Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans Februari 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tradersonly
0
Nuchtere Kijk Op
0
Al met al niet bepaald een aandeel om short in te zitten.

Die shorters zullen toch ook een keer moeten terug kopen.

Vandaar dat in de laatste minuut van de handel ineens de koers centen tegelijk opliep?
TheBateman
0
Gisteren in Heijmans gestapt weer. En vandaag mijn positie weer opgebouwd. Je moet het zo zien. Alles onder de 7 euro kunnen kopen is mooi meeegenomen.
Rick+__+
0
Het dramatische jaar 2016 is officieel afgesloten. Nu eindelijk blik vooruit naar de resultaten over 2017. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze de doelstelling dit jaar gaan halen.
TheBateman
0
ABC1234
0
NIBC Markets herhaalt het koopadvies voor Heijmans
donderdag 23 februari 2017 - 07:17u -

Het koopadvies van vrijdag 13 januari 2017 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van %.


Fonds: Heijmans Guru: NIBC Markets
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 10,00 Score: 0,00%
Startkoers: € Huidige koers: € 7,08
Verw. rendement: 23 februari 2017 - 17:35u
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

ABC1234 schreef op 24 februari 2017 09:14:


NIBC Markets herhaalt het koopadvies voor Heijmans
donderdag 23 februari 2017 - 07:17u -

Het koopadvies van vrijdag 13 januari 2017 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van %.


Fonds: Heijmans Guru: NIBC Markets
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 10,00 Score: 0,00%
Startkoers: € Huidige koers: € 7,08
Verw. rendement: 23 februari 2017 - 17:35u


Zie hier de bijbehorende tekst van NIBC gisteren:

De definitieve cijfers van Heijmans over 2016 bevatten geen verrassingen vergeleken met de recent afgegeven voorlopige cijfers. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC Markets donderdag.

Nadat Heijmans afspraken heeft gemaakt over een verlenging van de financiering tot in 2019 is het volgens De Jong nu vooral van belang om inzicht te verkrijgen in hoe de resultaten zich dit jaar zullen ontwikkelen. De focus ligt volgens de analist op de ontwikkelingen in de infra tak, waar vorig jaar grote verliezen werden geleden op probleemprojecten die inmiddels zijn opgelost.

Heijmans zei dat de meerderheid van de infraprojecten conform verwachting presteren en dat is volgens De Jong een duidelijk positieve mededeling.

Het bouwbedrijf profiteert van de aantrekkende woningmarkt in Nederland, wat terug te zien was in de stijging van het aantal verkochte woningen met 10 procent. De Jong merkte op dat dit veel hoger is dan bij BAM Groep, alhoewel de helft van de woningen aan investeerders werden verkocht. Daarbij stegen de verkoopprijzen ook, van gemiddeld 229.000 euro in 2015 naar 243.000 euro in 2016.

Terwijl vastgoed zich goed ontwikkelt, stond de woningbouw bij Heijmans nog steeds onder druk en nam het bedrijfsresultaat (EBIT) af. De analist van NIBC rekent op herstel dit jaar, maar de hogere kosten voor onderaannemers zullen een eventuele margeverbetering in toom houden.

De Jong hanteert een koopadvies met een koersdoel van 10,00 euro op Heijmans. Op een vlak Damrak noteerde het aandeel 1,2 procent lager op 6,94 euro.
HSpecter
1
Probleemprojecten kunnen Heijmans nog eens €27,5 mln kosten
Ondanks de forse voorzieningen die Heijmans heeft genomen, kunnen drie probleemprojecten de Rosmalense bouwer in het ergste geval nog eens €27,5 mln kosten. Al is er ook kans op meevallers. Vallen de afwikkeling van de nieuwbouw van het RIVM, de aanleg van de N23 Westfrisiaweg en de arbitragezaak over de Wilhelminasluis in Zaandam mee, dan is er een vrijval van maximaal €20 mln. De accountant heeft bijzondere aandacht voor de berekeningen gehad.
Dit blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag over 2016. Heijmans rapporteerde vorige week een recordverlies van €110 mln als gevolg van grote financiële tegenvallers op projecten die tegen te veel risico waren aangenomen. Om de probleemprojecten ‘is nu een hek gezet’ zo stelde ceo Ton Hillen bij de jaarcijfers. In het ergste geval moet dat hek misschien nog wat opgeschoven worden; op pagina 187 van het jaarverslag staat dat bij de voorzieningen voor het RIVM, de N23 en de sluis een verhoogde schattingsonzekerheid geldt.
Nieuwbouw RIVM
Bij de nieuwbouw van onderzoeksinstituut RIVM, waar Heijmans samen met consortiumpartners Strukton en Hurks vanwege trillingen een tweede ontwerp moest maken, verwacht Heijmans dat de huidige voorziening van €10 mln de beste inschatting is. Tegelijk wordt gemeld dat er een verhoogde inschattingsonzekerheid is omdat er nog met de opdrachtgever gesproken wordt over de extra kosten die zijn ontstaan door het uitstel en het nieuwe ontwerp.
‘Derhalve is sprake van een verhoogde schattingsonzekerheid rondom de waarderingen’, zo staat in het jaarverslag over het RIVM. In een positief scenario kan er een vrijval van €5 mln uit de huidige voorziening zijn, in het ergste geval kost dit project de bouwer nog eens €10 mln. ‘Heijmans meent dat de risico’s binnen de bandbreedte zullen blijven en dat de huidige waardering de beste inschatting op dit moment is’, aldus de bouwer in het jaarverslag.
Westfrisiaweg
Bij de N23 Westfrisiaweg is ook nog niet alle onzekerheid 100% weggenomen ondanks de reservering van €32 mln die Heijmans trof na een akkoord met de provincie Noord-Holland over hervatting van het werk.
Infra-directeur Ruud Majenberg gaf donderdag aan dat alle risico’s over de bodemgesteldheid, kabels en leidingen bij dit project goed in beeld zijn en dat de huidige reservering een reële inschatting is. Uit het jaarverslag blijkt dat er wel sprake is van een bandbreedte. In het beste geval valt er straks na afronding €5 mln vrij, in het ergste geval is er een tegenvaller van nog eens €7,5 mln bij de Westfrisiaweg.
Wilhelminasluis
Voor de Wilhelminasluis in Zaandam is €8 mln gereserveerd. Bij dit project zijn de sluishoofden afgebouwd maar is er een conflict over de oorzaak en de kosten van een nieuw ontwerp van de sluiskolk. Over deze zaak loopt een arbitrageprocedure. Vanwege de voorziening is het risicoprofiel voor Heijmans verbeterd, meldt de bouwer.
Maar er blijft ‘inherent aan het proces van arbitrage sprake van verhoogde schattingsonzekerheid rondom de waardering', aldus de bouwer. 'Indien Heijmans volledig in het ongelijk zou worden gesteld, hetgeen Heijmans onwaarschijnlijk acht, leidt dit tot een additioneel verlies van circa €10 mln.’ Krijgt Heijmans volledig gelijk, dan is er een meevaller van €10 mln.
Accountantsverklaring
Uit de accountantsverklaring bij het jaarverslag blijkt dat ook dat Ernst & Young bijzondere aandacht had voor de getroffen voorzieningen. De gehanteerde veronderstellingen zijn nog eens onder de loep heeft genomen.
Bovendien heeft de accountant nauwkeurig gekeken wat er in het jaarverslag vermeld moest worden: ‘Ook hebben wij werkzaamheden verricht met betrekking tot (…) de vereiste toelichtingen inzake de onderhanden werken en gerelateerde schattingen. Daarbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de projecten N23 Westfrisiaweg en Wilhelminasluis alsmede RIVM.’
Rentepercentage banken
Verder blijkt uit het jaarverslag in welke mate de banken de rente hebben verhoogd vanwege de extra ruimte aan Heijmans om dit jaar de resultaten te verbeteren. Normaal gesproken betaalt Heijmans een rentevergoeding van 2% tot 3,5%. Dit jaar zal dat op 3,5% tot 5% zijn. Het exacte percentage is afhankelijk van de hoeveelheid nettoschuld ten opzichte van het bedrijfsresultaat.
De voorwaardelijke variabele beloning die voormalig ceo Bert van der Elst en vertrekkend cfo Mark van den Biggelaar over 2015 is uiteindelijk niet toegekend vanwege de prestaties in 2016. Over 2016 is voor de korte termijnbeloning alleen een bedrag van bij elkaar €0,2 mln gereserveerd voor Hillen en het vorig jaar aangetreden bestuurslid Majenburg. Er is geen reservering voor Van der Elst en Van den Biggelaar.
ABC1234
1
Volgens mij moeten ze dat meer er in zetten om heen zaken achter te houden. Bij zaken die nog niet volledig zijn afgewikkeld is een voorziening altijd de best mogelijke schatting op dat moment. Het kan inderdaad nog 27,5 miljoen kosten maar het kan ook nog 20 miljoen opleveren. Het lijkt me dat ze zeker niet te positief er in zijn gaan zotten. Of je nu 110 of 120 meldt en dan het jaar daarna geen verassingen meer maakt dan ook niet uit.

Ik zie het positief met Hillen aan het roer!
Rick+__+
0
Volgens mij is een voorziening per definitie een schatting dus ik begrijp niet wat hier nieuws aan is.
LekkerTruitje
0
quote:

Rick+__+ schreef op 24 februari 2017 15:01:


Volgens mij is een voorziening per definitie een schatting dus ik begrijp niet wat hier nieuws aan is.


Een voorziening is de best mogelijke inschatting, bij bedragen van € 110 mln zo goed mogelijk en gedetailleerd uitgewerkt gemotiveerd, nieuwe kostenbegroting, wat reeds gedaan, wat nog te doen.
Daexter
0
quote:

TheBateman schreef op 24 februari 2017 17:07:


Bijkopen?


Nog even een paar weken wachten....de correctie (beurscorrectie) lijkt nu toch door te zetten. Ik zou pas weer aandelen kopen als de aex onder de 470 punten staat. Er zijn veel fondsen die je dan waarschijnlijk met een goede discount kunt oprapen
erikbeurs
0
Wat een paniek voetbal weer. Stemming makerij!
Het kan 20 miljoen beter uitvallen en 27,5 miljoen slechter.
Dus is hetgeen nu is opgegeven is helemaal niet zo slecht nog niet.
Ondernemen is risiko's nemen.
If you can't stand the heat, stay out of the fire!
erikbeurs
0
NIBC herhaald zijn advies voor Euro 10,00.
Kijk: Die laten zich niet gek maken, kijken naar de vooruitzichten en tellen de bonen.
Ja, 2016 was niet het beste jaar. Toegegeven.
Maar alles is reeds omgebogen, opgeschoond en opgeruimd in het laatste kwartaal. Op tijd ingezien en omgebogen. Koers heeft zijn klappen al gehad.
2017 kan met vertrouwen tegemoet gezien worden.
Ik voorspel E 10,00 of er zelfs overheen voor de komende zomer!
Nuchtere Kijk Op
0
Op het slot weer wat bijgekocht op 6,90 iets meer dan mijn laatste aankoop, maar in mijn ogen nog steeds te goedkoop en ben er dus blij mee.

Heijmans heeft nu niet zoveel voordeel of last van het algehele beursentiment. Ze moeten gewoon een goedjaar draaien en met die mooie projecten de ze NU al definitief binnen hebben, komt dat volgens mij wel goed.
626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 5,500   Verschil -0,26 (-4,51%)
Laag 5,470   Volume 202.119
Hoog 5,740   Gem. Volume 254.873
3 apr 2020 17:35
label premium

Fors herstel bij Heijmans

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over BAM 21 februari 2018 15:17
BAM: Terug naar €4,00 - €4,50? 20 december 2017 21:50
Arend Jan Kamp over Heijmans 1 november 2017 14:01
VolkerWessels terug op beurs 21 april 2017 17:14
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare