Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Halte
0
van dft.nl:
Management nam al adviseur in de arm

Corbion interessant als overnameprooi

40 min geleden Edwin van der Schoot
Analisten en zakenbankiers zien in Corbion nadrukkelijk een overnamekandidaat. De melkzuurproducent heeft alvast maatregelen genomen voor het geval het benaderd zou worden.

De Centrale Suiker Maatschappij (CSM) verkocht in 2013 zijn bakkerijendivisie - inclusief de naam CSM - voor $1,4 miljard aan private equity. Het was deze eeuw na desinvesteringen van dochters HAK, Venco en de laatste twee suikerfabrieken het einde van een tijdperk. Het in Corbion omgedoopte resterende bedrijf legt zich sindsdien toe op de op termijn beter renderende productie en toepassing van melkzuren in voedingsmiddelen en in toenemende mate op vervangers van klassieke fossiele chemiegrondstoffen.


Omdat het bedrijf amper schulden heeft, veel cash, het makkelijk op te splitsen kan zijn in twee bedrijven en geen beschermingsconstructie heeft, wordt Corbion al langere tijd als overnameprooi gezien.

Het bedrijf nodigde mede daarom ruim een jaar geleden al een aantal Nederlandse en buitenlandse zakenbanken uit, met de opdracht een ’wat als er een overnamebod komt’ scenario uit te werken. Een Amerikaanse zakenbank kwam volgens betrokkenen als beste uit de bus en zal Corbion moeten verdedigen mochten er in de toekomst ongewenste avances komen van deze of gene.

Geruchten
Vorige maand kwamen geruchten naar buiten via een Amerikaanse weblog dat Corbion benaderd zou zijn voor een overname, er werd zelfs een prijs genoemd van €35 per aandeel. Die geruchten lijken een kwestie van ’klok en klepel’. Corbion zelf wil er niet op ingaan. Wat een rondgang langs bronnen op de Zuidas wel heeft opgeleverd, is dat meerdere private equitypartijen en tenminste één Amerikaanse strategische partij eerder dit jaar naar Corbion gekeken hebben, maar allen besloten hebben om geen toenadering te doen. Concreter dan dit lijkt de belangstelling voor de melkzuurproducent op dit moment nog niet te zijn.

Corbion besloot zich in 2013 na de verkoop van de bakkerij-ingredienten - goed voor driekwart van de omzet en ruim 8000 personeelsleden - dus te richten op twee resterende activiteiten met hogere marges: Levensmiddeleningrediënten en -behandelingen op basis van melkzuur (de toevoeging van melkzuren houdt bijvoorbeeld brood en vlees langer vers, en geeft snoep zijn zoetzure smaak) en biochemische toepassingen van melkzuur, bijvoorbeeld in cosmetica en schoonmaakmiddelen.

In 2017 was driekwart van de omzet van ruim €900 miljoen afkomstig uit levensmiddelen, en voor tweederde uit de VS. „Die levensmiddelen zou je makkelijk los kunnen knippen. Als zelfstandig onderdeel kun je daar drie tot vijfmaal de ebitda aan schuld (leverage-ratio) op de balans zetten,” legt analist Dylan van Haaften van NIBC uit waarom investeringsmaatschappijen veelvuldig in verband gebracht worden met Corbion. Ook analisten van KBC schreven dat ’het geen verrassing zou zijn als Corbion wordt overgenomen.’

Evonik, DSM of Danisco
De biochemie-activiteiten van Corbion zouden volgens KBC en NIBC aantrekkelijk zijn voor Evonik, DSM of Danisco. Corbion heeft op chemiegebied ook nog 50/50 joint ventures met Total (productie van bioplastics) en Basf (productie van barnsteenzuur).

De waarde van Corbion op de beurs is momenteel €1,6 miljard. Corbion streeft er zelf naar de leverageratio te verhogen van de huidige 0,6 naar 1,5.
keffertje
0
quote:

pielsje schreef op 3 jul 2017 om 20:35:


Oud nieuws dus, wel raar dat het nu naar buiten komt


Waarschijnlijk wel goed voor de koers morgen!
willemn
0
Een Amerikaanse zakenbank kwam volgens betrokkenen als beste uit de bus en zal Corbion moeten verdedigen mochten er in de toekomst ongewenste avances komen van deze of gene.

geen idee wat ik me hierbij moet voorstellen
rene66
0
Dit is inderdaad oud nieuws. Er wil waarschijnlijk iemand weer beter van worden om dit nog een keer naar buiten te brengen. Je zou als AFM toch heel veel kunnen onderzoeken als ze zouden willen.
keffertje
0
quote:

rene66 schreef op 3 jul 2017 om 22:49:


Dit is inderdaad oud nieuws. Er wil waarschijnlijk iemand weer beter van worden om dit nog een keer naar buiten te brengen. Je zou als AFM toch heel veel kunnen onderzoeken als ze zouden willen.


Ik denk te snappen wat je bedoelt met oud nieuws, maar vind het toch wel prettig te vernemen dat het verhaal van WW in ieder geval een kern van waarheid bevat. In een overname op korte termijn geloof ik ook niet overigens.
easy56
0
quote:

easy56 schreef op 23 jun 2017 om 10:17:


99 van de 100 overname verhaaltjes zijn nep en verzonnen door handelaren e.a om handel te creeeren.

Meestal blijven de kleine beleggers met verliezen achter.

Maar mischien: this time is different

Hoop t voor jullie,zelf geen positie.
wordt er niet beter op.

KPN wordt ook 5 keer per jaar zogenaamd over genomen:-)
mamaloe
0
De zogenaamde overnameverhalen moeten nu echt worden verboden. Het is echte misleiding om even een koers omhoog te krijgen en vervolgens is de gelover echt de klos. Opgepast dus. En verbieden dit soort berichten. ook banken en analisten maken zich hieraan schuldig. Koersverhogingen etc moet ook verboden worden, er wordt altijd in eigen straatje geluld.
B.Legger
0
Ik ben er gisteren goddank met een kleine winst volledig uitgestapt, maar het is werkelijk een schande dat de Directie van Corbion het bericht van WW destijds niet onmiddellijk dementeerde.
lucas D
0
Ja,ja, alleen bekeken, vandaar dat het nodig is om een beschermingsconstructie aan te brengen?

Beleggers zijn kudde dieren:
Er komt een bericht dat er een overname belangstelling is voor Corbion.
Beleggers geloven ze dat er een overname komt, en ze gaan massaal kopen.
Dan volgt er een bericht dat het op niets berust.
Beleggers gaan verkopen.

Dan komt het beslissende bericht er komt wel een overname.
Wie geloofd er dan nog in?
Juist iedereen gaat weer massaal kopen en terecht, want vroeg of laar word Corbion overgenomen, ze maken die beschermingsconstructie niet voor jan met de korte achternaam.

Conclusie, gewoon blijven zitten.

note: je kan natuurlijk ipv Corbion ook Pharming kopen.

DeZwarteRidder
0
quote:

easy56 schreef op 4 jul 2017 om 09:55:


Toen t nog CSM heette waren er al talloze overname verhaaltjes.

Het is gewoon dom om achter overnamegeruchten aan te hollen.
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 jul 2017 om 10:10:


[...]
Het is gewoon dom om achter overnamegeruchten aan te hollen.


Soms pakt het goed uit en soms niet....dus dat dom is onterecht.
Ieder moet zijn eigen mening vormen en ook de winst en/of verlies pakken.
DeZwarteRidder
0
Het is per definitie dom om achter overnamegeruchten aan te hollen, omdat deze geruchten in 99% van de gevallen niet waar zijn.
easy56
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 jul 2017 om 10:37:


Het is per definitie dom om achter overnamegeruchten aan te hollen, omdat deze geruchten in 99% van de gevallen niet waar zijn.
tuuk.

De professie weet dat er tallozen,vooral kleine beleggers,intrappen en gooien dat soort berichten bij regelmaat de markt op en profiteren dan van de meestal zeer korte opleving.

Nu proberen ze dat met gemalto.
royal cancun
0
quote:

B.Legger schreef op 4 jul 2017 om 09:22:


Ik ben er gisteren goddank met een kleine winst volledig uitgestapt, maar het is werkelijk een schande dat de Directie van Corbion het bericht van WW destijds niet onmiddellijk dementeerde.


Hebben ze wel gedaan maar als mensen dollartekens in hun ogen krijgen kunnen ze niet meer lezen.
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Corbion Meer »

Koers 27,200   Verschil -0,28 (-1,02%)
Laag 27,100   Volume 33.052
Hoog 27,740   Gem. Volume 40.787
05-dec-19 17:35
label premium

Veerkrachtig Corbion

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium