Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom December 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
groeibriljant
1
quote:

harrysnel schreef op 1 december 2016 07:58:


Verizon heeft naast eerder al AOL (=Mapquest) dit jaar ook Yahoo overgenomen. En onlangs een startup Social Radar om de dienstverlening van Mapquest op "Uber-achtige wijze" (dus waar zit entree van gebouw) te verbeteren. Ik schreef hier gisteren nog over in het november draadje en vroeg me daarbij af hoe de deal tussen Mapquest en TomTom er uitziet na de overname van AOL door Verizon. Mooi dat daar vandaag al duidelijkheid over komt:).

Verizon wil met de grote partijen als Google en Facebook de strijd aangaan om de advertentie inkomsten

TomTom Telematics past prima bij Fleetmatics (=Verizon) en nu blijkt dus ook de kaartenbak interessante asset voor Verizon te zijn. Consumer naar privé en Automotive onderbrengen bij Bosch:).

Edit @Xynix: echt toeval dat ik er gisteren over schreef. Ik zat te kijken naar de diverse overnames van Verizon dit jaar en het viel mij op dat het bedrijf actief wordt in andere markten. Die overname van Social Radar deed me sterk aan de inspanningen van Uber denken op mapping gebied.Automotive en Licensing zijn eigenlijk gewoon Maps. En Automotive als markt is ook erg interessant voor Verizon. Via de directe deals met autofabrikanten kun je ook je telematics en connected-car services aan de man brengen.


Verizon is idd een potentiële koper van TomTom. Voor de divisie Telematics hebben ze dit het afgelopen jaar al geprobeerd via hun nieuwe dochter Fleetmatics. Die konden toen echter geen andere partijen meekrijgen voor de Maps en Consumer. Nu onder de vlag van Verizon is dat geld piece of cake. En Maps wil Verizon dan natuurlijk zelf houden om hun positie in de connected car markt verder uit te breiden.

De waarde van de divisie Telematics van TomTom ligt rond de 2 miljard (vergelijkbaar met aankoopprijs Fleetmatics door Verizon).
Tel daar de waarde van de TomTom-Maps bij op (3-5 miljard ivm voorsprong op HERE en RoadDNA technologie voor de zelfrijdende auto ADAS+HAD) en je komt al snel op een huidige minimale assetwaarde van rond de 30 euro.
Het onderdeel Consumer kan Verizon na koop van TomTom direct afstoten.

Overigens zijn partijen als Apple, Uber, Bosch etc. ook potentiele kopers van TomTom.
Liever niet voor 30 euro, want over 4-5 jaar gaat de koers van TomTom met gemak door de grens van 100 euro (voorspelling Goddijn in interview met ProBeleggen is 50% marktaandeel Automotive in 2020; zelf verwacht ik dat in 2021-2022).

harrysnel
1
quote:

xynix schreef op 1 december 2016 08:24:


Harry, even strategisch geredeneerd. Wat denk jij? Ik denk dat het persbericht van vandaag eigenlijk een uitkomst is van vergaande gesprekken tussen Verizon en TomTom waarbij HG (zoals gebruikelijk en waarschijnlijk terecht) heeft aangegeven dat hij graag intensief wil samenwerken maar dat de toko "NOT FOR SALE" is. Anders hadden ze beter even kunnen doorpakken en op iets later tijdstip de DONE DEAL kunnen bekend maken. Toch?!

HG blijft werken aan een "spin in het web" positie als ONAFHANKELIJKE PARTIJ, is mijn indruk. Indirect dus een teken dat een totaalverkoop nog niet aanstaande is. Dus assetwaarde vooralsnog niet aan de orde. Waardoor de waarde dus nog steeds moet komen van de eeuwig verplaatsende wpa-worst.

Overigens zie ik de berichtgeving van vandaag nog niet als aanleiding om de cheerleading ballen alvast uit de kast te halen en laatste dansjes te gaan oefenen. Gezond realisme t.a.v. wat "de markt" met dit nieuws gaat doen blijft op zijn plaats. Ik denk dat dit een "trigger voor fijnproevers" is, en bij gebrek aan "fijnproevers" in de markt dus eigenlijk niet zo'n sterke trigger voor de koers.

Misschien werkt het impliciet NOT FOR SALE signaal zelfs op korte termijn averechts? Maar dat zou ook wel bizar zijn, toch?! Want dat is dan toch ook wel echt een "signaal voor fijnproevers"


Hier zijn zoveel scenario's mogelijk dat er wel een boek over geschreven kan worden:). We weten cruciale zaken niet en daardoor zijn er veel richtingen mogelijk om in te denken.

Mijn grote vraag: zijn er bij het afsluiten van de oorspronkelijke Apple deal ook bepalingen opgenomen over uiteindelijke eigendom van TT onderdelen? Dikwijls heb ik het idee dat er al een optie tot koop is voor Apple en dat dit de endgame is. Afwachten wat Apple (of de Duitsers) nu eigenlijk willen en dan kapitaliseren.

Wat betreft koersniveau: als je kijkt naar de marketcap van TT in verhouding tot verkoopprijs Here, Fleetmatics etc. dan beleggen er weinig in TomTom met de hoop dat er een opsplitsing komt. Werd die kans 50/50 geschat dan stonden we nu nog >E12.

Ik denk dat de koers van TT ook opgelopen is naar >E12 omdat het destijds wel speelde dat scenario van verkoop (deel van) assets. Waar ik nu op wacht is onderbouwing van het zelfstandige scenario.

Technology Day met meerjaren prognose CAGR was belangrijke eerste stap voor onderbouwing. Nieuws van vandaag past er ook bij maar het winnen van Ford, GM of Toyota of deal op gebied van Road DNA zal de markt echt overtuigen.

Ik zie overigens wel een beweging vanaf de Duitsers naar VS. Op TT website staat overzicht met "key dates". Daar werden slechts twee klanten genoemd eerder: Apple en VW. Niet Renault, Peugeot wat de groete klanten zijn. Ik zag onlangs dat VW weggehaald is uit dit overzicht. Toch Apple?

corporate.tomtom.com/keyfacts.cfm?sho...[verwijderd]
0
GB: herken jij het impliciete NOT FOR SALE signaal dat uitgaat van deze deal? Want als er zou worden aangestuurd op een overname dan was deze deal niet nodig. Iets soortgelijks gold vorig jaar voor UBER.

In feite zou dat vanuit jouw optiek goed nieuws zijn, zolang TomTom niet uit onze handen "gestolen" wordt.

Maar als NOT FOR SALE inderdaad klopt zijn we voor de beeldvorming voorlopig nog volledig afhankelijk van de wpa-geluidjes vanuit TomTom die al jaren beroerd zijn voor de korte termijn. En wanneer MT-vooruitzichten nu eens eindelijk gaan materialiseren in ECHTE KT-winsten is en blijft zeeeeeeeeeer onvoorspelbaar bij onze worst-verhangers. Kortom: blijf rekening houden met een shorters kermis en probeer daar dan zelf klinkende munt uit te halen!
[verwijderd]
0
Ik heb vannacht gedroomd dat TT wordt overgenomen door Goggomobiel. Zou dat een optie zijn?
Tom3
0
quote:

harrysnel schreef op 1 december 2016 07:58:


Verizon heeft naast eerder al AOL (=Mapquest) dit jaar ook Yahoo overgenomen. En onlangs een startup Social Radar om de dienstverlening van Mapquest op "Uber-achtige wijze" (dus waar zit entree van gebouw) te verbeteren. Ik schreef hier gisteren nog over in het november draadje en vroeg me daarbij af hoe de deal tussen Mapquest en TomTom er uitziet na de overname van AOL door Verizon. Mooi dat daar vandaag al duidelijkheid over komt:).

Verizon wil met de grote partijen als Google en Facebook de strijd aangaan om de advertentie inkomsten

TomTom Telematics past prima bij Fleetmatics (=Verizon) en nu blijkt dus ook de kaartenbak interessante asset voor Verizon te zijn. Consumer naar privé en Automotive onderbrengen bij Bosch:).

Edit @Xynix: echt toeval dat ik er gisteren over schreef. Ik zat te kijken naar de diverse overnames van Verizon dit jaar en het viel mij op dat het bedrijf actief wordt in andere markten. Die overname van Social Radar deed me sterk aan de inspanningen van Uber denken op mapping gebied.AB, ook voor het eerdere spitwerk. Als AOL zich opwerpt als serieuze uitdager van Google en Facebook en Tom2 biedt de benodigde content dan hoop ik van harte dat HG deze kans heeft aangegrepen om zijn omzet op dit gebied flink op te krikken. Het kan toch niet zo zijn dat Google enorme sommen moet investeren om zijn karten up to date te houden terwijl Tom2 dit voor een krats mag doen. Apple mag direct aansluiten.
Sunshine Band
0
quote:

JohnSnow schreef op 1 december 2016 09:07:


En het moet weer rood


Of gewoon 'closing the gap'

KC
tatje
0
Ere wie ere toekomt.

Een stukje uit het stuk van * Justin * gisteren om 10.12 uur.


Er is wel eens gezegd dat Apple een right of first refusal heeft, dus iedereen die dan TomTom of een deel van TT wil kopen, die moet zich melden bij Apple en proberen een deal te sluiten. Als er voor Apple geen urgentie is, of er is al een ander plan tussen TT-Apple dan is het voor die partij jammer maar helaas.

Nu is Fleetmatics eigendom van Verizon. Een hele grote partij, een partner van Apple en een eigenaar van Yahoo!, dat content leverancier is aan Apple. O.a. weerberichten en finance komt van Yahoo!.

Dus een soort verdeling van de TT assets over Verizon (die het weer kan verdelen over Fleetmatics voor fleet en maps voor Yahoo!) en Apple (die misschien wat automotive capaciteiten wil) is helemaal niet gek. Consumer moet je er dan uitlichten voor 'madame' - zoals jij Corinne Vigreux en co noemt.


Tatje:

Verizon is een grote partner van Apple lees ik.
Verizon is eigenaar van Fleetmatic
Verizon is eigenaar van Yahoe
Verizon is eigenaar van AOL en dus ook van MAPQUEST.

De puzzelstukjes gaan inderdaad allemaal op de plaats vallen.
Waarom wil iedereen met Tom Tom samenwerken. Tom Tom biedt bescherming.

Voor mij blijft Apple de grote spil ook, met 200 miljard op de bank en zullen nog wel op een andere manier aan centen komen.

Wie betaalt, wie bepaalt, zal altijd zo blijven

Het web, met voor mij Apple in het midden :-)

Apple wil volgens mij nog niet weten, dat ze eigenaar van Tom Tom worden.

Strategisch lijkt me !

We zullen het zien.

Ik ben en blijf steeds meer overtuigd.

Telkens als er een nieuw puzzelstukje komt, zoals nu MAPQUEST, dan past het precies in mijn puzzel.


tatje
0
En toch blijven er mensen zeuren over dubbeltje erbij en eraf.

Al die puzzelstukjes bevestigen mij alleen maar dat we the end game naderen.

Durft niemand te bieden op Tom Tom of een onderdeel.
Apple gaat er gewoon overheen.
Voor Apple is de SDC het " nieuwe goud ""
Wie dat niet wil zien, heeft miz pech :-)

Dubbeltje erbij en eraf, die mensen kunnen inderdaad op geen enkele andere manier het aandeel bashen.

Gisteren weer 4 of 5 nieuwe aliassen en enkele aliassen, die jaren hebben geslapen.
Sliepers .
Mob2020
0
Deal van vandaag is weer een mooie bevestiging dat TomTom op de goede weg is. Google gaat zijn maps steeds meer voorzien van advertenties en derde partijen die dat niet willen die moeten veel voor de kaarten gaan betalen. Voor partijen als Airbnb, Tripadvisor maar ook Thuisbezorgd etc is Google Maps dus steeds minder interessant want je wil geen Google advertenties rondom de eigen diensten. Ik verwacht dan ook dat veel digitale reuzen en middelgrote diensten overgaan van Google naar een andere leverancier. De kleine webpartijen zullen bij Google blijven en geld verdienen zoals nu met het Adsense programma.
Chiddix
0
quote:

Nait Soesen schreef op 30 november 2016 23:47:


Deze bezitters willen wel graag navigeren met een PND, als het verboden wordt om dit met je mobiel tedoen.In deze zin wordt samengevat waarmee een belangrijk deel van dit forum gevuld is. De zogenaamde aannames. Vanmorgen schijnt Verizon koper te kunnen worden van TT. Daar zijn al veel namen voorgegaan. Uber, Apple, Amazon, Yahoo,Baidu enz
[verwijderd]
0
quote:

tatje schreef op 1 december 2016 09:18:


Ere wie ere toekomt.

Een stukje uit het stuk van * Justin * gisteren om 10.12 uur.


Er is wel eens gezegd dat Apple een right of first refusal heeft, dus iedereen die dan TomTom of een deel van TT wil kopen, die moet zich melden bij Apple en proberen een deal te sluiten. Als er voor Apple geen urgentie is, of er is al een ander plan tussen TT-Apple dan is het voor die partij jammer maar helaas.

Nu is Fleetmatics eigendom van Verizon. Een hele grote partij, een partner van Apple en een eigenaar van Yahoo!, dat content leverancier is aan Apple. O.a. weerberichten en finance komt van Yahoo!.

Dus een soort verdeling van de TT assets over Verizon (die het weer kan verdelen over Fleetmatics voor fleet en maps voor Yahoo!) en Apple (die misschien wat automotive capaciteiten wil) is helemaal niet gek. Consumer moet je er dan uitlichten voor 'madame' - zoals jij Corinne Vigreux en co noemt.


Tatje:

Verizon is een grote partner van Apple lees ik.
Verizon is eigenaar van Fleetmatic
Verizon is eigenaar van Yahoe
Verizon is eigenaar van AOL en dus ook van MAPQUEST.

De puzzelstukjes gaan inderdaad allemaal op de plaats vallen.
Waarom wil iedereen met Tom Tom samenwerken. Tom Tom biedt bescherming.

Voor mij blijft Apple de grote spil ook, met 200 miljard op de bank en zullen nog wel op een andere manier aan centen komen.

Wie betaalt, wie bepaalt, zal altijd zo blijven

Het web, met voor mij Apple in het midden :-)

Apple wil volgens mij nog niet weten, dat ze eigenaar van Tom Tom worden.

Strategisch lijkt me !

We zullen het zien.

Ik ben en blijf steeds meer overtuigd.

Telkens als er een nieuw puzzelstukje komt, zoals nu MAPQUEST, dan past het precies in mijn puzzel.

Beetje ver gezocht. Als het PB van vanmorgen inderdaad een NOT FOR SALE signaal richting Verizon is, waarom zou dan NU, PRECIES OP DIT MOMENT, de tijd rijp zijn voor een deal met Apple die al jaaaaaaaaren eerder had kunnen plaatsvinden? En misschien nog wel belangrijker: waarom zou TomTom er NU, PRECIES OP DIT MOMENT, op in willen gaan? Ik zie het niet. ;-)

Ook "de markt" straalt bepaald niet uit dat er iets buiten "business as usual" zit aan te komen. En "business as usual" betekent bij TomTom volstrekte afwezigheid van significante kopers, en dus vrij spel voor koersdrukkende partijen, als die daar goesting aan hebben.

Ik ben heel benieuwd hoeveel forumleden in de aanloop naar de CES 2017 all-in durven te gaan.
seren
0
@tatje @harry @xynix veel goede analyses, kudos.

o.a.:
een signaal voor fijnproevers
het gaat om de VS
de strategie van Verizon
Apple is de baas
tatje
0
Ha Xynix,

Lees het stukje van Justin, waarin ook Apple centraal staat.

Dan hoef je nu dus nog geen eigenaar te zijn en toch kun je je als eigenaar gedragen.

Tom Tom bespreekt alles dan met Apple.

"" Er is wel eens gezegd dat Apple een right of first refusal heeft, dus iedereen die dan TomTom of een deel van TT wil kopen, die moet zich melden bij Apple en proberen een deal te sluiten. Als er voor Apple geen urgentie is, of er is al een ander plan tussen TT-Apple dan is het voor die partij jammer maar helaas.

Nu is Fleetmatics eigendom van Verizon. Een hele grote partij, een partner van Apple en een eigenaar van Yahoo!, dat content leverancier is aan Apple. O.a. weerberichten en finance komt van Yahoo!.

Dus een soort verdeling van de TT assets over Verizon (die het weer kan verdelen over Fleetmatics voor fleet en maps voor Yahoo!) en Apple (die misschien wat automotive capaciteiten wil) is helemaal niet gek. Consumer moet je er dan uitlichten voor 'madame' - zoals jij Corinne Vigreux en co noemt.""


Maar het zou kunnen.

Maar niets is zeker op deze aardkloot.

Noem me 1 samenwerkingsverband, dat in jouw ogen niet logisch is en of past.

1 tje maar !
groeibriljant
0
quote:

xynix schreef op 1 december 2016 09:01:


GB: herken jij het impliciete NOT FOR SALE signaal dat uitgaat van deze deal? Want als er zou worden aangestuurd op een overname dan was deze deal niet nodig. Iets soortgelijks gold vorig jaar voor UBER.

In feite zou dat vanuit jouw optiek goed nieuws zijn, zolang TomTom niet uit onze handen "gestolen" wordt.

Maar als NOT FOR SALE inderdaad klopt zijn we voor de beeldvorming voorlopig nog volledig afhankelijk van de wpa-geluidjes vanuit TomTom die al jaren beroerd zijn voor de korte termijn. En wanneer MT-vooruitzichten nu eens eindelijk gaan materialiseren in ECHTE KT-winsten is en blijft zeeeeeeeeeer onvoorspelbaar bij onze worst-verhangers. Kortom: blijf rekening houden met een shorters kermis en probeer daar dan zelf klinkende munt uit te halen!Dat signaal zou kunnen. Je zou echter ook kunnen denken dat de Maps nog niet gaan omdat Apple daar de eerste rechten op heeft, maar dat deze maps-deal met AOL eerst nog even moest worden geregeld voordat Verizon met een bod komt op de divisie TomTom-Telematics.

Overigens denk ik dat er wel een opsplitsing gaat komen. Consumer blijft dan achter en Maps + Telematics worden verzelfstandigd. Telematics wordt daarbij vermoedelijk direct verkocht aan Verizon. Maps krijgt een notering aan de Nasdaq (nieuwe naam: Real Time Crowd Maps).

Zodra er een dergelijke stap komt (die komt altijd als een dief in de nacht), zijn de shorters gezien.
Overigens verwacht ik op zeer korte termijn een deal met Tesla (Nvidia-Bosch-TomTom combi). Dan zijn de shorters ook direct gezien. Een dergelijke deal trekt USA-beleggers en de koers kan dan snel naar de 10-15 euro range.
joopie1980
0
kwaliteit/niveau van het dec draadje is idd een stuk hoger. Heerlijk om te lezen. hou vol!
Chiddix
0
quote:

groeibriljant schreef op 1 december 2016 09:39:


[...]


Dat signaal zou kunnen. Je zou echter ook kunnen denken dat de Maps nog niet gaan omdat Apple daar de eerste rechten op heeft, maar dat deze maps-deal met AOL eerst nog even moest worden geregeld voordat Verizon met een bod komt op de divisie TomTom-Telematics.En wat gebeurt er met het grootste deel van de opbrengst? Superdividend? Schulden heeft TT niet dus kan het meeste naar de aandeelhouders.
Juun
0
Würzburg (pts010/01.12.2016/09:00) - Der Branchenaward Industrie 2016 im Segment "Motorradnavigation" geht an TomTom. Weitere Top-3-Nominierte waren Garmin und Blaupunkt/Baros. Der Branchenaward Industrie zeichnet Unternehmen "mit der höchsten Fachhandelsorientierung und international ambitionierten Geschäftsperspektiven" aus. Im Fokus stand dieses Jahr das Thema "Motorradnavigation". Die Wahl der Jury-Mitglieder - bestehend aus Stephan Maderner, Chefredakteur "bike und business", sowie dem Sales-Team - fiel dieses Jahr auf TomTom.
www.finanzen.net/nachricht/aktien/Tom...
tatje
0
Apple midden in het web.

Verizon toch direct links of rechts, zeker niet aan de rand.

Verizon is een van de grootste Amerikaanse telecommunicatieconcerns en heeft AT&T als grootste concurrent. In 2015 behaalde het een omzet van meer dan US$ 130 miljard en dit bijna uitsluitend in de Verenigde Staten.[1] Het telde in 2015 zo’n 170.000 medewerkers.[


Wat een machtsblokken Apple en Verizon.


Voor mij staat Tom Tom in de finale.

Succes in de finale, zal ik maar zeggen :-)

tatje
0
quote:

Juun schreef op 1 december 2016 09:51:


Würzburg (pts010/01.12.2016/09:00) - Der Branchenaward Industrie 2016 im Segment "Motorradnavigation" geht an TomTom. Weitere Top-3-Nominierte waren Garmin und Blaupunkt/Baros. Der Branchenaward Industrie zeichnet Unternehmen "mit der höchsten Fachhandelsorientierung und international ambitionierten Geschäftsperspektiven" aus. Im Fokus stand dieses Jahr das Thema "Motorradnavigation". Die Wahl der Jury-Mitglieder - bestehend aus Stephan Maderner, Chefredakteur "bike und business", sowie dem Sales-Team - fiel dieses Jahr auf TomTom.
www.finanzen.net/nachricht/aktien/Tom...


Ha Juun,

Klasse nieuws.

Weer een bevestiging, dat een onderdeel van Tom Tom.

Outstanding is.
3.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 7,510   Verschil +0,39 (+5,40%)
Laag 7,210   Volume 245.426
Hoog 7,545   Gem. Volume 829.248
6 apr 2020 13:29
label premium

TomTom: Helemaal niet slecht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over hoofdkantoren 7 februari 2017 16:38
De fantasie in TomTom 6 januari 2017 17:18
IEX Marketupdate met o.a. TomTom 21 oktober 2016 15:33
Arend Jan Kamp over TomTom 20 mei 2016 15:59
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare