Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Henker
0
Kan een kanon afvuren hier om het forum.

De handel in het aandeel wordt ook steeds saaier. Ben benieuwd wat de cijfers gaan brengen komende vrijdag
kolifant
0
In de aanloop van de cijfers over Q3 lijkt er meer handel te komen en dat op technisch spannende niveau's...
postpaul
0
quote:

kolifant schreef op 23 okt 2017 om 21:11:


In de aanloop van de cijfers over Q3 lijkt er meer handel te komen en dat op technisch spannende niveau's...


Vaak steeg de koers in de dagen voor de cijfers, nu voor de tweede dag (weliswaar licht) in het rood. De daling van gisteren (na in de ochtend nog stevig in het groen te hebben gestaan) ging ook nog eens gepaard met een volumepiek (totaal uiteindelijk meer dan het dubbele van het daggemiddelde) aan het eind van de middag. Het is op z’n minst opmerkelijk. Bewegingen in suiker of EUR/USD kunnen het m.i. niet zijn, die kabbelen al een tijdje binnen dezelfde bandbreedtes.
biocorn
0
Vragen voor analisten

Wordt Zero Based Budgeting voor Terravia toegepast.

Wat is de status van het onroerend goed te Breda.

Wat is de status van het Gypsum Free produceren van Lactic Acid etc.

Wat is de status van de productiefaciliteit in de samenwerking met Malladi India.

Wordt het Gypsum Free project gebruikt voor de debottlenecking van de productiecapaciteit in o.a Thailand.

Welke investeringen zijn nog nodig in de DSP van de JV SB Oils om de productie te optimaliseren.

Voor welke waarde worden de activa van Terravia op de balans genomen

biocorn
0
Nog een kwestie:

Zijn de verliezen over de afgelopen jaren bij TerraVia te compenseren met de winsten van Corbion ?

Henker
0
rene66
0
Mooi dat het de goede kant uit gaat met het biobased gedeelte. Om die reden ben ik er twee jaar geleden ingestapt. Ik heb daar flinke verwachtingen van.

Het aandeel zal vandaag wel naar beneden gaan ben ik bang, maar over een paar weken weer terug zijn op het oude niveau.
voda
0
Beursblik: wisselende resultaten Corbion

ING wijst op tegenvallende omzet en beter dan verwachte marge.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft een gemengde set aan kwartaalcijfers afgeleverd. Dit meldde analist Reginald Watson van ING vrijdag.

De marktvorser wees erop dat de omzet van 218,6 miljoen lager uitviel dan de consensus van 227 miljoen euro en de eigen verwachting van ING van 238 miljoen euro. Daartegenover stond dat de EBITDA-marge van 19 procent de consensus van 17,9 procent en de taxatie van ING van 18,6 procent oversteeg.

De gerapporteerde EBITDA van 41,6 miljoen euro oversteeg eveneens de consensus van 45 miljoen euro, maar bleef onder de door de analist van ING verwachte 44,2 miljoen euro.

Watson merkte op dat de teleurstellende omzet vooral te wijten was aan de kwakkelende bakkerij-activiteiten, waar ook nadelige wisselkoersverhoudingen nog een rol speelden.

De analist wees erop dat in het derde kwartaal een vlakke autonome omzetontwikkeling tegenover een 0,6 procent lagere omzet in de eerste negen maanden wijst op verbetering bij Corbion. ING benadrukte dat wisselkoerseffecten 4,2 procent negatief uitpakten in het afgelopen kwartaal.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 29,00 euro op Corbion. Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel vrijdag 0,6 procent hoger op 28,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel voor Corbion

Koersdoel gaat naar 28,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Corbion verhoogd van 26,00 naar 28,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analist Wim Hoste merkte op dat de vrijdag door Corbion gepubliceerde kwartaalcijfers iets beter waren dan verwacht. De omzet kwam weliswaar lager uit dan voorzien, maar het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief eenmalige posten van 41,6 miljoen euro was juist beter dan de consensus en de eigen verwachting van KBC Securities.

De marktvorser tekende verder aan dat hij voor 2018 minder prijsdruk voorziet van duurdere grondstoffen, en dan met name de prijzen voor suiker. Niettemin voorziet Hoste dat de resultaten in 2018 nog gedrukt zullen worden als gevolg van initiële verliezen van het overgenomen Amerikaanse bedrijf TerraVia.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag kort na opening beurs op een groen Damrak 1,1 procent lager op 27,69 euro,

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: meer winst Corbion ondanks lagere omzet

Bedrijf herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in de eerste negen maanden van 2017 het resultaat zien toenemen, ondanks een licht gedaalde omzet, waarbij het bedrijf besloot de outlook ongewijzigd te laten. Dit bleek vrijdag uit een voorbeurs gepresenteerde rapportage van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

"Ik ben tevreden met het positieve momentum en een terugkeer naar autonome omzetgroei bij Biobased Ingredients in het derde kwartaal. We blijven gefocust op omzetherstel bij Bakery en verwachten een verdere geleidelijke verbetering van onze autonome omzetgroei in Biobased Ingredients. De winstgevendheid blijft ruim boven ons streefniveau van 18 procent", lichtte bestuursvoorzitter Tjerk de Ruiter van Corbion de cijfers in een persbericht toe.

Corbion realiseerde in de afgelopen negen maanden een 0,7 procent lagere omzet van 680,5 miljoen euro. De autonome omzetgroei was 0,6 procent negatief. De volumes krompen met 1,3 procent.

Bij de tak Ingredients was er sprake van een krimp van de omzet op autonome basis van 0,6 procent als gevolg van volumedalingen. De EBITDA-marge exclusief eenmalige posten daalde van 20,6 naar 20,2 procent, voornamelijk door hogere grondstofkosten. De netto-omzet bij Food daalde met 2,2 procent onder meer door daling van omzet van ingrediënten voor bakkerijproducten, zuivel en dranken. De krimp van de EBITDA-marge was hier te wijten aan hogere grondstofkosten. Bij Biochemicals steeg de omzet autonoom met 4,1 procent door verkoopgroei in alle markten behalve Animal Health.

Bij Innovations liep de autonome omzet met 1,5 procent terug, voornamelijk door een negatief prijs/mix-effect.

Het operationeel resultaat, dat wil zeggen de EBITDA exclusief eenmalige posten, nam met 3,6 procent af tot 129,9 miljoen euro. Autonoom daalde het operationeel resultaat zelfs met 6,0 procent. De hieraan gekoppelde EBITDA-marge nam daardoor af van 19,7 procent naar 19,1 procent.

Het bedrijfsresultaat steeg wel, met 10,1 procent naar 102,5 miljoen euro. Autonoom was de toename hier 7,7 procent. De resultaatsverbetering had te maken met een lagere post voor afschrijvingen, amortisatie en herwaarderingen en daarnaast met een positieve eenmalige bate van 5,5 miljoen euro als gevolg va de verkoop van een fabriek.

Outlook

De vooruitzichten voor 2017 zijn ongewijzigd. Corbion verwacht nog altijd dat de autonome groei van de netto-omzet van Biobased Ingredients in 2017 zal uitkomen onder de meerjaren richtbandbreedte van 2 tot 4 procent. Het bedrijf verwachte dat de autonome omzetgroei van Biobased Ingredients in het tweede halfjaar van 2017 een verbetering zal laten zien ten opzichte van de eerste jaarhelft. Ondanks de negatieve impact van hogere grondstofkosten vergeleken met vorig jaar, verwacht het bedrijf nog steeds dat de totale EBITDA van Corbion, exclusief eenmalige posten en de negatieve impact van de acquisitie van TerraVia, in 2017 licht lager uitvalt dan de 170,1 miljoen euro in 2016.

Het aandeel is donderdag op een groen Damrak bijna een vol procent hoger gesloten op 28,00 euro.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
postpaul
0
Hmm, 1,51% daling bij 78% meer omzet dan daggemiddelde, zonder duidelijke aanleiding. Winstnemingen? Concurrent olie zit al een tijdje flink in de lift, suiker zweeft al een tijdje stabiel iets boven USD 14 en de dollar is iets aangesterkt, wat normaliter goed zou moeten zijn. Voor mij is alleen TerraVia een onzekere factor; de informatievoorziening vind ik persoonlijk wat ontoereikend. Bij verdere dalingen schrijf ik niettemin puts.
pfaas
0
A.s. donderdag staat bij Corbion de Capital Markets Day 2017 op de agenda. Ben benieuwd of die dag zal leiden tot nieuwe inzichten.
biocorn
0
www.corbion.com/fiberlive

Sinds vandaag toegevoegd aan de site onder het kopje biomedical.
Kennelijk nu tot wasdom gekomen en fit for the market.
Waarschijnlijk morgen genoemd op de CMD
Marktpotentieel 50-100 Miljoen met hoger marges


poolbeer
0
Afwachten wat er na 15.00 naar buiten komt.


Corbion is pleased to invite analysts, institutional investors and bankers to its Capital Markets Day in Amsterdam on 9 November 2017. The event will be held at the Hotel Pulitzer (Prinsengracht 323) in Amsterdam.
The purpose of the day is to provide you with an update on Corbions’s businesses and the recently acquired TerraVia assets.
We will provide short presentations, product demo’s and give you an opportunity to meet with the executive management team.
Registration opens at 9:30 am and the event will begin at 10:00 am and end at approximately 3:00 pm. The presentations will be held in English, and related presentation materials will be available on Corbion’s website at /investor-relations before the event.
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Corbion Meer »

Koers 27,600   Verschil -0,18 (-0,65%)
Laag 27,480   Volume 30.520
Hoog 28,020   Gem. Volume 41.312
13-dec-19 17:35
label premium

Veerkrachtig Corbion

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium