Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Binck in 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gerbri
0
quote:

Slnc schreef op 5 februari 2017 16:37:


nuttig ook een artikel van 3 jaar terug plaatsen..


Is de giro qua structuur veranderd dan ? ergens moeten die lage kosten wegkomen dat betekend in mijn ogen risico... zelfde als je een hele hoge rente krijgt op een obligatie.. ook een risico...
[verwijderd]
0
Het bedrijf stelt aandeelhouders een slotdividend voor van 0,19 euro per aandeel. Dat is een kwart minder dan een jaar eerder.
Mijn enige reden om nog in Binck te beleggen was het hoge dividend.
Maar mijn vraag is nu: Hoeveel % bedroeg het interim-dividend 2016 en hoeveel is dan het totale dividendrendement over 2016 ?
[verwijderd]
0
Bel.Bel., Freek Tewes, vandaag 11:36

BinckBank gaat lastig 2017 tegemoet

BinckBank werd in 2016 geconfronteerd met lagere transactievolumes en een teruglopend beheerd vermogen. In 2017 zal de winst nauwelijks groeien.

BinckBank maakte maandag de jaarcijfers bekend en deze waren geen feest voor het oog. Omdat de cijfers wel grosso modo in lijn lagen met de marktverwachting, bleef een negatieve koersreactie uit. De onderliggende nettowinst daalde in 2016 met 45% tot €30,5 mln. Per aandeel betekende dat een winst van €0,45, waar wij €0,46 hadden getaxeerd. BinckBank zag het aantal transacties in 2016 met 17% teruglopen. In het vierde kwartaal lag dit wel 13% hoger dan in het derde kwartaal, maar het bleef aan de magere kant. Positief punt was dat de opbrengst per transactie op kwartaalbasis toenam van €10,25 naar €11,09. Die verbetering kwam vrijwel geheel van de Nederlandse activiteiten. In Frankrijk was sprake van een 9% lagere opbrengst per transactie. Halverwege januari maakte concurrent Interactive Brokers – bekend van Lynx en TradersOnly – een winststijging van 60% bekend. Ook daar stond het aantal transacties onder druk, maar in mindere mate. Ook voor Alex was het een slecht jaar. Het beheerd vermogen liep met 25% terug.

Doelstellingen 2018 onhaalbaar
Zorgelijk is dat BinckBank bij de cijferpresentatie meldde dat het vertraging heeft opgelopen in de realisatie van zijn doelen voor 2018 en verwacht dat de meeste niet kunnen worden gehaald. Alleen op het vlak van het geadministreerd vermogen is voldoende vooruitgang geboekt. Dat op kostengebied nog weinig voortgang is geboekt, blijkt ook uit het feit dat over 2016 de operationele kosten met 12% zijn toegenomen, iets wat in een al lastige markt niet de schoonheidsprijs verdient. De cost/income ratio verbeterde dan ook nauwelijks. In 2015 was deze absurd hoog met 82%, maar een jaar later staat deze nog op 79%. Wij verwachten dat 2017 weer een moeilijk jaar gaat worden met nauwelijks winstgroei. De volatiliteit op de Nederlandse beurs is niet boven de 14 uitgekomen in januari en de volumes zijn laag. Ons verkoopadvies blijft van kracht.
alrob
0
Toch nog aardige koersreactie vandaag op de (slechte) cijfers; hoe irreëel is soms de beurs. Twijfelde om weer in te stappen, maar de gehele markt is mij nu te negatief. Maar even wachten op een beter instapmoment.
divividend
0
De cijfers vielen me wat tegen vanwege de kostenratio en uitstroom bij Alex. Hier zie ik op korte termijn geen verbetering. Daarentegen lijkt Binck goed in te spelen op de toenemende vraag naar passieve beleggingsproducten ( Laten Beleggen, Fundcoach, Think ). In combinatie met een groeiende hypotheekportefeuille kan Bink een saaie, maar degelijke en winstgevende bank worden. Ik blijf rustig zitten.
moneymaker_BX
0
RSSDFT Geld
Groot belang vast contractGroot belang vast contract ...
’Tijdelijk moet vaster’’Tijdelijk moet vaster’ ...
'Veel fouten in energienota''Veel fouten in energienota' ...
Maximum voor gemeentelijke plankostenMaximum voor gemeentelijke plankosten ...
Zorg moet terug naar overheidZorg moet terug naar overheid ...
DFT Geld
RSSDFT Ondernemen
Kapitaal voor online bezorger SuperBuddyKapitaal voor online bezorger SuperBuddy
Groot belang vast contractGroot belang vast contract
Rechter ontslaat minder mensenRechter ontslaat minder mensen
Nieuw distributiecentrum levert veel banen opNieuw distributiecentrum levert veel banen op
Omzet in detailhandel eurozone neemt afOmzet in detailhandel eurozone neemt af
DFT Ondernemen
RSSDFT Tech
Techbedrijven in verzet tegen inreisverbodTechbedrijven in verzet tegen inreisverbod
Litouwen zet Minecraft in voor overtuigen...Litouwen zet Minecraft in voor overtuigen...
Planet Labs koopt satellietentak GooglePlanet Labs koopt satellietentak Google
Musk blijft in adviesraad TrumpMusk blijft in adviesraad Trump
Oculus moet ZeniMax half miljard betalenOculus moet ZeniMax half miljard betalen
DFT Tech
AEXDOWNikkei 225
Draghi en Italië drukken Damrak
De Amsterdamse beurs is maandag flink lager gesloten. Van alle hoofdfondsen boekte alleen Wolters Kluwer winst.
Lees verder >
AEX482,0800,00%0,00
AEX koers grafiek

