Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,528 16 apr 2024 17:35
  • -0,124 (-2,19%) Dagrange 5,516 - 5,596
  • 7.433.723 Gem. (3M) 6,7M

AEGON DECEMBER 2016

566 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. snipper 1 december 2016 07:46
    Als herboren terug naar Nederland

    Financieel bestuurder Aegon Matthew Rider

    Levenslang aan de medicijnen of een gezondere levensstijl. Als Matthew Rider van de dokter de diagnose diabetes 2 te horen krijgt, weet hij dat maatregelen niet te vermijden zijn. Hij is te dik en moet dringend gewicht verliezen. Het is begin 2013, Rider heeft afscheid genomen als financieel bestuurder bij ING Insurance en is in de Verenigde Staten voor een sabbatical. Daar investeert hij in vastgoed, begeleidt hij een van zijn twee zonen bij het afmaken van de middelbare school en beheert hij de financiën van de plaatselijke golfclub.

    En elke dag trekt hij zijn sportschoenen aan om hard te lopen, kilometer na kilometer.
    Meer energie dan ooit

    Begin volgend jaar verhuist de 53-jarige Rider terug naar Nederland waar hij bij Aegon begint als opvolger van financieel bestuurder Darryl Button. ‘Ik voel mij als herboren’, zegt hij vanuit zijn huidige woonplaats New Hope, een stadje ongeveer honderd kilometer ten westen van New York. Gezond eten is niet vies en bewegen is fijn, ontdekt hij. Hij is inmiddels 45 kilo lichter en heeft meer energie dan ooit.

    Matthew Rider wordt in juli 1963 geboren in Wilmington, een stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Zijn grootvader is ingenieur, zijn vader is ingenieur en ook de jonge Rider heeft een voorliefde voor cijfers. Die maken het mogelijk ingewikkelde kwesties terug te brengen tot de essentie en op een begrijpelijke manier uit te leggen aan anderen.

    Wiskunde en maatschappij

    Rider studeert economie en wiskunde aan de Brown University in Providence op Rhode Island waar ook zijn grootvader en vader hebben gestudeerd en waar hij kan wonen in een huis van de familie. In de laatste jaren van zijn studie raakt Rider enthousiast over verzekeringen. Vooral de combinatie van de wiskundige modellen met de maatschappelijke aspecten in die sector vindt hij aantrekkelijk.

    In 1985 gaat Rider aan de slag in de financiële wereld, in eerste instantie bij Banner Life Insurance, later bij Transamerica, een dochterbedrijf van Aegon. Van 1994 tot 2006 werkt hij bij een tweetal Amerikaanse partijen waaronder zakenbank Merrill Lynch. Daarna wordt hij tot 2013 financieel bestuurder bij ING Insurance.

    ‘Matt is grondig, praktisch en heeft veel gevoel voor de conceptuele kant van het vak’, zegt een goede bekende op voorwaarde van anonimiteit. 'In de Verenigde Staten heeft hij voor ING bijvoorbeeld een ingewikkelde kwestie rond lijfrentes opgelost.’

    Kooikerhond Nienke

    Matthew Rider woont in die tijd met zijn vrouw Melissa en hun kooikerhondje Nienke in Wassenaar. ‘Het was een heerlijke periode’, zegt hij. ‘Lekker met de hond wandelen in de bossen en mijn vrouw hoefde nooit de auto te nemen. Zij kon alles en iedereen bereiken op de fiets.’

    Maar toch, de financiële crisis eist zijn tol. Rider maakt lange dagen en kent als hoofd van een verzekeraar grote zorgen. Dus besluit hij eind 2012 als de rookwolken zijn opgetrokken zijn contract niet te verlengen. Hij wil rust en in de Verenigde Staten de relaties met zijn familie, zoons en Amerikaanse vrienden aanhalen. ‘Natuurlijk ben ik wel eens gevraagd voor een andere baan’, zegt Rider. ‘Maar wij hadden geld gespaard en hoefden niet op elk aanbod in te gaan.’

    Halve marathon

    Aegon klopt op het juiste moment bij Rider aan. Zijn jongste zoon studeert inmiddels computertechnologie, zijn oudste zoon is onlangs getrouwd en heeft een baan als ingenieur. Bovendien voelt hij zich weer ontspannen en gezond en heeft hij onlangs met zijn zoons in 1:55.08 zijn eerste halve marathon voltooid. Rider is toe aan een volgende uitdaging, ziet Aegon als een mooie kans en kijkt op Funda regelmatig met zijn vrouw naar huizen.

    ‘Ik verhuis begin januari,’ zegt hij, ‘mijn vrouw volgt waarschijnlijk een paar weken later. Dan kan zij de laatste details regelen.' Waar Rider precies gaat wonen, weet hij nog niet. ‘Die beslissing is aan mijn vrouw en aan onze hond Nienke. Zij moeten zich thuis voelen.’ Rider zelf stelt alleen als eis dat hij in de buurt van zijn huis kan hardlopen.

    ....klinkt als ik het zo lees, slim, gemotiveerd en herboren...wat wil een mens nog meer.........
  2. snipper 1 december 2016 07:50
    Advies Aegon omlaag bij ING

    AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het beleggingsadvies voor het aandeel Aegon donderdag verlaagd naar hold van buy. Het koersdoel ging daarbij wel omhoog, van 4,80 euro naar 5,10 euro.

    Volgens de kenners is de 'balans tussen risico en beloning' bij de verzekeraar weer in balans. ING ziet echter geen ruimte voor een extra uitkering richting aandeelhouders op de korte termijn. Het beleggen in Aegon lijkt volgens de bank verder voor een heel groot deel ,,macrogedreven''.
    Aegon zou kunnen profiteren als de rente in de VS nog sterker gaat stijgen dan verwacht. Verder zou een positieve wijziging van de prognose over de kapitaalgeneratie op de middellange termijn voor een positievere blik op Aegon kunnen zorgen, aldus ING. Maar de analisten verwachten niet dat die al bij de aankomende beleggersdag van de verzekeraar zal komen.

    Aegon sloot woensdag op 4,80 euro.
  3. [verwijderd] 1 december 2016 11:14
    Zo beste mensen,
    ik heb zojuist afscheid genomen van mijn aandelen. Alles cash, behalve een kleine short op de Dow.
    Voornaamste reden is de ATH standen in de U.S. Bomen groeien kennelijk wederom tot in de hemel. De Dow is in één maand tijd meer dan 5,5% gestegen. Misschien komt er nog 10% bij. Het zal allemaal wel.
    November was een topmaand, voornamelijk door mijn AEGON positie. Zo kan ik December nog wel doorkomen. Ik bekijk even aan de zijlijn wat er gebeurt. Maar voordat de U.S. eens een gezonde correctie laat zien stap ik niet meer in enig aandeel. Je moet toch je eigen overtuiging volgen, en een zijlijn positie in de drukke decembermaand met familie aangelegenheden geeft ook wel wat rust. Volg je eigen koers.
    Veel succes met Aegon. Van mij mag het door stijgen hoor, het zij jullie gegund.
  4. Lammetod 1 december 2016 11:46
    quote:

    Pexs schreef op 1 december 2016 11:14:

    Zo beste mensen,
    ik heb zojuist afscheid genomen van mijn aandelen. Alles cash, behalve een kleine short op de Dow.
    Voornaamste reden is de ATH standen in de U.S. Bomen groeien kennelijk wederom tot in de hemel. De Dow is in één maand tijd meer dan 5,5% gestegen. Misschien komt er nog 10% bij. Het zal allemaal wel.
    November was een topmaand, voornamelijk door mijn AEGON positie. Zo kan ik December nog wel doorkomen. Ik bekijk even aan de zijlijn wat er gebeurt. Maar voordat de U.S. eens een gezonde correctie laat zien stap ik niet meer in enig aandeel. Je moet toch je eigen overtuiging volgen, en een zijlijn positie in de drukke decembermaand met familie aangelegenheden geeft ook wel wat rust. Volg je eigen koers.
    Veel succes met Aegon. Van mij mag het door stijgen hoor, het zij jullie gegund.
    Gefeliciteerd met je winst pexs zat er ook aan gedenken om het eruit te doen en ook alle USA aandelen , maar kwam morgen ook de fed nie bij elkaar of is dit later
  5. FairValue 1 december 2016 22:22
    Rente VS vandaag weer 0,1% erbij in één dag. Koers van Aegon blijft alleen een beetje hangen. Ik hoop en verwacht toch wel dat we deze maand door de €5 heen gaan. Als het referendum in Italie positief uitpakt voor Renzi zal dat volgende week al zijn, in het andere geval in de week na de verwachte renteverhoging in de VS.

  6. bvief 2 december 2016 08:58
    optimisme weer terug onder beursexperts
    07:22  2-12-2016

    Beursblik: (ABM FN-Dow Jones) Het optimisme onder beursexperts is weer terug, dankzij de overwinning van de Amerikaanse presidentsverkiezingen door Donald Trump. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam.

    "De fiscale stimulansen van Trump zullen goed zijn voor de economie en de beurs. Daarnaast is december meestal wel een mooie maand", aldus analist Corne van Zeijl, die namens Actiam de maandelijkse enquête verzorgt.

    Over het Italiaanse referendum van dit weekend lijken de experts zich weinig zorgen te maken. "Iedereen is bang voor Italië, dus dat zal wel weer meevallen", aldus een van de experts.

    De aankomende rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve werd volgens Van Zeijl door geen enkele experts zelfs maar genoemd. "Die stijging lijkt een zekerheidje. Er wordt tenslotte een 100 procent kans ingeprijsd", zo vulde de analist van Actiam aan.

    Van de Europese Centrale Bank verwachten de experts dat deze zal besluiten om de maandelijkse stimuleringen met nog eens zes maanden te verlengen.

    Top en flop

    De experts adviseren om in december vooral Aegon in portefeuille te hebben. Ook ING Groep is geliefd. Wegblijven moeten beleggers volgens de kenners bij met name ArcelorMittal en ook Royal Dutch Shell geldt als een aandeel om te mijden.

    Er deden deze maand 63 experts mee aan de enquête.
  7. bvief 2 december 2016 08:59
    Banken en olie in trek op Wall Street
    22:11  1-12-2016

    NEW YORK (AFN) - Banken en oliegerelateerde fondsen trokken donderdag de kar op Wall Street. Technologieaandelen daarentegen stonden onder druk. Per saldo toonden de belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters na de fikse winsten van een dag eerder een gemengd beeld.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,4 procent op 19.191,93 punten. De bredere S&P 500 daarentegen ging 0,4 procent omlaag naar 2191,08 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,4 procent in en eindigde op 5251,11 punten.
    Bij de hoofdfondsen ging de bank Goldman Sachs aan kop met een winst van 3,4 procent. Branchegenoot JPMorgan Chase won circa 2 procent, net als verzekeraar Travellers. Beleggers sorteren voor op een spoedige renteverhoging door de Federal Reserve, de koepel van centrale banken. Een hogere rente is doorgaans goed voor de winstgevendheid in de financiële sector.
566 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links