Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

 • 18,540 29 sep 2022 17:35
 • -0,180 (-0,96%) Dagrange 18,140 - 18,660
 • 358.078 Gem. (3M) 302,1K

VOPAK 2017

533 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 17 januari 2017 16:26
  Beursblik: outlook ARA havens positief voor Vopak op korte termijn

  ING verwacht dat bezettingsgraden hoog blijven.

  (ABM FN-Dow Jones) De outlook voor de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen is op de korte termijn positief voor Vopak. Dit schreef analist Quirijn Mulder van ING dinsdag in een rapport.

  De analist kwam tot zijn conclusies na een bezoek aan Oil Tanking, het op één na grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld.

  Mulder is van mening dat de outlook voor de havens op de korte termijn positief is, omdat de bezettingsgraden hoog blijven, de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen en de doorvoer zich ook goed lijkt te ontwikkelen. Een mogelijk terugkeer naar 'backwardation', wanneer de spotprijzen hoger zijn dan de futures, is volgens ING niet aan de orde en olieprijzen hebben volgens de bank een beperkte invloed.

  Op de lange termijn is Oil Tanking volgens Mulder bezorgd over de vraag naar bunkerolie en diesel, gelet op de milieubezwaren voor dergelijke zware olieproducten op de lange termijn.

  ING hanteert een koopadvies voor Vopak met een koersdoel van 52,50 euro. Op een rode beurs noteerde het aandeel dinsdag 0,4 procent hoger op 43,91 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 2. forum rang 4 andrejes 30 januari 2017 14:27
  quote:

  Dubbeltjegeenkwartje schreef op 30 januari 2017 13:21:

  Beetje overdreven deze reactie maar die 48 gaan we voorlopig niet meer zien vrees ik
  nee die niet maar gaan deze week echt wel herstellen richting de 43 eur. Bijna alle bedrijven die iets met olie te hebben zakken (vanwege de dalende Opec-olieproductie volgens Goldman Sachs)
 3. [verwijderd] 30 januari 2017 14:48

  Ik vind het idioot dat een aandeel bijna 6% daalt vanwege een analyse van Goldman Sachs. Volgens mij houdt die productiebeperking niet lang stand (onvoldoende vertrouwen in elkaar) en als de prijs stijgt wordt het aanbod vanzelf weer groter. Het fracking, de teerzanden en Venezuela gaan er weer vol in als de prijs stijgt.

  Ik heb op 40,67 een plukje gekocht.

 4. elbwee 30 januari 2017 15:15
  quote:

  HenkdeV schreef op 30 januari 2017 14:43:

  [...]

  Misschien wel terecht.
  Misschien wel.
  Maar als deze analyse GS enorm veel uren heeft gekost gaan ze dit niet zo maar bekend maken. Eerst zelf lekker short gaan zitten en dan het nieuws naar buiten brengen. Zou ik zelf trouwens ook doen.
  Heb aandelen VOPAK dus heeft mijn reactie natuurlijk ook te maken met frustratie en irritatie.
 5. forum rang 10 voda 30 januari 2017 16:24
  Beursblik: Goldman Sachs verlaagt advies Vopak naar Verkopen

  Koersdoel omlaag naar 40,00 euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft maandag het advies voor Vopak verlaagd van Neutraal naar Verkopen en verlaagde tevens het koersdoel van 48,00 naar 40.00 euro, vanwege de verlaging van de Opec-productie, wat heeft geresulteerd in een vlakke winstontwikkeling voor het tankopslagbedrijf.

  De Amerikaanse zakenbank voorziet in het tweede kwartaal een betekenisvolle verlaging in de Opec-voorraden. Dit zal volgens de analisten leiden tot een lagere vraag naar opslag en een negatieve impact hebben op de bezettingsgraad van het bedrijf. Daarnaast verwachten de analisten dat de hoge vaste kostenbasis een negatief effect zal hebben op de operationele leverage.

  Dientengevolge verwacht Goldman Sachs voor de komende twee jaar een vlakke winstontwikkeling, "wat niet voldoende wordt gecompenseerd door de geplande uitbreiding van de capaciteit", aldus de analisten.

  De analisten van de bank verlagen de verwachte winst per aandeel voor 2017, 2018 en 2019 met 2, 9 en 12 procent.

  Het aandeel Vopak sloot vrijdag op een licht lager Damrak 0,9 procent hoger op 43,16 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 6. [verwijderd] 30 januari 2017 16:34
  quote:

  AnalytischDenker schreef op 30 januari 2017 14:48:

  Ik vind het idioot dat een aandeel bijna 6% daalt vanwege een analyse van Goldman Sachs. Volgens mij houdt die productiebeperking niet lang stand (onvoldoende vertrouwen in elkaar) en als de prijs stijgt wordt het aanbod vanzelf weer groter. Het fracking, de teerzanden en Venezuela gaan er weer vol in als de prijs stijgt.

  Ik heb op 40,67 een plukje gekocht.

  Ik heb zojuist weer gekocht op € 40,29. Mijn gemiddelde is nu € 40,487

  Als Goldman Sachs nu was gekomen met nieuwe inzichten dan had ik deze koersdaling begrepen. Maar deze daling is omdat Goldman Sachs iets roept wat de hele wereld afgelopen vrijdag ook al wist - een productiebeperking van olieproducerende landen.

