Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans -December 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
864 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Daexter
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 5 dec 2016 om 12:46:


Dit verscheen vorige week alweer in 't lokale nieuws.

www.omroepbrabant.nl/?news/258172872/...,+vrees+voor+banenverlies.aspx

Dits soort teksten dus ook.
Quote:
----------------------------
"Volgens een woordvoerder van Heijmans wordt er nu naar verschillende scenario's gekeken om aan de afspraken met de banken te voldoen.

Reorganisatie
FNV-bestuurder Willem Dijkhuizen vreest voor een nieuwe reorganisatie waardoor er opnieuw banen worden geschrapt, of voor verkoop van bedrijfsonderdelen van Heijmans. "Dit heb ik bij Ballast Nedam ook meegemaakt, waarbij gezonde bedrijfsonderdelen werden verkocht om de banken tevreden te stellen", aldus Dijkhuizen."
-----------------------------

Nogmaals NIET te hopen dat ze gaan uitverkopen, geeft geen goede prijs en dus beter een emissie.

Nog een Quote uit 't zelfde artikel:
------------------------------------
"Focus
Met de banken bestaan afspraken - convenanten - over de kredietverstrekking. Aan het einde van dit jaar wordt de balans opgemaakt. "Zo wordt er ook gekeken of er een aanscherping van de focus van Heijmans nodig is", aldus Swinkels. Volgens haar is het nog niet bekend wanneer er meer duidelijkheid komt."
-------------------------------------

Volgens de woordvoerder Marieke Swinkels was er vorige week nog niets bekend, wat blijkt dat de banken meer tijd nodig hebben en aan het roer zitten. En dat laatste is echt meestal GEEN goed teken. En zeker omdat het zo lang duurt en toevallig gelijk komt met beslissingen van CEO en CFO stappen op, en ook afkoop Energie fabriek, duidt die NIET op toeval, maar op schoonschip maken. Betreurenswaardig is wel, dat de AH zolang aan 't lijntje worden gehouden met informatie oproepen van zelfs de VEB enz. Er zijn 2 top bestuurders weg? wat gaat er met 1 of meerdere commissarissen gebeuren? Nogmaals de soap gaat door.Even een nuchtere constatering van mijn kant. Voor iemand zonder positie, spendeer je wel heel veel tijd en energie aan het Heijmans Forum, waarbij je toch ook vaak in herhaling valt. Dat is wellicht een tegenwicht aan shorterman die dat ook doet, maar dan in omgekeerde vorm, maar die komt er dan ook voor uit dat hij een positie heeft.

het is niet dat ik niet geloof dat je geen positie hebt, het kan. Maar heb je niks beters te doen?
Nuchtere Kijk Op
0
Om positief te blijven: Ik hoop echt dat Hillen en bv. Sjoerd Vollebregt die op mij scherp overkomen, de banken kunnen afremmen als het gaat om bedrijfsonderdelen te verkopen. Zeker GEEN grondposities. Al eerder over geschreven en hopelijk komen ze nu eens na een emissie terug met meer vlees op hun botten en klaar voor een mooie toekomst. Alleen maar naar koersen kijken en voorspellingen doen, is niet wat het merendeel van de hardwerkende arbeiders daar doen. Dus ergens moeten wij als kritische volgers zo ook wel tijd gunnen, mits ze maar niet nog meer blunders maken en bv. tafelzilver verkopen enz.
nstl
0
Mooi relativeer momentje. Het zou een bloedrode dag worden volgens de specialisten. Maar de zon schijnt gewoon door, buiten ook
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Daexter schreef op 5 dec 2016 om 13:33:


[...]
Even een nuchtere constatering van mijn kant. Voor iemand zonder positie, spendeer je wel heel veel tijd en energie aan het Heijmans Forum, waarbij je toch ook vaak in herhaling valt. Dat is wellicht een tegenwicht aan shorterman die dat ook doet, maar dan in omgekeerde vorm, maar die komt er dan ook voor uit dat hij een positie heeft.

het is niet dat ik niet geloof dat je geen positie hebt, het kan. Maar heb je niks beters te doen?Echt geen positie, ken een paar mensen die er werken en ik verbaas me er steeds over, dat het meer om koersvoorspellingen en eigen gewin gaat dan om openlijke en eerlijke verslaglegging. Ik zou het doodzonde vinden als de banken het nu zo beu zijn en bv. tegen te lage prijzen onderdelen gaan verkopen en zo de toekomst van dit bedrijf er niet beter op maken. Weer een te kleine aanpassing ipv rigoureus ingrijpen werkt mijns inziens averechts en zit je later snel weer in hetzelfde schuitje. Dus ja, ik hoop op flinke schoonmaak en emissie. En niet voor mijn eigen geldelijke gewin, wat natuurlijk door vrijwel niemand gelooft zal worden, gezien de bedoelingen van de meeste die hier schrijven. Ik volg dit bedrijf dus al veel langer, schreef er weinig over, maar toen al die probleem projecten in de media kwamen en ik in het halfjaarbericht las dat ze het allemaal min of meer wegwuifden en het over winst hadden enz. pfff toen dacht ik, zie ik het dan zo verkeerd, of word hier iets verzwegen ivm convenant ruimte, lees hijgende banken in de nek enz. Je zal toen maar aandelen gekocht hebben pfff. De rest is wel bekend geworden met Q3 update enz.
Nuchtere Kijk Op
0
Waar ik niet op hoop, dat Heijmans door de banken echt met de rug tegen de muur gezet word, en er een waiver zou komen.

Als de banken een waiver zullen verlenen en de kredietverlening toch doorgaat verdienen de banken dus veel geld, tegen substantieel hogere leenkosten voor Heijmans. Ik hoop dus op een veel grotere schoonmaak en dan maar die AH waarde in de toekomst tot gewin laten komen met een flinke emissie. Er zijn als ze het rigoureus aanpakken geïnteresseerden genoeg voor die emissie als er weer vertrouwen in het nieuw (hopelijk) daadkrachtig management van Heijmans komt.
aandeeltje!
0
Ik heb er weer wat putjes bij. Kans wel erg klein om daarop verlies te draaien. Zouden ze deemissie nog in december afkondigen of wordt het januari?
Goedekans
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 5 dec 2016 om 13:48:


[...]

Echt geen positie, ken een paar mensen die er werken en ik verbaas me er steeds over, dat het meer om koersvoorspellingen en eigen gewin gaat dan om openlijke en eerlijke verslaglegging. Ik zou het doodzonde vinden als de banken het nu zo beu zijn en bv. tegen te lage prijzen onderdelen gaan verkopen en zo de toekomst van dit bedrijf er niet beter op maken. Weer een te kleine aanpassing ipv rigoureus ingrijpen werkt mijns inziens averechts en zit je later snel weer in hetzelfde schuitje. Dus ja, ik hoop op flinke schoonmaak en emissie. En niet voor mijn eigen geldelijke gewin, wat natuurlijk door vrijwel niemand gelooft zal worden, gezien de bedoelingen van de meeste die hier schrijven. Ik volg dit bedrijf dus al veel langer, schreef er weinig over, maar toen al die probleem projecten in de media kwamen en ik in het halfjaarbericht las dat ze het allemaal min of meer wegwuifden en het over winst hadden enz. pfff toen dacht ik, zie ik het dan zo verkeerd, of word hier iets verzwegen ivm convenant ruimte, lees hijgende banken in de nek enz. Je zal toen maar aandelen gekocht hebben pfff. De rest is wel bekend geworden met Q3 update enz.


Een emissie is zonde , niet nodig en verziekt een correct beeld van de werkelijke situatie.
Het is geen zinkend schip zoals jij doet voorkomen.
Uit de lopende inkomsten kunnen nog wat kleine tegenvallers worden voldaan.
Grote tegenvallers zijn er niet meer te verwachten.
De orderportefeuille is goed gevuld en er zit nog genoeg in de pijplijn.
De banken met hun convenant moeten niet al te moeilijk doen.
De totale bankschuld stelt niet zo heel veel voor. Helaas denken de banken enkel aan zichzelf en moeten nu hun eigen wanbeleid corrigeren , door grotere reserves aan te houden.
Niemand in Nederland heeft nog enig vertrouwen in die letterlijk verrotte banken.
Goedekans
0
Heb er nog maar wat bijgekocht om de koers te steunen.
Direct nadat ik de aandelen binnen heb gaat de biedkoers weer flink omlaag.
Ze harken permanent aandelen binnen, dit over onze ruggen.
Hoop dat ze spoedig genoeg hebben en mee zullen werken aan een substantieel hogere koers.
Goedekans
0
quote:

aandeeltje! schreef op 5 dec 2016 om 16:02:


Ik heb er weer wat putjes bij. Kans wel erg klein om daarop verlies te draaien. Zouden ze deemissie nog in december afkondigen of wordt het januari?


Geen emissie, maar een omissie!!!
Geen aandeeltje maar een aandeel!!!
shorterman
0
quote:

regenboog schreef op 5 dec 2016 om 16:10:


[...]

Een emissie is zonde , niet nodig en verziekt een correct beeld van de werkelijke situatie.
Het is geen zinkend schip zoals jij doet voorkomen.
Uit de lopende inkomsten kunnen nog wat kleine tegenvallers worden voldaan.
Grote tegenvallers zijn er niet meer te verwachten.
De orderportefeuille is goed gevuld en er zit nog genoeg in de pijplijn.
De banken met hun convenant moeten niet al te moeilijk doen.
De totale bankschuld stelt niet zo heel veel voor. Helaas denken de banken enkel aan zichzelf en moeten nu hun eigen wanbeleid corrigeren , door grotere reserves aan te houden.
Niemand in Nederland heeft nog enig vertrouwen in die letterlijk verrotte banken.
Ik zit met mijn aandelenkapitaal precies half in Heijmans en half in Commerzbank (Duitse beurs). Ook dit laatste aandeel heeft een goede toekomst, en staat vrijwel op de historisch allerlaagste koers ooit. Een goede tip misschien. Heel wat anders dan investeren in Galapagos. Dat doen alleen mensen zonder verstand. Dat aandeel staat zeven keer boven de intrinsieke waarde, een ware tijdbom! In no time daalt dat een keer van 56 naar 5 euro.
Goedekans
0
quote:

shorterman schreef op 5 dec 2016 om 17:42:


[...]Ik zit met mijn aandelenkapitaal precies half in Heijmans en half in Commerzbank (Duitse beurs). Ook dit laatste aandeel heeft een goede toekomst, en staat vrijwel op de historisch allerlaagste koers ooit. Een goede tip misschien. Heel wat anders dan investeren in Galapagos. Dat doen alleen mensen zonder verstand. Dat aandeel staat zeven keer boven de intrinsieke waarde, een ware tijdbom! In no time daalt dat een keer van 56 naar 5 euro.Misschien een goed idee. Ik zal er morgen naar kijken. De Commerzbank zijn die inmiddels uit de problemen en hoe ligt het eigen vermogen per aandeel en is de solvency II situatie? Twee jaar geleden had ik in Duitsland een gesprek met een directeur van de Commerzbank en die vertelde mij toen minder plezierige dingen over de situatie bij zijn bank. Mogelijk heeft men inmiddels veel problemen onder controle. Men had toen grote posities in zeer gevaarlijke producten. Ik hoor graag ook jouw visie. Een fijne avond.
Daexter
0
quote:

regenboog schreef op 5 dec 2016 om 20:37:


[...]


Misschien een goed idee. Ik zal er morgen naar kijken. De Commerzbank zijn die inmiddels uit de problemen en hoe ligt het eigen vermogen per aandeel en is de solvency II situatie? Twee jaar geleden had ik in Duitsland een gesprek met een directeur van de Commerzbank en die vertelde mij toen minder plezierige dingen over de situatie bij zijn bank. Mogelijk heeft men inmiddels veel problemen onder controle. Men had toen grote posities in zeer gevaarlijke producten. Ik hoor graag ook jouw visie. Een fijne avond.


Shorterman houdt van een grote gok zo te zien, want het risico op omvallen bij Commerzbank is wellicht nog groter dan bij heijmans en zij zullen NEVER door andere banken gered worden, to small to catch up an weer een concurrent minder
Goedekans
0

De goedheiligman is weer vertrokken. Nu komt alles weer op onze schouders.
De Zwakken wachten op hun kans, de Sterken zoeken hun kans en grijpen die, maar de Wijzen creëren hun eigen kansen.
Goedekans
0
quote:

Daexter schreef op 5 dec 2016 om 21:08:


[...]

Shorterman houdt van een grote gok zo te zien, want het risico op omvallen bij Commerzbank is wellicht nog groter dan bij heijmans en zij zullen NEVER door andere banken gered worden, to small to catch up an weer een concurrent minder


Of Shorterman onverstandig handelt kan ik niet beoordelen.
Wel verdiept hij zich telkenmale in specifieke aandelen.
Dat er risico's kleven aan beleggen weten wij allen.
Goedekans
0


FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, is in het derde kwartaal in de rode cijfers beland. Het financiële concern is bezig met een omvangrijke reorganisatie waarbij veel banen verloren zullen gaan en activiteiten afgestoten worden.

Het nettoverlies bedroeg 288 miljoen euro, tegen een winst van 235 miljoen euro een jaar eerder. Eind september werd bekend dat Commerzbank de komende jaren duizenden banen gaat schrappen, onder meer door een groot deel van de dienstverlening te automatiseren en afscheid te nemen van activiteiten die onvoldoende bijdragen aan stabiele resultaten. De ingreep moet helpen om efficiënter en winstgevender te worden. Destijds meldde Commerzbank al dat een verlies zou worden geleden in het derde kwartaal vanwege grote afschrijvingen.

Het verlies viel wel lager uit dan analisten hadden gedacht. Zij rekenden in doorsnee op een min van 475 miljoen euro. Voor heel 2016 verwacht Commerzbank nog wel een nettowinst te behalen. Op operationele basis was in het afgelopen kwartaal sprake van een daling van de winst met 5 procent tot 429 miljoen euro.

Daling

Het aandeel Commerzbank is dit jaar hard gedaald op de beurs in Frankfurt, door zorgen over de Duitse bankensector. Topman Martin Zielke van Commerzbank gaf in een toelichting op de kwartaalresultaten aan dat de bank met de nieuwe strategie de winstgevendheid duurzaam zal verbeteren.

In september kwam Commerzbank ook tot een verkoop van zijn hoofdkantoor in Frankfurt aan een dochteronderdeel van Samsung. Er werden geen financiële details naar buiten gebracht over de verkoop van het kantoorgebouw van 259 meter hoog, maar volgens ingewijden zou met de deal meer dan 600 miljoen euro zijn gemoeid. Commerzbank blijft wel als huurder gevestigd in het hoogste gebouw van Duitsland.

Sorry beste mede Heijmans adepten , maar ik wilde dit even memoreren!!
Goedekans
0
Nogmaals een overzicht van de situatie bij Heijmans.
Trading update Heijmans Q3
Kernpunten

Omzet over de eerste 9 maanden rondom niveau 2015, toename bij Wonen;
Gemengd beeld resultaten Infra Nederland; moeizame voortgang N23 en Energiefabriek Tilburg;
Goede performance infra activiteiten in Duitsland en België;
Orderportefeuille per eind september op vergelijkbaar niveau met eind juni: circa € 2,4 miljard.

“De omzettrend die we schetsten bij de halfjaarcijfers, zet zich voort. De vraag naar woningen blijft hoog, hetgeen we terugzien in de omzet van onze activiteiten in het segment Wonen. Onze bedrijven in België en Duitsland doen het goed, met name Van den Berg en Oevermann. We zien dat de maatregelen die we doorvoeren bij Infra in Nederland hun vruchten beginnen af te werpen, maar we blijven worstelen met een aantal grotere projecten die zich moeizaam ontwikkelen. Het gaat dan met name om de Energiefabriek Tilburg en de N23 Westfrisiaweg. Disputen met opdrachtgevers leiden tot de nodige onzekerheid over de financiële afwikkeling. In de hele groep zien we duidelijk dat de stappen naar herstel van het operationeel resultaat zijn gezet maar de impact van deze probleemprojecten blijft, gegeven de actuele discussies, lastig in te schatten. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk een concrete outlook te geven. Prioriteit blijft een structurele verbetering van de verhouding tussen de netto schuld en de ebitda. Primair werken we keihard aan de verbetering van ons resultaat. Daarnaast onderzoeken we ook andere scenario’s om deze verhouding structureel te verbeteren.”
Wonen

De omzet van Vastgoed en Woningbouw ligt in het derde kwartaal op een hoger niveau dan in het derde kwartaal van 2015 waarbij ook de resultaten toenemen. Het aantal verkochte woningen in de eerste 10 maanden van dit jaar komt uit op 1.344 ten opzichte van 1.399 in dezelfde periode vorig jaar. 769 woningen (57%) zijn verkocht aan particulieren. Ten opzichte van vorig jaar zijn in de laatste maanden minder transacties met beleggers tot stand gekomen. De vraag naar een passend woningaanbod blijft onverminderd groot. Woningbouw neemt echter selectief nieuwe projecten aan om goede marges te waarborgen en als antwoord op stijgende inkoopkosten. De marktontwikkeling wordt op korte termijn mogelijk wat beperkt door gebrek aan resources en vertraging in ruimtelijke ordening procedures.

Op een aantal projecten heeft Heijmans onlangs een start gemaakt met de bouwproductie, zoals het deelplan 4A van Het Plein van Leiden, de realisatie van het nieuwe centrum van Vlijmen en de bouw van 53 koopwoningen volgens het Heijmans Wenswonen-concept in het deelplan Boszoom van de wijk Keijzershof in Pijnacker. De transformatie van het Wijnhavenkwartier in Den Haag vordert gestaag en is inmiddels bijna afgerond. In België nadert het muziekcentrum Elisabeth Center Antwerp de officiële opening.
Vogelvlucht Kooiplein Leiden-2000.jpg

Deelplan 4A van Het Plein van Leiden is gestart.
Werken

Conform verwachting zien we bij Utiliteit lagere omzetten maar ook de doorwerking van ingezette maatregelen aan de kostenkant. Onderliggend schrijven we minder omzet op grote projecten maar zien we tegelijkertijd een stabiele ontwikkeling op services. Heijmans handhaaft een zeer selectief verwervingsbeleid waarbij alleen wordt ingeschreven op projecten waar gezonde marges haalbaar zijn door toegevoegde waarde te leveren. Langjarig onderhoud en beheer vormt een belangrijke component hierin.

Belangrijk voor de komende periode is het komen tot een passende oplossing voor de nieuwe huisvesting voor RIVM en CBG, een project dat uitgevoerd wordt door het consortium StruktonHurksHeijmans (SHH). Hierop is in de afgelopen periode goede voortgang geboekt. Het PPS-project New Amsterdam Court House voor de nieuwe rechtbank Amsterdam bevindt zich in de voorbereidende fase. Begin 2017 zullen de sloopwerkzaamheden starten. De realisatiefase van gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam is in volle gang. In september is de Data Tower in Amsterdam in gebruik genomen als onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park. Heijmans heeft hier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd.
Verbinden

De omzet van de Nederlandse infra activiteiten ligt in het derde kwartaal op een wat lager niveau dan het jaar daarvoor. Ook hier hanteert Heijmans een stringent verwervingsbeleid, waarin het marge-boven-volume principe en een verscherpte focus op een aantal kernsegmenten centraal staan. Hoewel onderliggend een voorzichtige verbetering zichtbaar wordt, ondervindt Infra Nederland nog steeds een forse negatieve impact van projectverliezen op enkele grotere, integrale werken. De Energiefabriek Tilburg (EFT) en de N23 hebben daarbij het hoogste risicoprofiel. Bij deze projecten richten we ons op het vinden van een structurele oplossing voor de aanhoudende discussies met opdrachtgevers. In het geval van de EFT betekent dit dat we werken aan een finale settlement met de opdrachtgever. Bij de N23 houdt dit in dat we eerst een financiële oplossing wensen voor de meerkosten die zijn ontstaan als gevolg van de anders dan verwachte grondcondities alvorens wij delen van de werkzaamheden zullen hervatten. Om tot bindende afspraken voor deze projecten te komen is de kans op aanvullende verliezen aanwezig.

De Belgische infra activiteiten presteren volgens verwachting met een stabiele omzet en resultaat. De Duitse infra activiteiten laten een positief beeld zien met een zeer sterke performance van Oevermann.
A27-A1-Financial-Close-Heijmans.jpg

Voor het PPS-project A27/A1 is financial close bereikt, waarmee de financiering is gewaarborgd.

In september heeft Heijmans groot onderhoud gepleegd aan de Schiphol-Oostbaan en de aangrenzende taxibanen. Voor het PPS-project A27/A1 is financial close bereikt, waarmee de financiering is gewaarborgd. Op een ander gedeelte van de A1, tussen Apeldoorn-Zuid en Beekbergen, is Heijmans gestart met de aanleg van een nieuwe verbindingsweg. In ’s-Hertogenbosch heeft Heijmans een biogasleiding aangelegd vanaf de rioolwaterzuivering van Waterschap Aa en Maas naar de Heineken-brouwerij. In België is het eerste deel van de Brusselsesteenweg (N9) in Gent opengesteld. In Duitsland heeft Oevermann in zeer korte tijd het wegdek van de A40 tussen Essen-Huttrop en Gelsenkirchen-Nord vernieuwd.
Outlook

De operationele performance van de meeste bedrijfsonderdelen laten betere resultaten zien dan vorig jaar. De lopende discussies over de probleemprojecten blijven leiden tot onzekerheid over de financiële afwikkeling en de impact daarvan op het resultaat. Daarom geven wij op dit moment geen concrete outlook. Bij deze projecten is ons beleid erop gericht om een structurele oplossing te vinden voor de aanhoudende discussies met opdrachtgevers, wat een positieve impact zal hebben op het risicoprofiel van de onderneming.

Per einde van het derde kwartaal voldeed Heijmans aan de overeengekomen financiële convenanten. Als beslechting van disputen over deze projecten niet leidt tot een bevredigende oplossing, kan dit van invloed zijn op het kunnen blijven voldoen aan de financiële convenanten. Om hier adequaat op te kunnen reageren, voeren we pro-actief en constructief overleg met financiers. Prioriteit blijft een structurele verbetering van de verhouding tussen de netto schuld en de ebitda. Hiertoe worden meerdere scenario’s geanalyseerd en onderzocht.
shorterman
0
quote:

regenboog schreef op 6 dec 2016:


[...]

Of Shorterman onverstandig handelt kan ik niet beoordelen.
Wel verdiept hij zich telkenmale in specifieke aandelen.
Dat er risico's kleven aan beleggen weten wij allen.
De Commerzbank heeft net een enorme reorganisatie achter de rug, en tot 2014 enkele jaren van fors verlies. Duizenden mensen pas ontslagen, en een heel nieuw filiaalbeleid. Het bedrijf heeft in Q3, 2016 wat verlies geboekt door de kosten van deze zeer grote reorganisatie, maar het resultaat over 2016 zal ondanks dat positief zijn. In 2015 was men met 1 miljard euro winst al boven Jan, maar door de lage rente en vooral die eenmalige enorme afschrijving van de reorganisatie ligt het positief saldo in 2016 aanmerkelijk lager. Maar de Outlook is nu goed, en wordt steeds beter. De koers is nu stijgende. Bodem was rond 5,30, en het aandeel staat nu op 6,50. Intrinsieke waarde ligt rond 20 euro per aandeel. Tenzij alle Europese banken instorten, zie ik de situatie positief! Maar ik zeg niet, dat je erin moet beleggen. Jouw eigen verantwoordelijkheid. In tegenstelling tot Deutsche bank, hebben zij het "vuile goed" al behoorlijk weggewerkt. Ons geluk is verder, dat Duitsers zeer pessimistische investeerders zijn, waardoor laag instappen nu nog mogelijk is. In Duitsland bestaan geen forums zoals deze, en boulevardjournalisten hebben het daar zeer gemakkelijk. De Duitsers worden door hen voortdurend in de maling genomen, en hebben dat niet eens in de gaten. Kijk voor koers op www.finanznachrichten.de
shorterman
0
quote:

regenboog schreef op 6 dec 2016 om 00:12:
FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, is in het derde kwartaal in de rode cijfers beland. Het financiële concern is bezig met een omvangrijke reorganisatie waarbij veel banen verloren zullen gaan en activiteiten afgestoten worden.

Het nettoverlies bedroeg 288 miljoen euro, tegen een winst van 235 miljoen euro een jaar eerder. Eind september werd bekend dat Commerzbank de komende jaren duizenden banen gaat schrappen, onder meer door een groot deel van de dienstverlening te automatiseren en afscheid te nemen van activiteiten die onvoldoende bijdragen aan stabiele resultaten. De ingreep moet helpen om efficiënter en winstgevender te worden. Destijds meldde Commerzbank al dat een verlies zou worden geleden in het derde kwartaal vanwege grote afschrijvingen.

Het verlies viel wel lager uit dan analisten hadden gedacht. Zij rekenden in doorsnee op een min van 475 miljoen euro. Voor heel 2016 verwacht Commerzbank nog wel een nettowinst te behalen. Op operationele basis was in het afgelopen kwartaal sprake van een daling van de winst met 5 procent tot 429 miljoen euro.

Daling

Het aandeel Commerzbank is dit jaar hard gedaald op de beurs in Frankfurt, door zorgen over de Duitse bankensector. Topman Martin Zielke van Commerzbank gaf in een toelichting op de kwartaalresultaten aan dat de bank met de nieuwe strategie de winstgevendheid duurzaam zal verbeteren.

In september kwam Commerzbank ook tot een verkoop van zijn hoofdkantoor in Frankfurt aan een dochteronderdeel van Samsung. Er werden geen financiële details naar buiten gebracht over de verkoop van het kantoorgebouw van 259 meter hoog, maar volgens ingewijden zou met de deal meer dan 600 miljoen euro zijn gemoeid. Commerzbank blijft wel als huurder gevestigd in het hoogste gebouw van Duitsland.

Sorry beste mede Heijmans adepten , maar ik wilde dit even memoreren!!

Precies wat ik net schreef. Jij hebt het hier over het kwartaal van de reorganisatie, Q3 2016 dus. Maar ZONDER die afschrijving voor reorganisatie maakte de bank FLINK WINST. In 2015 haalde zij voor het eerst 1 miljard winst, ondanks de zeer lage rentestand. De bank is dus aan een behoorlijk herstel bezig in mijn visie. Het aandeel is na haar bodem al RUIM 1 euro gestegen met ups en downs. In mijn visie dus een topaandeel. Over 2015 hebben zij voor het eerst sinds jaren weer dividend uitgekeerd. Over 2016 door de reorganisatie eenmalig geen dividend. Herstel dividend vanaf 2017 (uit te keren begin 2018). Dat is alles.
J.Inv
0
Unionen meldt belang in Heijmans

AMSTERDAM (AFN) - Unionen heeft een belang in Heijmans aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek dinsdag uit een melding bij de toezichthouder.

Unionen, de grootste vakbond van Zweden, heeft momenteel een kapitaalbelang van 2,85 procent en een stemrecht van 3,24 procent in het bouwbedrijf. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in Heijmans terug te vinden in de registers van de toezichthouder.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-061216-040/Unio...
shorterman
0
quote:

Daexter schreef op 5 dec 2016 om 21:08:


[...]

Shorterman houdt van een grote gok zo te zien, want het risico op omvallen bij Commerzbank is wellicht nog groter dan bij heijmans en zij zullen NEVER door andere banken gered worden, to small to catch up an weer een concurrent minder
De Commerzbank is door de stresstest van de Centrale Europese Bank gekomen met positief resultaat. De Solvabiliteit is wat lager dan die van ING en ABNAMRO, maar is herstellende. De intrinsieke waarde is zelfs 23 euro per aandeel. zie volgende link: www.4-traders.com/COMMERZBANK-AG-4367...
864 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 7,860   Verschil -0,41 (-4,96%)
Laag 7,800   Volume 373.324
Hoog 8,250   Gem. Volume 152.010
13-nov-19 12:46
label premium

Heijmans: Stikstof NU aanpakken

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium