Login
 

AirBnB en soortgelijke websites

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Blik op illegale verhuurders

Amsterdam - Nu er nieuwe afspraken gemaakt zijn met Airbnb, moet alles op alles gezet worden om de vlucht van illegale verhuurders naar andere websites te voorkomen.

Dat erkent wethouder Laurens Ivens (wonen). Hij maakte de nieuwe afspraken bekend die de stad met Airbnb maakte om verhuurders, die zich niet aan de regels houden, te weren. Zo wordt een advertentie die de limiet van zestig verhuurdagen per jaar overschrijdt, automatisch van de website gehaald. Ook wordt het niet mogelijk aan meer dan vier toeristen per nacht te verhuren. Verder gaat het bedrijf meer informatie over malafide verhuurders delen met handhaving. Daarnaast zullen illegale hotels die beboet zijn, dit jaar al 211, twee jaar lang worden verbannen van de populaire site.

Zeker 14.000 Amsterdammers hebben hun woning wel eens verhuurd via Airbnb, gemiddeld 28 dagen per jaar. Airbnb heeft naar schatting tachtig procent van de markt in handen. Maar nu Airbnb steeds meer doet tegen misbruik ontstaat de angst dat verhuurders, die zich niet aan de regels houden, vluchten naar andere sites. „Airbnb ligt steeds meer onder een vergrootglas, dus ik verwacht wel dat dit waterbedeffect ontstaat”, aldus directeur Dirk Minneboo van IamB&B, een bedrijf dat bemiddelt tussen toeristen en verhuurders.

Ivens probeert al sinds 2015 afspraken te maken met aanbieders zoals Wimdu en Expedia, maar een deal is er tot nu toe niet gekomen. De wethouder erkent dat hij nauwelijks een stok achter de deur heeft om dit soort bedrijven ook tot maatregelen te dwingen. Toch is hij optimistisch. „Een deel van de illegale hotels zal het zeker bij andere websites proberen. Maar als er bij Airbnb minder illegaal aanbod te vinden is, kunnen we onze handhavingscapaciteit makkelijk op andere platforms richten.”

Ook denkt hij dat toeristen zelf sneller kiezen voor een gelegaliseerd platform als Airbnb. Voor wie alsnog een nieuwe advertentie op Airbnb zet als de zestig dagen op zijn, heeft Ivens slecht nieuws: handhavers en Airbnb samen zullen optreden om dit te voorkomen.

Een meerderheid in de gemeenteraad geeft aan erg blij te zijn met de nieuwe afspraken tussen de gemeente en Airbnb. Zo niet de oppositie, de PvdA noemt het nieuwe akkoord „boterzacht.” Expedia en Wimdu reageren niet op verzoeken tot commentaar.

www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypoth...
DeZwarteRidder
0

Airbnb ziet af van rechtszaak tegen New York om verhuurregels

Gepubliceerd: 03 december 2016 10:16

Airbnb ziet af van een rechtszaak tegen de Amerikaanse stad New York. De huizenverhuursite had het stadsbestuur aangeklaagd vanwege nieuwe verhuurregels die korte verhuur van woningen verbieden.

Mensen die in New York hun woning aanbieden voor minder dan 30 dagen, kunnen een boete krijgen van hooguit 7.500 dollar (ongeveer 7000 euro). Airbnb is met de stad akkoord gegaan dat alleen de verhuurders worden bestraft en niet het bedrijf zelf, schrijft The New York Times zaterdag.

Korte verhuur is sinds 2010 in de stad verboden. Met de nieuwe wet zijn er ook strafmaatregelen toegevoegd. Airbnb klaagde de staat en stad kort na ondertekening van de wet in oktober aan, omdat de regels ongrondwettelijk zouden zijn.

In november schikte de huizenverhuursite al met de staat New York. De twee partijen waren het met elkaar eens geworden dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de wet bij de stad ligt.

De regels zijn volgens het stadsbestuur niet specifiek gericht op Airbnb. De overheid wil mensen aanpakken die hun goedkope woning gebruiken als een illegaal hotel.

Markt

New York is de grootste markt van Airbnb in de Verenigde Staten. Verhuurders op de site draaiden vorig jaar een omzet van ongeveer één miljard dollar. Een deel daarvan is naar Airbnb gegaan. Het bedrijf vreesde dat de nieuwe regels verhuurders in New York zou afschrikken.

Airbnb heeft in meer steden te maken met nieuwe regelgeving over korte verhuur of maatregelen tegen illegale verhuur. In Amsterdam bereikte het bedrijf een overeenkomst om illegale verhuur tegen te gaan.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0

'Airbnb loopt 382 miljoen euro mis door nieuwe regels Londen'

Gepubliceerd: 02 januari 2017 15:18

Huizenverhuursite Airbnb loopt dit jaar meer dan 400 miljoen dollar (ongeveer 382 miljoen euro) mis door nieuwe regelgeving in Londen. Vanaf dit jaar mogen woningen daar niet langer dan negentig nachten per jaar worden verhuurd.

Meer dan de helft van de boekingen in 2016 in Londen zouden dit jaar niet kunnen worden gedaan vanwege de nieuwe wetgeving, berekende de Financial Times met cijfers van de database AllTheRooms.

Verhuur voor meer dan negentig nachten was al verboden, maar vanaf dit jaar zullen verhuurders daar ook op worden gecontroleerd.

Aanvankelijk werd gedacht dat de omzet van Airbnb in de Britse hoofdstad zou stijgen van zo'n 600 miljoen dollar in 2016 naar 1,24 miljard dollar in 2017. Maar door de nieuwe regels zou de omzet dit jaar ongeveer 812 miljoen dollar zijn. Dertien procent daarvan komt bij Airbnb terecht.

Airbnb spreekt tegen dat er een groot verlies zal zijn, omdat reizigers zich naar andere plekken in de stad zouden begeven. Er zijn volgens de dienst genoeg accommodaties in Londen.

Amsterdam

In Amsterdam is eenzelfde regeling van kracht. Woningen mogen niet langer dan zestig dagen per jaar worden verhuurd. Verhuurders die zich daar niet aan houden worden van het platform verwijderd.

Woningen mogen bovendien niet worden verhuurd voor meer dan vier personen. Met de maatregelen wil de gemeente Amsterdam illegale verhuur en overlast voorkomen.
Belasting

In het Verenigd Koninkrijk ligt Airbnb ook onder vuur vanwege het verdienmodel. Uit onderzoek van de Financial Times blijkt dat Airbnb alleen goedkopere accommodaties kan aanbieden vanwege belastingvoordelen.

Huiseigenaren die hun woning willen verhuren kunnen gebruikmaken van belastingvoordelen, terwijl bedrijven een hoge belasting betalen op onroerend goed. Hotels hebben te maken met een toerismebelasting.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
ING onderzocht in 2016 het prijsopdrijvend effect van Airbnb. De te verwachten conclusie: de extra inkomsten via Airbnb zorgen ervoor dat Amsterdamse huizen soms tot tientallen procenten meer waard worden. Die ogenschijnlijk logische conclusie werd echter al snel in twijfel getrokken. Knuffeleconome Barbara Baarsma tikte voor de concurrerende Rabobank een column waarin ze de prijsstijgingen door Airbnb als onzin afdeed omdat mensen Airbnb-inkomsten niet mogen meetellen bij hun hypotheekaanvraag. Daarnaast zou volgens Baarsma het effect van Airbnb beperkt zijn omdat een koper zelf in de woning moet wonen, waarmee de meeste buitenlandse beleggers zouden afhaken. Een tamelijk naïeve theorie, want die regels zijn volkomen irrelevant zonder handhaving. De praktijk is bovendien dat investeerders, maar ook veel ‘gewone’ particulieren, helemaal geen – hogere – hypotheek nodig hebben om de hogere prijzen te kunnen financieren. Er is namelijk volop geld in de markt (hallo, babyboomers). De halve wereld is door de lage rentestand op zoek naar een investering. Doordat binnen- en buitenlandse investeerders massaal Amsterdamse huizen kopen ontstaat schaarste in een stad waar toch al het hoogopgeleide deel van de bevolking naartoe trekt.

blendle.com/i/quote/kapitale-uitverko...
DeZwarteRidder
0
GEEN VOORGEVELS

Voor zover ze al als belemmering worden gezien, zijn de gemeentelijke regels eenvoudig te omzeilen. Een belegger hoeft helemaal niet zelf in een beleggingspand te wonen, laat staan de bedden te verschonen. Er zijn legio bedrijfjes die dat graag voor u doen. Zoek op Google naar ‘Airbnb uitbesteden’ en u ziet de gesponsorde hits vechten om de bovenste plek. ‘Uw huis is een investering. En zoals met elke investering wilt u graag een zo hoog mogelijk rendement met zo min mogelijk risico. Verhuur via Keyokay biedt de perfecte oplossing’, valt te lezen op de website van sleutelbedrijfje Keyokay. Dat klinkt goed. Dat je je huis alleen via Airbnb mag verhuren als je er zelf woont – en dus niet als vermogensobject – maakt de Wassenaarse jongens die het bedrijfje opzetten blijkbaar niet veel uit. Wanneer we bellen om te vragen of Keyokay een appartementje permanent wil verhuren, wordt dat gretig bevestigd. Diederick Vellinga, mede-eigenaar van Keyokay, neemt op. ‘Officieel mag je maar zestig dagen verhuren, maar zolang er iemand staat ingeschreven en de buren niet te veel klagen is het risico niet zo groot. Wij adverteren op Airbnb, maar ook op andere sites, zoals Housetrip, Expedia, noem maar op.

Al die sites geven geen informatie over het exacte adres van een woning, dus wordt het voor de gemeente of de Belastingdienst heel lastig om het adres te vinden.

Wij fotograferen daarom ook geen voorgevels.’ Vellinga ruikt geld wanneer de locatie en grootte van het appartement door ons worden opgehemeld. En geeft ruiterlijk toe dat niet alleen de gemeentelijke regels best genegeerd kunnen worden, maar dat we ook de belastingwetten prima kunnen vergeten.

‘Eh, ja: de belasting is eigenlijk per persoon verschillend, maar er zijn wel manieren om het leuk te houden. We hebben toevallig net een klant op de Lauriergracht die zelf in Uruguay woont en hier is uitgeschreven. Bij hem is alles box 3 en zijn inkomsten uit de verhuur zijn dus vrijwel belastingvrij.’ Oftewel: wij verhuren graag illegaal. De regel is immers dat vakantieverhuur van een appartement alleen mag als je er zelf woont (voor zestig dagen) en dat de inkomsten in box 1 vallen.

Vellinga heeft echter alle begrip voor de massale belastingontduiking. ‘Als je box 1 moet betalen, wordt het maximale geluk uit je getrokken, haha.’ En als hij begrijpt dat hij een journalist aan de lijn heeft: ‘Wij hebben daar geen adviserende rol in.’

Niet alleen de fiscus en de Amsterdammers zijn de dupe van het gehossel van dit soort bedrijfjes, ook voor veel toeristen is de ervaring een tegenvaller.

Baldassare, een Duitse toerist, huurde met zes personen een Airbnb die werd gehost door Keyokay. Los van het feit dat Keyokay daarmee automatisch in overtreding is (vier is het maximum), was het verblijf bepaald geen succes. De recensie is vernietigend.

‘Twee van ons moesten op luchtbedden op de grond slapen, en dat voor vierhonderd euro per nacht.

En tijdens ons verblijf werd er ingebroken. Althans, iemand die de sleutel had is in het appartement geweest en heeft de autosleutel, cash en creditcards meegenomen.

‘HET VINDEN VAN EEN STROMAN IS GEEN ENKEL PROBLEEM’

Daarom moesten we nog een nacht extra in Amsterdam blijven. Toen we vroegen of Keyokay een oplossing had, werd ons verteld dat zij volgeboekt zaten en dat we altijd nog op de vloer van Schiphol kondnen slapen. Een ongekende brutaliteit na 1440 euro te hebben afgetikt voor drie nachten.’ Vellinga reageert geërgerd op deze klacht:

‘Het verhaal was dat de deur openstond en dat proberen ze bij ons neer te leggen. We hebben hun met alles geholpen en zeker niet gezegd dat ze op Schiphol konden slapen.’
DeZwarteRidder
0
PANDJESMELKERS

Keyokay is niet het enige sleutelbedrijfje dat zichzelf presenteert als ‘vernieuwende startup’, maar feitelijk vooral drijft op illegale verhuur, woningonttrekking en belastingontduiking. Vrijwel alle sleutelbedrijfjes (zie kader links) hebben in meer of mindere mate boter op het hoofd en doen opzettelijk vaag over de regels. De verwevenheid met de stenensector is groot; bijna alle oprichters hebben een vastgoedachtergrond en een groot netwerk binnen de almaar groeiende groep Amsterdamse vastgoedinvesteerders. Gert-Jan Bakker van het Amsterdamse Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag kent hen vrijwel allemaal. ‘Veel grote jongens die via die tussenpersonen pandjes verhuren kennen wij al langer als pandjesmelkers. Die moesten vroeger nog hun best doen om grote rendementen te maken, maar dankzij Airbnb is negen à tien procent per jaar doodeenvoudig.’

De regel dat er een bewoner moet staan ingeschreven om te mogen verhuren is volgens hem geen enkel probleem. ‘Er zijn studenten genoeg die een inschrijving nodig hebben in de stad, al is het maar om de hogere studiefinanciering voor uitwonenden te krijgen. Er wordt volop gehandeld in inschrijvingsbewijzen. Thuiswonende studenten of studenten die met acht man in een dispuutshuis wonen: het vinden van een stroman is in Amsterdam geen enkel probleem.’

Shortstayvergunningen, waarmee huizen permanent voor een periode van minimaal zeven dagen mogen worden verhuurd, zijn schaars en worden sinds 2014 niet meer uitgegeven. Bestaande vergunningen worden bovendien niet meer verlengd, omdat de gemeente ervan af wil. Wie een beleggingspand heeft en wil meeprofiteren van de Airbnbhausse, heeft daarmee feitelijk geen andere keus dan de illegaliteit.

Bakker: ‘Verhuur aan een vaste huurder is in principe veel aantrekkelijker door minder slijtage, minder risico, minder klachten van buren, minder administratie, enzovoorts.

Er moet een flink hoger rendement tegenover staan wil je daar zin in hebben. Zo’n rendement haal je alleen als je de regels overtreedt en permanent gaat verhuren aan toeristen.’ Tenzij er een shortstayvergunning aanwezig is, kun je er dus van uitgaan dat al die klinisch ingerichte appartementen op Airbnb illegale hotels zijn. De constructie is meestal voorspelbaar: de belegger vraagt een astronomische vaste huur aan een sleutelbedrijfje en/of stroman die op het adres staat ingeschreven. Deze ‘huurder’ verhuurt de woning vervolgens door op platforms als Airbnb en pakt zijn 25 procent.

Het was ook deze constructie die het Living Capital van voormalig ‘huisjesmelker van het jaar’ Lucas Izycki en pandjesbaas René Barmentloo afspraken, blijkens documenten in handen van Quote. Uit een briefwisseling tussen de twee blijkt hoe sleutelbedrijfje Living Capital opzettelijk huurconstructies opzet om gemeente en Belastingdienst te misleiden.
STRIJDTONEEL

Wie het voorland van Airbnb in Amsterdam wil weten, doet er goed aan de ontwikkelingen in Amerika in de gaten te houden. In New York is Airbnb namelijk de facto verboden met een nieuwe wet die het verhuren van woningen voor minder dan dertig dagen verbiedt. De belangen voor Airbnb zijn gigantisch: met ruim veertigduizend adressen is New York de grootste markt en het wegvallen daarvan zou, nog los van de precedentwerking, een flinke tik zijn voor de waarde van het bedrijf. Als reactie op de nieuwe wet spande Airbnb dan ook meteen een rechtszaak aan tegen de staat New York. Deze reageerde laconiek: ‘Airbnb can’t have it both ways: it must either police illegal activity on its own site, or government will act to protect New Yorkers.’ In de stad waar het voor Airbnb allemaal begon, San Francisco, is het eveneens bal. Daar werd Airbnb door het gemeentebestuur verplicht inzicht te geven in alle verhuurders, huurlocaties en transacties. Een flinke stap, want het betekent dat de gemeente vele malen effectiever kan ingrijpen wanneer iemand zijn huis langer verhuurt dan toegestaan. De Amerikaanse trend lijkt dus duidelijk: informatie delen of verbieden. Maar ook in Europa krijgt Airbnb tik op tik. In Berlijn is Airbnb voor volledige woningen verboden (alleen een kamer verhuren mag) en in Barcelona moeten mensen zich sinds kort melden bij de gemeente als ze willen verhuren op Airbnb. Die geeft hun dan een code waarmee de verhuurder en het huis, zonder privacygevoelige informatie te delen op Airbnb, door de gemeente te volgen zijn. Hoewel de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) en zijn voorgangers zich ontstellend naïef hebben getoond door jarenlang aan het lijntje van Airbnb te lopen, lijkt er toch ook in Amsterdam iets structureels te zijn veranderd. Begin 2017 wordt een nieuwe Airbnb-deal verwacht en alles wijst erop dat die vele malen strenger zal zijn dan het eerdere kluitje in het riet waarop de Amsterdamse politiek zo trots was.

In aanloop naar de nieuwe afspraken nam de Amsterdamse raad alvast een drietal moties aan. Zo bleek er een meerderheid vóór het terugschroeven van het maximale aantal verhuurdagen van zestig naar dertig, het handhaven van sleutelbedrijven en het koppelen van gegevens om het de fiscus makkelijker te maken belastingontduikers aan te pakken. Bakker is nog niet overtuigd van de effectiviteit en wijst op het probleem van de handhaving. ‘Als we teruggaan naar dertig dagen, zou het aantal klachten minder groot zijn. Maar laten we eerlijk zijn: het probleem zit niet bij die gewone Amsterdammers die hun huis een keer verhuren als ze een weekendje weg zijn. Die grote vastgoedjongens zijn al jaren in overtreding. Als de regels veranderen, zijn ze straks slechts in overtreding van een ándere regel. Het spreekt voor zich dat Amsterdam Airbnb zou moeten dwingen een account op slot te gooien als de zestig dagen overschreden zijn en meer dan vier gasten als optie wordt aangeboden.’

‘WE BETALEN MET Z’N ALLEN VOOR HET RIJKS, MAAR ER IS GEEN NEDERLANDER DIE DAAR NOG NAAR BINNEN KAN’
DeZwarteRidder
0
BOTER OP HET HOOFD

Dankzij Airbnb is er een wildgroei ontstaan van zogenaamde sleutelbedrijfjes, die in ruil voor gemiddeld 25 procent van de huuropbrengsten alles (incheck, schoonmaak, adverteren) uit handen nemen. Ze beweren bovendien met handige algoritmes een veel hogere omzet te kunnen genereren dan wanneer je het zelf zou doen. Misleiding, waarbij toeristen met mooie appartementen worden gelokt maar uiteindelijk in een minder appartement worden gemoffeld, is geen zeldzaamheid. Trend is dat aanbieders van illegale hotels naar die platforms verhuizen, want minder in het zicht.
1. IAMBNB, ‘JORRIT & DIRK’

Het grootste sleutelbedrijfje van Amsterdam met naar eigen zeggen meer dan zeshonderd adressen in beheer. Het bedrijfje van Jorrit Stracke en Dirk Minnebo, die ook wel ‘de onofficiële persvoorlichter van Airbnb in Amsterdam’ wordt genoemd, is groot rond het Leidseplein.
2. KEYOKAY, ‘DOUWE & NIKI’

Het bedrijfje van Douwe Wielenga en Diederick Vellinga beheert veel panden aan het Rokin en het Spui, voornamelijk ruimtes boven horecapanden. De eigenaren zijn Amsterdamse corpsjongens en pakken wat ze pakken kunnen.
3. 60DAYS

Het bedrijf van David van Tiel en Mike Bruijnesteijn betaalt eigenaren een vast bedrag voor het onderverhuren van hun huis, en dus geen percentage van de omzet. Prettig voor mensen die zekerheid willen, maar de winst is natuurlijk vooral voor 60Days.
4. BNBMANAGER, ‘MICHIEL & JANE’

Eveneens een vrij grote speler die verhuurders laat kiezen tussen een vast bedrag per week of tachtig procent van de huuropbrengsten. Eigenaren zijn Michiel van der Putt en Twan den Hartog.
5. BNB STARTUP

Eigenaren Tillan Barros en Rowan Moore waren voorheen actief in allerlei mediabaantjes, maar besloten in april 2015 in de Airbnb-hausse te stappen. Dat dat heel snel heel hard kan gaan bewijzen twaalf man personeel.
MELKEN 2.0

Stel: u hebt poen, veel poen. Dan zeggen uw vrienden waarschijnlijk: steek het in stenen. Dat doet u dan braaf en koopt een paar pandjes in Amsterdam, waar dankzij de nog immer scheve verhouding tussen koop- en sociale huurwoningen het verhuurrendement tegen de plinten klotst. Wanneer uw neefje op een familiefeestje begint over Airbnb, bent u al snel om. U bent niet de enige. Hieronder enkele notoire Airbnb-graaiers.
1. JEROEN KOOL EN EBE VAN RIESEN

Splitsen, verbouwen, ophokken, herhaal.

Kool en Van Riesen werden er groot mee en weten hun lekker renderende ‘mandjes’ altijd goed te verkopen.
2. RUDOLF BOOKER

De ceo van Payvision heeft veel pandjes in de Kerkstraat, die vrijwel allemaal worden beheerd door Iambnb.
3. BORIS OTTE

Samen met Bart Harts al jaren ‘groots’ in de splitsingsmaffia in Amsterdam met hun ’s Winters Binnen Vastgoed. Stond vooraan toen Airbnb de stad veroverde.
4. HAICO ENDSTRA

De broer van wijlen Willem Endstra nam na diens dood veel van zijn zaken over. Doet het ook leuk met Airbnb.
5. BART DEENIK

Eigenaar van DW Vastgoed die onlangs nog een lokaal geliefd boekhandeltje met een gigantische vierhonderd procent huurverhoging de hoofdstedelijke Utrechtsestraat uit pestte.
6. RENÉ BARMENTLOO

Manusje-van-alles die onder de naam LFB- Vastgoedontwikkeling koopt, verbouwt en verhuurt.
7. DIRK VAN RULLER

‘Biloxi renoveert, splitst, realiseert en investeert – altijd in goed overleg met de gemeente Amsterdam.’ Nou, nee. Laat zoon Nico lekker airbnb’en.
8. IMMANUEL BAARS

Zag al meerdere door zijn Perca Vastgoed uitgebuite hotelwoningen door de gemeente gesloten worden.
9. JOS VAN MOORSEL

Eigenaar van horecazaken aan het Rokin doet lekker mee in het centrum.
10. ZIAUDDIN CHOUDREY

In het pre-Airbnb-tijdperk al een berucht huisjesmelker, vooral aan de Nieuwezijds Voorburgwal.
DeZwarteRidder
0
Eerste boetes voor sleutelbedrijven
4 uur geleden Ruben Koops

Naast een stel illegale hotels zijn door de gemeente Amsterdam voor het eerst ook twee sleutelbedrijven gesanctioneerd nadat zij hadden meegewerkt aan frauduleuze toeristische verhuur.

Dat meldt wethouder Ivens (wonen), die daarmee een belofte nakomt dat de gemeente strenger toezicht gaat houden op deze branche.

Airbnb wordt steeds populairder in de stad. Het is legaal om een woning te verhuren via het platform, mits niet langer dan 60 dagen per jaar aan niet meer dan vier gasten per nacht.

Illegaal

Sleutelbedrijven nemen naar wens het hele proces van in- en uitchecken van de Airbnb-gasten over van de woningeigenaar, zodat die met een gerust hart op vakantie kan gaan. Ook kunnen er schoonmaakdiensten en sleutelafhaalservices betrokken worden bij dit soort bedrijfjes. Maar er zijn grenzen aan wat legaal is.

Bij een appartement op IJburg werd na digitaal rechercheren duidelijk dat er sprake was van een illegaal hotel met maar liefst 18 bedden. Omdat het sleutelbedrijf in kwestie het logies exploiteerde, hebben zij net als de eigenaar een boete ontvangen van 13.500 euro.

Beboet

Ook een appartement op het KNSM-eiland bleek na klachten van omwonenden illegaal verhuurd. Het Zwitserse gezinnetje dat er verbleef had de sleutel bij aanvang van het verblijf opgehaald bij een kantoortje nabij het Centraal Station. Deze verhuurder bleek iemand te zijn die voor een sleutelbedrijf werkt, die net als de pandeigenaar is beboet.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Minnen op Wall Street

19:33 De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de middaghandel op verlies. Vooral bankaandelen moesten h...

  Indices

  AEX 481,77 -0,49%
  DAX30 11.560,68 +0,05% #
  Dow30 19.847,59 -0,19% #
  EUR/USD 1,0709 +1,04%
  FTSE-100 7.220,38 -1,46%
  Gold spot 1.215,38 +1,01%
  NY-Nasdaq Composite 5.574,12 +0,48%

  Stijgers

  TMG
  +9,56%
  Binck
  +1,12%
  Fugro
  +1,05%
  Altice
  +0,94%
  SBM Of...
  +0,75%

  Dalers

  Van La...
  -2,99%
  Arcelo...
  -2,08%
  Wessanen
  -1,88%
  Nedap
  -1,73%
  Aperam
  -1,71%

  Meer »

  Customer Support

  Je gaat onderdeel uitmaken van ons Customer Support team. Hierin ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Je neemt calls in ontvangst en... 15:01 - Adver-Online B.V.

  15:01 Transport Planner / Expediteur
  14:01 specialist arbeidsvoorwaarden & medezeggenschap
  14:01 AGF Specialisten