Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Binck in 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wampie
0
ik was enigszins positief een tijd geleden maar das nu wel weg aan het ebben... ik vind het zo gedoe allemaal op dat platform van hun en ook na dikke cijfers van de giro nu... nee... ik heb maar eens een speculatieve (kleine) short positie genomen.
alrob
0
Ik ben er al lang uit, maar hou het aandeel wel in de gaten. Er kan altijd als een deus ex machina een overnamebod uit de lucht vallen. En ook kan er nieuws komen, dat voor reuring zorgt, bv als het afstoten/reorganiseren van Alex, of het werven van weer een nieuwe activiteit. De koers vind ik nu nog te hoog, maar als die beneden de 5.00 komt, vind ik een instap met een gokje waard.
divividend
0
Goed nieuws wat mij betreft:

Alex Vermogensbeheer past beleggingsbeleid aan
Alex Vermogensbeheer, de Nederlandse vermogensbeheertak van BinckBank BINCK€5,35+0,26%, gaat minder in individuele aandelen en meer in aandelentrackers beleggen. Van de aandelenallocatie in de portefeuilles wordt vanaf het tweede kwartaal voor de helft ingevuld met trackers.
Op deze manier wil de vermogensbeheerder een betere spreiding in de portefeuilles bewerkstelligen. Dat blijkt uit een e-mail die deze week aan klanten is verstuurd.
'Geen strategiewijziging'
Volgens BinckBank is er geen sprake van een strategiewijziging. 'De asymmetrische opzet met de dynamische assetallocatie blijft gehandhaafd', aldus een woordvoerder. Daarmee wordt bedoeld dat het geautomatiseerde beleggingsmodel nog steeds probeert de verliezen in een neergaande markt probeert te dempen, terwijl het opwaarts potentieel behouden blijft.


De toevoeging van trackers is het resultaat van 'voortdurende ontwikkeling' van het product en zorgt voor minder mutaties in de portefeuilles. Volgens de woordvoerder worden tarieven niet aangepast.
Zorgenkindje
De vermogensbeheertak is het zorgenkindje van BinckBank. Het handelssysteem van Alex Vermogensbeheer moet het hebben van duidelijke trends om in en uit de markt te stappen. Het model werkt niet goed als de beursomstandigheden grilliger zijn. In 2014 en 2016 waren de beleggingsprestaties daardoor ondermaats, waardoor veel klanten afscheid namen van de vermogensbeheerder. Het beheerd vermogen halveerde bijna van €2,5 mrd op de piek in 2014 naar €1,3 mrd eind 2016.
alrob
0
Indexportefeuilles zijn gewoon goed bij de vermogensbeheerders. Zo kan je bij ING apart kiezen voor een portefeuille met uitsluitend trackers. Beperkt de kosten, maar resultaat verschilt niet zoveel van de "neutrale" portefeuilles met vooral beleggingsfondsen.
Snap niet dat Alex daar nu pas mee begint. Wat een armoe daar. Wat lopen ze achterop.
ApacheNL
0
quote:

alrob schreef op 4 maart 2017 08:50:


Indexportefeuilles zijn gewoon goed bij de vermogensbeheerders. Zo kan je bij ING apart kiezen voor een portefeuille met uitsluitend trackers. Beperkt de kosten, maar resultaat verschilt niet zoveel van de "neutrale" portefeuilles met vooral beleggingsfondsen.
Snap niet dat Alex daar nu pas mee begint. Wat een armoe daar. Wat lopen ze achterop.


Dat hoef je niet onder te brengen bij een vermogensbeheerder. Het is simpel genoeg om zelf een portefeuille van trackers (ETF's) op te bouwen.
alrob
0
Ja het is simpel genoeg om je vermogen zelf te beheren. Maar wil je dat niet dan is een vermogensbeheerder een uitkomst, en die kan dat dan doen op verschillende manieren, waaronder ook een index-portefeuille.
En ik denk dat je wel weet dat er inmiddels vele duizenden trackers zijn. Kan je natuurlijk ook zelf uit kiezen, maar ja dat wil je juist niet als je je vermogen wil laten beheren. En de fee van een indexportefeuille is uiteraard minder dan de fee voor andere portefeuilles.
Dus prima Binck, ga zo door; alleen je had het al veel eerder kunnen doen.
up en down
0
Ik heb een paar aandelen sinds jaren in bezit van Binck maar de laatste tijd is het koersverloop erg slecht sinds ik ze voor 8,25 gekocht heb in 2015 Maar ik blijft ze houden omdat ze toch wat dividend geven en verkopen nu is onverstandig Dus afwachten maar op betere tijden voor Binck.
divividend
0
De prijs lijkt me wat aan de hoge kant, maar de overname van Pritle past wat mij betreft goed binnen de geformuleerde strategie.

--------

Onlinebroker betaalt 12,5 miljoen euro voor fintech bedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank heeft aangekondigd om het Nederlandse fintech bedrijf Pritle over te nemen voor 12,5 miljoen euro. Dit maakte de online broker vrijdag voorbeurs bekend.

"Met de overname van deze robo-adviseur biedt BinckBank een antwoord op een groeiende klantenbehoefte en versnelt zo de uitrol van haar strategie", zei het concern in een toelichting.

De overnameprijs is opgedeeld in 7,5 miljoen euro in contanten en voor 5 miljoen euro in aandelen BinckBank.

Pritle, een online portefeuille beheer-platform, is op het moment van overname actief in Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland en heeft circa 60 miljoen euro onder beheer van 6.500 klanten. Het bedrijf telt 28 medewerkers, die allen overgaan naar BinckBank.

Na de overname van de bedrijfsactiviteiten worden de diensten van Pritle onder het BinckBank label voortgezet. Voormalig CEO en oprichter Thomas Bunnik gaat zich richten op de uitbreiding van de vermogensbeheerdienst-verlening in Europa.

Het aandeel BinckBank sloot donderdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 5,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 17, 2017 02:33 ET (06:33 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

marcel13
0
Kepler Cheuvreux schat in dat Pritle momenteel voor belastingen 3 miljoen tot 4 miljoen euro per jaar verlies lijdt. Ook zal BinckBank vermoedelijk geld willen investeren in marketing om de nieuwe dienstverlening bekend te maken. De analisten schatten dat de overname dit jaar een negatieve impact op de winst heeft van 5 tot 10 procent. "Materieel", aldus het beurshuis.

De analisten hebben vertrouwen dat de nieuwe vorm van dienstverlening op termijn positief uitpakt voor Binck, maar vinden het lastig in te schatten hoeveel het precies kan bijdragen aan de winst. Het is volgens Kepler Cheuvreux immers nog maar de vraag hoe succesvol BinckBank op dit vlak van vermogensbeheer zal zijn.

Kepler Cheuvreux heeft een Reduceren advies op BinckBank met een koersdoel van 5,00 euro
gyrolando
0
Binck moet krachten bundelen met De Giro
Marktconforme tarieven zodat particuliere beleggers een sterke
financieel gezonde broker hebben.
Is voor iedereen een win situatie.
Mailbox
0
Onvoorstelbaar dom, deze overname door Binck. 12,5 miljoen neertellen voor een bedrijfje met 28 werknemers dat 1,5 jaar bestaat en jaarlijks 4 miljoen verlies lijdt. De toevoeging is minder dan 1% van de activiteiten van Binck. Mijn vertrouwen in de Belgische ceo was al zeer klein, maar is nu tot het minpunt gedaald. Ik vermoed dat hij zelf ook niet meer weet wat hij moet doen en dan maar deze noodsprong gemaakt heeft. Ik denk dat hij niet meer zo heel lang bij Binck zal blijven. Het bedrijf heeft zijn vroegere magie en glans volledig verloren en wordt langzaam weggevaagd door DeGiro. Jammer, want als broker is het een prima bedrijf en ik zal er als klant niet weggaan. Maar veel beleggers stappen over omdat het prijsverschil simpelweg te groot is. Daarnaast heeft Binck behoorlijk wat geld weggegooid door allerlei domme acties die uitmondden in verloren rechtszaken. Het gemak waarmee daarvoor weer een paar miljoen euro werd gereserveerd heeft me flink gestoord. Uiteindelijk komen die kosten allemaal op het bord van de aandeelhouder. Ik heb mijn aandelen al een tijd geleden verkocht en daarop stevig verloren, maar ik ben blij dat ik er niet meer inzit. Zeker op korte termijn ( ca 2 jaar) is er geen enkel perspectief op mooie cijfers. Dood geld dus en eigenlijk nog erger, verloren geld. Ik voorzie dit jaar nog wel een 3 voor de komma.
alrob
0
De neurs heeft Binck niet beloond voor de overname. Jammer maar vooruitzichten Binck worden steeds slechter.
debe
0
En toch halen ze hier wel goede en unieke kennis mee in huis, iets wat binck wel weer onderscheidend zou kunnen maken.

www.nu.nl/geldzaken/4543038/robo-advi...
Mailbox
0
quote:

debe schreef op 19 maart 2017 08:13:


En toch halen ze hier wel goede en unieke kennis mee in huis, iets wat binck wel weer onderscheidend zou kunnen maken.

www.nu.nl/geldzaken/4543038/robo-advi...


Als die kennis alleen maar verlies oplevert heb je er geen reet aan. Het bedrijfje verliest 4 miljoen per jaar. Dat zal onder de vleugels van Binck niet binnen een paar jaar worden weggepoetst. Dus de cijfers zullen de komende jaren hieronder gebukt gaan, terwijl ze er ook nig eens 12 miljoen euro voor hebben neergeteld.
effegenoeg
0
quote:

Mailbox schreef op 19 maart 2017 12:30:


[...]

Als die kennis alleen maar verlies oplevert heb je er geen reet aan. Het bedrijfje verliest 4 miljoen per jaar. Dat zal onder de vleugels van Binck niet binnen een paar jaar worden weggepoetst. Dus de cijfers zullen de komende jaren hieronder gebukt gaan, terwijl ze er ook nig eens 12 miljoen euro voor hebben neergeteld.


Omdat je ze niet meer hebt zou dat geen reden moeten zijn om het bedrijf de grond in te trappen. Vooralsnog is het een mooie belegging die vier procent op jaarbasis genereert.
Het neerwaarts risico is nihil.
In een goed gespreide portefeuille mooi laten staan is mijn advies.
Daar komt nog eens bij dat men vernieuwing hoog in het vaandel heeft.
De verliezers van gister zijn de winnaars.......
Bowski
0
quote:

effegenoeg schreef op 19 maart 2017 13:14:


[...]

Omdat je ze niet meer hebt zou dat geen reden moeten zijn om het bedrijf de grond in te trappen. Vooralsnog is het een mooie belegging die vier procent op jaarbasis genereert.
Het neerwaarts risico is nihil.
In een goed gespreide portefeuille mooi laten staan is mijn advies.
Daar komt nog eens bij dat men vernieuwing hoog in het vaandel heeft.
De verliezers van gister zijn de winnaars.......

Ik hoop dat je gelijk hebt. Die Germyns heeft het "vak" geleerd op de Royal Military Academy.
Discipline ja. Maar ik heb weinig vertrouwen in zijn innoverend vermogen.
De aankoop van Pritl doet me zo denken aan Robeco-beleggen: dat heb ik al tientallen jaren geleden achter me gelaten. Volstrekt antiek.
Pritl komt absoluut niet transparant over, en daar krijgen ze problemen van. Het vraagt teveel om blind vertrouwen. Die risicocategorien vullen ze zelf in. Volstrekt onmeetbaar. Belachelijk en schaamteloos om dat als 'nieuw' te willen verkopen. Wij weten inmiddels toch wel beter?
Of vergis ik me?

Ik hoop dat 'majoor Kees' Germyns nog met wat nieuwe ideeën komt.
www.youtube.com/watch?v=2lHwv8okYMM
alrob
0
Een belegging die 4% jaarlijks genereert?
Hangt af van je instapkoers. Genoeg forumleden die boven de 7 euro ingestapt zijn. Enkel naar het dividend kijken is je kop als een struisvogel in het zand steken.
Maar ik vind wel het neerwaarts risico i.d.d. wel beperkt en een koers beneden de 5.00 een instapmoment. Het bestuur ontwikkelt initiatieven om uit de misere te komen, al verwacht ik niet veel van de laatste overname. De aankoop van de hypotheek portefeuille lijkt me een betere, safere zet te zijn geweest. Maar ze zijn aan het veranderen en dat toont weer de ouderwetse lef van vroeger. Ik heb weer Binck als 3e broker genomen vanwege hun scherpe aanbieding. Hun handelsplatform is van prima kwaliteit.
Succes allen!
effegenoeg
0
quote:

alrob schreef op 19 maart 2017 13:58:


Een belegging die 4% jaarlijks genereert?
Hangt af van je instapkoers. Genoeg forumleden die boven de 7 euro ingestapt zijn. Enkel naar het dividend kijken is je kop als een struisvogel in het zand steken.
Maar ik vind wel het neerwaarts risico i.d.d. wel beperkt en een koers beneden de 5.00 een instapmoment. Het bestuur ontwikkelt initiatieven om uit de misere te komen, al verwacht ik niet veel van de laatste overname. De aankoop van de hypotheek portefeuille lijkt me een betere, safere zet te zijn geweest. Maar ze zijn aan het veranderen en dat toont weer de ouderwetse lef van vroeger. Ik heb weer Binck als 3e broker genomen vanwege hun scherpe aanbieding. Hun handelsplatform is van prima kwaliteit.
Succes allen!


Ben 50% op 5,30 en 50% rond de acht euro ingestapt.
Het gedeelte rond de acht is al vijf jaar in bezit met de jaarlijkse dividend uitkeringen.
Ik hanteer een strategie van rond de dertig fondsen en vindt de onderliggende waarde van één enkel fonds dus wat minder belangrijk in het geheel.
Wel wordt stuk voor stuk een afweging gemaakt voor de nabije toekomst dan wel de lange termijn.
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Binck 2 februari 2018 16:08
Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over Binck 11 oktober 2016 17:22
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare