Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CBM Cleantech Building Materials Plc

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
142 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
TheSnurks
0
deze zijn nooit beurs genoteerd geweest om dat ze nooit een beursnotering hebben gekregen.
alida1
0
quote:

TheSnurks schreef op 27 dec 2016 om 19:13:


deze zijn nooit beurs genoteerd geweest om dat ze nooit een beursnotering hebben gekregen.


Wat is dan de waarde van deze aandelen en welke invloed heeft accsys daar?
Putrided
0
Hij is grappig.....

Als Cleantech er zo wie zo in slaagt om de gelden te verkrijgen voor het bouwen van een fabriek in China dan moet die eerst gebouwd worden en daarna moet er geproduceerd worden en verkocht.
Die lopen dus ongeveer 5 jaar? achter bij Accys en als je de grafiek van Accys bekijkt is er nog ongeveer (ik noem maar wat) 5%? van de originele waarde over.

Als er geproduceerd gaat worden in China gaan er inkomsten naar Accys. Hoeveel? dat is een goed bewaard geheim.

Zoals het ook een aardig geheim was dat de Accoya die aan Solvay verkocht wordt op dit moment tegen een gereduceerde prijs is.

Ook houdt men het angstvallig geheim dat die bomen waarvan Accoya gemaakt wordt wel geplant moeten worden en 20 jaar moeten groeien.
Dat is de grootste rem op het hele gebeuren. Erg simpel.

Ook geen idee of er nog licence inkomsten betaald worden uit die Cleantech deal.
Ok vind ik de huidige CEO club arrogant met de statement vorig jaar dat het in de toekomst een geweldige pay back wordt.

Dat moet dan wel eerst een faktortje of 20x de huidige stock waarde worden om eerst eens even breakeven te worden met de first hand investors.....zelf wel een gigantisch salaris ipv een bescheiden iets tot het echt zover is.....

Deze wat zure posting ondanks dat ik er zelf meer dan dik in zit.

Dat China gebeuren zal wel maar dat heeft de komende 5 jaar absoluut geen invloed op de komsten van het bedrijf Accys. Daarna, als het er inderdaad van komt wel zeker maar zover is het nog bij lange na niet.

Accys zelf met uitbreiding van Arnhem en een Tricoya fabriek in Engeland, beiden on line eind 2017 gaat wel zeker goed.

Daarom verwacht ik zeker dit jaar of op zijn laatst 2018 een hele mooie koers ontwikkeling.

Als met dan ook nog die achterlijke engelse salarissen omlaag brengt gaan we nog beter.....

Maar wel met beide benen op de grond en geen engelse poppekast taferelen.

Wordt tijd dat ik eens wat kritisch achter de microfoon ga zitten bij de jaarcijfers.

Groetjes.

Pieter11
0
Positief nieuws dat er nu een gemotiveerde eigenaar is van Diamond Wood, wordt echter zeer grote uitdaging om de deadline van 1 juli 2020 te halen om een fabriek met een capaciteit van 57,086 m3 te hebben gebouwd (http://www.cbm-plc.com/~/media/Files/C/Cleantech-Building-Materials/reports-and-documents/20161220-cbm-company-description-signed.pdf).

Ik denk dat dit gunstig is voor Accsys aangezien er dan opnieuw kan worden onderhandeld en betere voorwaarden kunnen worden gesteld aan de license agreement of eventueel de license agreement stop te zetten.

In bovenstaand document hebben ze het over 25 euro/m3 + indexatie volgens Euro Harmonised Index of Consumer Prices, verder zal diamond wood license fees moeten betalen voor de constructie van de fabriek.
Pieter11
0
@ Putrided, tricoya fabriek zal pas in 2018 operationeeel zijn, uitbreiding accoya fabriek december 2017

Verder ben ik het eens met te hoge vergoeding van directeuren. Desalniettemin zijn er de afgelopen jaren goede stappen gezet met het bedrijf, het bedrijf wordt mijns inziens wel goed bestuurd.
TheSnurks
0
quote:

alida1 schreef op 27 dec 2016 om 23:11:


[...]

Wat is dan de waarde van deze aandelen en welke invloed heeft accsys daar?


helaas is het niks waard en ze hebben geen invloed daar. anders was er denk ik ook geen arbitrage zaak geweest.

Accsys Technologies PLC has previously purchased a total of 21,666,734 unlisted ordinary shares in Diamond Wood China Limited. The
historical cost of the unlisted shares held at 31 March 2016 is €10m (2015: €10m). However, a provision for the impairment of the entire
balance of €10m continues to be recorded as at 31 March 2016 .


Jan Willem
0
quote:

tull schreef op 5 jan 2017 om 17:43:


www.cbm-plc.com/investor-relations/st...


Leuk eindelijk een echte site voor CBM, maar voorlopig blijven ze alleen maar importeur van Accoya hout in China . "Accsys for all" .
Pieter11
0
Market Cap van 31,44 miljoen euro, bizar hoog voor een bedrijf met enkel een licentie die ook nog is dreigt te vervallen in 2020
TheSnurks
0
quote:

Pieter11 schreef op 5 jan 2017 om 21:32:


Market Cap van 31,44 miljoen euro, bizar hoog voor een bedrijf met enkel een licentie die ook nog is dreigt te vervallen in 2020


ik ben het eens dat dit bedrijf een te hoge waarde heeft. even een correctie, niet de gehele licentie vervalt in 2020 maar een deel vervalt.
Jan Willem
0
quote:

TheSnurks schreef op 5 jan 2017 om 22:46:


[...]

ik ben het eens dat dit bedrijf een te hoge waarde heeft. even een correctie, niet de gehele licentie vervalt in 2020 maar een deel vervalt.CBM, Hun hele site draait alleen op het Accoya hout van Accsys en de shares zijn er nog duurder ook . Na het lezen van de informatie krijgt je alleen maar zin in Accsys zelf een belang te nemen .
benbelegger
0
Vandaag staat CBM netjes genoteerd in de lijst, nu maar afwachten wat er gaat gebeuren. Hieronder een link van de aankondiging:

blueandgreentomorrow.com/features/cbm...

En de vermelding in de lijst:

www.nasdaqomxnordic.com/shares

Nu maar afwachten....

Mvg, Ben

TheSnurks
0
ik denk ook wel dat ze een belang gaan nemen alleen niet nu waarom zouden ze nu belang nemen. kijk hoe dat belang heeft uitgepakt toen DW nog niet was overgenomen. dat is 10 miljoen minder. ik denk dat ze de zelfde fout niet nog eens gaan maken. laat CBM maar eerst de DW fabriek neerzetten. want daarna kunnen ze altijd nog een belang nemen met veel minder risico.
Jan Willem
0
@ Ben belegger . Dit is toch geen bedreiging voor ons nu of ik de nabije toekomst, integendeel laat ze maar komen met het importeren van Accsys hout in landen zoals China en Vietnam . Ook voor later als er een eigen fabriek tot stand gekomen is kunnen ze lekker leveren aan hun eigen landen en voordat de doelstelling van Accsys voor een miljoen vierkante meter is bereikt is zijn we jaren verder .
Putrided
0
Nou even gewoon nuchter bij de feiten blijven aub.

DW is volgens mij gewoon een ordinair ex rugby players vriendenclubje cq oplichtersbende.

Ze hebben tot nu toe in al die jaren nog geen spijker in een pakje boter geslagen en doen nu net alsof dat gaat veranderen. Ja mooi niet dus.....

1 MILJARD aandelen uitgeven (ACCYS heeft er 21 miljoen is 2% van) en dan heel gewiekst met insider trading even oppompen naar 3000% van de uitgifte waarde en dan maar hopen dat er slecht geinformeerde gokgekken zijn (en die zijn er altijd op de NASDAQ) die tegen die prijs aandelen kopen van die lui.
Het is inderdaad geen 31 miljoen waard maar misschien de uitgifte waarde van ongeveer 1 miljoen dus.

ACCYS is oke en ik zit er dik in maar dat hele DW gebeuren was, is en wordt drie keer niks dus en het wachten is gewoon op het verlopen van de licencie zodat ACCYS zelf ook in China etc kan gaan verkopen. 2020 dus.

Voor de koers discussie tot 2020 gewoon links laten liggen lijkt mij en zeker geen DW aandelen kopen.

We gaan bieren. Prettig weekend!
reading
0
CBM heeft een marktkapitalisatie van 28.583.519 aandelen tegen een koers van EUR 1,10 dus ruim 31 miljoen EUR. Als je naar de balans kijkt zie je dat die voor 16,6 miljoen EUR op een balanstotaal van 17,17 miljoen uit intangibles, dus goodwill, bestaat. Ben benieuwd hoe de P&L van CBM zich gaat ontwikkelen maar vorig jaar is een verlies geboekt van 4 miljoen op een omzet van nog geen 8 ton.
Conclusie: het is dus niet overdreven te zeggen dat de koers bijzonder zwaar overgewaardeerd is, temeer het "slechts" een licentiehouder van Accsys betreft dus geen eigen Assets of octrooien/patenten bezit.
De koers lijkt dus 'fake' en ik verwacht dan ook geen handel in dit aandeel. De free-float is mij ook onbekend. Voor de financiering van de fabriek zal deze notering tzt echter waarschijnlijk wel gebruikt gaan worden. Bij uitgifte van nieuwe aandelen zal de verwatering echter enorm zijn. De vraag is dan ook of Accsys zelf mee moet gaat doen om de huidige investering in CBM te beschermen.

Het positieve is dat CBM in tegenstelling tot DW nu transparanter is geworden en ook aan moderne beursregels en informatieplicht dient te voldoen, immers Denemarken is geen bananenrepubliek. Ongeacht de overwaardering van CBM zie ik deze stap als positief voor Accsys.....nu de koers nog
tull
0
Putrided
0
Cleantech.....Hahahahaha, nog even en ze zijn (op papier dan) nog meer waard dan ACCSYS.

Wat een soap.....

Zoals gezegd. Er zijn dus inderdaad gekken die iets kopen waarvan ze eigenlijk niet weten wat het is.....

Het is tien jaar alleen een oplichters zooitje geweest. Nooit iets concreets van gezien, en dat gaat volgens mij dus ook nooit gebeuren. Ik hoop dat ik er naast zit, maar gezien de tijd die verstrijkt is het snel tijd voor ACCSYS om de licensie voorgoed (en voor niks) terug te claimen.
Volgens de huidige stock waarde dus ettelijke tientallen miljoenen. Geloof jij het?

Ik zie vol verwachting de cijfers van ACCSYS deze maand. Denk dat deze wel aardig zijn.

Echter als Cleantech echt wat doet zou er een paar miljoen extra license fee inkomsten bijzitten.....dan zou het leuk zijn. We blijven dromen.

Groetjes
142 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Accsys Technologies Meer »

Koers 1,140   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 1,125   Volume 38.630
Hoog 1,150   Gem. Volume 29.626
18-okt-19 17:35
label premium

Accsys heeft geld nodig

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium