Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alchemie in de olie wat 1500 US-$ een vaatje vermijdt.

269 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2017 15:40
    Alchemie is een exacte wetenschap waar lood of kwik in goud kan worden omgetoverd. De ervaring van die bewezen kennis kunnen de 'erfenis generatie '(millinium generation) nu met i-meel-gedoe-toverstok toepassen op 'digitale getallen' en omzetten in vaten olie. In het kort: zij noemen het de toekomst markt.

    Met goud weten we dat het rond de 30.000 dollar kost om een onsje op je voordeur gepost te krijgen, maar het kost rond de 1200 dollar een ons!

    Nu met olie kost het rond de US-$ 50 een vaatje terwijl er bijna 100 vaten verhandeld zijn. Dus rond de 100 vaten minus 1 vat aan de einde van de dag.

    Dat 1-ne vat krimpt geo-technisch wel maar daar tegenover staat leveren aan de deur wordt gestopt door winsten zoals belasting en munt devaluatie, maar niet in je tank.

    Dus veel handel maar niet leveren en dat houdt de prijs laag.

    Hoelang kunnen zij dit volhouden?



  2. [verwijderd] 7 januari 2017 10:55
    Hier in Zuider Afrika kunnen ze niet 'infra structuur' afmaken want daar is niet genoeg asfalt. China heeft omtrent 14% van hun Amerikaanse schatkist bonnen omgezet in 'makkelijk verkrijgbare olie' en alle tanken, schepen en pijplijnen zitten tjokkeblok vol. In het Westen worden vreselijke winsten gemaakt via munt devaluatie en met koopkracht verlies, maar je benzine tank nagenoeg 2/3 leeg.

    In Saudi had ik 6 maanden terug een gesprek gehad en geadviseerd om 'volume olie' te vervangen met 'kwaliteit olie' en nu hoppa meer geld voor minder volume.

    Iran moest geo-technisch naar jaren boycot eerst hoge kwaliteit leveren en eerstens wat ze gedaan hebben was om hun vloot van zo'n 60 schepen als 'kort termijn opslag ruimte' te gebruiken nadat ze eerst euroos hebben gemaakt om China eerst te leveren; dus Obama treasuries omzetten in euro's en dan in hoge kwaliteit olie.

    De raffinaderijen genieten van hoge kwaliteit olie maar fokkol teer om mijn grondpaden te asfalteren en Cushing hebben ze een zooitje van oliemengsels die volgens de dollar index veel te duur is.

    Nu;die Iraanse vloot stoomt als bezigen bijen rond om de chronische tekort aan hoge kwaliteit olie te voorzien! Wanneer raakt die hoge kwaliteit op? Geo-technisch 2 jaar en Iran sukkelt nu om betalingen te doen. Dus nu! En de vraag naar de dollar omhoog omdat Obama ( nog niet Trump) moet die fokken treasuries kopen die China verkoopt! En Trump zegt dat ie veel poen nodig heeft.

    We weten olie moet 1500 dollar per vaatje kosten en we worden exponentieel geregeerd in het Westen, dus de dollar moet zakken, maar hoe en wanneer is de vraag.

  3. [verwijderd] 9 januari 2017 08:11
    Het initiatief licht toch in China met Rusland en Iran als een kersttje er boven op. Hier in Afrika heeft elk dorp doorstoken met een asfalt weg een Chinese winkel. In Namibia hoorde ik dat die Chinezen die in Afrika een winkel open maken krijgen een minimum loon vanuit China zolang ze zaken doen met China. Dus China baat om een lage munt waarde te hebben.

    We weten dat het hele Westen 10 keer te duur is, twintig heb ik ook en 100 keer te duur is het huidige beleid van Jeroen Dijsselbloem. China heeft altijd hun spaargeld als communist in Obama schatkist bonnen belegt om hun munt zwak te houden. Met dat tussen 10 tot 100 keer te duur ligt het Westen inclusief Nederland uit de markt.

    We hebben weer een rapport binnen wat zegt dat China nu definitef 3 triljoen Obama treasuries bezit. Het zat op dat randje voor een hele lange tijd maar is nu bevestigd.

    Daar wordt ook akelig veel nieuwe records gebroken op de toekomst markt en mijn vraag is: wie heeft al die poen en wie dekt die volume wat er achter zit. Laatst had ik uitgewerkt dat we 800 keer Moeder Aarde nodig hebben om al dat geld te dekken. Laat ik liegen laat het twee keer zijn? De generatie die nu afstuderen kunnen we waanzin generatie noemen.

    Ik moet net nog verder denken of de olie leveranciers liever de toekomst de 'spot prijs' zien dan 'toekomst prijs'. Al wat ik nu weet is dat de wegenbouw onvoorziene hoge teer kosten hebben.
  4. [verwijderd] 9 januari 2017 11:42
    Jeetje de dollar index staat stijf boven 100% en ik wonder of Trump kan Obama's hardheid ophouden. Singapore zegt; kannie. Dus technisch olie moet omhoog omdat de dollar gaat zakken. Ik geef Singapore gelijk dus dollar 'moet zakken'. Dus einde van de tunnel van 1500 dollar een vaatje olie is in zicht.

    We hadden koopkracht verlies in ongekende hoeveelheden en nu willen de economie hufters /adviseurs dat inflatie noemen. Het verschil tussen koopkracht verlies en inflatie is dat koopkracht-verlies-beleidt gaat geld naar een paar mensen met veel geld en inflatie is veel geld gaat naar vele mensen met weinig/of te kort aan geld.

    Trump die het goed bedoeld maar waar Obama een permanente rotzootje van heeft gemaakt denkt dat met inflatie kan je de Obama's treasuries waarvan China 3 triljoen bezit even de Amerikaanse economie kan aanzetten. Trump 'moet besluiten' of ie China kan terug betalen!

    China heeft voor de laatste 4 jaar 500 biljoen kunnen spanderen op hoge kwaliteit olie zonder 'wegen-asfalt' en wat blijft er over om geld te spanderen op een volgende project?

    Ik ga een moeder van alle teerwegen-olieputten zoeken.



  5. forum rang 7 ffff 9 januari 2017 11:56
    Met goud weten we dat het rond de 30.000 dollar kost om een onsje op je voordeur gepost te krijgen, maar het kost rond de 1200 dollar een ons!

    Chokemadame,
    Als je iets beweert moet je het ook onderbouwen. Je kunt overal in deze wereld fysiek goud krijgen tegen de koersen die je op al die tientallen goud-websites ziet en dan pakweg 60 Euro erbij voor de uitlevering van pakweg een brok van 500 gram of van een plakje van 1 kg. Hoeveel "onsjes" wil je hebben voor 1300 dollar? Hoeveel Krugerrands voor, voor jou een vriendenprijsje, voor 1400 dollar?
  6. [verwijderd] 9 januari 2017 15:58
    Hi Triple F+Nogeentje,

    Goud websites doet niet aan contract en leveren. Ja het doet aan contracten. Leveren gebeurt niet met de knopjes die u drukt! Websites is juist wel om velen contracten te maken maar zo min als mogelijke te leveren. En mijn argument is dat website handelaren doet niet aan positionering van goederen. Ik kan de scheepvaart bijhalen dat de volume scheep handel niet overeenstemt met de hoeveelheid contracten. Laatst genoemde heeft juiste de hoogste volumes op kort en lang termijn maar niks wat het kan onderhouden.

    Dus contracten heeft niks te doen met fysieke handel. Goed doet al jaren zo maar nu in de olie industrie. Ja ik geef toe het is weer een nieuwe trent en je zit er in of er ruit. Uw website handel speelt dus chronisch 'kort'.

    Mijn vraag aan u is: heeft u genoeg goud om aan alle contracten te voldoen? Met een enkeling win jij en ik was een weekje terug in een goud mijn en mijn oude geologen vrienden hebben de volste vertrouwen om nog meer te produceren desondanks 1400 want de prijs = 5000 dollar conservatief, technisch analytisch ondersteund.

    Dat maakt de olie prijs conservatief sterk 250 dollars maar daar sleutel en mijn school op dat het 1500 is.

    Ik geef u een hint: Waarde kan je niet creëren nog vernietigen.

    Wat is uw basises waarde?

    Groet

    Choke

  7. [verwijderd] 9 januari 2017 16:13
    Ik vind opscheppen altijd een leuke onderwerp wanneer een maaltijd begint:

    .....Je kunt overal in deze wereld fysiek goud krijgen tegen de koersen die je op al die tientallen goud-websites ziet en dan pakweg 60 Euro erbij voor de uitlevering van pakweg een brok van 500 gram of van een plakje van 1 kg...

    Het grootste continent is Afrika en heeft heel weinig websites, want daar is geen elektriciteit nog wegen wel olie en goud mijnen die te weinig zijn om 800 keer de vraag naar olie en goud te voorzien.

  8. forum rang 7 ffff 9 januari 2017 16:53
    Chokedammam,

    Je beweert wel heel veel, alleen klopt d'r NIKS van. Dat er meer handel in goud is , dan er goud bestaat, dat weten we al minstens, pakweg 15 jaar. Waar het om gaat is, of je vanmiddag nog grammen, ounces, kilo's goud kunt kopen en die morgen gewoon fysiek kunt ophalen. Ik kan je zo 6 adressen geven waar je eind van de week kunt ophalen als je nu koopt en betaalt.

    DAT wilde ik alleen maar aangeven, dus is die goudmarkt een heel reële. Ik heb zo stiekempjes het gevoel dat jij nooit echt goud hebt gekocht en laten uitleveren. Als dat inderdaad zo is, moet je ook niet van alles in je hoofd halen en gaan fantaseren.

    Zoals ik al zei: Hoeveel Krugerrands wil je hebben?

    Peter

  9. [verwijderd] 10 januari 2017 18:19
    Hi Peter,

    Daar is genoeg informatie dat optie en toekomst handel niet fysieke handel ondersteund. Nu de olie waar we een paar jaartjes terug nog zeide dat we in piek olie zaten. Mijn school (The Austrian School of Economics) verbind uren werken met contracten. Nou; uren werken ken men redelijke nauwkeurig inschatten. Uw argument gaat in de directie dat contracten niet gebonden is met uren werken.

    Ik had ooit velen uren werk omgezet Kruger randen en goud aandelen. De risico kosten om het veilig te verstoppen laat staan de registratie om het te kopen zal u uitvinden zal meer kosten dan 30K. Een voorbeeld: een straat bedelaar zal geen goud kopen want hij kan het moeilijk veilig verstoppen. Uw met een hoge inkomen zal eerst een huis moeten kopen om verstoppertje te kunnen spelen. De gevolgen van registratie om te kunnen kopen kan ook hoge kosten met zich meebrengen.

    In China zeiden ze tegen mij 30K om eindelijk een onsje van 1200 dollar te kunnen bezitten.

    Mijn argumenten zijn om toekomst markt uit te lichten dat die markt de handel stopt. Ik gebruik de goud markt als voorbeeld om de huidige olie markt te verduidelijken. We zijn hier om nauwkeurig de toekomst te voorspellen en niet een enkeling te bevredigen.

    Groet,

    Choke

  10. forum rang 7 ffff 10 januari 2017 18:34
    Chokemaddam

    Toegegeven, je kunt gezellig kletsen en na alweer een hele lange dag keihard gewerkt te hebben, doet dat deugd. Alleen kom je met argumenten aan die in de praktijk niet waar zijn.

    Fysiek goud stop je in een kluis of op een slim plekje en voor 40 Euro per jaar MAXIMAAL ben je klaar. Een huis kopen hoef ik ook al niet, want ik bezit meerdere villa's, al zou ik daar nooit fysiek goud verstoppen. Geeft onrustig gevoel als je de deur uitgaat. Voor de rest Choke, er wordt op dit forum al......TWINTIG jaar over fysiek goud en giraal goud gediscussieerd en de goudkevers worden het nooit eens met de ongelovigen. Maar ik hoor tot de overtuigde goudbelievers en heb alleen maar willen aangeven dat je ontzettend eenvoudig fysiek goud kunt kopen en verkopen, al gaat het via niet-fysieke handel natuurlijk nog veel sneller. Maar Choke: Ik zou nooit een goudrekening willen hebben.

    Ooit meegemaakt en dat is echt waar, ook al zijn er in de KK alweer die dat niet geloofden: Ooit meegemaakt dat ik bij een bankier mijn geld gewoon opvroeg........en toen gaf hij mij als antwoord ...."dat dat helaas niet ging"

    Als je ooit zoiets hebt meegemaakt, besef je hoe je het bankwezen en zijn dienaren, dus de bankiers moet wantrouwen. Dat was een verpletterende ervaring, Choke en ik was al een gelovige van fysiek goud, maar ik werd het toen nog veel meer......

    Later heeft het mij altijd verbaasd, dat ik toen zo kalm ben gebleven.

    Groet, Peter
  11. [verwijderd] 12 januari 2017 09:13
    De prijs van goud is afhankelijk van waar je het 'mag' kopen zo ook olie.
    Hier een voorbeeld: ongeveer twee weken terug stond ik in een diep gat van een goud mijn in Namibia. Ik vroeg: kan een pondtje of twee goud vlokken van jullie kopen? Goudvlokken komt op elektrogalvanisatie platen, wordt afgekrapt en dan naar Johannisburg gestuurd om gesmolten te worden in goud broodjes.

    Goudvlokken lijkt mij makkelijker dan goud broodjes want je kan een thee lepeltje gebruiken om goudvlokken rond te strooien voor eerst korting en dan betalen op goederen geleverd.

    Krijg ik een antwoord of het mijn schuld is: ze hadden een aanval op die mijn onderschept en die aanval zou uit Angola komen met helikopters vol met vervelenden mannen met zware geschut. Ze zouden alles mensen op die mijn stuk schieten, goudvlokken stelen, terug vliegen naar Angola en ergens die goudvlokken in de bossen dumpen om het later op te halen.

    Mijn antwoord was: waarom neemt de Namibische regering niet een zekere hoeveelheid goud, berg het op in een kluis en dan kan je geld drukken volgens Obama met willekeur! Afrikaanse regering leiders zijn het minst betrouwbaar was een verdere antwoord.

    Dus ik had te poen om goud te kopen maar kon niet ter plekke krijgen. Dus uw spel speelt alleen in uw wereld maar dat betekend niet dat het een wereld prijs is.

    Zo ook met olie.

  12. [verwijderd] 12 januari 2017 18:50
    De olie prijs is afhankelijk van de vraag en aanbod van geld en niet wat Saudi of hoe dan ook willen pompen.
    We weten nu dat de olie prijs is sensitief van de dollar en de dollar nieuws is niks anders als 'fake' nieuws. Het nieuws nu = meer boortorens in Amerika worden ingehuurd en de scalie gas gaat olie pompen. Dit dan van Goldman Sachs Maffia spreekbuis.

    Mijn vraag: hoe de fok kan gas olie worden?

    Anyway we weten ook dat alchemie is nu een exacte financiële wetenschap.

    Ook in dezelfde krant; moet de Amerikaans olie nood reserves (iets van 700 miljoen vaten) gebruikt worden want de olie verborgen in de zoutmijnen roest???? Olie in ijzer omgetoverd??

    Ik ben zeker Goldman Sachs heeft een tekort aan contant geld en doet nu aan paniek management.

  13. [verwijderd] 13 januari 2017 12:57
    Mijn vriend Bill Gross zegt dat als Trump 3% BBP haalt dan kunnen we de aandelen markt wat exponentieel 10 keer te hoog is, twintig heb ik ook en Jeroen Dijsselbleom doet aan 100, als bevestigd houden. Als de BBP in Amerika op 2% uitkomt wat hoger waarschijnlijk is dan die 3% dan 'moeten' alle bedrijven in Amerika vluchten. Bill zeide ook: kijk naar de 10 jaar schatkist bonnen wat meer belangrijker is dan 60 dollar een vaatje olie, Dollar/Euro paartje op 1 of de DOW op 20K.

    De schatkist bonnen worden als de neten verkocht om hoge kwaliteit olie te kopen en Amerikaanse bedrijven naar China - Rusland -Iran te exporteren.

    Dus geen makkelijk klus voor Trump die het zo goed bedoeld en probeert puin te ruimen van Obama de hufter des hufters.

    Zolang we weten waren we staan, doe ik aan positioneren met me geld zaken. Dus over 4 jaar wordt Amerika communistisch, vloot zeilt naar Pakistan voor schroot en geld finaal vervangen door een punten systeem.

    Dus ik hou aan dat 1500 dollar een vaatje, dan is het de vraag wil ik dollars verdienen? Dus het wordt een indextje maken waar de dollar en goud in een andere munt wordt uitgedrukt.

  14. [verwijderd] 13 januari 2017 14:51
    Twee jaartjes terug schreef ik al van: jongens pas op: tankers varen massaal naar China rond de 120 dollar een vaatje en ik verkocht tegen 40 en Isis tegen 20 met hun 'vrouwen de clitoris afgesneden'. ( alstublieft ga nou niet met mijn clitoris verhaal bij moderators zitten klagen zo van ik ben viezerd of engerd. Ik ben een frontline ingenieur en Turken kochten liever olie van Isis die hun vrouwen tegen vreselijke grenzen toetakelde dan ik met mijn 40 een vaatje die vrouwen in de olie trainde. Zo alstublieft kies uw vrienden niet volgens de goedkoopste prijs).