zoek fonds
Stijgers

Dalers

Home » DFT » NieuwsFoto: foto binckbank
BinckBank twijfelt over Alex
2 uur geleden Ruben Eg
BinckBank overweegt de stekker te trekken uit het zorgenkindje Alex. Bij de vermogensbeheertak blijven de spaarpotten dalen.

Vooral door de €1,3 miljard die klanten weghaalden bij Alex, daalde het beheerd vermogen bij BinckBank in 2016 met maar liefst 11%. In december lanceerde BinckBank in België vermogensbeheer via Laten Beleggen. „Als dat goed gaat, brengen we het naar Nederland”, zegt ceo Vincent Germyns. „Vervolgens zien we hoe we met Alex omgaan.”


Mogelijk
Germyns overweegt klanten meerdere proposities voor vermogensbeheer aan te bieden. Of de naam Alex kan sneuvelen, antwoordt hij: „Dat behoort tot de mogelijkheden.”

up en down
0
quote:

Floryn schreef op 6 februari 2017 09:57:


Het bedrijf stelt aandeelhouders een slotdividend voor van 0,19 euro per aandeel. Dat is een kwart minder dan een jaar eerder.
Mijn enige reden om nog in Binck te beleggen was het hoge dividend.
Maar mijn vraag is nu: Hoeveel % bedroeg het interim-dividend 2016 en hoeveel is dan het totale dividendrendement over 2016 ?

Ja ik heb die dingen al jaren maar de koers blijft kwakkelen Weg doen is geen optie want,, binck blijft bestaan,,,, dividend dat is pas interessant als je er heel veel van hebt maar de koers kan wel wat meer opbrengen, als je geduld hebt en niet moet verkopen Bijkopen is ook geen optie want het ing advies helpt niet vandaag..
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Binck

Koersdoel naar 5,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor BinckBank verhoogd van 5,25 naar 5,50 euro met een onveranderd Houden advies.

Volgens analist Albert Ploegh verraste Binck in het vierde kwartaal van 2016 met de inkomsten uit de handelsactiviteiten. Daarbij lag het aantal transacties in januari en begin februari nipt boven het gemiddelde van het afgelopen kwartaal. Binck profiteerde volgens Ploegh van het afschaffen van de speculatietax in België.

Een structureel herstel van de koers moet volgens de analist echter komen van een "substantiële" groei van het beheerd vermogen. Alex Vermogensbeheer blijft echter kampen met tegenwind. Daar staat volgens Ploegh tegenover dat de lancering van discretionair vermogensbeheer in België "veelbelovend" oogt.

Binck Laten Beleggen is een online individuele portefeuillebeheerpropositie die discretionair beheer biedt voor vermogens vanaf 25.000 euro. De broker streeft naar een combinatie van risicobescherming en rendement en rekent een jaarlijkse beheervergoeding van 0,60 procent.

Volgens ING heeft Binck in België met de nieuwe vermogensbeheerdienst de wind in de zeilen dit kwartaal.

Waar Ploegh zijn taxaties voor de omzet van Binck licht verhoogde, werd de analist voorzichtiger over de kostenontwikkeling van de online broker. Binck rekent op een stijging van de kostenbasis van 3 tot 4 procent voor dit jaar.

Op een positief gestemd Damrak koerste het aandeel BinckBank een half procent lager op 5,31 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Bel.Bel handhaaft vandaag haar verkoopadvies voor Binck ivm lagere transactievolumes, een teruglopend beheerd vermogen, en met nauwelijks winstgroei in 2017. Ook speelt hierbij mee dat Binck heeft aangegeven dat het vertraging heeft opgelopen in de realisatie van haar doelen voor 2018 met de verwachting dat de meeste niet kunnen worden gehaald.
alrob
0
alrob
0
Zo, DeGiro overschat zich zelf en gaat vermogensbeheer doen. Dat is een mooie uitdaging voor Binck om DeGiro eens een lesje te lezen op het gebied van vermogensbeheer en weer klanten terug te winnen; Binck heeft op dit gebied veel meer te duchten van de grootbanken als ING, van Lanschot etc.
Gregoor
0
Lijkt me interessant van DeGiro. Partij worden voor vermogensbeheerders terwijl je geen banklicentie hebt. Ben benieuwd hoe ze dat zien...
divividend
0
Naast de Giro toont ook Lynx interesse...

------

Ook Lynx mengt zich in strijd om zelfstandige vermogensbeheerders
NIBC stapt juist weg van dienstverlening.

(ABM FN-Dow Jones) De strijd om de zelfstandige vermogensbeheerder wordt steeds heviger, nu ook online broker Lynx zich heeft gemeld.

"In het afgelopen jaar hebben wij een groot aantal vermogensbeheerders en fondsbeheerders in Nederland gesproken. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat met name transactiekosten en de vernieuwing van handelssoftware bij bestaande banken en brokers al jarenlang stilstaan. De toegenomen concurrentie op de particuliere beleggersmarkt lijkt totaal geen invloed te hebben gehad op de professionele beleggersmarkt", zo verklaarde Youri Sleutel van Lynx de stap.

Inmiddels heeft Lynx een aantal Nederlandse hedgefunds en vermogensbeheerders aan zich weten te binden met partijen als Blauwtulp Wealth Management en Sequoia Vermogensbeheer. Doel is om binnen twee jaar tenminste 1 miljard euro aan beheerd vermogen binnen te halen, aldus Sleutel.

Enkele weken terug zette NIBC de activiteiten op het vlak van het bedienen van zelfstandige vermogensbeheerders juist in de etalage, omdat de kosten van regelgeving te hoog worden door met name Mifid en Emir. Deze activiteiten kreeg de Haagse bank in handen met de overname van SNS Securities.

De markt voor het faciliteren van zelfstandige vermogensbeheerders wordt gedomineerd door online broker BinckBank en private bank Theodoor Gilissen Bankiers. Deze bedienen respectievelijk zo'n 130 en 90 zelfstandige vermogensbeheerders met een beheerd vermogen van achtereenvolgens 7,4 miljard en ruim 6 miljard euro.

Donderdag maakte ook online broker DeGiro reeds bekend dat het met de komst van Bart Korteweg van Deloitte de dienstverlening richting zelfstandige vermogensbeheerders wil uitbreiden.

Binck heeft al contact gezocht met NIBC over een eventuele overname, maar volgens een woordvoerder van de broker benaderen zelfstandige vermogensbeheerders ook actief Binck.

Of Theodoor Gilissen Bankiers in gesprek is met NIBC, dat wilde de woordvoerder van de particuliere bank uit Amsterdam donderdag niet zeggen. Wel gaat het "graag in gesprek" met de zelfstandige vermogensbeheerders en met sommigen is dit gesprek al gestart.

Directeur Gijs Nagel van DeGiro liet tegenover ABM Financial News weten geen contact te hebben gezocht met NIBC. Net als Lynx stelde Nagel dat zelfstandige vermogensbeheerders steeds meer op de kosten gaan letten.

Een woordvoerder van BinckBank benadrukte dat het er in deze markt juist gaat om als partner te fungeren van de zelfstandige vermogensbeheerders, die het geld van kun klanten zo goed mogelijk moeten beheren. "Daar draait het om, het bieden van voortdurende meerwaarde, waardoor de vermogensbeheerder zich volledig kan richten op het onderhouden van zijn klantrelatie en advisering."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 17, 2017 06:09 ET (11:09 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
alrob
0
Lynx had met de aan haar gelieerde Todays Brokers ook vermogensbeheer in vizier. Ach ja het is gemakkelijk geld verdienen met het vermogen van een ander.
divividend
0
@alrob. En dat is precies wat Binck moet gaan doen. Geld verdienen met het vermogen van een ander!
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Binck 2 februari 2018 16:08
Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over Binck 11 oktober 2016 17:22
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare