Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom December 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Alien schreef op 13 dec 2016 om 09:29:


tweakers.net/nieuws/118915/gerucht-go...

Gerucht: Google stopt met ontwikkelen eigen autonoom rijdende auto

Zouden ze UBER/Volvo pilots hebben gezien?

DAAR hoor je absoluut geen "handdoek in de ring" verhalen. Daar gaat het meer over eerder/sneller. Net als bij Tesla. Hoewel ik Tesla nog steeds toch meer als een grote bluf-gok zie. Soort "dood of de gladiolen" variant.
Sunshine Band
0
quote:

Alien schreef op 13 dec 2016 om 09:29:


tweakers.net/nieuws/118915/gerucht-go...

Gerucht: Google stopt met ontwikkelen eigen autonoom rijdende autoja, nu een gerucht op mars, was hier op aarde al een paar uur bekend;-)


Alien....
~Justin~
0
Voor het maken van auto's op brandstof heb je meer expertise nodig dan bij electrische auto's. Als tech bedrijven dus zelf auto's willen maken dan kan het alleen een electrische zijn. Voor niet-electrisch zul je moeten partnerren met een autofabrikant en beperk je je als tech bedrijf tot de software in de auto.

Trump als president wordt een setback voor de electrische auto. Subsidie van $7.500 voor kopers van electrische auto's valt waarschijnlijk weg waardoor die auto's duurder worden en de emissie normen worden waarschijnlijk verlaagd zodat autofabrikanten minder hoeven te investeren in schone(re) auto's wat ook in het voordeel is van de traditionele autobouwers. Ook hoef je geen overheid support te verwachten bij het aanleggen van een dekkend en steeds fijnmaziger netwerk van oplaadpunten. www.cheatsheet.com/automobiles/3-thin...Consortium TomTom
1
Goedemorgen. Wie mij gezegd had, dat de Dow de 20000 zou halen, na Brexit, Trump en Italië, had ik voor gek verklaard. Ongelofelijk, die Amerikanen blijven zo gek als een deur. Helaas blijft tomtom erg achter. Ben benieuwd wat er gebeurd, als de beurzen wereldwijd gaan corrigeren? Je zou toch zeggen, dat dit moment er eerder is, dan we denken. Maar goed, dat zeg ik al langer.
moneymaker_BX
0
Kuiken
0
Bron FD


'Google stopt met zelfrijdende auto'
Google heeft de plannen voor een zelfrijdende auto voorlopig in de ijskast gezet. Dat heeft het bedrijf volgens diverse techsites laten weten.
Google's ontwikkelingspoot voor autonoom vervoer, dat intern de naam 'Chauffeur' draagt, wil meer samenwerken met gevestigde autofabrikanten om auto's met zelfrijdende functies te ontwikkelen. Deze auto's zouden, anders dan zijn zelf ontwikkelde voertuigen, wel over een stuur en pedalen beschikken. Auto's zonder stuur zouden volgens de ceo van Googles moederbedrijf Alphabet 'niet praktisch' zijn, meldt Tweakers. Het techbedrijf werkt sinds mei samen met Fiat Chrysler, om zijn technologie voor autonoom rijden te integreren in hybride Pacifica-minivans.
De samenwerking met autofabrikanten zou eind 2017 ook moeten leiden tot de introductie van een deeltaxidienst met zelfrijdende auto's, een concurrent voor onder meer Uber en Lyft. Uber experimenteerde dit jaar al met zelfrijdende taxi's in Pittsburgh. Ook een ander bedrijf genaamd Nutonomy zou soortgelijke testen uitvoeren, in Singapore en Boston.
Het gerucht dat Google meer wil samenwerken, volgt enkele maanden op het vertrek van cto Chris Urmson van het project voor autonoom vervoer. Urmson zou bezig zijn met het oprichten van een eigen bedrijf dat software en hardware voor autonoom rijden aan autofabrikanten levert. Daartoe zou hij experts bij onder meer Uber, Apple en Tesla hebben benaderd.
Meer informatie volgt naar verwachting volgende week dinsdag, op een media-event van Google in Californië.
Tom3
0
quote:

*Justin* schreef op 13 dec 2016 om 09:59:


Voor het maken van auto's op brandstof heb je meer expertise nodig dan bij electrische auto's. Als tech bedrijven dus zelf auto's willen maken dan kan het alleen een electrische zijn. Voor niet-electrisch zul je moeten partnerren met een autofabrikant en beperk je je als tech bedrijf tot de software in de auto.

Trump als president wordt een setback voor de electrische auto. Subsidie van $7.500 voor kopers van electrische auto's valt waarschijnlijk weg waardoor die auto's duurder worden en de emissie normen worden waarschijnlijk verlaagd zodat autofabrikanten minder hoeven te investeren in schone(re) auto's wat ook in het voordeel is van de traditionele autobouwers. Ook hoef je geen overheid support te verwachten bij het aanleggen van een dekkend en steeds fijnmaziger netwerk van oplaadpunten. www.cheatsheet.com/automobiles/3-thin...


Het zou kunnen, echter als olie dankzij die zelfde Trum/Exxon/Putin weer duurder wordt en stroom blijvend profiteert van lagere kostprijzen door toedoen van China weet ik niet of de setback voor electrische auto`s blijvend zal zijn. Nu al schijnen zonnepanelen te kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.

PGV
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 13 dec 2016 om 10:07:


Of Google neemt TomTom over voor de kaarten en gaat samenwerken met automerk


Zou top zijn , als ze het voor 15-20 over zouden nemen.
Crash Bandicoot
0
Op Tweekers staat meer nieuws volgende week dinsdag, maar op Globallnews staat later op dinsdag dus vandaag.

Google is expected to announce news related to self-driving cars later on Tuesday — we’ll keep you updated.
tatje
0
quote:

xynix schreef op 13 dec 2016 om 09:48:


[...]
Zouden ze UBER/Volvo pilots hebben gezien?

DAAR hoor je absoluut geen "handdoek in de ring" verhalen. Daar gaat het meer over eerder/sneller. Net als bij Tesla. Hoewel ik Tesla nog steeds toch meer als een grote bluf-gok zie. Soort "dood of de gladiolen" variant.Waarom zou Tesla, die met Nvidia werkt en denkelijk met Bosch en Tom Tom, niet kunnen winnen met de SDC.

Bosch test in Melbourne op het F1 circuit, met een gestripte Tesla en kaarten van Tom Tom.

Je denkt toch niet dat Bosch met een gestripte Tesla werkt, als Tesla dit niet wil.

Je denkt toch niet, dat Bosch met de handen voor de ogen, rond draaien en toen op Tesla is uitgekomen.

Ik denk dat Bosch met hun cameras en sensoren ( al dan niet van Bosch zelf, ik denk wel zelf )met kaarten van Tom Tom, Tesla heeft overtuigd tot op de centimeter, wat de mogelijkheden zijn.

Tesla zoekt daar Nvidia bij om het in de VS te realiseren en gaat Bosch en Tom Tom gebruiken om eind 2017 van NY naar LA te rijden, zonder handjes :-)

Lijkt me logisch, maar logica heeft niet altijd gelijk.


Sunshine Band
0
quote:

Tom3 schreef op 13 dec 2016 om 10:13:


[...]
Het zou kunnen, echter als olie dankzij die zelfde Trum/Exxon/Putin weer duurder wordt en stroom blijvend profiteert van lagere kostprijzen door toedoen van China weet ik niet of de setback voor electrische auto`s blijvend zal zijn. Nu al schijnen zonnepanelen te kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.Schijnen te kunnen concurreren?

stroom opwekken met zonnepanelen kost nog maar een 5 cent/ KWh
ik verbruik pakweg 15 KWh/ 100 km; laat een ander wild doen en 20 KWh per 100 km gebruiken.

Reken jij even uit wat jij aan brandstof per km kwijt bent en het verschil?

tuurlijk, er zijn nog wat problemen met opslag, maar de meeste auto's kunnen in de toekomst gewoon aan de zonnepanelen geladen worden. auto's staan immers toch het grootste deel van de dag stil.
Toekomst is laden met 350 KW per uur langs de snelweg. behoorlijke batterij vol in een paar minuten.

KC
Tijdrijder
0
Je zou toch zeggen dat het absurd is dat TomTom aan deze koers noteert. Maps lijken steeds meer een belangrijke rol te spelen bij (semi) automatisch rijden. Het wordt aldoor bevestigd dat het zonder HD-maps niet gaat lukken. En dan haakt Google nu ook nog eens af. Lijkt mij een goed teken. Techbedrijven en autobedrijven zijn terughoudend in samenwerking met Here, doordat Here in bezit is van de concurrentie.

Wat gaat er dan toch mis voor TomTom. Of komen ze binnenkort (CES?) met een kant-en-klare oplossing voor automatisch rijden. Samen met Nvidia/Tesla/Bosch of Volvo/Uber?

Het kant alle kanten op.
Tijdrijder
0
quote:

TromDom schreef op 13 dec 2016 om 10:56:


Belangrijke vraag is , hoe ver staat HERE? Ben benieuwd


En gaat een Ford, GM, Toyota nu nog met Here samenwerken? Oftewel, kaarten afnemen bij de concurrentie. Er is het laatste half jaar weinig duidelijk geworden. Behalve dan dat de markt flink in beweging is.
[verwijderd]
2

denk nou maar niet dat Google afhaakt, net zo min als Apple afhaakt , deze bedrijven hoeven het niet zelf te bouwen, ze kunnen het inkopen en als dat niet bevalt kunnen ze het kopen.

verder onder Trump ( volgens de kenners qua regio & sectoren)
is het Russische aandelen over Chinese
is het OLie en Gas over Metalen en Miners
is het Investment Bankers (Financials) over Big Tech
is het Voeding over Pharma
is het US$ over Euro
is het Zilver over Goud

repatriëren van overzeese fondsen at a tax-holiday voor werk en ontwikkeling in de US
verder US inc to support US manufacturing
het wereldwijd politie agent spelen en eerste hulp bij ongelukken gaat nu onder kost review.

een andere wereld voor de komende 4 jaar
je kunt je er maar beter op voorbereiden

Goldman en Morgan dit jaar zowat 100% up en dat is ongoing voor 2017 volgens de kenners, dus meer van dat en minder big Tech.

TT, jammer dat ze op deze enorme impuls aan de beurzen niet hebben kunnen mee-surfen en dit enkel en alleen vanwege één divisie die zo hoognodig vanwege familiale omstandigheden in leven gehouden dient te worden, omdat ze het zo leuk vinden om te doen, allemaal ego omdat ze zo de naam TomTom kunnen etaleren, en dat lukt niet voor de kaarten , want ja daar noemen ze je naam amper, noch bij Bosch , noch bij Apple.

vCalker
0
quote:

Tijdrijder schreef op 13 dec 2016 om 10:37:


Je zou toch zeggen dat het absurd is dat TomTom aan deze koers noteert. Maps lijken steeds meer een belangrijke rol te spelen bij (semi) automatisch rijden. Het wordt aldoor bevestigd dat het zonder HD-maps niet gaat lukken. En dan haakt Google nu ook nog eens af. Lijkt mij een goed teken. Techbedrijven en autobedrijven zijn terughoudend in samenwerking met Here, doordat Here in bezit is van de concurrentie.

Wat gaat er dan toch mis voor TomTom. Of komen ze binnenkort (CES?) met een kant-en-klare oplossing voor automatisch rijden. Samen met Nvidia/Tesla/Bosch of Volvo/Uber?

Het kant alle kanten op.


Google haakt niet af, tot zover wij nu weten. Ze gaan niet meer zelf een auto maken, maar daarvoor samenwerken met Fiat. De benadering van Google is op dit moment anders dan TomTom (niet gericht op de snelwegen), maar dat kan over een x aantal jaar heel anders zijn.
Consortium TomTom
0
Precies. Vind het maar erg stil rond HERE wat dat betreft. Ben benieuwd. Misschien dat de CES wat meet duidelijk maakt over de rol van tomtom en Here.
Tijdrijder
0
quote:

vCalker schreef op 13 dec 2016 om 11:08:


[...]

Google haakt niet af, tot zover wij nu weten. Ze gaan niet meer zelf een auto maken, maar daarvoor samenwerken met Fiat. De benadering van Google is op dit moment anders (niet gericht op de snelwegen), maar dat kan over een x aantal jaar heel anders zijn.


Klopt. Ik bedoelde afhaken als in zelf een auto maken.

3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,810   Verschil -0,01 (-0,09%)
Laag 10,698   Volume 344.690
Hoog 10,914   Gem. Volume 477.574
19-sep-19 17:35
label premium

TomTom: dichter bij Microsoft

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium