Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2017 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE & GLOBAL RESET

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dream*On
2
quote:

HerrKaiser schreef op 14 feb 2017 om 02:46:


[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met plaatsen van grote aantallen links zonder enige toegevoegde waarde, bericht is verwijderd.]De links van Herr Kaiser maken deze draad juist interessant.
De bagger links van je vriend "DeZwarteRidder" daarentegen, maken dit hele forum onleesbaar.
DeZwarteRidder
0
Felle machtsstrijd Curaçao
2 uur geleden Edwin Timmer

WILLEMSTAD - Curaçao is getuige van een knetterende politieke krachtmeting. Gerrit Schotte weigert zich na de val van het kabinet Koeiman neer te leggen bij de door de gouverneur afgekondigde vervroegde verkiezingen op 28 april. De voor corruptie veroordeelde MFK-leider probeert alles om een hem goedgezinde regering in het zadel te krijgen.

In een brief aan gouverneur Lucille George-Wout, de plaatsvervanger van Koning Willem Alexander op het eiland, eist Schotte de vorming van een ,,daadkrachtig interim-kabinet’’, in afwachting van de benoeming een nieuwe regering. ,,Elke andere oplossing’’, die niet steunt op een parlementaire meerderheid is ,,onaanvaardbaar’’, aldus de politicus die tussen 2010 en 2012 al het eiland regeerde.

In een omstreden statenvergadering op dinsdagavond liet de MFK-leider alle ministers van het demissionaire kabinet Koeiman per motie naar huis sturen. Bij de vergadering waren alleen de elf statenleden aanwezig die Schotte steunen. Twee ministers van de overgelopen fractie van Pueblo Soberano mogen wel blijven zitten.

,,Dit is een nooit eerder vertoonde poging om kost wat kost de macht over te nemen’’, sprak demissionair premier Hensley Koeiman tijdens een in allerhaast belegde persconferentie. Volgens Koeiman is de vergadering ongeldig en illegaal omdat de voorzitter van het parlement nooit is opgeroepen. De gouverneur zou daarom, volgens Koeiman, de moties naast zich neer mogen leggen.

Desalniettemin zet Schotte de gouverneur zwaar voor het blok. Want waarom zijn er nieuwe verkiezingen nodig als er inmiddels een nieuwe meerderheid is om een regering te vormen? De ex-premier zelf zal nooit minister worden. De rechter veroordeelde hem vorig jaar tot drie jaar cel voor het aannemen van steekpenningen van casinokoning Francesco Corallo. Maar zolang het hoger beroep nog op zich laat wachten, loopt Schotte vrij rond.

Afgelopen september won MAN-lijsttrekker Koeiman nipt de verkiezingen van Schotte’s MFK. Koeiman vergaarde genoeg steun voor een coalitie. Maar één voor één liepen parlementariërs over naar het kamp van de oppositie. Al na zeven weken viel zondag het doek voor het kabinet Koeiman.

Het eiland wacht ondertussen ingrijpende besluiten. Zo staat de toekomst van de raffinaderij Isla op het spel, nu een Chinees bedrijf het huurcontract wil overnemen van het Venezolaanse oliebedrijf PdVSA.
DeZwarteRidder
0
Leidt SEKSTAPE tot ontslag van Toyboy?
4 uur geleden Harrie Nijen Twilhaar

MAURICE DIX (25), de voormalig toyboy van PATRICIA PAAY (67), is vanwege de spraakmakende sekstape-affaire door zijn werkgever - een in klassieke auto’s gespecialiseerd autobedrijf - naar huis gestuurd. Zijn naam én bijbehorende foto is van de blinkende website verwijderd....uit voorzorg!

Dat MAURICE DIX , de voormalige toyboy van PATRICIA PAAY , niet alleen graag ’sleutelde’ aan het lichaam van de bekende diva maar ook verstand heeft van andere oldtimers, kan NICO AALDERING (61), eigenaar van het statige The Gallery in het Gelderse Brummen, beamen. ,,Hij is een uitstekend monteur die zijn werk altijd goed heeft gedaan’’, vertelt hij.

Echter: SINDS DE NAAM VAN DE EX-LOVER VAN LA PAAY WORDT GENOEMD ALS MOGELIJKE HOOFDROLSPELER IN DE SEKSTAPE-GATE, ZIT DE AUTOMONTEUR VERPLICHT THUIS!

Lees hier het hele verhaal over Maurice Dix
DeZwarteRidder
0
Beveiligen met lichtstralen
34 min geleden Gabi Ouwerkerk

Schiphol-Oost - Reizigers hoeven binnenkort op luchthavens hun schoenen niet meer uit te trekken als ze door een detectiepoortje lopen. Het bedrijf Stage Gate 11 (SG11) heeft een schoenscanner ontwikkeld die ongewenste stoffen als explosieven en narcotica detecteert via lichtstralen.

„Onze schoenscanner werkt op basis van UV-scantechnologie”, vertelt Gunther van Adrichem die het bedrijf in 2015 is gestart met Michiel Poppink en Wil Ruijsbroek. „Het maakt veiligheidscontroles efficiënter, omdat het apparaat de schoenen in het voorbijgaan scant. Reizigers merken nauwelijks dat ze gecontroleerd worden, ze zien slechts een lichtstraal.”

Uit ervaring weet Van Adrichem dat goede logistiek van groot belang is op luchthavens. Hij werkte tien jaar op de R&D-afdeling van Schiphol Security alvorens hij voor zichzelf begon. Eerst als veiligheidsadviseur, later als ontwikkelaar van veiligheidsoplossingen.

„Technologie fascineert me. Ik volg de UV-scantechnologie die is ontwikkeld aan de Universiteit van Florida, al jaren. Het werkt op basis van reflectie. Elk oppervlakte waarmee een lichtstraal in aanraking komt, heeft zijn eigen patroon dat in de reflectie ‘zichtbaar’ is. Door het gereflecteerde licht te analyseren is zichtbaar welke verboden stof erin zit.”

Twee jaar geleden bemachtigde SG11 de mondiale rechten van de technologie en kon het starten met productontwikkeling. „De technologie biedt tal van mogelijkheden, zo kan het bijvoorbeeld ook worden ingezet om pakketjes en bagage te controleren. We focussen ons nu op de schoenscanner. Als die operationeel is, gaan we verder kijken.”

Samen met interieurspecialist Intos wordt gewerkt aan het ontwerp van de scanner. „Niet alleen de technologie moet perfect zijn, ook de buitenkant moet kloppen qua materiaal en duurzaamheid.”

SG11 presenteert de schoenscanner komende maart tijdens de Passenger Terminal Expo in de RAI. „Als er een geïnteresseerde partij is, kunnen we de eerste producten nog dit jaar op een luchthaven implementeren.”
DeZwarteRidder
0
Een Nederlandse particuliere belegger die met zijn zelf ontworpen systeem van flitshandel het veilingsysteem voor kleine beursfondsen te slim af dacht te zijn, is terecht voor zijn handelswijze beboet door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit oordeel heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) woensdag in hoger beroep geveld.

Net als eerder de rechtbank Rotterdam is het CBb van mening dat de particuliere belegger terecht door de AFM met een boete van € 100.000 is gestraft omdat hij de koers van het aandeel New Sources Energy (NSE) - het vroegere Management Share - kunstmatig heeft opgestuwd in augustus en september 2011.

De particuliere belegger was tegen dit rechtbankvonnis in beroep gegaan bij het CBb.

'Geen bepaalbare waarde'

De particuliere belegger is naar eigen zeggen een 'hobbyist'. Hij had een methode ontwikkeld om voor de illiquide NSE-aandelen, die gewoonlijk tweemaal per dag werden geveild, steeds een iets hogere prijs te bieden dan eigenlijk noodzakelijk was om ze te kunnen verkrijgen. Dit was de AFM opgevallen. De waakhond voor de financiële markten meent dat de particuliere flitshandelaar zich bezondigde aan koersmanipulatie.

Volgens het CBb mocht de AFM bij het bestraffen in 2013 van zijn handelswijze uitgaan van de theoretische openingsprijs van de aandelen. Dit omdat NSE 'geen bepaalbare waarde in het economisch verkeer had', aldus het CBb. Bij de mondelinge behandeling van het hoger beroep bleven de AFM'ers dan ook een antwoord schuldig op de vraag van het rechtscollege wat een juiste prijs van een aandeel NSE ('een lege huls') zou zijn geweest.

Door zijn handelswijze krikte de particuliere belegger de waarde van zijn aandelenportefeuille, die nagenoeg alleen maar uit aandelen NSE bestond, kunstmatig op. Daarmee verkreeg hij meer kredietruimte op zijn aandelenrekeningen bij de ING-bank. De bank had de aandelenbeleggingen van de particulier als onderpand voor de leningen aan hem. De bank bepaalde de kredietruimte van de particulier als een percentage van de waarde van zijn aandelenportefeuille.

Soms wel gerechtvaardigd

Volgens het CBb kunnen de gewraakte aandelentransacties in bepaalde gevallen gerechtvaardigd zijn als de handelaar aantoont dat het een gebruikelijke marktpraktijk is. Of als de belegger aantoont dat hij een gerechtvaardigde reden had voor zijn handelwijze. Daarin is deze belegger volgens het CBb niet geslaagd.

Het CBb ziet geen gronden om de opgelegde boete van €100.000 te verminderen. Daarbij weegt het CBb mee in het nadeel van de belegger dat belang dat hij weinig inzicht heeft gegeven in zijn financiële omstandigheden.

De uitspraak van het CBb is definitief. Er is geen nieuwe beroepsgang tegen mogelijk.
DeZwarteRidder
0
Niks geen aandelenzeepbel

22 feb 2017 om 13:40 - IEXProfs Redactie - Gerelateerde onderwerpen: aandelen, Laurence Taylor, T. Rowe Price, zeepbel

Zien wij een zeepbel in de huidige aandelenwaarderingen? Dat is de vraag die Laurence Taylor, portefeuillespecialist bij T. Rowe Price, zichzelf stelt. Dit is zijn uitgebreide en geruststellende antwoord:

"De waarderingen zijn niet meer laag, dat is duidelijk, maar ze zijn volgens ons in het algemeen ook niet overdreven hoog. In feite liggen de waarderingen in de wereldwijde ontwikkelde en opkomende markten rond het gemiddelde van de afgelopen twee decennia. Met dien verstande dat deze periode beïnvloed wordt door de extreme waarden van de technologiehype in de jaren 1997-2000 waardoor het gemiddelde aan de hoge kant is."

Er is meer dan k/w

"Alleen op basis van de huidige waarderingen vinden wij het te vroeg om nu al de noodklok te luiden, al zullen volatiliteit en koersdalingen de loop van 2017 onvermijdelijk zijn. Tot dit standpunt komen we onder meer door niet alleen de K/W-verhouding, maar ook andere waarderingsmaatstaven te onderzoeken."

"Inzicht in K/W-verhoudingen, zowel historisch als ten opzichte van realistische toekomstige winstverwachtingen, is belangrijk. Het relatief hoge vrijekasstroomrendement van aandelen ondersteunt echter de opvatting dat de waarderingen nog steeds heel redelijk, zo niet aan de lage kant zijn. De op kasstroom gebaseerde waardering levert niet alleen een aantrekkelijker beeld op dan de K/W-ratio, maar geeft bovendien een indicatie voor de toekomstige kapitaalteruggave aan aandeelhouders in de vorm van dividend en aandeleninkoop, een belangrijke bron van rendement op langere termijn."

Beren

"Daar staat echter tegenover dat we moeten zorgen dat kasstroomgebaseerde waarderingen niet onaantrekkelijk worden mochten de aandelenkoersen sneller stijgen dan de fundamentals voor de vrije kasstroom op korte termijn. Ook blijven we alert op verschuivingen in de fundamentals zelf, als een combinatie van hogere leenkosten, een sterkere investeringscyclus of de terugkeer van looninflatie een eventuele verbetering van het totale beursklimaat tenietdoet."

"Deze potentiële veranderingen zullen onvermijdelijk risico’s voor sommige aandelen veroorzaken. Dit betekent dat beleggers verder moeten kijken dan de heersende fase van de cyclus. Ze moeten vooral bedenken dat bedrijven prijszettingsvermogen nodig hebben om hun winstmarges te behouden en de winst te verhogen, vooral als de inflatie toeneemt.

