Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Accsys 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.069 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MR74
0
Excuses, emissie vond plaats begin 2011 geloof ik. Die reverse split heeft plaatsgevonden in 2014. Aantal uitstaande aandelen (ongeveer 400 miljoen stuks) werden toen weer teruggebracht, 5 aandelen voor 1 waarbij de nieuwe koers toen op ongeveer 76 cent stond. Dus daar staan we zelfs onder.
Kijk anders ook even naar de reacties op het forum rond die tijd.
Cementwagen
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Cementwagen schreef op 5 jan 2017 om 16:38:


Hoe komen jullie nu ineens tot het vermoeden van een emissie? Klopt niet.

Weet je dat zeker....???
Tilburg013
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 jan 2017 om 18:11:


[...]
Weet je dat zeker....???


Jij wist ook zo zeker dat Macintosh was ondergewaardeerd....

- Accsys heeft voor het laatst een emissie gedaan in 2011
- Er is zeer waarschijnlijk geen emissie nodig voor financieren uitbreiding Arnhem of realisatie Hull, bij speculatie graag de interim results gepubliceerd op 22/11 lezen.
- Solvay is bij de uitbreiding van Arnhem een afname verplichting voor 5j aangegaan dit drukt het risico uiteraard aanzienlijk, daarnaast komt op termijn de levering aan Medite te vervallen vanuit Arnhem waarna de productie van Accoya die nu bestemd is voor Medite tegen marktconforme prijzen verkocht kan worden.

Voor de rest doen sommige leden er goed aan zich wat meer te verdiepen in de financiële stukken.
Pieter11
0
Ik verwacht ook geen emissie, en snap ook niet helemaal waar die angst vandaan komt. Afgelopen maandag/dinsdag heeft een grote partij besloten om zijn aandelen te verkopen, doordat het een niet liquide aandeel is daalde de koers flink waarna het weer enigszins herstelde. Volgens mij is het niet meer dan dat.

@Jan1947 In de conference call van November is gemeld dat ze mbt het tricoya project een deal verwachten voor het einde van het financiele jaar, dus eind maart 2017.
Jan1947
0
Afgelopen najaar kwam het bericht over het feit dat de financiering
van de nieuwe Trycoya plant bijna rond was en dat Accsys verwachte hierover voor het einde van het jaar te kunnen berichten. Accsys heeft dit niet gedaan. (Dit veroorzaakt onzekerheid en drukt dus de beurs). Accsys heeft bijna geen geld. Hoe gaat Accsys het geld hiervoor ophoesten?
De productie van Acoya hout is afgelopen jaar wat tegengevallen dus de kas positie is niet echt veel verbeterd. Accsys heeft zelf uitgebreid in Arnhem in plaats van de uitbreiding door Solvay te laten doen. Voor dit laatste is de financiering rond weliswaar is er een afname garantie van het hout maar het risico voor productie problemen ligt nu wel geheel op het bord van Accsys.

Ik zeg niet dat er een emissie aankomt alleen ik zou niet weten hoe men anders de financiering voor de Trycoya fabriek in de UK rond zou moeten krijgen. Accsys heeft tot op heden daar geen informatie over gegeven.
Een oplossing zou kunnen zijn dat men de UK fabriek uitgesteld. (Vindt ik ook geen goed idee want dit process loopt al zo lang. ) .......

Nochmaals Accsys veroorzaakt dit zelf door ons niet te informeren, wel aan te geven er mee bezig te zijn en beleggers houden niet van onzekerheid. Laat ze eerst maar eens aangeven hoe ze het gaan doen. Ze proberen wel erg veel vogels in de lucht te houden en ik zou het erg knap vinden als ze dat ook echt kunnen alleen die versplintering kon ze wel eens opbreken. Voor de korte termijn winstgevendheid is het denk ik beter om Trycoya nog een poosje in de ijskast te zetten. Je kunt beter 1 ding goed doen dan meerdere dingen halfbakken.
Show_Me_The_Money
0
@Jan1947 In de conference call van November is gemeld dat ze mbt het tricoya project een deal verwachten voor het einde van het financiele jaar, dus eind maart 2017.
Jan1947
0
Als aanvulling:
Acoya hout mag dan heel goed en duurzaam zijn maar het besef in de markt en de bereidheid om daarvoor te betalen is nog niet echt doorgedrongen. Dit gaat nog veel aan marketing kosten. (Iets wat ze het afgelopen jaar naar mijn idee een beetje hebben verwaarloost.)
Trycoya komt als product een eind achter Acoya aan en is bij ons minder bekent. Heel onduidelijk is hoe de product ontwikkeling van dit product afgelopen jaren is gefinancierd. Accsys heeft dat in mijn ogen een beetje buiten beeld gehouden. Om dit op grote schaal te produceren is geld nodig dat Accsys in mijn ogen niet heeft.
Daarnaast kan ik ook het toepassings gebied van Trycoya niet goed inschatten. Is b.v. Trespaat waar ook hout in zit voor Trycoya een concurrent?

Ik uit alleen maar een stukje beleggers onzekerheid en dat weerhoud mij er van om meer in dit fonds te investeren. Ik hoop dat of Accsys snel duidelijkheid verschaft vooral over hoe zij denkt met hun huidige financiële mogelijkheden denkt voor ons echt winst te gaan genereren.
Per slot van rekening zijn wij de eigenaren en hebben het recht om te weten waar ons geld aan wordt besteed.


benbelegger
1
Ik denk dat het met die Tricoya fabriek in Engeland wel goed komt. BPV levert het azijnzuur en ze zoeken steeds nieuwe markten/producten, dit past prima in hun strategie. De verkopen van Accoya zijn ook zeer goed in het UK, men is daar wel enthousiast over duurzame houtproducten.
Van midden 2016 een overzicht van de stand van zaken:

www.accsysplc.com/wp-content/uploads/...

Mvg, Ben

Jan Willem
0
@ Jan1947 . Ik denk dat er geen emissie komt en de Tricoya fabriek pas later gebouwd zal gaan worden, maar als er toch een emissie zou komen ben ik daar niet op tegen want het zal de onderbouwde waarde van de shares niet verminderen . Sterker nog voor een iedere euro wordt er dan gebouwd en er van uit te gaan dat het zowel een succes zal worden, en dat de bouwtijd hierdoor verminderd wordt is voor mij voldoende om er alle geloof in te hebben . mvg Jan Willem
Jan1947
0
Als ik het bij Accsys eigen woorden laat dan:
1/ Had men toch wat moeite om de prijsverhoging doorgevoerd te krijgen.
2/ Accsys is degene die aangegeven heeft dat zij de financiering rond dacht te krijgen voor eind 2016.
Al ik dan nog een puntje moet toevoegen wat mij niet sterkt om nu nog extra te investeren dan is het punt:
Waarom heeft er een partner wisseling plaatsgevonden in het Trycoya project. Je laat je als partner niet zomaar uitkopen als je denkt dat Trycoya een cash generator is.
In Accoya hout kan ik geloven. Trycoya is voor mij een veel grotere factor van onzekerheid. Risico. Accsys zit qua financiën niet echt ruim in zijn jas en kan alle euro's goed gebruiken om de productie van Accoya hout echt op gang te brengen. Mijn zorg blijft dat Accsys zich financieel vertild. Laten we eerlijk zijn de productie faciliteit in Arnhem is maar net het stadium proeffabriek ontgroeid en de capaciteit zal voordat het het stadium van serieuze productie meer dan vier maal zo groot moeten worden. Zoals het nu gaat kon dat nog wel eens zo'n 10 jaar duren. Ze hadden Solvay de fabriek in Straatsburg moeten laten bouwen en op die manier snel volume maken. (dan maar via licentie inkomen. Met meerdere fabrieken groeit de naamsbekendheid sneller en zal ook Solvay zich meer inspannen) Nu kon het wel eens zo worden dat pas als de patenten verstreken zijn dat er sprake is van een redelijk volume. Er hadden nu al plannen moeten zijn voor een productie verviervoudiging over 2 jaar.
Ik wacht af maar ik zit wel met gekromde tenen en gekruiste vingers te wachten.
Jan Willem
0
Het enige waar ik me eens bezorgt over gemaakt heb ( bij vertraging ) is mogelijke schimmel op de restproducten van de zagerij, Tricoya pulp dus . Maar Tricoya plaat is gewoon te koop en anders is er ook nog wel Masissa Chile die ook nu vandaag wel weer raad weet met de spaanders . Zoek ze maar eens op .
alida1
0
quote:

jakhals schreef op 4 jan 2017 om 13:02:


Ik denk dat de koers bewust is gedrukt. en dat er een partij straks een overname wil doen.
wie zou dat nu niet willen met het punt waarop accsys staat.


er zijn nog steeds geen meldingen van significant shareholders
DeZwarteRidder
0
quote:

alida1 schreef op 9 jan 2017 om 12:10:


[...]er zijn nog steeds geen meldingen van significant shareholders

En die komen ook niet.
mjmj
0
DeZwarteRidder
0
quote:

mjmj schreef op 10 jan 2017 om 13:03:


Weet een van jullie waar je het beste accoyahout kunt kopen in de randstad?

Als je de prijs hoort, dan hoef je het niet meer.
mjmj
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 jan 2017 om 13:16:


[...]
Als je de prijs hoort, dan hoef je het niet meer.


Accoyahout heeft bepaalde eigenschappen die andere houtsoorten niet hebben en als je maar weinig nodig hebt is de prijs van minder belang.
DeZwarteRidder
0
quote:

mjmj schreef op 10 jan 2017 om 14:29:


[...]Accoyahout heeft bepaalde eigenschappen die andere houtsoorten niet hebben en als je maar weinig nodig hebt is de prijs van minder belang.


Je weet dus nog steeds geen prijs...??

Laat ons even weten hoe dit afloopt.....!!!
1.069 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Accsys Technologies Meer »

Koers 1,190   Verschil +0,01 (+0,42%)
Laag 1,170   Volume 15.901
Hoog 1,200   Gem. Volume 43.463
20-sep-19 17:25
label premium

Accsys: Indrukwekkende groei

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium