Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unibail-Rodamco

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
The Entrepreneur
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 30 aug 2018 om 09:16:


Zo, dat was vrij onverw8 toch een leuke rit down. Gaat mss nog 5 euro af maar ben tevreden.The Entrepreneur
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 30 aug 2018 om 10:12:


Wordt het toch nog die -5%.

Had ik me nu maar aan mijn plan gehouden.

The Entrepreneur
0

quote:

bezinteergebelegt schreef op 30 aug 2018 om 15:37:


Geen greintje herstel. Down ritje is echt nog niet over. Gaat nog 10 euro af de komende tijd.

Maar ja, de puts zijn al weg.

En ze vragen nu de hoofdprijs voor die dingen. En nooit puts kopen bij dalende koersen. Betaal je altijd te veel.


The Entrepreneur
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 30 aug 2018 om 17:11:


Kon het niet laten, toch weer een handvol puts aangeschaft vanwege de opleving naar 182,xx.

Nu naar 170.
The Entrepreneur
0
Gewoon mooi transparent inzicht in het beslissingsproces van iemand. En niet achteraf. Leuk om te zien.

Toedeloe
DeZwarteRidder
0
Nieuwe topman Unibail Nederland

Door Pieter van Erven Dorens
2 uur geleden in FINANCIEEL

Schiphol (DFT) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft een nieuwe directeur voor zijn vier Nederlandse winkelcentra, waaronder het paradepaardje in ontwikkeling Mall of the Netherlands.

De nieuwe directeur Bart van Twillert startte twaalf jaar geleden bij Rodamco, dat later werd overgenomen door het Franse Unibail. Sinds de megaovername van het Australische Westfield eerder dit jaar, bezit het concern wereldwijd bijna €64 miljard aan winkels, kantoren en congrescentra.

Van Twillert was eerder directeur in Scandinavië, waar hij verantwoordelijk was voor de nieuwe Mall of Scandinavia in Stockholm. Dit hypermoderne winkelcentrum staat model voor de nieuwe Mall of the Netherlands op de grens van Den Haag. De bouw moet begin 2020 afgerond zijn.
Schets van de nieuwe Mall of The Netherlands

Schets van de nieuwe Mall of The Netherlands

? FOTO URW

Unibail heeft in Nederland ook nog de winkelcentra Stadshart Amstelveen, Stadshart Zoetermeer en Citymall Almere. De laatste twee, misschien zelfs alle drie, komen mogelijk voor verkoop in aanmerking, aangezien zij niet passen in de strategie van het concern. Om het internetspook voor te blijven, wil Unibail zich concentreren op grote winkelcentra met veel vlaggenschipwinkels, restaurants en vermaak in of nabij toonaangevende wereldsteden.

Bart van Twillert volgt Otto Ambagtsheer op. Ambagtsheer stond bijna vier jaar aan het roer bij de Nederlandse tak van Unibail. Hij verlaat Unibail voor een andere carrière.
Kuiken
0
bron FD:Beursgenoteerd vastgoed dreigt in Nederland naar de marge te verdwijnen
De beursgenoteerde vastgoedsector in Nederland dreigt naar de marge te verdwijnen. Nu alles er op wijst dat het kabinet de plannen doorzet om de sector veel hoger te belasten, verliezen bedrijven als Wereldhave en Vastned aan aantrekkingskracht ten opzichte van internationale vastgoedfondsen en Nederlandse vastgoedbedrijven zonder beursnotering. De kans op nieuwe beursgangen van vastgoedbedrijven wordt bovendien klein.
Er wordt gevreesd dat er op termijn weinig overblijft van de sector, nu nog goed voor zo'n €6 mrd aan investeringen in Nederlandse winkelpanden, kantoren en distributiecentra. Dat angstbeeld doemt op uit gesprekken die Het Financieele Dagblad (FD) voerde met een reeks betrokkenen.
Het pand dat My Muesli huurt van Vastned aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht
Het pand dat My Muesli huurt van Vastned aan de Lange Elisabethstraat in UtrechtFoto: Vastned
Sector uitgehold
'Wij worden gedwongen om vooral in het buitenland te investeren,' zegt Dirk Anbeek van Wereldhave, dat winkelcentra heeft in Nederland, België, Frankrijk en Finland.'
Beursgenoteerde vastgoedbedrijven zullen niet gaan uitbreiden in Nederland' zegt ook Taco de Groot ceo van winkelbelegger Vastned. 'Wij zijn voorzichtiger met acquisities in Nederland, omdat er een drukkend effect op het rendement zal zijn.'
‘'Het zou zomaar kunnen dat je de sector compleet uitholt.'’• Dick Boer van zakenbank Kempen
Als de plannen doorgaan zal het Dick Boer van zakenbank Kempen niet verbazen als beursfondsen zich serieus gaan bezinnen op de vraag of ze nog wel in Nederland willen zitten. 'Het zou zo maar kunnen dat je de sector compleet uitholt.'
Meer belasting
Nu hoeven vastgoedbeleggingsinstellingen (zogeheten fbi's), met of zonder beursnotering, geen belasting te betalen als ze de volledige winst uitkeren aan beleggers. De schatkist profiteert immers al via de dividendbelasting van 15% die beleggers betalen. Maar nu Nederland de dividendbelasting wil afschaffen, dreigt helemaal geen belasting meer betaald te worden. Om dat te voorkomen moeten fbi's zich omvormen tot bedrijven die vanaf 2020 21% vennootschapsbelasting betalen. Door de hogere belastingdruk zullen rendementen fors dalen, naar schatting met zo'n 10% tot 15%. Dat is nadelig voor de vele pensioenfondsen en particulieren die in beursgenoteerd vastgoed beleggen. Particulieren konden de dividendbelasting in veel gevallen terugvragen bij de Belastingdienst, ook pensioenfondsen betaalden geen dividendbelasting.
Pand van beursgenoteerde winkelbelegger Vastned in Utrecht.
Pand van beursgenoteerde winkelbelegger Vastned in Utrecht.Foto: Vastned
Veel niet-beursgenoteerde bedrijven kunnen deze hoger belastingdruk omzeilen door zich om te vormen tot een zogeheten fonds voor gemene rekening (fvr). Maar beursgenoteerde bedrijven hebben deze optie niet. Zo dreigt een ongelijk speelveld te ontstaan. Ook internationaal. Want bijna alle Europese en veel andere ontwikkelde landen kennen wel een soort fiscaal fbi-regime voor beursgenoteerd vastgoed (zogeheten REITS).
Beursfondsen hebben de afgelopen maanden tevergeefs gelobbyd voor een uitzonderingspositie voor beursgenoteerd vastgoed. Laat ons alsjeblieft dividendbelasting blijven betalen, was de boodschap. Daar is bij staatssecretaris Menno Snel ( Financiën) voelt daar weinig voor.
Beursgang onaantrekkelijk
Voor vastgoedbedrijven die nog geen beursnotering hebben, wordt het na invoering van de plannen onaantrekkelijk om de gang naar de beurs te maken in Nederland. 'Investeerders zullen naar andere markten gaan' zegt Victor van Bommel, ceo van de niet-beursgenoteerde vastgoedbelegger Orange Capital dat onder meer in Nederlandse huurwoningen belegt.
'Wij zouden zeker niet voor een listing in Nederland gaan als we die optie wel hebben in andere landen' zegt de ceo die eerder een beursgang in Nederland als een van de mogelijke toekomstscenario's zag.
Een uitgeholde beursgenoteerde sector is een verlies voor Nederland, stellen de geïnterviewden. De Groot van Vastned wijst er op dat beursgenoteerde bedrijven investeren met een lange horizon, lage schuldgraad en met veel aandacht voor duurzaamheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld veel private equity-partijen.
‘'Over een aantal jaar zijn er weer heel veel maatschappen en cv's door louche types gelanceerd.’• Taco de Groot, ceo van Vastned
Nederlandse particuliere beleggers en pensioenfondsen verliezen daarmee een manier om op transparante en goed gereguleerde wijze in vastgoed te beleggen. Fraude komt er, in tegenstelling tot de rest van de vastgoedsector, nauwelijks voor. Veel particuliere beleggers zijn voor de crisis bijvoorbeeld het schip in gegaan met beleggingen in malafide vastgoedfonsen. De Groot waarschuwt: 'Over een aantal jaar zijn er weer heel veel maatschappen en cv's door louche types gelanceerd.'
Op Prinsjesdag worden in het Belastingplan meer details over de toekomst van fbi's en de gevolgen voor de sector bekend. De beursgenoteerde vastgoedbedrijven hopen dat de plannen bij bespreking in de Tweede Kamer getorpedeerd worden en dat er ze alsnog een uitzonderingspositie krijgen.
crux
0
Royce Tostrams met de technische analyse van URW (die hij nog steeds UR noemt) op IEX:

"De daling van Unibail-Rodamco onder de koersbodems van eind 2014 en begin 2018 rond 178-180,70 heeft de zwakke technische conditie bevestigd.

De dalende trend krijgt een nieuwe impuls. Unibail-Rodamco heeft neerwaarts ruimte richting steun 164,20 (bodem van 24 juni 2013). Enkel boven weerstand 191,10 (top van 1 augustus) verbetert het beeld."

Voor wat het allemaal waard is......
Klasse
0
quote:

crux schreef op 9 sep 2018 om 15:02:


Op de home-page van de website van URW kun je nu meteen het dividendrendement zien, nu 6,3%.
Deze is gebaseerd op het dividend over 2017 (€10,80) dat dit jaar reeds in zijn geheel is uitgekeerd.
Als we even aannemen, alhoewel de werkelijkheid anders is, dat dit dividend de komende 16 jaar gelijk blijft, dan heb je je aankoop tegen de huidige koers in die periode geheel terugverdiend met het ontvangen dividend.
Lange termijn beleggers zoals instituten weten dit ook en gaan vroeg of laat hier naar handelen.

Sorry, maar lange termijnbeleggers beleggen in assets die ook op lange termijn goede vooruitzichten bieden. Maar je zegt het al in een bijzin:"alhoewel de werkelijkheid anders is" - en dat weet ook iedereen. Met stijgende rentes is het maar zeer de vraag of dividenden in de toekomst gelijk blijven en of vastgoed goede vooruitzichten biedt. Mijn vraag blijft waarom calls kopen als de koers daalt. Het lijkt op het 'beter weten' dan de markt (w.o. grote analyse afdelingen van grote banken, met honderden econometristen, economen etc.), want die verkoopt nog steeds.
The Entrepreneur
0
quote:

crux schreef op 11 sep 2018 om 09:39:


Royce Tostrams met de technische analyse van URW (die hij nog steeds UR noemt) op IEX:

[.....]

Voor wat het allemaal waard is......


Helemaal niets. Gemiddelde beginner heeft een betere kijk dan RT
alrob
0
Bijna onder de 170. Maar heb besloten niet in te stappen. Het artikel over de fiscale vooruitzichten heeft mij daartoe gebracht. En er zijn te veel andere sombere voortekenen.
alrob
0
Wat een val in nog geen twee weken van 190 naar onder de 170. En dat voor URW. Over volatiliteit gesproken!
Ortega
0
vind het een erg paniekerige ontwikkeling, die ik nog deel ook. Geen enkel vertrouwen meer in dat Vastgoed. Maar ja, stap er maar eens uit met dik verlies.
Dota4Keeps
0
crux
0
quote:

alrob schreef op 11 sep 2018 om 10:43:


Bijna onder de 170. Maar heb besloten niet in te stappen. Het artikel over de fiscale vooruitzichten heeft mij daartoe gebracht. En er zijn te veel andere sombere voortekenen.

URW is een Franse onderneming.
Heeft geen last van Nederlandse belastingperikelen.
Het NL vastgoed maakt maar 3% van het totaal uit.
crux
0
quote:

Ortega schreef op 11 sep 2018 om 12:05:


vind het een erg paniekerige ontwikkeling, die ik nog deel ook. Geen enkel vertrouwen meer in dat Vastgoed. Maar ja, stap er maar eens uit met dik verlies.

Zou ik maar niet doen.
Gedraag je niet als een beginnende belegger, die koopt op het hoogtepunt en verkoopt op het dieptepunt.
Als niemand meer vertrouwen heeft is de redding nabij.
Later blijkt dat dit een prima instapmoment is geweest.

Ik ga ook weer bijkopen, maar wacht even tot de daling tot staan is gekomen.
matin
0
We zijn nu 20% lager dan op 1 Januari en 30% lager dan bij de aankondiging van het aandeleninkoop programma.

Wat een aandeelhouderswaarde creatie.

Het management heeft toch echt wat uit te leggen, maar het blijft heel erg stil.
Ik vind dit zeer onprofessioneel.
crux
0
quote:

matin schreef op 11 sep 2018 om 13:24:


We zijn nu 20% lager dan op 1 Januari en 30% lager dan bij de aankondiging van het aandeleninkoop programma.

Wat een aandeelhouderswaarde creatie.

Het management heeft toch echt wat uit te leggen, maar het blijft heel erg stil.
Ik vind dit zeer onprofessioneel.

Ik geef je grotendeels gelijk.
Maar een deel van de daling komt ook doordat Retail Vastgoed zeer slecht in de markt ligt de laatste tijd.
Kijk maar naar de andere Retail Vastgoedfondsen.
Dota4Keeps
0
@crux zoveel is wel helder, vraag is vooral is dit terecht. Ik denk vooral voor een unibail eigenlijk niet.. vervolgvraag is zal de koers weer herstellen en zo ja op welke termijn..
4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD Meer »

Koers 130,750   Verschil -1,25 (-0,95%)
Laag 130,450   Volume 125.209
Hoog 132,250   Gem. Volume 433.178
27-jan-20 10:36
label premium

Unibail-Rodamco: Outlook verder omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's