Inflatie is positief

"De analyse van de aandelenwaarderingen krijgt een extra laag als we niet kijken naar de gemiddelden, waarbij de verschillen in het beleggingsklimaat die zich in de loop der jaren voordeden, worden uitgevlakt, maar de vergelijking toespitsen op perioden die meer overeenkomst met de huidige situatie vertonen. Momenteel is de VS op K/W-basis de duurste aandelenmarkt in de ontwikkelde en de opkomende wereld. Nu beide kamers Republikeins zijn, is de kans op een stimulerend begrotingsbeleid toegenomen, vooral in de vorm van belastingverlaging. Dit zal waarschijnlijk een lichte versnelling van de economische groei teweegbrengen en een stijging van de inflatie, die nu 1-1,5% bedraagt. Ook zonder stimulering neemt de inflatie echter toe als gevolg van een aantrekkende loongroeicyclus en een jaar-op-jaar herstel van de olieprijzen."

"De geschiedenis leert dat de aandelenwaarderingen in perioden met een bescheiden inflatie tussen 1-4% in de VS doorgaans hoger zijn: hoger dan in perioden met een zeer hoge of zeer lage inflatie en ook hoger dan de huidige K/W. Waarom? Omdat dit meestal perioden zijn waarin de economie het goed doet en de waarderingen worden ondersteund door verbetering van zowel de onderliggende omstandigheden als het beleggerssentiment voor aandelen, althans zolang de goede tijden voortduren."
Wees moedig

"Hoewel de geschiedenis zich nooit herhaalt, komt deze situatie wel overeen met onze visie op de wereldwijde aandelen vandaag de dag. Wie in een volgroeide bull-markt succes wil hebben, moet weerstand kunnen bieden aan de verleiding om te snel te bearish te zijn, zolang de verbeteringen reëel en de waarderingen niet onrealistisch hoog zijn. Wij zien genoeg verbetering om optimistisch te blijven dat de aandelencyclus positieve rendementen kan opleveren, zelfs bij de huidige waarderingen."

DeZwarteRidder
0
Overheid betaalt 22 miljoen aan schadevergoedingen voor criminelen

Gepubliceerd: 12 maart 2017 09:19

De overheid heeft de afgelopen vijf jaar bijna 32 miljoen euro voorgeschoten aan slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven. Van een kleine 22 miljoen euro van het voorgeschoten bedrag is de kans klein dat die ooit wordt terugbetaald.

Het voorschieten door de overheid was nodig wanneer de dader de door de rechter opgelegde schadevergoeding niet tijdig had betaald.

Als uiterste dwangmiddel, dus als iemand na meerdere aanmaningen nog niet betaalt, kan de dader worden vastgezet in de gevangenis.

Momenteel staat in totaal nog bijna 22 miljoen euro open van de bijna 32 miljoen die justitie de afgelopen jaren heeft voorgeschoten aan slachtoffers. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Afhankelijk

De voorschotregeling is vijf jaar geleden in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat slachtoffers voor uitbetaling niet meer afhankelijk zijn van de dader.

''Het doel van deze regeling is ervoor te zorgen dat slachtoffers niet op hun geld hoeven te wachten of het mislopen. Wanneer de dader niet, of niet in één keer, kan betalen neemt de overheid dat voor haar rekening", aldus het ministerie van V&J in een reactie.

Later dit jaar wordt de regeling onder de loep genomen en geëvalueerd door het ministerie.

Uit de cijfers blijkt dat rechters in ruim vijf jaar tijd ruim 38.000 keer een schadevergoeding hebben opgelegd bij gewelds- en zedenmisdrijven. In bijna 20.000 van deze gevallen betaalden daders niet op tijd en is na de wettelijke termijn van acht maanden een voorschot door de overheid uitgekeerd.
Wanbetalers

Ruim 9700 keer is het gelukt om al het geld terug te krijgen, maar in bijna 3300 gevallen is dat definitief niet of slechts deels gelukt. In ruim 6700 nog lopende zaken wordt nog geprobeerd om de schadevergoeding te verhalen op de daders.

SP'er Michiel van Nispen laat weten dat het goed is dat de overheid dit slachtoffers uit handen heeft genomen. ''Anders konden zij fluiten naar hun centen en werden ze een tweede keer slachtoffer." Lilian Helder van de PVV voegt daaraan toe: ''Maar de belastingbetaler mag ook niet de dupe worden van wanbetalende daders. Er moet dus zo veel mogelijk worden gedaan om de daders alsnog te laten betalen."
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
Man moet 280 uitgezette goudvissen uit gracht Veenendaal halen

Gepubliceerd: 13 maart 2017 09:11 Laatste update: 13 maart 2017 09:28

Een man uit Veenendaal die vorig jaar 280 goudvissen uitzette in een gracht moet alle vissen er weer uit halen.

De dieren hebben een negatief effect op de flora en fauna van de Brouwersgracht en daarom moet de man uiterlijk 8 april de goudvissen eigenhandig uit de gracht halen. Dat besluit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maandag, aldus RTV Utrecht.

De goudvissen worden in de grachten te groot en planten zich waarschijnlijk voort met kroeskarpers, waardoor die soort kan verdwijnen.

De Veenendaler zette vorig jaar de goudvissen uit om "de buurt wat op te fleuren". Als het de man niet lukt om de vissen te vangen zal de RVO dit op zijn kosten doen.
Door: NU.nl
Kaiser
0
DeZwarteRidder
0
Helft bruidsparen sekst niet tijdens huwelijksnacht
43 min geleden

AMSTERDAM - De helft van de bruidsparen heeft tijdens de huwelijksnacht geen seks. De reden? Ze zijn te moe of hebben te diep in het glaasje gekeken.

Dat blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek 2017, een onderzoek uit 1917 mensen die vorig jaar in het huwelijksbootje stapten.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bruidsparen gemiddels 16.700 euro aan een huwelijk uitgegeven en dat het meeste geld opgaat aan de trouwloactie, catering en decoratie. De trouwringen kosten gemiddeld 1200 euro en de jurk 1600 euro.

Pas getrouwde stellen gaan bijna allemaal op huwelijksreis (82%). Daar wordt gemiddeld 3300 euro aan uitgegeven.
Kaiser
0
“Er komt een economische crash zoals we nog nooit hebben meegemaakt”

“Het wordt erger dan we ooit hebben meegemaakt.” Dat zegt de legendarische investeringsgoeroe Jim Rogers tegen Business Insider.

“De schuld die we hadden in 2008 is niets vergeleken met de schuld die de wereld nu heeft,” zo schetst Rogers zijn doemscenario. “In 2008 hadden de Chinezen veel geld gespaard voor mindere tijden. Die tijden kwamen en ze gaven hun geld uit. Nu hebben zelfs de Chinezen een enorme schuld en die van Amerika is nog wel vijf keer groter geworden. Het wordt echt erg dus maak je maar zorgen.”

De overheid zal bij een nieuwe crisis weer proberen te redden wat er te redden valt. “Ze zullen de rente nog verder verhogen,” verwacht de Amerikaanse investeerder. “Als het echt slecht gaat, zullen mensen zeggen ‘Je moet ons redden. Het is de westerse beschaving. Die is aan het instorten.’ En de Fed zal proberen wat te doen, maar het zal niet werken. Deze keer niet.”

Wat er politiek gaat gebeuren na zo’n crash, is de vraag. “Daarom ben ik naar Azië verhuisd,” aldus Rogers. “Mijn kinderen spreken Mandarijn, omdat ik bang ben voor wat komen gaat. Je ziet overheden falen. Je ziet landen falen. IJsland faalde in 2008, andere landen zullen volgen. Je zult landen zien instorten, partijen zien stoppen en instituties die lange tijd hebben bestaan, zullen verdwijnen. Lehman Brothers bestond 150 jaar, maar is nu weg. Zulke dingen gaan veel vaker gebeuren of het nu gaat om ziekenhuizen, universiteiten of financiële instellingen.” www.welingelichtekringen.nl/economie/...

DeZwarteRidder
0
'Western Digital verhoogt bod chipdivisie Toshiba'

Gepubliceerd: 10 juni 2017 12:41 Laatste update: 10 juni 2017 12:56

Western Digital wil zijn bod op Toshiba’s chipdivisie naar minstens 18 miljard dollar verhogen. Hiermee zou het tegemoet komen aan de financiële eisen van Toshiba.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Het nieuwe bod zal donderdag officieel gepresenteerd worden in de vorm van een schuldaankoop. Een woordvoerder van western Digital wil niet reageren aan Reuters. Toshiba was niet bereikbaar voor commentaar.

Toshiba had een drempel van 2 triljoen Yen (18 miljard dollar) voor de koop opgesteld. Het concern probeert een nieuwe koper te vinden om in te staan voor de miljardenverliezen van zijn nucleaire tak Westinghouse.
Door: NU.nl
Kaiser
0
'Onheil nadert voor aandelenmarkten'

Door Belegger op 28 jun 2017 | Views: 876.890
'Onheil nadert voor aandelenmarkten'

Hoewel het optimisme op de aandelenmarkten nog altijd groot is, vertellen obligatiemarkten een heel ander verhaal. De aandelenmarkten blijven echter liever slecht nieuws en schokken vanuit de politieke hoek opzij schuiven dan dat ze accepteren dat hoge waarderingen onhoudbaar zijn.

Dat stelt Nick Clay, portfoliomanager global equity income strategy bij Newton, onderdeel van BNY Mellon.

Clay stelt dat beleggers ervan overtuigd zijn dat China de VS en Europa, synchroon groeien en dat de aandelenkoersen die steeds maar verder stijgen, gewaarborgd zijn.

"Veel zachte indicatoren staan er goed voor en de verwachtingen over wat president Trump allemaal gaat doen om de economie te stimuleren, zijn hoog. Echter, harde economische data beginnen een vlakke lijn te vertonen."

Clay wijst onder andere op PMI's (Purchasing Managers Indices), bankleningen en bedrijfskredieten die zijn afgevlakt en beginnen te dalen. Het zal dan ook niet lang meer duren voor verwachtingen gebaseerd gaan worden op harde data in plaats van andersom, aldus Clay.
Rentecurve slecht teken

Om zijn standpunt kracht bij te zetten wijst Clay op de manier waarop de rentecurve zich gedraagt. Hij merkt op dat hoewel de Fed half juni de rente met 25 basispunten verhoogde, de rentecurve niet steiler werd.

"Als het economische groeiverhaal zou kloppen dan zou de rentecurve steiler worden omdat dan rekening zou worden gehouden met meer renteverhogingen. Maar de rentecurve vlakt af en is niet eerder in de recente geschiedenis zo vlak geweest." Dat er een verschil van amper 80 basispunten zit tussen de rente op tweejaars- en op tienjaars Amerikaanse staatsobligaties is volgens Clay een slecht teken.

De inflatie in de VS zal waarschijnlijk niet blijven stijgen. Clay wijst op veel factoren die de inflatie opstuwen, die aan het afzwakken zijn. Deze zomer kan de inflatie daardoor terugkeren tot onder het niveau van 2%.
Vervelende verrassing

Fed-voorzitter Janet Yellen heeft aangegeven dat de Federal Reserve vasthoudt aan het normaliseren van de rentetarieven. Iets dat ze volgens Clay gezegd heeft omdat ze niet anders kan. Hoewel haar verhaal is dat het kwantitatieve verruimingsprogramma heeft gewerkt, is het volgens Clay veel moeilijker om eruit te komen, dan dat het destijds was om er mee te beginnen.

Clay denk niet dat centrale banken iets anders zullen zeggen dan dat het allemaal volgens plan verloopt. Toch betekent dat niet dat het ook daadwerkelijk zo is. Er staat de aandelenmarkten volgens Clay een vervelende verrassing te wachten wanneer Yellen haar toon verandert en verdere renteverhogingen uitstelt.
DeZwarteRidder
0
Groot uitvaartbedrijf failliet
1 uur geleden

ALKMAAR - Rouwservice Nederland is failliet. De activiteiten van deze grote speler op het gebied van begrafenisdiensten worden voorlopig wel voortgezet. De curator meldde vrijdagavond dat hij komende tijd wil kijken of er nog een doorstart inzit.

Ook dochter Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden en zusterbedrijf Bogra, dat in Nederland de marktleider is met doodskisten, zijn bankroet. Eerder deze week verleende de rechtbank Noord-Holland hun al uitstel van betaling.

Het besluit om Rouwservice wel in bedrijf te houden is volgens de curator genomen in overleg met de rechter-commissaris, uitkeringsinstantie UWV en de bank. De onderneming telt zo'n 250 medewerkers.

Op een website voor veilingen door deurwaarders werden al verschillende artikelen uit de inboedel van Rouwservice verkocht. Daaronder zijn bijvoorbeeld brancards, zowel met en zonder koelplaat, en koelunits naast de nodige kantoormeubelen. Dat gebeurde in opdracht van de Belastingdienst.
DeZwarteRidder
0
Gele praatpalen binnen half uur uitverkocht
22 min geleden

GELDERMALSEN - De vijfhonderd gele ANWB-praatpalen die zaterdag te koop werden gezet, waren binnen dertig minuten uitverkocht. Ecoleon, het bedrijf dat de palen een nieuwe bestemming geeft, zegt veel teleurgestelde reacties te hebben ontvangen.

Even na middernacht gingen de palen in de verkoop voor 299 euro per stuk. Om 00.30 uur waren de palen uitverkocht. Meteen daarop ontstond een levendige handel online. Op Marktplaats.nl staan tientallen advertenties waarin de palen worden aangeboden, waarbij door sommigen al boven de 500 euro wordt geboden.

Om teleurgestelde mensen tegemoet te komen zal het bedrijf later deze maand een nieuwe voorraad praatpalen te koop aanbieden. Geïnteresseerden moeten een „plan voor een blijvende herbestemming indienen om in aanmerking te komen voor aanschaf”, zegt Ecoleon.

Zaterdag zijn, 57 jaar nadat de eerste is neergezet, alle 3300 praatpalen langs de snelwegen buiten werking gesteld. Door de opkomst van de mobiele telefoon zijn ze volgens de ANWB overbodig geworden.
DeZwarteRidder
0
Plus haalt koteletten met poepbacterie terug
2 uur geleden

UTRECHT - Supermarktketen Plus heeft zaterdag de verpakkingen met lamskoteletten 250 gram en lamskotelet Greek Passion 250 gram teruggeroepen en uit de schappen gehaald. Uit een meting bleek in het vlees de ziekteverwekkende bacterie E. coli te zitten.

De producten hebben een houdbaarheidsdatum die loopt tot 7 juli. Klanten kunnen het vlees terugbrengen en krijgen hun aankoopbedrag terug.

De E. coli-bacterie, ook wel bekend als de poepbacterie, kan bij mensen leiden tot misselijkheid, braken en diarree.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Sentiment op Europese beurzen licht positief

15:52 De Europese beurzen stonden vrijdagmiddag licht hoger. Beleggers doen het tijdens de laatste sessie van de ...

  Indices

  AEX 578,98 -0,02%
  EUR/USD 1,1011 -0,29%
  Germany30^ 12.465,60 +0,06%
  Gold spot 1.504,45 +0,31%
  LDN100-24h 7.356,73 +0,52%
  NY-Nasdaq Composite 8.182,88 +0,07%
  US30# 27.161,45 +0,29%

  Stijgers

  ALTICE...
  +5,25%
  Vopak
  +4,61%
  UNIBAI...
  +2,23%
  Van La...
  +2,00%
  Euroco...
  +1,87%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,43%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,15%
  BESI
  -1,77%
  Arcelo...
  -1,69%

  Nieuws Forum Meer»

  (16)

  Sergeant Garcia op 20-sep-19 16:17
  (20)

  Ronald Engels op 20-sep-19 15:54
  (1)

  Pieter Vandewalle op 20-sep-19 15:21
  (3)

  het zwaard op 20-sep-19 15:01
  (9)

  Scrappie op 20-sep-19 14:03

  Column Forum Meer»

  (13)

  Weert=No.1 op 20-sep-19 16:41
  (41)

  Call me Put op 20-sep-19 16:25
  (7)

  Ronald Engels op 20-sep-19 15:38
  (39)

  Superteam op 20-sep-19 13:54
  (2)

  Beursspeculant op 20-sep-19 13:27