Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HAL TRUST Unit - 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
212 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Nettovermogenswaarde HAL eind september lager

Vopak en Boskalis minder waard geworden.

(ABM FN-Dow Jones) De nettovermogenswaarde van HAL is gedurende de eerste negen maanden van 2017 gedaald, door de uitkering van dividend en koersdalingen van Vopak en Boskalis. Dit maakte de beursgenoteerde investeringsmaatschappij woensdag nabeurs bekend.

De nettovermogenswaarde, gebaseerd op de marktwaarde van de beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille en de boekwaarde van de niet-beursgenoteerde ondernemingen, daalde met 392 miljoen euro, inclusief een uitkering van dividend over 2017 van 279 miljoen euro. De nettovermogenswaarde bedroeg ultimo september 12,08 miljard euro, tegen 12,75 miljard eind 2016 en 12,6 miljard euro in het voorgaande kwartaal.

Daarnaast meldde het bedrijf dat de waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille sinds eind september, tot en met 17 november, met nog eens 350 miljoen daalde, vooral door lagere koersen van GrandVision en Vopak.

HAL heeft minderheidsbelangen in Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore. De waarde van deze belangen daalde in de eerste negen maanden van 5 miljard naar 4,3 miljard euro, vooral door de koersdaling van Vopak.

De omzet van de optiekketens steeg met 3 procent op jaarbasis van 2,50 miljard naar 2,58 miljard euro over de eerste negen maanden. Het meerderheidsbelang in GrandVision van 76,72 procent steeg van 4,1 miljard naar 4,2 miljard euro in waarde.

De omzet uit niet-beursgenoteerde bedrijven steeg met 2 procent tot 1,58 miljard euro in de negenmaandsperiode.

Omdat de nettowinst voor een belangrijk deel wordt bepaald door de resultaten van de beursgenoteerde ondernemingen en mogelijke boekwinsten en -verliezen, deed HAL geen uitspraak over de verwachte winst over het jaar 2017.

Het aandeel HAL sloot woensdag 0,4 procent hoger op 151,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
handyman6
0
Zwakke cijfers,zegt de analist ,maar beleggers vinden het best meevallen.Aandeel weer boven mijn stoploss€152.
Maar es zien of men zo opgelucht blijft tot Kerst.
H6
handyman6
0
pieter1
0
Die beursgang zal niet heel lang meer op zich laten wachten.
Afgelopen zomer was dit te lezen:

HAL nam in 2016 een belang van 20% in Coolblue. Met de investeringsmaatschappij wilde Coolblue kennis en ervaring binnen halen om de stap naar het buitenland te kunnen zetten, verklaarde Pieter Zwart, directeur en één van de oprichters van Coolblue, destijds. Ook kan HAL een rol spelen in een uiteindelijke beursgang van de webwinkel. Het bedrijf overweegt een beursgang wanneer de omzet de €1,5 mrd passeert.

Volgend jaar zal coolblue de 1,5 miljard omzet passeren. Ben benieuwd wat het 30% belang van HAL dan waard wordt.
Murdock2
0
Bedankt voor het delen van het bericht.... !
Goddijn is toch al eind 2016 geïnstalleerd ? Is er ergens een BNR interview te vinden ?
retailtrends.nl/news/47231/-coolblue-...

Een IPO op 1- 3 jaar zou me wel enorm verrassen. Aangenaam verrassen :)
Zou wel een lekkere timing voor een beursgang zijn.... Waarderingen zijn lekker hoog, vooral voor tech.

Zo'n interview is weer goed voor de fantasie in het aandeel HAL... :)

Wat ik wel weet van Coolblue,... Ik ken het enkele, mini-winkeltje uit 2003-07 op de Oudedijk nog. En ik heb vorige week het huidige Weena hoofdkantoor bezocht... Moest toen even knipperen met de ogen. Kleine jongens worden groot.

Voor wat de bron uit wikipedia waard is, de groei van de omzet....

nl.wikipedia.org/wiki/Coolblue

Je zou het ontstaansverhaal van het bedrijf moeten lezen: leuk verhaal!
(Allemaal begonnen met een inspirerende speech van Hans Van Breukhoven op de Erasmus Universiteit, tussen universiteit en kamers heen en weer fietsen als er een bestelling was, en daarna het eerste ordersysteem: Vanessa !)


P.S. Is TomTom ook niet zelf al jarenlang op zoek naar een exit?
Dwz een trade sale?
rene66
0
Ik zou mijn geld niet in Coolblue stoppen. Ik heb respect voor de ondernemers achter het bedrijf maar de vraag is wanneer gaan partijen als Amazon of Alibaba in Nederland echt aan de gang.

Coolblue maakt de komende jaren geen winst omdat elke cent wordt geïnvesteerd in uitbreiding. Coolblue heeft als markt Nederland en Vlaanderen. Coolblue kan mooie kortingen bedingen bij leveranciers omdat ze bijvoorbeeld 10 duizend koelkasten van een bepaald merk verkopen. Amazon verkoopt in Europa van hetzelfde merk bijvoorbeeld 100 duizend koelkasten. Amazon krijgt dus een hogere korting en dat kan deels naar de consument. Een koelkast bezorgen kan iedereen.

Coolblue en ook Bol.com gaan lekker in Nederland zolang de grote spelers wegblijven en zo niet dan gaat het een vechtmarkt worden waarbij de Nederlandse spelers het heel moeilijk gaan krijgen.

handyman6
0
Toyota Century
1
Het antwoord ligt misschien in het stukje van Nico van Geest (destijds senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen) uit 2012?

Koersmanipulatie HAL?
HAL bepaalt zijn dividend over de gemiddelde decemberkoers. Drie keer raden wat er gisteren gebeurde. Voor één aandeel op de Euronext-beurs is van belang wat in de maand december de gemiddelde koersontwikkeling en volume-ontwikkeling is: HAL Trust. Immers op basis van de gemiddeld-volume-gewogen-december-koers wordt het dividend van 4% bepaald.
Laat nu net gisteren de koers gisteren flink dalen met een hoge omzet. Gisteren gingen er 84.000 aandelen om en dat is 11x zoveel als de gemiddelde omzet van circa 7600. De koers daalde met 4,7% van 103 euro naar 98,46 euro. De gemiddelde koers van de laatste 40 handelsdagen ligt op 103,33 euro. Ra, ra hoe kan dit? Het scheelt in ieder geval het management dividend. Op basis van een gemiddelde koers van 103,33 euro zou het dividend 4,12 euro bedragen. Nu zal de gemiddelde koers onder 100 euro uitkomen. Dit komt mogelijk wel goed uit omdat Vopak, een 48%-belang van HAL Trust, een minder jaar heeft! Uit jaarverslag van HAL Trust over 2012: "Het dividendbeleid is, onvoorziene omstandigheden voorbehouden en mits de stand van de liquide middelen dit toelaat, het dividend te baseren op 4% van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering."
Brogembank
0
Gedurende de laatste dagen van december kan het idd spoken bij HAL.
Mijn advies -voor wat het waard is- is doe niets, tenzij je wilt instappen.

Tijdens de koersdaling van ultimo 2013 (is het alweer zo lang terug?) heb ik pakweg 15 % van wat ik aan HALlen had verkocht rond €98 om die nooit meer voor zo'n habbekrats terug te kunnen halen...

En inderdaad, door het aparte dividendbeleid dat HAL voert kun je nooit zeker weten of hier sprake is van koersmanipulatie.

De grote vraag is echter eerder nog... WIE dumpte zoveel aandelen destijds??? It wasn't me, ik heb er geen tienduizenden om de koers te drukken ;-)

Het management vind ik ondanks bovenstaand "plausibel" dividendverhaal niet waarschijnlijk. Als IEMAND zou moeten weten hoe het bedrijf ervoor staat en inzicht heeft in toekomstplannen/strategie zouden zij dat moeten zijn... nog geen half jaar later volgde immers de aankondiging het grote afcashen van GV (juni 2014 geloof ik), met zelfs na de recente daling van zomer 2017 nog altijd een plus van een ruime 50% ex dividenden... kortom, geen typische actie voor de serieuze lange termijnbeleggers die zij zijn...

Wie oh wie kan dit verklaren?

Alvast een mooi jaareinde gewenst HAL-beleggers!
In 2018 zie ik jullie wel op een nieuw draadje!
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Brogembank schreef op 28 dec 2017 om 15:48:


...
Wie oh wie kan dit verklaren?

Alvast een mooi jaareinde gewenst HAL-beleggers!
In 2018 zie ik jullie wel op een nieuw draadje!

Buitenlandse beleggers die belasting over het dividend moeten betalen en liever een hogere intrinsieke waarde zien? Ik doe maar een gooi...
Ook allen de beste wensen.
eu-forist
0
en dan dit nog!
berekening dividend 2017
bron: FD.NL
beste wensen 2018
Oops geen : bijlage i.v.m. fout met uploaden (500) .
Vlgns: berekening: 6,18
link:
twitter.com/jan_v_d_s/status/94778857...
Bijlage:
212 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

HAL Trust Meer »

Koers 128,600   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 127,800   Volume 15.966
Hoog 130,400   Gem. Volume 9.027
19-jun-19 17:35
label premium

HAL: Discount daalt naar 2,3%

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium