Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 17,260 16 apr 2024 13:34
  • -0,340 (-1,93%) Dagrange 17,160 - 17,380
  • 42.715 Gem. (3M) 117,9K

Heijmans Februari 2017

626 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2017 17:59
    quote:

    alrob schreef op 1 februari 2017 16:45:

    Schiet de afgelopen weken niet op met Heijmans; ik ben wel blijven zitten. Maar zo als het nu gaat, moet het niet te lang duren. Er moet wel een opgaande lijn te ontdekken zijn, en die zie ik nog niet. Dus maar geduld hebben, nog even.
    We zitten nogsteeds te wachten op de definitieve gunning van de TenneT opdracht. Dat is eigenlijk het enige wat de komende weken nog gas op de plank kan geven. Anders moeten we toch echt wachten tot de jaarcijfers voordat er weer wat gebeurd.
  2. [verwijderd] 2 februari 2017 15:24
    BAM, Heijmans en Boskalis mikken op A16 klus
    Donderdag 2 februari 2017 15:17
    Bedrijven schrijven in op aanbesteding.
    (ABM FN-Dow Jones) BAM Groep, Heijmans en Boskalis behoren tot de partijen die zich hebben aangemeld als gegadigden voor de aanleg van de A16 Rotterdam. Dit bleek uit een persbericht van opdrachtgever Rijkswaterstaat.
    BAM en Boskalis dingen mee naar de opdracht in een samenwerkingsverband met VolkerWessels. Heijmans spant samen met Fluor en Hochtief. Daarnaast zijn nog drie andere partijen in de race voor de opdracht, waaronder een consortium met Ballast Nedam en het Oostenrijkse Strabag.
    Volgens Rijkswaterstaat is nu de volgende fase begonnen waarin gesprekken met de kandidaten zullen plaatsvinden om uit te vinden welke het meest geschikt is. Na deze ronde blijven drie partijen over waaruit een consortium wordt verkozen. Naar verwachting wordt pas halverwege 2018 het contract definitief toegewezen.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
  3. [verwijderd] 2 februari 2017 16:06
    quote:

    alrob schreef op 1 februari 2017 20:26:

    Ja Rick,en -om wat meer risico te nemen- vandaag maar wat calls september gekocht. Wanneer de jaarcijfers komen kan ik niet vinden op deze site, zal wel eind februari komen , net als vorig jaar.
    Succes!
    staat wel op de site van Heijmans.nl hoor, kijk onder investor relations , agenda :

    "Financiële agenda Heijmans
    Een overzicht van geplande financiele publicaties, conferenties en roadshows.

    2017
    23 februari Publicatie jaarcijfers 2016
    12 april AVA Algemene Vergadering van Aandeelhouders
    10 mei Trading update Q1
    16 augustus Publicatie halfjaarcijfers 2017
    1 november Trading update Q3

    ik zit ook op de Tennet-order te wachten ja, maar goed, tegelijk steeds weer berichten over de aantrekkende bouw en dat zorgt ook wel voor wat voer ondertussen. Tennet zou ongeveer eind januari uitsluitsel geven over de definitieve gunning, dus het zal wel binnenkort komen. Hoe dan ook, alles herstelt zich weer en dus zal de koers dat ook gaan doen, terug naar normalere waarden en die ligt tientallen procenten hoger dan de koers van nu !
  4. [verwijderd] 3 februari 2017 09:57
    weer een ordertje voor Heijmans, maar de echte grote kunnen elk moment komen.

    Heijmans gaat in opdracht van de Nationale Politie drie bestaande politiepanden in Alkmaar renoveren. Het gaat om de panden aan het Mallegatsplein, de James Wattstraat en de Hertog Aalbrechtweg. De opdracht omvat zowel het ontwerp als de realisatie van de panden. De renovatie start deze maand en duurt circa anderhalf jaar.
    Minder hinder
    De drie panden worden achtereenvolgend gerenoveerd zodat de politie zo min mogelijk hinder ondervindt van de renovatie. Deze aanpak levert daarnaast synergievoordelen op in zowel tijd als kosten doordat de werkwijze voor de renovaties wordt herhaald. De totale omvang van de panden betreft circa 15.000 m2 bruto vloeroppervlak.
  5. robbie66 3 februari 2017 10:53
    quote:

    Rick+__+ schreef op 1 februari 2017 17:59:

    [...]

    We zitten nogsteeds te wachten op de definitieve gunning van de TenneT opdracht. Dat is eigenlijk het enige wat de komende weken nog gas op de plank kan geven. Anders moeten we toch echt wachten tot de jaarcijfers voordat er weer wat gebeurd.
    Gunning volgt,ondertekening maandag.
  6. [verwijderd] 3 februari 2017 11:01
    quote:

    Daexter schreef op 3 februari 2017 10:47:

    Krijg je bij deze van mij :)
    Emissie = niet nodig
    Haha je hoeft mij niet te overtuigen. Ze hebben een paar weken geleden een bedrijfsonderdeel afgestoten voor €15 miljoen en eergisteren €12 miljoen met de verkoop van een deel van een project. Ik denk dat ze voorlopig wel genoeg kapitaal hebben.

    Hoewel je het verkopen van bedrijfsonderdelen normaal gesproken niet echt positief kunt noemen, denk ik dat het de beste oplossing was.
  7. forum rang 5 Daexter 3 februari 2017 11:13
    quote:

    Rick+__+ schreef op 3 februari 2017 11:01:

    [...]

    Haha je hoeft mij niet te overtuigen. Ze hebben een paar weken geleden een bedrijfsonderdeel afgestoten voor €15 miljoen en eergisteren €12 miljoen met de verkoop van een deel van een project. Ik denk dat ze voorlopig wel genoeg kapitaal hebben.

    Hoewel je het verkopen van bedrijfsonderdelen normaal gesproken niet echt positief kunt noemen, denk ik dat het de beste oplossing was.
    Nee, in de basis misschien niet, alhoewel dat ;eigenlijk niet zoveel zegt. dat wil zeggen ook een financieel gezond bedrijf verkoopt vaak onderdelen om andere besluiten te kunnen nemen. Kijk bijvoorbeeld naar Shell die voor 30mrd onderdelen aan het verkopen zijn, omdat ze een ander onderdeel wilde kopen EN omdat ze de aandeelhouder wilden ontzien.

    Feitelijk doet Heijmans iets vergelijkbaars. De ontstaansgrond is geheel anders, volledig mee eens, maar de beweegreden is exact hetzelfde. Kennelijk wordt de aandeelhouderswaarde naar de toekomst toe hoger gewaardeerd dan de opbrengstwaarde van de desbetreffende activiteiten. Dat is dus gewoon een lange termijn afweging en getuigt van visie.

    Dit slaat wat mij betreft ook deels neer op van der Elst, het was verre van een communicatief wonder, maar we moeten niet vergeten, dat de crises van 2009 tot begin 2015 de ergste was sinds de jaren '30 dus van der Elst heeft ook wel in de slechtst mogelijke tijd aan het roer gestaan. Dus we moeten alles wel een beetje in perspectief plaatsen.

    Ik weet dat ik je niet hoef te overtuigen :)
626 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links