Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2017 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE & GLOBAL RESET

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 jan 2017 om 08:27:


'Overheid heeft moeite met afpakken crimineel vermogen'

Gepubliceerd: 09 januari 2017 05:01 Laatste update: 09 januari 2017 07:52

Het lukt de overheid in veel gevallen niet om crimineel vermogen af te pakken. Nog geen vijfde deel van het totaal bedrag dat het Openbaar Ministerie probeert te vorderen, belandt in de schatkist.

Dat schrijft het AD op basis van Edwin Kruisbergen, die maandag promoveert voor zijn onderzoek naar de bestrijding van georganiseerde misdaad. Kruisbergen bekeek 102 grotere ontnemingszaken tussen 1995 en 2015.

Het OM eiste in deze zaken in totaal 62 miljoen euro. De rechter bepaalde dat uiteindelijk 27,5 miljoen euro moest worden betaald. Toch ontving de staat vorig jaar van dat deel nog maar 11,3 miljoen euro.

Kruisbergen denkt dat dit twee oorzaken kan hebben, zegt hij in de krant. "Een deel van de veroordeelden wil niet betalen. Slimme criminelen weten goed hoe ze hun geld uit het vizier van de overheid kunnen houden. Ze verbergen hun vermogen, voor een deel in het buitenland."

Ook denkt hij dat veel veroordeelden het bedrag niet kunnen betalen. "In hun vonnissen houden rechters niet altijd rekening met de 'kosten' die criminelen maken. Partijen kunnen geript zijn, geld kan zijn uitgegeven. Dan is het geld gewoon weg."
'Lastig'

Het OM erkent in het AD dat het lastig is om criminelen 'te plukken'. "Sinds 2011 investeren we extra op afpakken. Wat we hebben geleerd van voorgaande jaren is dat je al bij de start van een onderzoek de focus moet hebben op geld."

Over 2015 wist het OM 143 miljoen euro te incasseren, mede dankzij een schikking van SBM Offshore van 61 miljoen euro. Vier jaar eerder plukte het OM 45 miljoen euro. Een gemiddelde ontnemingszaak duurt tussen de vier en acht jaar.

Rechters komen meestal tot een lager bedrag dan waar het OM op inzet, aldus Kruisbergen.
Door: NU.nl


Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
DeZwarteRidder
0
Meer winst voor Boeing in eerste kwartaal

Gepubliceerd: 25 januari 2017 14:32 Laatste update: 25 januari 2017 14:32

Boeing heeft een sterk laatste kwartaal van 2016 achter de rug. Ondanks een lichte daling van de omzet wist de Amerikaanse vliegtuigfabrikant de winst met bijna 60 procent op te krikken.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf woensdag publiceerde.

Boeing leverde 185 commerciële vliegtuigen af, drie meer dan een jaar eerder. Die toestellen waren goed voor een omzet van 16,2 miljard dollar (15,1 miljard euro), bijna 1 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2015.

Door een terugval bij de defensietak daalde de totale omzet daarentegen met 1 procent naar 23,3 miljard dollar.

Onder de streep hield Boeing 1,6 miljard dollar over, tegen 1 miljard dollar een jaar eerder. Met name bij de commerciële tak viel de winstmarge flink hoger uit.

Afgezien van eenmalige posten is de winst hoger dan door Bloomberg gepolste analisten gemiddeld hadden voorspeld.
Door: ANP
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 jan 2017 om 08:50:


Warmte uit een batterij
1 uur geleden Wouter van Bergen

Gezelligheid van een knapperend haardvuur is heel, heel ver te zoeken bij de zeecontainer op een winderig terrein van TNO in Delft. Toch is het de warmte van de toekomst die het onderzoeksinstituut hier wil laten zien, gevangen in zout en opgeslagen in manshoge zwarte geïsoleerde vaten.

Merits heet het Europese project waarin TNO deelnam en waarvan het huidige prototype over een jaar of vijf of zes een commerciële warmtebatterij moet opleveren. Op dit moment zou dat een product zijn waar bijzonder weinig huishoudens in Nederland behoefte aan hebben. Nu bijna alle woningen nog aangesloten zijn op het gasnet, kan overal nog op elk gewenst moment de cv-ketel aanslaan.

Dat verandert als Nederland, zoals het kabinet wil, binnen een jaar of dertig van het aardgas af is. Warmtenetten en geothermie zullen dan lang niet overal op economische wijze beschikbaar zijn, biogas is er onvoldoende en ook elektrische oplossingen als warmtepompen hebben hun keerzijden. Zo is maar de vraag of het stroomnet berekend is op de enorme stroompiek die ontstaat als Nederland op een extreem koude dag massaal ’s ochtends de verwarming aanzet.

Klik hier om gehele artikel over innovatie TNO te lezen.
www.telegraaf.nl/dft/27393522/__Warmt...

Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
DeZwarteRidder
0
Magisch record Wall Street: 20.000 punten
2 uur geleden

Handelaren op Wall Street vieren feest doordat de Dow Jones-index voor het eerst in de geschiedenis boven de magische grens van 20.000 punten is geklommen.

De Dow, belangrijkste beursgraadmeter in de VS, liep vlak na opening met een plus van 0,5% op tot boven de mijlpaal van 20.000 punten. De breed samengestelde S&P500 pakte met een winst van 0,4% ook een record op een stand van 2289,65 punten. Technologiebeurs Nasdaq tikte eveneens een nieuwe mijlpaal aan op 5637,25 punten, een vooruitgang met 0,7%.

De goede stemming op Wall Street wordt ondersteund door optimisme over het verloop van het lopende cijferseizoen. De Dow Jones is sinds met ruim 9% gestegen en de breder samengestelde S&P 500 met 7%.

Beleggers verwachten dat de door Trump beloofde belastingverlagingen positief zullen uitpakken voor de Amerikaanse economie. De beloofde extra investeringen in de infrastructuur die de nieuwe president in het vooruitzicht heeft gesteld, wakkerden de koopbereidheid eveneens aan.

Mijlpaal

De Dow Jones-index bestaat sinds 1885. De beursgraadmeter steeg in 1999 voor het eerst boven de 10.000 punten, terwijl in 2013 de grens van 15.000 punten werd geslecht. Eind 2014 klom de Dow voor de eerste keer boven de 18.000 punten, terwijl in november de mijlpaal van 19.000 punten werd bereikt.
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 jan 2017 om 11:35:


Fastfoodconcern McDonald's verkoopt Chinese activiteiten

Gepubliceerd: 09 januari 2017 10:33 Laatste update: 09 januari 2017 10:33

Fastfoodconcern McDonald's verkoopt zijn Chinese activiteiten aan een consortium bestaande uit het Chinese staatsconglomeraat Citic en de Amerikaanse investeerder Carlyle Group.

Citic en Carlyle nemen een belang van 80 procent in de Chinese activiteiten van McDonald's, dat zelf de rest behoudt. De bezittingen worden gewaardeerd op bijna 2,1 miljard dollar. Het fastfoodbedrijf heeft ruim 2400 vestigingen op het Chinese vasteland en meer dan 240 restaurants In Hongkong.

McDonald's, dat recent in China te maken kreeg met diverse voedselschandalen, wil in Azië overstappen op een minder kapitaalintensief franchisemodel.

De kopers mogen de filialen twintig jaar runnen onder de vlag van McDonald's. Verder willen de partijen de komende vijf jaar meer dan 1500 nieuwe vestigingen openen in China.
Door: ANP


Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
raarmaarwaar
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 25 jan 2017 om 20:03:


[...]
Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?


Moet je de heer Trump (ff een tweet doen) vragen en je krijg het antwoord.
Kaiser
0
Global Economic Collapse Forces Countries to Sell State Assets for Rock Bottom Prices! youtu.be/nWdpCxkTwsw

Everything Is About To Change & People Are Going To Feel The Economic Shock youtu.be/CB2fZQYXcAY

DeZwarteRidder
0
Modeketen Gucci bouwt python-kwekerij
Gisteren, 19:28

Modereus Kering, met de merken Gucci en Yves Saint Laurent, heeft zijn eigen kweker van phytons voor de luxe handtassen van slangenleer in aanbouw genomen.

De aanleg van de pythonfarm in Thailand moet de recente klachten over de slechte levensomstandigheden van deze reuzeslangen gebruikt voor de luxe tassen en schoenen tegengaan.

Dierenbeschermers van Peta hebben er eerder bij aandeelhouders van het concurrerende modemerk LVMH op aangedrongen geen dieren zoals pythons te gebruiken voor de tassen en schoenen, of ten minste hun leefomstandigheden te verbeteren.

Duurzamer

De pythonkwekerij is nog niet gereed. Kerin wil niet kwijt hoeveel het bedrijf kost, maar noemt het tegenover de Financial Times onderdeel van een tienjarige strategie om meer duurzaam te werken.

Daarbij hoort een geitenboerderij in het Mongoolse binnenland, waar het concern de cashmere wol vandaan haalt voor zijn truien.
Kaiser
0
Trump Can't Avoid The Coming Financial Crisis www.ronpaullibertyreport.com/1/post/2...

The Fed Declares War on Trump youtu.be/mtbPkcZpZmY

The US 'debt bomb is going to explode,' strategist Peter Schiff says cnb.cx/2j8VS2Y

Warning: Deutsche Reports Global Economy Is About To Rollover youtu.be/52HzYw9w1hI

The Fed Holds Gold Because They Don’t Trust Currencies youtu.be/CaRaqoGLJtU

US stocks are now the most overpriced since the 2000 crash. www.sovereignman.com/investing/us-sto...

Are You Prepared For What Is Coming, You Might Want To Start Sooner Than Later youtu.be/QO6YagL8A60

DeZwarteRidder
0
Minder valse euro’s onderschept
4 uur geleden

Amsterdam - Nederlandse en internationale autoriteiten hebben vorig jaar minder valse eurobiljetten onderschept.

In ons land ging het om 47.200 valse briefjes, heeft De Nederlandsche Bank bekendgemaakt. Dat zijn er 29% minder dan in 2015, toen er 67.000 valse eurobiljetten in ons land werden aangetroffen.

Wereldwijd zijn er vorig jaar 684.000 nep-eurobriefjes gevonden, 24% minder dan in het jaar ervoor. Wel noteerde de Europese Centrale Bank in het tweede halfjaar meer valse eurobiljetten dan in de eerste zes maanden van 2016.

In Nederland is bijna driekwart van de vervalste briefjes van €50. In de rest van de wereld worden twintigjes en vijftigjes ongeveer even vaak vervalt; samen zijn ze goed voor 80% van de vervalsingen. Een nieuwe, beter beveiligde versie van biljet van twintig euro is afgelopen jaar in omloop gekomen. In april volgt een upgrade van het vijftigje.
Kaiser
0
Central asset bubbles, currency wars are destroying emerging markets www.sundayguardianlive.com/opinion/81...

Things Just Got Serious in Europe’s War on Cash wolfstreet.com/2017/01/28/europe-limi...

Dollar Crash Coming Soon – Trump Can’t Stop It! youtu.be/XTc16RseXyA

Emergency Supplies Famine Foods , That Is Coming Breakdown Of Society And Mass Food Shortages www.prepperfortress.com/emergency-sup...

Dollar Faces Death Knell, Fed Will Be Forced to Print & Kill Dollar youtu.be/RXrsf91zH0Y

Cashless Society as EU Plan to Restrict Cash! Capital Controls Imminent Globally! youtu.be/2OTqh6OVmm0

The Economic Data Is Declining, The Market Is Propped Up,The Economic Shock Is Coming:Andrew Hoffman youtu.be/hC_A9Z1SB3M

Paul Craig Roberts Interview: Trump vs Elites, working class, Theresa May, Brexit sham, fake news, the EU & more youtu.be/jL76z-3ISP4

US Economic FLATLINE: Slowest Growth Since 2011 – Gregory Mannarino youtu.be/iuK3QjqatgM

Migrants scamming the German welfare systems and pays civil servants and politicians covering it up, not even trying to stop it. youtu.be/DzncyIAFYJM

BACK FROM HELL! HILLARY CLINTON HAS A SECRET PLAN TO MAKE HERSELF PRESIDENT STILL! youtu.be/ynG5GYCdDKI

Ron Paul: The Fed Is Tanking The Economy To Damage Trump yournewswire.com/ron-paul-fed-economy...

Get Ready The Storm Is Approaching And It's Almost Upon Us - Episode 1189a youtu.be/sgH5o3HRaA8
DeZwarteRidder
0
TU Delft wint prestigieuze Hyperloop-wedstrijd in VS

Gepubliceerd: 30 januari 2017 05:36 Laatste update: 30 januari 2017 07:54

Een studententeam van de TU Delft heeft maandag een prestigieuze prijs gewonnen voor het beste ontwerp van een 'Hyperloop', een razendsnel futuristisch vervoermiddel dat werd bedacht door Tesla-oprichter Elon Musk.

Dat meldde woordvoerder Marleen van de Kerkhof van het team maandag vanuit Hawthorne in Californië. Daar organiseerde SpaceX, het ruimtebedrijf van Musk, de eerste praktijkwedstrijd voor Hyperloop-capsules.

In een Hyperloop bewegen zulke capsules door een vacuumbuis. Dat moet veel weerstand wegnemen en kunnen zorgen voor een zeer snel en efficiënt vervoermiddel.

Bij de start van de wedstrijd verschenen 29 teams die eerder al indruk wisten te maken met prototypes. Van hen wisten echter maar vijf teams de nodige veiligheids- en ontwerptests te doorstaan, vertelt teamcaptain Tim Houter aan NU.nl. Uiteindelijk mochten er drie capsules ook daadwerkelijk de testbaan op, waaronder die van de TU Delft.

Innovatief

Tijdens de wedstrijd raceten deze teams zo snel mogelijk door de 1,2 kilometer lange testbuis. Het team uit Delft haalde de hoogste algemene score.

"Ongelofelijk, dit was het moment waar we anderhalf jaar lang met het hele team voor hebben geknald", reageert Houter.

"We waren niet de snelste, maar dat was ook niet de prijs waarvoor we wilden gaan", zegt Van de Kerkhof. "We wilden een innovatief goede bijdrage leveren. Daarom hebben we ons niet alleen gericht op snelheid, maar ook op efficiëntie bij de bouw en op de kosten en veiligheid van de capsule. Op basis daarvan hebben we deze prijs gewonnen."
Snelste

De prijs voor snelste capsule ging naar een team van de technische universiteit in München. De Amerikaanse universiteit MIT won voor veiligheid en betrouwbaarheid. Tijdens de ontwerpfase van de Hyperloopwedstrijd gingen de TU Delft en MIT er eerder al met prijzen vandoor.

Het team uit Delft ging met zijn capsule ongeveer 90 kilometer per uur. Uiteindelijk moeten Hyperloops op langere banen zo efficiënt worden dat capsules zelfs meer dan duizend kilometer per uur kunnen gaan. Er zijn al verschillende bedrijven opgericht om te onderzoeken waar het vervoermiddel in de praktijk kan worden gebracht.

Ook enkele oprichters van het team uit Delft gaan zo'n bedrijf oprichten. Aan de universiteit zal een team verder werken aan het Hyperloop-ontwerp, dat in 2018 bij een volgende wedstrijd van SpaceX in actie moet komen.
DeZwarteRidder
0
’Eén miljoen vacatures’
7 min geleden

Amsterdam - Het aantal vacatures op de Nederlandse arbeidsmarkt nadert de één miljoen. Dat stelt uitkeringsinstantie UWV in haar nieuwste arbeidsmarktprognose. Dit jaar komen er 138.000 banen bij, vooral in de uitzendsector.

Daarmee zet de flexibilisering op de arbeidsmarkt door, aldus het UWV.

De voorspellingen van het UWV zijn vele malen optimistischer dan in mei, toen de uitkeringsinstantie met haar vorige vooruitblik kwam. Toen nog werd uitgegaan van 95.000 nieuwe banen in 2017, en een totaal aantal vacatures van 871.000.
DeZwarteRidder
0
‘Economische groei zal wereldwijd aantrekken'
28 min geleden

Hoewel er politieke risico’s in 2017 boven de markt hangen, is er reden om meer vertrouwen te hebben in een verder aantrekkende wereldwijde economische groei. Dat stellen fondsbeheerders Guy Stern en Roger Sadewsky van het Global Absolute Return Strategies-fonds (GARS) onderdeel van Standard Life Investments.

Volgens de fondsbeheerders kwam de economische groei later op gang dan zij hadden verwacht, maar de stijgende prijzen van grondstoffen, de aantrekkende rente en hogere bedrijfswinsten zijn goede indicaties dat het economische klimaat wereldwijd verder gaat verbeteren.

Aan de andere kant wijzen zij er op dat de politieke onzekerheid nog groot is met onder meer de verkiezingen in Nederland, Frankijk en Duitsland die voor verrassingen kunnen zorgen net als de Brexit-onderhandelingen.

De fondsbeheerders hebben in Q4 2016 de aandelenblootstelling verhoogd vanwege de aantrekkelijke waardering van Europese aandelen en de verbeterde winstvooruitzichten van Amerikaanse aandelen.
DeZwarteRidder
0
DNB: ’Economie op alle fronten beter’
1 uur geleden Dorinde Meuzelaar

Amsterdam - De Nederlandse economie draait op alle fronten beter. We consumeren meer, de winsten van bedrijven zijn weer rond het niveau van voor de crisis, de werkloosheid daalt sneller dan verwacht en het vertrouwen onder consumenten stijgt.

Dat blijkt uit nieuwe halfjaarlijkse ramingen die De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag publiceerde.

Dat werkt ook door in de overheidsfinanciën. DNB verwacht dat het begrotingstekort van 0,2% van het bbp in 2016 in 2018 is omgeslagen naar een overschot van 0,2%.

„We zijn overtuigend voorbij de malaise”, zei DNB-directielid Job Swank van DNB vanochtend bij de publicatie van de Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten (EOV).

Het is vooral het herstel op de arbeidsmarkt dat DNB heeft verrast. De werkloosheid neemt naar verwachting met 472.000 personen af van 6% in 2016 naar 5,3% in 2018. Eind 2013 waren er per vacaturen zeven werklozen, dat is inmiddels teruggelopen naar drie. Ook het aantal ouderen en langdurig werklozen dat weer aan de slag kan, neemt af.

DNB verwacht dat onze economie in 2016 en 2017 respectievelijk 2,1% respectievelijk 2,3% groeit. In de vorige raming van juni 2016 bleef de verwachte groei in 2017 nog steken op 1,9%. In 2018 daalt dat naar 1,7%. De groeivertraging is te wijten aan lagere binnenlandse bestedingen. We consumeren minder omdat de inflatie gaat stijgen en de huizenprijsstijging af gaat nemen.
Meer sparen

Swank noemt de cijfers ’een mooie basis voor het nieuwe kabinet’. Maar DNB heeft nog wel wat op het verlanglijstje staan. Een van de belangrijkste wensen is het opbouwen van een buffer. Swank: „De Nederlandse economie is er een van hollen of stilstaan. Nergens is het pro-cyclisch beleid zo sterk. Maar het is belangrijk wat meer te sparen voor mindere tijden, daar zijn we niet zo goed in.”

Daarnaast pleit DNB voor hervorming van het pensioenstelsel en de arbeidsmarkt. Ons belastingstelsel, de sociale zekerheid en het onderwijs zijn volgens Swank nog niet goed ingericht op de stijging van het aantal flexwerkers. „Zo wordt de tweedeling tussen kwetsbaar en weerbaar in stand gehouden.”
Kaiser
0
Expert Warns : What Will Happen, How to Prepare For The Imminent Global Economic Collapse 2017 www.prepperfortress.com/expert-warns-...

Harry Dent: Stocks Will Fall 70-90% www.peakprosperity.com/podcast/106847...

Corporate Insiders Are Scared. You Should Be, Too youtu.be/4orZ14_VLHg

(S&P 500) The Second Largest Bubble In 100 Years youtu.be/O5QVUqQ2ZEI

Third of US Housholds may not be able to afford water bill in 5 years youtu.be/T0Rh6gM_4iQ

Italy: Thousands hit streets of Rome to protest immigration, demand early elections youtu.be/mywEiVInqig

DeZwarteRidder
0
28-1-2017 15:16:35
Bitcoin zal sterk in prijs stijgen

Raoul Paul, medeoprichter van Real Vision TV, vindt dat de bitcoin de beste verhouding heeft tussen risico en rendement in de geschiedenis van de financiële markten. De afgelopen jaren verkondigde hij dat de prijs van de bitcoin naar $0 zou gaan of naar $1 miljoen. De virtuele munt kost nu $920.

www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/
DeZwarteRidder
0
Minder Duitsers werkloos

Gepubliceerd op 31 jan 2017 om 10:08 | Views: 289 | Onderwerpen: arbeidsmarkt, uitkeringen, werkloosheid

NEURENBERG (AFN) - Het aantal werklozen in Duitsland is in januari verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau dinsdag publiceerde.

Het aantal werklozen zakte met 26.000 naar iets meer dan 2,6 miljoen in vergelijking met een maand eerder. In het oosten van Duitsland daalde het aantal werklozen met ruim 10.000, in het westen met meer dan 15.000. De cijfers zijn aangepast voor seizoenseffecten.

Het werkloosheidspercentage in de grootste economie van Europa zakte naar het historisch lage niveau van 5,9 procent, van 6 procent een maand eerder.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Dow na acht winstdagen omlaag

16 sep De aandelenbeurzen in New York zijn maandag na acht handelsdagen op rij met winst in het rood gesloten. Bel...

  Indices

  AEX 573,46 -0,58%
  EUR/USD 1,1006 -0,60%
  Germany30^ 12.392,10 +0,10%
  Gold spot 1.498,47 -0,05%
  LDN100-24h 7.336,87 -0,19%
  NY-Nasdaq Composite 8.153,54 -0,28%
  US30# 27.091,86 +0,09%

  Stijgers

  ALTICE...
  +5,56%
  Alfen ...
  +4,38%
  Royal ...
  +2,53%
  Fugro
  +2,51%
  Sif Ho...
  +2,27%

  Dalers

  DSM
  -3,26%
  Air Fr...
  -3,21%
  BESI
  -3,19%
  Takeaw...
  -2,95%
  OCI
  -2,58%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  boomer92h2t1yg op 17-sep-19 02:46
  (7)

  Ronald Engels op 17-sep-19 00:35
  (36)

  JeanJ op 16-sep-19 23:18
  (15)

  FlashHenk op 16-sep-19 22:11
  (2)

  LLinssen op 16-sep-19 21:58

  Column Forum Meer»

  (3)

  Ronald Engels op 17-sep-19 00:46
  (82)

  Henk30 op 17-sep-19 00:39
  (63)

  shortie op 16-sep-19 23:42
  (6)

  geobeo op 16-sep-19 21:51
  (3)

  JoopVisser1 op 16-sep-19 19:38