Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,275 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 7,250 - 7,510
  • 213.528 Gem. (3M) 272,7K

Kids Voorspelling TomTom ONjuist

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 12 december 2016 08:44
    Ik had dit willen plaatsen op 05-12-16 maar was daar door omstandigheden niet toe in staat.

    quote:

    KidBackInTown schreef op 8 augustus 2016 19:20:

    ...... Ik had MT al op de korrel vanaf net boven de TIEN maar heb me kunnen beheersen tot circa 4,00.

    Wel een leuk spelletje in de vorm van de volgende vraag:

    wanneer zal mijn favoriete aandeel MT de koers van TT hebben ingehaald, ofwel zullen de lijnen elkaar gaan kruisen ?

    Ik denk begin november, om exact te zijn prik ik 11-11-2016

    make your bets !
    Zoals jullie wellicht weten, baseer ik me met mijn beleggingsbeslissingen zowel op FA als TA, alles volgens de analyse-methode IRMA, hier op IEX wel eens eerder genoemd.
    Het signalerings-onderdeel gaf me, na het invullen van de nodige parameters, het volgende terug (naar Nederlands vertaald): "datum eerstvolgend Nederlands nationaal feest katholieke heilige".
    Omdat ik me onvoldoende heb gerealiseerd dat 11-11 weliswaar het eerstvolgende feest is van Sint Maarten of Sint Martinus, maar NIET in geheel Nederland wordt gevierd, had ik dus 11-11-2016 opgegeven. Dat moest natuurlijk 05-12-2016 zijn. Het signaleringssysteem was bijna vier maanden van te voren perfect tot op de dag nauwkeurig maar mijn interpretatie was fout, excuses daarvoor. Nobody is perfect.
    Op 05-12-2016 was inderdaad de eerste keer sinds 08-08-2016 dat MT hoger sloot (7,52) dan TT (7,50) en daar gedurende drie dagen boven sloot. Nu as we speak is de koers weer iets lager dan de koers van TT. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen, daar doe ik op dit moment geen uitspraken over, zal ik tzt wel weer eens een vervolganalyse op maken en het eventueel hier op dit draadje melden.

    Ik zie op dit moment dat de koersen pre-beurs exact gelijk staan op 7,95, je zou bijna zeggen dat ze ons een beetje zitten te plagen, die market-makers.

    Anyway, het ga jullie goed met jullie aandelen-beleggingen.
  2. forum rang 6 NewKidInTown 12 december 2016 13:30
    Kid: "Mooie beeldspraak Juun, spreekt mij erg aan. Ik woon circa 500 meter buiten de oudste kraterrand van een vulkaan, deel uit makend van de Pacific Ring of Fire. Gelukkig detail, deze is niet de meest actieve vulkaan van het land maar pas de tweede :-)

    Uniek: This volcano has an island within a lake that is on an island within a lake that is on an island."

    quote:

    _Giulietta_ schreef op 28 november 2016 15:28:

    [...]

    Aangezien dit mij zo intrigeerde heb ik het toch maar eens bekeken, ik blijf echter wel met wat vragen achter welke je misschien zou kunnen verhelderen voor me:

    - waar zijn de huizen binnen die 500 meter radius?
    - hoe kun je 2km varen, vervolgens de stad in en uit voor je Saturday Night Fever en vervolgens toch met een uurtje of 2 weer thuis zijn? Gaat dit wellicht met helikopter?
    - het lijkt er op alsof je nog volgens de Nederlandse tijdzone leeft, is dit vanwege contact met familie en vrienden alhier?

    Ik ben oprecht erg benieuwd, het is mooi om iets te hebben om over te dromen en wie weet mag ik mezelf ooit onder de gelukkigen scharen.
    Zoals gezegd, ik was even niet in staat om je vragen te beantwoorden, maar omdat je geintrigeerd en oprecht erg benieuwd bent, zal ik je vragen beantwoorden. Bedankt voor de mooie foto trouwens. Zo bestaan er duizenden, maar toch. Google op "Taal lake", images.

    Wat je op jouw geposte foto ziet, is de vulkaan, in het meer, op een eiland, in een meer.
    "This volcano has an island within a lake that is on an island within a lake that is on an island"
    Je moet je dus voorstellen dat het meer wat je op de foto ziet, ligt dus weer op een eiland en dat eiland, daar woon ik ("oudste kraterrand van een vulkaan"). Dat is dus de buitenste krater van de vulkaan, die je op die foto niet ziet, heeft een diameter van 20 a 25 kilometer, kun je nagaan wat voor een eruptie dat geweest moet zijn tienduizenden of misschien wel miljoenen jaren geleden.
    "waar zijn de huizen binnen die 500 meter radius", die zijn dus niet zichtbaar op de foto.
    "hoe kun je 2km varen", ik hoef dus niet te varen en ook niet met de helikopter, gewoon met de auto. Het eiland wat je op de foto ziet, daar mag officieel niemand wonen, al is er hier wel een groot verschil tussen officieel en de realiteit. Illegaal wonen er wel enige vissers e.d. Ook werd er een aantal jaren geleden een vergunning afgegeven om een groot resort te bouwen, tegen alle regels in, dat is op het laatste moment wegens protesten terug gedraaid.

    "volgens de Nederlandse tijdzone", ik leef niet volgens de Nederlandse tijdzone, maar heb mijn tijdzone hoogstens een beetje verschoven naar de NL-beurstijden, dat betekent tot circa 01.00 uur in de PH. Daarentegen 's ochtends een beetje langer uitslapen.

    "het is mooi om iets te hebben om over te dromen en wie weet mag ik mezelf ooit onder de gelukkigen scharen"

    Hier aarzel ik, gun je je dromen, worden ze realiteit, dan heb je geen dromen meer. Toch zou ik je aanraden, maak ze maar waar, kom maar eens een keer in deze wereld kijken, die kan dan voor je open gaan. Er is wel enig "risico", misschien wil je nooit meer terug. Ik zelf zit hier nu ruim 6 jaar en ben nog nooit terug geweest. Maar misschien pakt het bij jou anders uit.

    www.google.com.ph/search?q=taal+lake&...
  3. [verwijderd] 12 december 2016 15:56
    Drive PX2 is in full production and Volvo will be the first manufacturer to ship the commercial car in 2017. The great news for Nvidia's automotive division is that every Tesla including all new Model S and Model X will get the Drive PX 2 and once available will get the Xavier to take care of the ADAS assisted driving/self driving

    Justin schreef bij Tom Tom in onderhandeling met Tesla.

    3. Tesla is in onderhandelingen met ‘een kaartenmaker’ omdat ze schaal nodig hebben en omdat ze zelf wel informatie hebben van camera’s, maar niet van lidar. En ze hebben natuurlijk het fundament nodig (centreline maps). Gezien het feit dat HERE en TT de enige twee global players zijn en dat TomTom van hen twee de enige is die ook losse technologie licenseert (zie ad. 2 voorbeeld UBER) kan dit alleen maar met TomTom zijn.
    Bevestigt wat ik dit voorjaar van een heel goed ingevoerde bron hoorde, dat TomTom en Tesla met elkaar onderhandelen.

    Bosch test een gestripte Tesla met Tom Tom kaarten op circuit Melbourne.
    Bosch en Tom Tom doen heel veel zaken.
    Tom Tom gaat zaken doen met Nvidia.
    Nvidia komt in bestaande Tesla X en de nieuwe X en S.
    Bosch heeft aan de gestripte Tesla veel cameras en sensors bevestigd.

    1 en 1 = 75

    Tom Tom wordt de nieuwe kaartenmaker voor Tesla en zorgt dat de kaarten voor de VS eind 2017 helemaal klaar zijn, omdat Tesla dan level 5 van oost naar west VS wil. ( mijn mening )

    Diverse personen hebben het al op hun manier duidelijk gemaakt.
  4. [verwijderd] 12 december 2016 15:57
    De consensus (bron TT website) is 33 cent. Persoonlijk hoop /verwacht ik een outlook van 30 cent. Dat is een 30% groei van adj. Wpa. Deze groei is ruim voldoende om een kw te rechtvaardigen van tussen de 25 en 35. Ik ga ook tevens uit dat de winst alleen maar sterker gaat groeien naarmate de jaren vorderen. Meer klanten die zijn aangesloten op het platform waardoor de initiele aansluitkosten inmiddels genomen zijn en het wachten is op de baten. Ten tweede prijzen van Maps gaan omhoog door hogere vereisten aan de kaarten om uiteindelijk autonoom rijden mogelijk te maken.

    Het enige wat in mijn beleving een negatieve invloed kan hebben is dat de economie terug valt, lees recessie, waardoor bestedingen en investeringsbudgetten worden terug geschroefd. Ik denk met name dat de consumententak daar flink last van zou kunnen hebben.

    Vooralsanog ga ik uit dat 2017 geen jaar wordt van economische teruggang.
  5. [verwijderd] 12 december 2016 15:59
    BlackBerry gaat rechtstreeks autosoftware leveren

    BlackBerry, het bedrijf dat jaren aan de top stond van de smartphonemarkt, gaat autosoftware maken voor de zelfrijdende auto's van Ford. In 2021 moeten de eerste zelfrijdende Ford-modellen in de showroom staan.

    De automarkt is niet nieuw voor BlackBerry. Het Canadese bedrijf heeft zijn software al in zo’n 60 miljoen auto’s zitten, waaronder die van Ford. Maar BlackBerry leverde tot nu toe via een derde partij. Nu gaat het bedrijf rechtstreeks software leveren en wordt de samenwerking belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. De Canadese fabrikant wil de auto's van Ford 'slimmer' maken.

    Vijf jaar
    De Amerikaanse automaker wil net als de concurrentie de komende jaren zelfrijdende auto’s op de weg brengen. Volgens Ford moeten de eerste auto’s over vijf jaar van de band rollen. Ook de andere makers mikken op 2021.

    Mensen die de software voor BlackBerry ontwikkelen, blijken interessant voor andere bedrijven. Volgens persbureau Bloomberg werkt Apple in Canada aan auto-software. Een tiental medewerkers van BlackBerry zou zijn overgehaald om voor het bedrijf te komen werken.

    nos.nl/artikel/2140792-blackberry-gaa...
  6. [verwijderd] 12 december 2016 16:04
    Voor alle roeptoeterende shorters nu, velen gaan short nu is te lezen.
    Denk eens bij jullie zelf na, zou iedereen met shorten rijk kunnen worden?
    Nee, als iedereen dat doet dan kan het niet.
    De draai is dus nabij!

    En bedenk ook eens waarom hedgefunds zelf de koers naar beneden brengen, dat kost handen vol geld steeds aandelen verkopen die ze niet bezitten.
    Ieder logisch nadenkend mens ziet toch nu ook wel in dat dit een ander doel heeft, waarschijnlijk om iemand te laten deelnemen voor een lage koers.
    Als dat gelukt is en dat wordt gemeld, staat de koers op 10
    De hedgefunds krijgen de verliezen die ze dan gemaakt hebben vergoed door de deelnemende partij, en krijgen een bonus voor hun diensten.
    De particulieren shorters hier zitten met de gebakken peren en hun verlies!
    Daar gaan al jullie shortwinsten op papier in 1 keer weer weg.
    Net als al onze winsten op 12 opeens weggingen.

    Denk daar maar eens even over na.
  7. forum rang 6 NewKidInTown 12 december 2016 16:46
    nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

    aandelenkopen.nl/aandelen/short-gaan/

    www.beursadviesopmaat.be/nieuws/hoe-w...

    Over het algemeen kun je zeggen dat short gaan het meest lucratief is bij onderliggende waarden die naar de mening van de shorter te hoog staan, dus een hogere koers hebben dan de werkelijke waarde. Dat alles naar het oordeel van de shorters. Shorters zien trouwens graag de koers oplopen alvorens ze hun shortpositie uitbreiden. Ze proberen via allerlei manieren koersen hoger te zetten, door het (laten) uitbrengen van positieve "analyses" en ook via allerlei internet-uitingen om vervolgens te gaan shorten. Ga maar na, als de werkelijke waarde van een willekeurig aandeel bijvoorbeeld 5 euro is, zal men eerder bij 8 short gaan dan bij 3 euro.
  8. [verwijderd] 12 december 2016 16:52
    Hieronder nog even ter herinnering (ik zat toevallig deze keer heel goed met de voorspelling, maar al een jaar fout met de belegging). Collectieve schaamte is op z'n plaats. Kan binnen nu en een maand of zes alleen nog veranderen door totale structurele ingreep. Fraaie PB's zonder financiële gevolgen kunnen ook nog komen, maar die leiden/lijden slechts tot een tijdelijke rebound.

    Wat is de slotkoers van TomTom op donderdag 20 oktober 2016?

    INSCHRIJVING GESLOTEN

    Veel belangstelling: 105 deelnemers! Een evenaring van het oude record (uit 2014).
    TomTom, of althans dit forum, staat in de belangstelling kennelijk...

    DEFINITIEVE LIJST VAN OPGAVEN

    B_B 4,80
    marique 5,95
    KidBackInTown 7,59
    Opus135 7,85
    bert190 7,95
    SBok 8,10
    Fluitgast 8,19
    Riet van Milt 8,20
    Jan Anton 8,22
    Alfonz 8,27
    Koos99 8,32
    drette 8,33
    PGV 8,40
    Tom2HD 8,43
    closer 8,44
    Beperktedijkbewaking 8,48
    seren 8,51
    Lenteweer 8,52
    Vici 8,57
    Marijke M 8,59
    Spoetnik 8,60
    db8r 8,65
    Neusje 8,68
    limomilo 8,71
    Tom3 8,74
    JanssenB 8,75
    Gerome77 8,79
    leonardus65 8,84
    Grovert 8,85
    Natte krant 8,88
    Overtake 8,89
    strim 8,90
    -Tompouce- 8,91
    Baco490 8,92
    Wipo 8,93
    Maarten_B 8,94
    germ 8,95
    Bart- 8,96
    Black Money 8,97
    Hik 8,98
    Sweaty Bollocks 8,99
    JanPal 9,00
    raarmaarwaar 9,02
    Westvleteren 9,03
    edmeunier 9,04
    NeedforSpeed 9,05
    JRR 9,06
    vreemd vermogen 9,07
    Cain Velasquez 9,11
    Fredtt 9,12
    Meryntje 9,13
    lucky14 9,14
    Dingding Go 9,15
    Ozzyman2 9,18
    Steelman 9,19
    Moneymaker 9,22
    Battumboy 9,23
    Gira 9,24
    Casalinga 9,26
    Oeps...! 9,29
    Beursboertje 9,32
    Potpourri 9,33
    FAFA 9,34
    Misschien 9,35
    VOORTS 9,38
    calassan 9,41
    Grand sasso 9.48
    EJM 9,49
    vCalker 9,50
    GLMF 9,55
    vrijbuiter 9,60
    Poolbeer 9,65
    Jan Peter Balkenellende 9,70
    Dinah-Moe Humm 9,75
    Tank77-78 9,79
    Spreidstand 9,83
    Outofthebox 9,90
    Juun 9,97
    Hoopmazzel 9,98
    Robert-Jan 9,99
    *Justin* 10,00
    rekeozsejtleraped 10,01
    relpinda 10,05
    DerksVisie- 10,12
    bmwr1200gs 10,24
    orap 10,25
    Bordje snert 10,36
    Keak 10,45
    Reserve Belg 10,50
    Nait Soesen 10,60
    effegenoeg 10,65
    martinmartin 11,00
    Siepels 11,10
    Jejo303 11,11
    Bert van M 11,15
    Bramp 11,45
    montafon 11,65
    Paulus 12,10
    Anaconda2 12,60
    MNC 13,17
    groeibriljant 14,10
    Ballie2 15,00
    Stuurlooskevertje 17,50
    Research 17,86
    Royall 18,10
  9. forum rang 6 NewKidInTown 16 december 2016 09:26
    Ach, elk fonds kent goede dagen en slechte dagen, zowel TT als MT. We hoeven er ook geen wedstrijdje van te maken, ook al gaf ik in augustus een voorzet die nagenoeg uit kwam. Voor mij blijft een stevige winst per aandeel en groei de komende jaren de belangrijkste basis voor toekomstige koersstijgingen.

    Arcelor Mittal vind ik daardoor aantrekkelijk: EPS 2016 0,40 EUR en 2018 0,67 EUR dus een groei in de NETTO-winst van 30% per jaar voor de komende twee jaar, dan vind ik een K/W 2018 van 11,2 zeer bescheiden. Zit erin met aandelen en geschreven opties.
  10. forum rang 6 NewKidInTown 21 december 2016 09:30
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 21 december 2016 09:16:

    [...]

    Op grond waarvan ? Je mag toch een order inleggen voorbeurs. En als jij op dat moment 8,65 oid wil bieden dan zet je dat neer. En als je je bedenkt twee minuten later dan haal je de order weer weg. Niks strafbaars aan. Sterker nog, je loopt gewoon risico want als je de order niet meer weg kunt halen omdat je PC vastloopt dan krijg je gewoon geleverd tegen de geboden prijs.
    Dat is niet correct, je krijgt geleverd tegen de openingskoers als die niet hoger ligt dan de biedprijs. Die openingskoers kan dus een stuk lager zijn dan de biedprijs. Niettemin is een indicatieve openingskoers geheel niet betrouwbaar, hoogstens een indicatie maar er wordt heel vaak mee "gespeeld".
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links