    Nu die tankers drijven voor de Chinese kust en wachtend om geraffinadireerde producten wat precies in mijn benzine tank past te exporteren. Mijn vraag: waarom scalie gas produceren, staan te liegen dat het olie is en stiekem de strategische olie voorraden produceren. Ik ben zeker Goldman Sachs is 'kaalgat' wanneer het eb is.

  15. [verwijderd] 14 januari 2017 10:41
    Ik wonder of Trump de Titanic ge-erft van Obama weer in volle glorie kan laten drijven. Kool bedrijven zijn failliet en ook hun kern centrales worden een beetje veel oud en erger impopulair. Het lijkt de wil-kracht van Amerika om goedkoop energie te leveren is nagenoeg pleite.

    Dus het wordt olie/energie massaal importeren, of te wel energie kopen met dollars en dat is het um juist. Wie wilt dollars ontvangen als je er niks mee kan kopen of liever zeggen minder en minder kan kopen?

    Obama's mentor Rober Mugabe van Zimbabwe heeft de antwoorden: cash = king (contant is koning). Dus de meer contant aangeboden, hoe meer olie geleverd des te meer plastic/krediet/digitale geld uit de handel!

    Rabobank zegt dat zei een sleutel positie hebben om telefoon/kredietkaarten uit de handel te halen.

    Het wordt lachen!
  16. wieweet 14 januari 2017 11:58
    He ouwe chokie alles kids? Waren geloof ik de enige 2 die rond 2003 aan het waarschuwen waren op de DFT. Tijd gaat snel.

    Anyway...

    Een vraag aan jou en FFFF.

    Weten allemaal dat er meer schuld is dan een reeele waarde economie en dat het vroeg of laat goed gaat ploffen, maar wat zou een normale prijs voor een kilo goud zijn in de toekomst. Is de 35 k nu te duur of gaat goud mischien wel naar de 70k per kilo?

    Een uitdaging voor jullie..

    De grote vraag is uiteraard, hoe schaars zijn goud en zilver eigenlijk?
    Welke landen zijn hun voorraad aan het vergroten? Tijdens de crisis in 2008 donderden alle edelmetalen net zo hard ook naar beneden want het bleek dat de banken/landen moesten lozen vanwege schulden. Hoe zit het eigenlijk met al die goud/zilver contracten? Als er een keer iets goed scheef zal gaan daarmee dan kan men fysiek niet leveren.

    Is goud en zilver nu dus duur of goedkoop?

    (n.b heb al een aardige zilver voorraad in vooral kleine baren. Een ratio van 70/1 met goud vind ik absurd.)

    vrgr
  17. [verwijderd] 14 januari 2017 16:06
    Hi Ben,
    U spreekt nu ongebonden. Volgens de Oostenrijkse Economisch School mag de regering maximaal 35 eurootjes drukken voor elke euro wat jij gespaard hebt. Wieweet en ik zat jaren terug met getallen van 50000 keer drukken. Ook de wereld economie heeft ongeveer 800 keer Moeder Aarde nodig om al dat gedrukte geld te dekken. Je huis gaat ongeveer elke 30 jaar 10 keer omhoog (DOW historic index ). Ik ben zeker dat je nooit ongeveer 100 jaren voor je huis hebt gewerkt. Dus u zou nou ongeveer 120 jaren oud moeten zijn.

    Ik stem samen dat als je niet in de dollar gelooft of liever gezegd niet vertrouwd dan heeft goud en zilver ook geen nut. Het bestaansrecht voor een munt is afhankelijk wat een buitenlander er voor geeft (Territoriale eigenschappen van een munt). Huidig wordt er massaal belegd in makkelijke verkrijgbare hoge waardige olie dus goud en zilver is er niks bij. Wat wel gebeurd is dat men met fysieke goud of zilver ken men geld drukken of meer krediet/debiet kaarten uitschrijven.

    Wat zijn de verwachtingen van mijn argumenten?

    Shell of enig ander olie bedrijf gaat hun hoofdkantoor in Peking vestigen? Klinkt financieel solied!!!!

269 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links