  Saudie Arabie heeft jarenlang geweigerd de olieproductie te bepreken om zodoende de Noord-Amerikaanse olieproducenten weg te concurreren. Die strategie bleek maar moeizaam te werken. Ze hebben zelf enorme nadelen ondervonden van de lage olieprijs (grote begrotingstekorten). Nu gaan ze de productie beperken. Gevolg zal zijn dat de olieprijs stijgt en er weer meer producenten komen die eerst niet produceerde omdat ze een hogere kostprijs hadden.

  Ik geloof niet dat die productiebeperking op de lange termijn zal standhouden.

 7. [verwijderd] 30 januari 2017 17:02
  Het is een oud artikel van 30 november - maar misschien wel relevant om het te herplaatsen naar aanleiding van het nieuws vandaag. Ik denk nogmaals dat op termijn die productiebeperking geen stand houdt. Er zijn teveel tegengestelde belangen.
  www.iex.nl/Forum/Topic/1341046/1/VOPA...

  Opec sluit akkoord over productiebeperking

  De Opec heeft in Wenen een akkoord bereikt over het verminderen van de olieproductie. Dat maakte de organisatie van olie-exporterende landen woensdag bekend tijdens een persconferentie.
  De lidstaten spraken af vanaf 1 januari nog 'maar' 32,5 miljoen vaten per dag te produceren, grofweg 1,2 miljoen vaten minder dan het huidige niveau. De beperking geldt voor een periode van zes maanden met een mogelijkheid tot verlenging met nog eens zes maanden. Met deze stap hopen de oliestaten het overaanbod op de oliemarkt te verminderen en de prijzen op te schroeven.

  Ook olieproducerende landen die geen lid zijn van de Opec, die wordt gedomineerd door de landen uit het Midden-Oosten, zouden meedoen. Rusland heeft volgens de Opec toegezegd tot 300.000 vaten minder te zullen produceren, een afspraak die door de Russische minister van Energie woensdag werd bevestigd vanuit Moskou. Nog eens 300.000 vaten zouden voor rekening komen van niet nader genoemde andere producenten die geen Opec-lid zijn.

  De olieprijs staat al de hele dag fors hoger, vanaf het moment dat er signalen uit Wenen kwamen dat een akkoord toch binnen bereik lag. Een vat ruwe Brent-olie steeg naar meer dan $ 50 per vat aan het einde van de Europese handelsdag, vergeleken met ruim $ 46 per vat voordat de Opec woensdagmorgen aan de besprekingen begon. Dergelijke prijsstijgingen zijn op de oliemarkt uitzonderlijk. Brent-olie is nu op één dag 8% duurder geworden. Het aandeel van olieconcern Shell won woensdag meer dan 4% op de Amsterdamse beurs. Met $ 50 per vat is ruwe olie nog steeds wel veel goedkoper dan twee jaar geleden, toen een vat Brent-olie nog meer dan $ 100 kostte.
  Productie opvoeren.

  Het 'olieakkoord' stond lange tijd op losse schroeven. In september werd in de Algerijnse hoofdstad Algiers al afgesproken de productie te beperken, maar zonder uit te werken welk land hoeveel moest inleveren. Tot op het laatst lagen de Opec-lidstaten met elkaar overhoop over de vraag hoe de pijn van een productieverlaging verdeeld moest worden.

  Grootste hindernis was de weigering van Iran om de productie te beperken. Dat land is de productie juist aan het opvoeren, nadat het jarenlang veel minder olie kon verkopen vanwege Westerse sancties. De weigering van Iran was weer tegen het zere been van Saoedi-Arabië, met afstand de grootste olieproducent binnen de Opec. Deze twee landen zijn wel lid van dezelfde organisatie, maar in politiek en religieus opzicht aartsrivalen. In het nu bereikte compromis kan Iran de productie opvoeren tot een plafond van 3,8 miljoen vaten per dag, iets hoger dan het huidige niveau.

  Opmerkelijk is dat Opec-lid Indonesië de afspraak van woensdag naast zich neerlegt. Dat land, een relatief kleine producent binnen de Opec, wilde per se niet de productie beperken en heeft nu het lidmaatschap van de Opec tijdelijk opgeschort.

  De productiebeperking betekent een koerswijziging voor de Opec. De afgelopen twee jaar zetten de oliestaten de oliekraan juist vol open, in een poging om producenten van duurdere olie uit de markt te drukken. Die strategie was bedoeld om met name producenten van Amerikaanse schalieolie uit de markt te drukken. Die productie is wel minder geworden, maar nog lang niet verdwenen. Daarmee lijkt de strategie mislukt. De grote vraag is nu hoe snel de schalieolieproducenten zullen reageren op hogere prijzen. Als zij de productie weer opschroeven, is het effect van de productiebeperking snel uitgewerkt.

  Een andere vraag is of het nu echt tot een beperking van de productie komt. De Opec-leden hebben een reputatie als om het niet naleven van productiequota gaat, dergelijke afspraken zijn in het verleden vaak geschonden

533 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Vopak Koninklijke Meer »

Koers 18,540   Verschil -0,18 (-0,96%)
Laag 18,140   Volume 358.078
Hoog 18,660   Gem. Volume 302.065
29 sep 2022 17:35
Premium

Management Vopak zal flink aan de bak moeten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 2. video thumbnail

  IEX MarketUpdate met PostNL, Arcadis, olie en Italie

  2 december 2016 14:49 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Top-5 aandelen Q4 2011

  7 oktober 2011 14:13 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Top 5 aandelen Q3 2011

  8 juli 2011 13:13 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links