Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,926 17 apr 2024 17:35
  • +0,222 (+1,51%) Dagrange 14,758 - 15,118
  • 7.403.961 Gem. (3M) 11,2M

ING JANUARI 2017

820 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 januari 2017 19:09
    Schandalig, ING. Dit lijkt me het juiste moment om als sponsor je menselijke gezicht te laten zien en je terug te trekken. Ik ben naast aandeelhouder ook mens. En dat is de familie van het slachtoffer ook, een 41-jarige man die als vrijwilliger werkte en 's avonds niet meer aan de eettafel zat. Doodgeschopt.

    www.svnwu.nl/8-nieuws-mededelingen/55...

    www.parool.nl/amsterdam/benefiettoern...

  2. [verwijderd] 3 januari 2017 14:28
    Wéér uitstel voor strengere bankenregels

    BAZEL - Banken moeten opnieuw langer wachten op duidelijkheid over nieuwe internationale toezichtregels.

    Het bankencomité uit Bazel zal de aanscherping van de toezichtregels niet in januari presenteren, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe regelgeving werd eigenlijk eind vorig jaar al verwacht.

    Hoeveel uitstel er ditmaal komt is niet duidelijk. „Het comité verwacht het werk voor het nieuwe toezichtregime in de nabije toekomst af te ronden”, zo luidt de cryptische omschrijving. „Er is meer tijd nodig om het werk te voltooien, om er zeker van te zijn dat het raamwerk in regels kan worden omgezet.”

    Hypotheken
    Nederlandse banken houden de adem in voor de nieuwe toezichtregels, die Basel 4 of Basel 3,5 worden genoemd. Het in het Zwitserse Bazel gevestigde comité is van plan vaste risicomodellen te introduceren voor leningen op bankbalansen, zoals hypotheken. Nederlandse hypotheken worden als erg risicovol bestempeld, door de combinatie van het relatief weinig eigen geld dat Nederlandse huizenkopers inleggen en de hypotheekrenteaftrek.

    Buffers
    Als het comité zogenoemde ‘risicovloeren’ voor hypotheken instelt, betekent dit dat Nederlandse banken veel hogere kapitaalbuffers moeten aanleggen. Een verkoop of beursgang van het genationaliseerde SNS Bank werd vorig jaar uitgesteld vanwege deze onzekerheid.

    Onduidelijk of een lobby tegen dit voornemen enig effect heeft gehad. Tijdens de crisis schreven banken amper af op hypotheken, omdat Nederlandse huizenbezitters keurig aflossen.
820 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links