of andersom uiteraard.

Overname verhalen verwijs ik steevast naar het rijk der fabelen. het kan altijd natuurlijk, maar ik zie er geen meer reden toe waarom het nu wel zou gebeuren en 2 jaar geleden bijvoorbeeld niet.
Goedekans
0
quote:

Daexter schreef op 7 feb 2017 om 19:44:


[...]

Ik kan hier vrij weinig mee. kijk eens naar de handelsvolumes van de afgelopen 3 jaar in plaats van de afgelopen 3 maanden. 30.00 tot 60.000 stuks volume is voor Heijmans heel normaal in de perioden waarin er geen tot weinig nieuws is. Dat heeft niets met manipulatie te maken. Dat heeft te maken met weinig uitstaande aandelen en een smallcap notering.

Manipulatie is juist aan de orde op dagen dat er 1kk of meer stuks verhandeld worden. Want dan zijn er blijkbaar partijen die in de ochtend verkopen en in de middag weer terug kopen of andersom uiteraard.

Overname verhalen verwijs ik steevast naar het rijk der fabelen. het kan altijd natuurlijk, maar ik zie er geen meer reden toe waarom het nu wel zou gebeuren en 2 jaar geleden bijvoorbeeld niet.Heijmans wordt naar buiten toe kwetsbaar gehouden. Wij, de aandeelhouders, krijgen totaal geen informatie van het management. Blijkbaar vindt men deze situatie, gezien de plannen die men heeft, acceptabel.
Spelen er andere zaken momenteel een grote rol????
Alle grote opdrachten die Heijmans de afgelopen maanden heeft binnengehaald en die van grote invloed op de koers zouden moeten zijn , hebben uiteindelijk geen grote invloed op de koers gehad.
Soms even een sprongetje naar boven en de dagen erna gaat de boel weer "vrolijk" naar beneden, dit door de orchestratie.
Al met al een vreemde gang van zaken waarbij enkele shorters mogelijk kunnen zijn ingehuurd om de koers binnen een patroon te houden.
Ook het volume speelt uiteindelijk geen grote rol. Of het er op een dag nu 300.000 aandelen zijn die verhandeld worden of 60.000 aandelen, het maakt allemaal niet uit. Zelfs bij 2 miljoen aandelen gedurende twee dagen de afgelopen maanden had dat een beperkte invloed op de koers. Het geheel stinkt en klopt van geen kanten. Dat er maar ruim 20 miljoen aandelen Heijmans zijn en dat het een Smallcap is, zou de koers juist omhoog moeten stuwen , na zoveel goed nieuws. Maar niets van dat alles.
Rick+__+
0
Het is mogelijk dat er grotere bouwbedrijven interesse hebben in Heijmans door het goedkope prijskaartje en het groeipotentiëel. Alleen kan ik me niet voorstellen dat het bestuur van Heijmans openstaat voor een overname. Heijmans kan prima zelf uit de voeten en daarbij zou ieder aannemelijk bod ver boven de huidige koers moeten liggen. Het bestuur van Heijmans zou het bedrijf echt niet voor de huidige beurswaarde verkopen. Ze weten heus wel dat Heijmans gezien de omvang veel meer waard is dan dat. Kortom, ik sluit een overname niet uit. Maar zoals daexter al aangeeft lijkt het mij erg onwaarschijnlijk.
Slnc
0
altijd maar weer die shorters de schuld geven zo kansloos
het is van 4,5 na nu 6,31 gegaan dus al een stuk hoger verder is het gewoon wachten op de jaarcijfers die paar opdrachten tussendoor zijn niet zo heel boeiend winst moeten ze gaan maken dan kan het omhoog
Goedekans
0
quote:

Rick+__+ schreef op 7 feb 2017 om 22:29:


Het is mogelijk dat er grotere bouwbedrijven interesse hebben in Heijmans door het goedkope prijskaartje en het groeipotentiëel. Alleen kan ik me niet voorstellen dat het bestuur van Heijmans openstaat voor een overname. Heijmans kan prima zelf uit de voeten en daarbij zou ieder aannemelijk bod ver boven de huidige koers moeten liggen. Het bestuur van Heijmans zou het bedrijf echt niet voor de huidige beurswaarde verkopen. Ze weten heus wel dat Heijmans gezien de omvang veel meer waard is dan dat. Kortom, ik sluit een overname niet uit. Maar zoals daexter al aangeeft lijkt het mij erg onwaarschijnlijk.Dat zeiden ze ook bij Delta Lloyd en de CEO ging, met in het begin een gespeelde grote broek aan, zonder strubbelingen door de bocht en vertrekt nu met een zak geld. Ik denk dat alles ruim van te voren was bekokstoofd.
Hij heeft Delta Lloyd verkwanseld voor een veel te laag bedrag.
De gewone aandeelhouders , ik was er een van, waren wederom belazerd.
Goedekans
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
ABC1234
0
Alle Belgische activiteiten worden verkocht:

Heijmans verkoopt Belgische activiteiten aan BESIX

Heijmans heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen in haar Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg aan BESIX. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2017, na goedkeuring door mededingingsautoriteiten. De verwachte netto opbrengst in contanten voor Heijmans bedraagt ruim € 40 miljoen.
De verkoop betreft de bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg, actief in respectievelijk bouw, infra en kabel- en leidingbouw in België. De bedrijven opereren vanuit meerdere locaties in Vlaanderen. De gezamenlijke omzet van de verkochte bedrijven over 2016 bedroeg circa € 250 miljoen.

Door de transactie neemt de netto schuld af met circa € 40 miljoen. Met deze desinvestering wordt een transactieresultaat gerealiseerd van € 15 - 20 miljoen dat in het boekjaar 2017 zal vallen.
De desinvestering van de Belgische activiteiten is een volgende stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen. Heijmans legt daarmee meer focus op de Nederlandse activiteiten.

De koper is BESIX, een internationaal concern actief in bouw, infra, milieu, facility management en vastgoed met een thuisbasis in België. De combinatie met BESIX biedt de bedrijven veel mogelijkheden om zich sterk verder te ontwikkelen op de Belgische markt.

ING Corporate Finance en Rabobank Corporate Finance treden in dit proces op als M&A adviseur van Heijmans.
Nuchtere Kijk Op
0
www.heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-ve...

Dus GEEN emissie !

Hillen is goed van start gegaan ;-)

Ga zo door, op naar winst maken en een sterker NL bouwbedrijf :-)
625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 7,580   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 7,430   Volume 85.526
Hoog 7,630   Gem. Volume 83.548
21-okt-19 17:35
label premium

Heijmans wil snelle oplossing stikstofdossier

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium