Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Curetis 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Aafje Aasgier
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 11 apr 2017 om 12:44:


Net nog 400 stuks bijgekocht. Met het oog op de cijfers:P


Zooo, jij durft Oogkloot.
[verwijderd]
0

In het FD van vandaag staat een column over het beleggingsfonds LSP. Hun vermogen om de goede aandelen te selecteren in biotech wordt geroemd. LSP heeft meer dan 18% in Curetis.

fd.nl/beurs/1196526/belegging-voor-de...


Belegging voor de sterke maag
Er is een sector die zonder tien jaar doorstuderen zelfs voor de slimste belegger niet te doorgronden is: life sciences (met biotechnologie, diagnostiek en medische apparatuur). Toch groeit deze sector hard, door demografische effecten en onze allergrootste wens, namelijk een lang en gezond leven. Inmiddels investeert en spendeert de wereld jaarlijks ruim 10% van zijn geld aan gezondheid.
Door biotech is bijvoorbeeld HIV van een dodelijke in een chronische ziekte veranderd en is Hepatitis C zelfs te genezen. De waarde van de sector is vier- tot vijfmaal groter dan die van de staalsector, waar veel beleggers vooral op de cyclus handelen. De life sciences-sector kent geen cyclus maar per saldo slechts een richting.
Toch is beleggen in individuele biotechbedrijven een puur specialisme waar de 'gewone belegger' vooral weg van moet blijven omdat een misser ook direct groot verlies oplevert. Echter, omwille van de sectorweging en de groeitrend zou van iedere beleggingsportefeuille 3-5% in deze sector belegd moeten zijn.
Bij fondsenbeoordelaar Morningstar is te zien dat alle farmacie- en gezondheidsectorfondsen op drie-, vijf- en tienjaars basis een buitengewoon prettige rendement hebben behaald. Beter zelfs dan de beste wereldwijde dividendfondsen.
Toch is het niet louter hosanna. Vorig jaar was er maatschappelijke druk op de industrie om stijgende kosten te reduceren, dat leidde vooral rond de verkiezingen in de VS tot een slechte performance. Dit jaar heeft de sector de weg omhoog weer gevonden.
Koploper met een tweemaal betere prestatie dan het sectorgemiddelde is volgens Morningstar het Amsterdamse Life Science Partners (LSP). Op de website staan voor een relatief klein fonds wel erg veel foto's van medewerkers. Maar LSP beheert al langer een groter en bijzonder succesvol private-equityfonds in deze sector. In de foto's herkende ik het geheim van hun succes. Ik wist de strakke pakken van ex-bankiers en de verwarde blikken van de vele medische hoogleraren en PhD's van elkaar te scheiden, nog voor het lezen van de cv's. Het zijn echte insiders die weten wat de (toekomstige) waarde van het pilletje of prikje is.
Wat LSP spannend maakt is het feit dat het in tegenstelling tot soortgelijke fondsen een zeer geconcentreerde portefeuille van maximaal 20 aandelen heeft. En allemaal fondsen met hetzelfde uitgangspunt: het product moet de maatschappij dienen. De overtuiging is dus blijkbaar even groot als het succes. U kunt in deze sector dus een breed beleggingsfonds kopen dat dicht bij de benchmark blijft of de kennis van LSP. Die concentratie is misschien niet iets voor een zwakke maag. Maar daar hebben ze zeker iets voor bij LSP: echte kennis en overtuiging.
Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot.
[verwijderd]
0
quote:

Aafje Aasgier schreef op 11 apr 2017 om 14:29:


Wat zijn jouw verwachtingen w.b. de koers morgen na de cijfers A.D.?


De jaarcijfers zullen helaas ook weinig positiefs geven. We weten al dat de omzet slechts € 1,2 miljoen was. En het verlies zal aanzienlijk zijn.

Gelukkig is de kaspositie inclusief financieringsfaciliteit van de EIB ruim voldoende om ook 2017 zonder externe financiering door te komen.

Het enige dat nog voor wat positiefs zou kunnen zorgen is een outlook voor 2017. Maar ik ben bang dat die er niet komt of dat ze voorzichtig zijn met hun verwachtingen.
Aafje Aasgier
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 11 apr 2017 om 14:34:


[...]

De jaarcijfers zullen helaas ook weinig positiefs geven. We weten al dat de omzet slechts € 1,2 miljoen was. En het verlies zal aanzienlijk zijn.

Gelukkig is de kaspositie inclusief financieringsfaciliteit van de EIB ruim voldoende om ook 2017 zonder externe financiering door te komen.

Het enige dat nog voor wat positiefs zou kunnen zorgen is een outlook voor 2017. Maar ik ben bang dat die er niet komt of dat ze voorzichtig zijn met hun verwachtingen.Kortom: de kans dat de koers morgen (flink) daalt na de cijfers is groot maar is dan wel een (laatste) mogelijkheid om goedkoop in te slaan voor de {mogelijke) FDA approval?
GrindNshiP
0
quote:

Aafje Aasgier schreef op 11 apr 2017 om 14:41:


[...]

Kortom: de kans dat de koers morgen (flink) daalt na de cijfers is groot maar is dan wel een (laatste) mogelijkheid om goedkoop in te slaan voor de {mogelijke) FDA approval?


De daling zal mijns inziens niet afhangen van het jaarresultaat, omdat dit al eerder nagenoeg bekend was. Het hangt vooral af van de verwachtingen omtrent goedkeuring FDA, nieuws over installaties 1e kwartaal en aantal hot leads voor nieuwe installaties.
bulls
0
jammer dat de stijging niet veel voorstelt haha!
aangezien de koers zo doorschiet naar 5.67 als iemand een paar stukjes verkoopt :)
[verwijderd]
0
Aafje Aasgier
0
677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Curetis Meer »

Koers 0,806   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,800   Volume 50.675
Hoog 0,818   Gem. Volume 58.789
19-jun-19 14:39
label premium

Lucht voor Curetis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium