Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom December 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
groeibriljant
0
@Hik

Ik ben altijd al (te) positief. En dat blijf ik want ik kijk naar de wat langere termijn(2020 en koers van 100 euro).
Dagkoersen ben ik minder goed in. En ik kan ook niet voorspellen of er een bod van Apple, Baidu of wie dan ook komt. Een dirty-exit tegen een prikkie is ook nog zeer goed mogelijk.
Toch ben ik het volledig met Lanctot eens; de assets zijn nu al minimaal 30-40 euro waard.
TomTom zou zich dan ook moeten opsplitsen in Consumer en een nieuwe notering aan de Nasdaq onder een nieuwe naam voor de 3 SAAS-divisies (Licensing, Telematics en Automotive). Telematics zou je ook los kunnen verkopen voor 2 miljard.
[verwijderd]
2

@ GB, vroeger dacht ik ook zo, maar denk nu steeds meer dat het leunen in opdracht is om druk op HG te zetten , maar verder ook dat de shortspelers gewoon weten dat ze van HG weinig te vrezen hebben, daarbij zolang de city analisten als Barclays en Haitong gewoon TT voor sell advies geven, maken die zich geen zorgen, daarbij hebben ze nu al een paar keer gemerkt dat telkenmale als HG met iets komt aandraven het of geen tot weinig opwaarts nieuws is, maar als het tegenzit dan krijgt TT het voor de kiezen.
HERE is verkocht, Fleetmatics is verkocht en dat vormt dus ook geen gevaar meer voor waardebepaling dat nieuws zit al in de markt en zolang HG eigenlijk best friendly staat tegenover shortspelers, want de koers van het aandeel interesseert hem geen donder, hij denkt puur LT aan het eindspel denken de shortspelers dat eindspel is dan wel leuk voor de founders, de reguliere Longhouders raken vanzelf uitgeput en die blijven op zwakte bescherming zoeken, vangen wij ze mooi op en dat gebrul van 14 en 15 euro van ABN en ING, wel de enige koersdoelen die bereikt zijn dit jaar waren die van Barclays en PC en die waren beide bearish.

moet je voor de aardigheid eens kijken, we gingen het jaar in aan praktisch 12 euro

alle adviezen waren tussen de 8 en 15,50 euro - behalve PC 7 euro , Barclays en Haitong, van de bull analisten is zero uitgekomen van de 8 , van de bear-analisten is 2 van de 3 uitgekomen , enkel Haitong met 5,75 zat er 25 cent naast of zo.

en HG die stond erbij en die keek er naar en heeft ze verdorie allemaal nog gesproken ook.

MdD is de meest erratic geweest die swingde in een paar week over de zomer de pot uit, maar hij had wel gelijk en hij had ook duidelijk wat gehoord.

die Lanctot heeft volgens mij 40 euro niet geschreven, maar wellicht heb ik het fout, want ik volg niet op twitter, ik dacht te hebben begrepen " TT zal eerder 8 @ 10 miljard $ willen voor de toko " , dat is iets anders dan dat het 8 of 10 miljard $ waard is.
Gesloopt door HG
1
quote:

groeibriljant schreef op 14 dec 2016 om 16:38:


@Hik

Ik ben altijd al (te) positief. En dat blijf ik want ik kijk naar de wat langere termijn(2020 en koers van 100 euro).
Dagkoersen ben ik minder goed in. En ik kan ook niet voorspellen of er een bod van Apple, Baidu of wie dan ook komt. Een dirty-exit tegen een prikkie is ook nog zeer goed mogelijk.
Toch ben ik het volledig met Lanctot eens; de assets zijn nu al minimaal 30-40 euro waard.
TomTom zou zich dan ook moeten opsplitsen in Consumer en een nieuwe notering aan de Nasdaq onder een nieuwe naam voor de 3 SAAS-divisies (Licensing, Telematics en Automotive). Telematics zou je ook los kunnen verkopen voor 2 miljard.


Zelf ik zie het zo dat alles al in kannen en kruiken is.
En dat Apple na alle deals daar wachten ze gewoon op, de toko voor tussen de 15-20 euro het overneemt.
Het grote geld gaan wij niet meemaken, het hele in bedwang houden van de koers
en alle schimmigheden er omheen sterken mij in mijn geloof.
De shorters werken in opdracht van en er worden vieze spelletjes gespeeld met het uitlenen van de aandelen.
J.P Morgan zit ook short die lobbyen zich ook gek in Den Haag en bij de AFM om het speeltje maar intact te kunnen houden.
Zolang de politiek en de bankenwereld verweven zijn met elkaar gaan wij het als kleine aandeelhouder never nooit winnen.
De grote heren bepalen het spel.
Het is te hopen dat HG moreel besef heeft?????
Anders worden we bedankt voor de moeite en de heren gaan er met de poet er vandoor.
Dat mag ik hopen dat het karma dan toeslaat!!
harrysnel
6
1 De feiten:

-TomTom is een beursgenoteerd bedrijf.

-TomTom is actief in een sector waarbij onderhandelingen met autobouwers horen, het afsluiten van contracten met deze partijen en het communiceren van eventuele deals naar de aandeelhouders.2 Wat wil een aandeelhouder van TomTom weten?

Als aandeelhouder wil je de overtuiging hebben dat TomTom als bedrijf goed gepositioneerd is en dat het bedrijf marktaandeel wint tov Here. Daar lagen volgens Goddijn immers de kansen: het uitspelen van de "wij zijn onafhankelijk kaart" nu Here naar de 3 Duitsers is gegaan en het uitbuiten van de voorsprong van het mapping platform.3 Wat heeft de aandeelhouder te horen gekregen over de positie van TomTom tov Here?

-VW is deels naar TomTom overgestapt (Maps VS/Traffic Europa).
Dit is bekend geworden via Duitse Website van TomTom en is daarna herroepen. Vervolgens toch officieel naar buiten gebracht. Hoop gedoe; het was een zware bevalling om dit heugelijke nieuws te brengen.

-Volvo is naar TomTom gegaan.
Dit is uitgelekt via werknemer die daarna ontslagen is. Notulen van de AVA niet in het Engels dit jaar vanwege vragen over Volvo gestuntel.

-De oude klant Subaru is weer terug bij TomTom na Here uitstapje.
Bekend geworden omdat een analist in Subaru folder gezien had dat TomTom navigatie oplossing levert. Daarna pas het persbericht van TomTom over Subaru.
4 Wat denken we te weten?

Nissan is naar TomTom. Goddijn versprak zich tijdens webcast met als gevolg dat er geen transcript geplaatst wordt op de website om deze blunder te camoufleren. Saucier noemde in aanloop naar autoshow Parijs al wat namen maar werd teruggefloten en de verwachting is dat Chrysler (iig deels) naar TomTom is. Mitsubishi en Suzuki waarschijnlijk ook. VS partijen zou slechts kwestie van tijd zijn werd op Technology Day, dat eigenlijk een Investor Day was, aan enkele uitverkorenen medegedeeld.5 Mijn punt.

TomTom doet geen enkele moeite om een belegging in het bedrijf te promoten. De deals die wel bekend zijn geraakt zijn zonder uitzondering uiterst knullig aan het licht gekomen. Maar we hebben het hier verdorie wel over de core business van TomTom. Er is geen enkel beleid hoe nieuws over evt deal gebracht moet worden. Sterker nog: het beleid is om iedere deal zolang mogelijk te verzwijgen tot het echt niet anders meer kan. Pas als het uitlekt wordt een deal bevestigd en de manier waarop dat gaat is iedere keer weer improviseren. En daar vallen slachtoffers bij, zowel onder de werknemers als beleggers. Ik kan me er bijna geen voorstelling van maken hoe in de toekomst een evt deal met autobouwer naar buiten gebracht zal worden. Wellicht Madam die tijdens een presentatie over een gezondheidsbandje ff snel Ford noemt? Taco die tijdens een hoestbui in webcast GM tussendoor zucht? Ik verwacht iig sowieso niet voorbeurs een officieel netjes opgesteld persbericht met nuttige info. Dat zou te prettig zijn voor de gewone aandeelhouder....dus dat gaat hem niet worden.

Dit is schandalig en het verantwoordelijke incompetente clubje, zich management noemende pensionado's met baan, zou er bij ieder ander bedrijf al uitgevlogen zijn. Geen wonder dat Wyat vervangen is door een ja-knikker en dat Vuursteen opgestapt is ten faveure van zusje Tammenoms Bakker en 1 of andere Anita die qua naam wel goed past bij Johnie de Mol maar nog nooit op AVA is geweest.

Het gepruts dat ik gezien heb bij TomTom gedurende dit jaar had ik van tevoren niet kunnen verzinnen.
[verwijderd]
0
quote:

Hik schreef op 14 dec 2016 om 16:29:


Nou, mijn 100% zekere contra-indicator werkt feilloos: Indien zowel GB als XnX weer (té) positief worden knal ik alles er met grote vaart weer uit. Ik voorspel een opwaartse koers als zij zich weer in stilzwijgen hullen.
Dus heren, het is aan jullie!

Hik, ik moet je teleurstellen. Je moet ze nog vast houden. Ik ben nog niet TE positief. Ik zit nog steeds braaf op mijn krukje te melken en daar zie ik gezien de koersontwikkeling nog geen eind aan komen. Maar ik zie wel met enig genoegen dat ik door met een flink deel van de portefeuille net te doen alsof Justin cs niet bestaat dat er in mijn melkemmertje afgelopen maand zo'n 40-45 cent gemiddeld over mijn gehele portefeuille is binnengestroomd bij een nagenoeg gelijkblijvende koers.

Maar hij mag van mij ook gerust nu vet door de 8. Dan is de buit nog veel vetter. En afromen is weer eens wat anders dan melken, om het in veeteelt termen te houden.
Gesloopt door HG
1
En het misselijkmakende naar beneden trappen is weer begonnen.
Wat een verrot aandeel is dit.
~Justin~
1
Nibc meldt dat tomtom levert aan suzuki (nieuw voor mij!) en mitsubishi. Met Hyundai erbij een flinke rij Aziatische klanten met uitbreidingsmogelijkheden zeggen ze. Ofwel uitbreiding naar andere regio's dan Europa of bijvoorbeeld verkeersinfo wat Mitsubishi nog niet gebruikt. Ik tel Nissan ook maar even op bij dat Aziatische rijtje.

Ze noemen ook het verhaal van here en psa maar het lijkt alsof ze denken dat TomTom vooral HD kaarten van Duitsland heeft en nog niet van Frankrijk, maar dat is zeker niet waar! zie link goo.gl/images/bougmU

TomTom had al veel eerder en ook met grotere dekking HD kaarten van Frankrijk en ik mag toch aannemen dat PSA die ook aan het testen is. sterker nog bij een event in Eindhoven hoorde ik dat ze wat alle autofabrikanten deze TomTom kaarten aan het testen zijn, het lijkt me logisch dat zij die ook zelf vergelijken met here hd kaarten indien die beschikbaar zijn natuurlijk. Maar zoals ik gister zei en wat ook op de investorday is verteld heeft here nog wel een uitdaging omdat ze het real time updaten nog niet kunnen.
Jan Peter Balkenellende
0
quote:

*Justin* schreef op 14 dec 2016 om 17:21:


Nibc meldt dat tomtom levert aan suzuki (nieuw voor mij!) en mitsubishi. Met Hyundai erbij een flinke rij Aziatische klanten met uitbreidingsmogelijkheden zeggen ze. Ofwel uitbreiding naar andere regio's dan Europa of bijvoorbeeld verkeersinfo wat Mitsubishi nog niet gebruikt. Ik tel Nissan ook maar even op bij dat Aziatische rijtje.

Ze noemen ook het verhaal van here en psa maar het lijkt alsof ze denken dat TomTom vooral HD kaarten van Duitsland heeft en nog niet van Frankrijk, maar dat is zeker niet waar! zie link goo.gl/images/bougmU

TomTom had al veel eerder en ook met grotere dekking HD kaarten van Frankrijk en ik mag toch aannemen dat PSA die ook aan het testen is. sterker nog bij een event in Eindhoven hoorde ik dat ze wat alle autofabrikanten deze TomTom kaarten aan het testen zijn, het lijkt me logisch dat zij die ook zelf vergelijken met here hd kaarten indien die beschikbaar zijn natuurlijk. Maar zoals ik gister zei en wat ook op de investorday is verteld heeft here nog wel een uitdaging omdat ze het real time updaten nog niet kunnen.


Link?
Juun
0
Deze is zojuist toegevoegd aan het lijstje Press Events:
12–13 September 2017
IAA Cars
Waardoor het totale overzicht hier op uit komt:
corporate.tomtom.com/pressevents.cfm
Tijdrijder
0
quote:

harrysnel schreef op 14 dec 2016 om 17:05:


1 De feiten:

-TomTom is een beursgenoteerd bedrijf.

-TomTom is actief in een sector waarbij onderhandelingen met autobouwers horen, het afsluiten van contracten met deze partijen en het communiceren van eventuele deals naar de aandeelhouders.2 Wat wil een aandeelhouder van TomTom weten?

Als aandeelhouder wil je de overtuiging hebben dat TomTom als bedrijf goed gepositioneerd is en dat het bedrijf marktaandeel wint tov Here. Daar lagen volgens Goddijn immers de kansen: het uitspelen van de "wij zijn onafhankelijk kaart" nu Here naar de 3 Duitsers is gegaan en het uitbuiten van de voorsprong van het mapping platform.3 Wat heeft de aandeelhouder te horen gekregen over de positie van TomTom tov Here?

-VW is deels naar TomTom overgestapt (Maps VS/Traffic Europa).
Dit is bekend geworden via Duitse Website van TomTom en is daarna herroepen. Vervolgens toch officieel naar buiten gebracht. Hoop gedoe; het was een zware bevalling om dit heugelijke nieuws te brengen.

-Volvo is naar TomTom gegaan.
Dit is uitgelekt via werknemer die daarna ontslagen is. Notulen van de AVA niet in het Engels dit jaar vanwege vragen over Volvo gestuntel.

-De oude klant Subaru is weer terug bij TomTom na Here uitstapje.
Bekend geworden omdat een analist in Subaru folder gezien had dat TomTom navigatie oplossing levert. Daarna pas het persbericht van TomTom over Subaru.
4 Wat denken we te weten?

Nissan is naar TomTom. Goddijn versprak zich tijdens webcast met als gevolg dat er geen transcript geplaatst wordt op de website om deze blunder te camoufleren. Saucier noemde in aanloop naar autoshow Parijs al wat namen maar werd teruggefloten en de verwachting is dat Chrysler (iig deels) naar TomTom is. Mitsubishi en Suzuki waarschijnlijk ook. VS partijen zou slechts kwestie van tijd zijn werd op Technology Day, dat eigenlijk een Investor Day was, aan enkele uitverkorenen medegedeeld.5 Mijn punt.

TomTom doet geen enkele moeite om een belegging in het bedrijf te promoten. De deals die wel bekend zijn geraakt zijn zonder uitzondering uiterst knullig aan het licht gekomen. Maar we hebben het hier verdorie wel over de core business van TomTom. Er is geen enkel beleid hoe nieuws over evt deal gebracht moet worden. Sterker nog: het beleid is om iedere deal zolang mogelijk te verzwijgen tot het echt niet anders meer kan. Pas als het uitlekt wordt een deal bevestigd en de manier waarop dat gaat is iedere keer weer improviseren. En daar vallen slachtoffers bij, zowel onder de werknemers als beleggers. Ik kan me er bijna geen voorstelling van maken hoe in de toekomst een evt deal met autobouwer naar buiten gebracht zal worden. Wellicht Madam die tijdens een presentatie over een gezondheidsbandje ff snel Ford noemt? Taco die tijdens een hoestbui in webcast GM tussendoor zucht? Ik verwacht iig sowieso niet voorbeurs een officieel netjes opgesteld persbericht met nuttige info. Dat zou te prettig zijn voor de gewone aandeelhouder....dus dat gaat hem niet worden.

Dit is schandalig en het verantwoordelijke incompetente clubje, zich management noemende pensionado's met baan, zou er bij ieder ander bedrijf al uitgevlogen zijn. Geen wonder dat Wyat vervangen is door een ja-knikker en dat Vuursteen opgestapt is ten faveure van zusje Tammenoms Bakker en 1 of andere Anita die qua naam wel goed past bij Johnie de Mol maar nog nooit op AVA is geweest.

Het gepruts dat ik gezien heb bij TomTom gedurende dit jaar had ik van tevoren niet kunnen verzinnen.


Als je dit ziet, dan kan het niet anders dan dat er bewust zo min mogelijk bekend wordt gemaakt. Incompetent geloof ik niet.

Ik denk dat het allemaal te maken heeft met concurrentie-overwegingen. Aandeelhouders willen inderdaad zo veel mogelijk informatie. Maar als aandeelhouder van TomTom willen we vooral dat het goed gaat met TomTom. Dat ze deals winnen. Die twee zaken kunnen elkaar bijten. Als informatievoorziening over deals de concurrentiepositie van TomTom aantast....
[verwijderd]
0
Consortium TomTom
0
quote:

xynix schreef op 14 dec 2016 om 17:30:


Hoeveel zouden ze er vandaag weer in de eindveiling vanaf stoempen?


Ik denk omhoog vandaag....
groeibriljant
0
quote:

*Justin* schreef op 14 dec 2016 om 17:21:


Nibc meldt dat tomtom levert aan suzuki (nieuw voor mij!) en mitsubishi. Met Hyundai erbij een flinke rij Aziatische klanten met uitbreidingsmogelijkheden zeggen ze. Ofwel uitbreiding naar andere regio's dan Europa of bijvoorbeeld verkeersinfo wat Mitsubishi nog niet gebruikt. Ik tel Nissan ook maar even op bij dat Aziatische rijtje.

Ze noemen ook het verhaal van here en psa maar het lijkt alsof ze denken dat TomTom vooral HD kaarten van Duitsland heeft en nog niet van Frankrijk, maar dat is zeker niet waar! zie link goo.gl/images/bougmU

TomTom had al veel eerder en ook met grotere dekking HD kaarten van Frankrijk en ik mag toch aannemen dat PSA die ook aan het testen is. sterker nog bij een event in Eindhoven hoorde ik dat ze wat alle autofabrikanten deze TomTom kaarten aan het testen zijn, het lijkt me logisch dat zij die ook zelf vergelijken met here hd kaarten indien die beschikbaar zijn natuurlijk. Maar zoals ik gister zei en wat ook op de investorday is verteld heeft here nog wel een uitdaging omdat ze het real time updaten nog niet kunnen.En Toyota toch ook al een klein beetje klant? Iets voor de Aygo en ook iets met Traffic?


Vreemd dat NIBC dit al wel meldt en TomTom nog geen persbericht geeft. Zal dan wel morgen komen.

[verwijderd]
1
quote:

groeibriljant schreef op 14 dec 2016 om 17:33:


[...]
Zal dan wel morgen komen.

Bende gek? Bisera Grubesic en aandeelhouders adequaat informeren? Dat geloof je zelf toch niet?!
Juun
0
quote:

xynix schreef op 14 dec 2016 om 17:35:


[...]
Bende gek? Bisera Grubesic en aandeelhouders adequaat informeren? Dat geloof je zelf toch niet?!

Heb ik net TT een bedankmail gestuurd, omdat ze de lijst met Press Event bij hebben gewerkt en me daar weer een bericht van hebben gestuurd. Komen ze ook nog met dit:

Wij hebben uw suggestie doorgezet naar de desbetreffende afdeling.

En dat op mijn verzoek om aan de lijst met Press Events een datum toe te voegen, zodat we kunnen zien wanneer de lijst voor het laatst is bijgewerkt. Ja, ik weet het, het zijn maar kleine dingen. Maar soms moet je positief reageren op een kleine positieve verandering om de volgende keer weer een stapje verder te komen.
harrysnel
1
quote:

xynix schreef op 14 dec 2016 om 17:35:


[...]
Bende gek? Bisera Grubesic en aandeelhouders adequaat informeren? Dat geloof je zelf toch niet?!


Mooie uitdaging voor de dames van IR: in het nieuwe jaar, als is het maar 1 keer, laten blijken dat ze ook om inhoudelijke redenen zijn aangenomen en niet alleen vanwege de mooie koppies.

corporate.tomtom.com/contact-us.cfm

Het was dacht ik Natte Krant die ooit zei: ik heb liever een oude kerel die een keer antwoord geeft op vragen dan deze dames. Ben ik helemaal met hem eens.
Gesloopt door HG
1
quote:

de speurneus schreef op 14 dec 2016 om 17:40:


Weer een top dag.


Goud geld te verdienen als longer.
Ben blij dat er aan aandeelhouderswaarde wordt gewerkt door het fijne management.
Jan Peter Balkenellende
0
quote:

harrysnel schreef op 14 dec 2016 om 17:52:


[...]

Mooie uitdaging voor de dames van IR: in het nieuwe jaar, als is het maar 1 keer, laten blijken dat ze ook om inhoudelijke redenen zijn aangenomen en niet alleen vanwege de mooie koppies.

corporate.tomtom.com/contact-us.cfm

Het was dacht ik Natte Krant die ooit zei: ik heb liever een oude kerel die een keer antwoord geeft op vragen dan deze dames. Ben ik helemaal met hem eens.


Als aandeelhouder zijn wij wel deels eigenaar van deze vrouwen:)
3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 9,790   Verschil -0,30 (-2,97%)
Laag 9,790   Volume 788.456
Hoog 10,096   Gem. Volume 869.077
18-okt-19 17:35
label premium

TomTom: Reality check

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium