Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,520 16 apr 2024 17:35
  • -0,260 (-1,65%) Dagrange 15,455 - 15,660
  • 3.116.356 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO 2017

452 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Turbocharger 3 januari 2017 17:23
    Allereerst wens ik iedereen hier vanuit een zonnig en besneeuwd Oostenrijk een bijzonder voorspoedig maar vooral gezond 2017 toe.

    Aangezien er op dit forum helaas bijzonder weinig gepost wordt, leek het mij verstandig om hier gewoon een doorlopend draadje te maken ipv elke maand een nieuwe op te starten.

    Doen ze bij RDS trouwens ook, een doorlopend draadje.

    Wat betreft ABN AMRO zijn we 2017 niet slecht uit de startblokken gekomen. De door mij voorspelde koers van €22,- voor eind 2016 is niet op de borden gokomen. Het heeft twee beursdagen langer geduurd.

    Maar de eindstand van de AEX van 470 hebben we dik gehaald. Op ruim 481 gingen we 2016 uit.

    Het zou nattevingerwerk zijn om nu al een eindstand van de AEX, ABNA of welk ander aandeel ook te voorspellen. Er spelen zovele factoren een rol, waaronder gebeurtenissen die nu nog in het verschiet liggen, maar waarvan op dit moment nog niemand weet van heeft en die de koers van de economische ontwikkelingen wereldwijd en de financiële waarden in het bijzonder sterk kunnen beïnvloeden.

    Ik beperk mijzelf daarom alleen tot een uitspraak op de korte termijn (pakweg een maand) voor wat betreft de stand van zowel de AEX als koers van ABNA.

    De AEX zal binnen een maand (waarschijnlijk veel eerder al) de 500 passeren. En ABNA zal deze maand nog de €23 aantikken.

    Ik ben benieuwd naar jullie reacties en toekomstvisies. Tijd genoeg om ze te lezen, wat er komt hier een sneeuwstorm aan die twee dagen gaat duren!

    Gegroet,

    TC



  2. Turbocharger 3 januari 2017 22:29
    Dank je A3aantje. We zitten hier nog wel 'een paar' daagjes. Als het zo eind april begin mei weer aardig weer wordt in Nederland gaan we weer terug naar Olland.

    We hebben hier internet en uiteraard ook Nederlandse tv. Dus ik kijk gezellig mee. En zelfs op de pistes door het hele dal is er Wifi.

    Je kan op een zwarte afdaling de koersen volgen. Maar dat doen we niet. We zijn hier om te genieten, de beurs is slechts bijzaak.

    Ja, we zijn heel aardig van start gegaan. En er komt nog wel meer. Maar ik verwacht niet dat ABN dit jaar erg ver boven de 24 zal staan. (10% boven het slot van vandaag)

    Maar mijn kristallen bol heeft een zeer beperkt zicht. Het kan heel goed dat er een overnamepartij opstaat die ABN wil overnemen.

    Maar tot die tijd blijft ABN een aantrekkelijk aandeel met een behoorlijk dividend en nog voldoende opwaarts potentieel.

    Je kan uiteraard je geld op een depositorekening zetten bij ABN. Dat levert €2.500 op als je een miljoen voor een jaartje parkeert. Een mooi glimmend kwartje voor iedere honderd euro. En daar moet je aan meneer Dijsselrat dan nog €4,20 'fictief rendement' van afdragen.

    Hou je netto -€3,95 'over'. Ik kan mij fiscaal in Oostenrijk vestigen, is wel wat voordeliger. Maar niet iedereen kan dat.
    Stilzitten en kaalgeschoren worden is het devies. Geplukt mag je ook zeggen.

    De extreem hogevbelastingdruk is de reden dat er in 2017 weer veel geld richting decbeurs zal vloeien. Uiteraard met hogere koersen als resultaat.

    Ik ga devhond nog even uitlaten, slaap lekker!

    TC

  3. Turbocharger 4 januari 2017 10:49
    Nope, geen prins Bernhardhond. Veels te groot. We twijfelden eerst nog tussen een Roteb-terriër en een Haagse puienzeiker, maar het is een Welsh terriër geworden, de derde op rij.

    Makkelijk formaat, 10 kilo, kan overal mee naartoe, ook de gondel in de berg op. Mee skiën werkt helaas niet. Mevrouw rent achter alle skiërs aan tot in het dal. Beetje lastig.

    Wat ABN betreft, we houden de forse winst van gister mooi vast.

    Het sneeuwt hier nu behoorlijk en dat gaat tot vrijdag zo door.

  4. forum rang 10 voda 5 januari 2017 16:16
    Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoelen ING Groep en ABN AMRO

    \Analisten houden voorkeur voor ING.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft de koersdoelen voor ING Groep en ABN AMRO verhoogd, maar handhaafde de adviezen voor de twee bankaandelen op respectievelijk Kopen en Houden. Dit bleek uit een analistenrapport van de Duitse zakenbank.

    Analist Benjamin Goy blijft onder de twee banken de voorkeur geven aan ING, omdat de bank al rond de eeuwwisseling in het buitenland is gaan bankieren voor particulieren. Daardoor kent ING nu een bovengemiddelde groei van de kredietverlening, omzet en winstgroei, wat volgens Deutsche Bank door de markt nog altijd niet naar waarde wordt geschat.

    Door het sterkere groeiprofiel is het aandeel ING goedkoper dan ABN AMRO, afgezet tegen de verwachte winst in 2018.

    Volgens Deutsche Bank heeft ING het kapitaal, het bereik en de naamsbekendheid om in de zogeheten challenger- en groeimarkten meer marktaandeel te winnen en het leningenboek met 5 procent per jaar te laten groeien, terwijl de marge in de challenger-markten (waaronder Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië) ook over ruimte voor verbetering beschikt door diversificatie. De winst kan daardoor met 8 procent per jaar groeien voor deze groep. Op basis van deze aannames gaat Deutsche Bank uit van een 5 tot 8 procent hogere winst voor ING dan de analistenconsensus. De analisten verhoogden het koersdoel voor de bank van 14,00 naar 15,00 euro.

    ABN AMRO leunt voor zijn nieuwe doelstelling voor 2020 zwaar op een jaarlijkse omzetgroei van 2 procent, wat volgens Deutsche Bank uitdagend lijkt, gezien de matige groeiverwachtingen in Nederland, ook omdat diverse politieke partijen een versnelde afbouw van de hypotheekrente in het programma hebben staan. Dat voorspelt verdere krimp van de Nederlandse hypothekenberg.

    Aan de andere kant heeft ABN AMRO plannen om zijn internetspaarbank Moneyou in Noordwest-Europa uit te bouwen tot een complete digitale consumentenbank. ING heeft bewezen dat dit zeer goed kan werken, stelde analist Benjamin Goy, maar het kost wel tijd. De marktvorser denkt dat een leningengroei van 2 tot 3 procent per jaar op middellange termijn mogelijk is. Dat kan ook winstgevend zijn voor aandeelhouders, mits de kosten lager zijn dan de kostenratio van heel ABN AMRO, die rond 60 procent van de inkomsten ligt. Anders hebben de aandeelhouders meer aan extra dividend, meent de analist. Het koersdoel voor ABN AMRO ging omhoog van 20,00 naar 21,00 euro.

    Het aandeel ING Groep sloot woensdag 0,6 procent hoger op 13,90 euro. ABN AMRO eindigde 0,8 procent in het groen op 22,13 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 7 A3aan 5 januari 2017 16:26
    Het gaat ook met de geschreven puts jan 20,50/21,00 en 22,00 weer de goede kant. Iedere maand is het raak tot nu toe, op één maand na, maar toen heb ik ze doorgerold. Geeft flink extra rendement extra op de aandelen, die ik ook bezit. Ben wel blij dat ik de laatste tijd geen calls heb geschreven. Bij een koers van 23,00 gaat dat wel interessant worden.
  6. forum rang 10 voda 9 januari 2017 16:13
    IPO-belegger stapt slechts korte tijd in aandeel

    43 procent belegger verkoopt aandelen al op eerste handelsdag.

    (ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers die inschrijven op een beursintroductie stoten deze stukken vaak op de eerste handelsdag en in de maanden daarna alweer af. Dit concludeert onlinebroker BinckBank na onderzoek naar het gedrag van particuliere beleggers die het afgelopen jaar inschreven op de beursgangen van ABN AMRO, ASR Nederland, Philips Lighting, Basic-Fit en Takeaway.

    "Van elke honderd aandelen die bij een IPO (initial public offering) werden toegewezen, doen beleggers er ruim 43 op de eerste beursdag alweer van de hand", aldus Binckbank. "Na een half jaar is dit gestegen tot liefst 67 procent."

    BinckBank concludeert ook dat veel nieuwe aandelen op de eerste beursdag en in de daarop volgende dagen hoger staan dan de uitgifteprijs. De onlinebroker benadrukt dat niet is onderzocht of de koersontwikkeling van extra invloed is geweest op de mate waarin aandelen in de periode na de beursgang werden afgestoten of behouden.

    Beleggers waren gemiddeld het snelst klaar met maaltijdbezorger Takeaway.com. Na de eerste beursdag had 57 procent van de beleggers zijn aandelen al verkocht, zodat nog slechts 26 procent van de aandelen in het bezit waren van de inschrijvers. Zij zagen het overigens niet verkeerd: het aandeel steeg de eerste dag relatief sterk, met 6,5 procent en is inmiddels weer teruggezakt tot rond de introductiekoers.

    Ook lampenbedrijf Philips Lighting was voor veel inschrijvers geen blijvertje. Na één dag was 56 procent van de aandelen verkocht. Het aandeel steeg de eerste handelsdag minder sterk, met 1,3 procent. Na een half jaar was meer dan driekwart van de aandelen verkocht door de particuliere inschrijvers.

    Van de aandelen in fitnessclubketen Basic-Fit was na de eerste beursdag nog 59 procent in handen van de inschrijvers en was dus ruim 40 procent de eerste dag verkocht. Na een half jaar was nog 16 procent in handen van de oorspronkelijke inschrijvers.

    Inschrijvers op de beursgang van financiële waarden ABN AMRO en ASR waren wat standvastiger. Na de eerste beursdag was nog 83 procent van de aandelen ABN AMRO in handen van de inschrijvers en 72 procent van de aandelen in verzekeraar ASR. Na een half jaar was dit geslonken tot 56 en 36 procent.

    Het data-onderzoek is halverwege december 2016 uitgevoerd, op basis van een grote steekproef van ruim 15.000 IPO-inschrijvers. BinckBank zei het onderzoek te hebben uitgevoerd vanwege het groeiende aantal beursgangen op het Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 11 januari 2017 11:59
    Bestuurder Wijn vertrekt bij ABN AMRO

    Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 08:44 | Views: 1.277

    AMSTERDAM (AFN) - Bestuurder Joop Wijn vertrekt per 1 mei bij ABN AMRO. Hij is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en gaat aan de slag bij fintechbedrijf Adyen, dat actief is op het gebied van betaaldiensten.

    Wijn zal daar als bestuurder verantwoordelijk worden voor strategie en risico, zo meldde ABN AMRO woensdag.

    Wijn kwam begin 2009 in dienst bij ABN AMRO, waar hij met ingang van 1 april 2010 in de raad van bestuur werd benoemd. Hij is op dit moment verantwoordelijk voor de divisie Corporate Banking. Die divisie staat er volgens Wijn prima voor en heeft een ,,goede uitgangspositie" voor verdere groei.

    In 1998 tot 2002 was CDA'er Wijn lid van de Tweede Kamer. Ook was hij staatssecretaris Financiën en Economische Zaken in verschillende kabinetten onder premier Balkenende. Hij stapte na zijn ministerschap van Economische Zaken in 2007 over naar Rabobank.
    Voordat hij de politiek inging was Wijn ook werkzaam bij ABN AMRO.
  8. Turbocharger 14 januari 2017 16:32
    Ik denk er is vast wel iemand die dit erop zegt. Niet dus. Dan doe ik het maar zelf.

    Home » Société Générale advies over ABN AMRO » kopen

    Société Générale herhaalt het koopadvies voor ABN AMRO
    vrijdag 13 januari 2017 - 07:48u -
    Société Générale verhoogt het koersdoel van ABN AMRO naar € 27,00 van € 23,00. Het koopadvies van donderdag 18 augustus 2016 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 27,62%.
  9. forum rang 10 voda 17 januari 2017 16:39
    Capital Research meldt belang in ABN AMRO

    Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones) Capital Research and Management Company heeft een eerste belang in ABN AMRO gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 januari 2017.

    Capital Research meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
452 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links