Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Gilead geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
362 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bakkiekoffie
0
quote:

Ralph01A schreef op 25 maart 2020 22:00:


@bakkiekoffie, hier een artikel met een schatting van wat goedkeuring remdisivir voor koers gilead kan doen. Voor wat het waard is gezien alle aannames. Ik heb met name wel twijfels bij population size aanname in tabel 2.

seekingalpha.com/article/4334200-gile...


Dank je wel Ralph01A. Een mooi artikel. Nu begrijp ik ook dat Gilead met Remdishivir van de goedkeuring 'weesmedicijn'(of zoiets) af wil. Dan houd ik de aandeeltjes toch nog maar even vast.
Kaviaar
0
quote:

Endless schreef op 25 maart 2020 23:24:
....en Gilead meer bewijs leveren voor hun veiligheid en werkzaamheid tegen COVID-19.


Het is bijna 3 april. Dan volgen de eerste resultaten van het eerste onderzoek. Daarna half april en twee in begin mei 2020.


Coronavirus treatment: Palo Alto woman recovers from coronavirus after being treated with remdesivir


PALO ALTO, Californië (KGO) - Gezondheidsexperts hebben geadviseerd dat senioren met onderliggende medische aandoeningen een hoog risico lopen op COVID-19.

In een exclusief interview met ABC7 News vertelde een Palo Alto-stel dat beiden positief testten op het virus over hun ervaringen. Een van hen herstelde na een kort verblijf in het ziekenhuis, terwijl zijn vrouw deelnam aan een klinische proef voor een medicijn dat werd getest om te zien of het een effectieve behandeling kan zijn. Het medicijn is remdesivir.

'Op de laatste dag van de reis begonnen we ons ziek te voelen op weg naar huis', zei Adrian Arima. Dat was drie weken geleden. Adrian en zijn vrouw Monica Yeung Arima maakten een droomreis naar Egypte, ontwikkelden koorts en voelden zich onwel toen ze terugkeerden naar Palo Alto. Ze werden allebei opgenomen in het Stanford Hospital toen hun symptomen niet verbeterden.

GERELATEERD: In quarantaine geplaatste SF-familie deelt dagelijkse updates over hoe het is om getest te worden, geïsoleerd vanwege COVID-19-angsten

Monica had onderliggende medische aandoeningen, waaronder astma en diabetes. Ze kreeg longontsteking en een aanhoudende hoest. Zonder verbetering van haar toestand werd ze toegelaten tot een klinische proef om het geneesmiddel remdesivir te testen, ontwikkeld door de in Foster City gevestigde Gilead Sciences.

De Arima's zijn nu allebei thuis in zelfisolatie.

'Het duurt ongeveer een half uur voordat alles erin is gedruppeld', zei Monica Yeung Arima. 'Dat heb ik elke dag gedaan, vijf dagen achter elkaar, en je voelt de pijn niet. Je voelt niets.'

Gilead had remdesivir gemaakt als mogelijke behandeling voor een ander dodelijk virus, ebola.

'Er valt dus niets te verliezen omdat ze het bij mensen voor ebola hadden geprobeerd', zei ze. "Wat betreft bijwerkingen is er niet veel negatieve feedback, maar het werkt gewoon niet bij ebola."

GERELATEERD: Coronavirus-symptomen, tips te midden van COVID-19-uitbraak

De Arima's wisten van remdesivir omdat Adrian lange tijd de algemeen adviseur van Gilead was. Hij was geen kandidaat voor het proces omdat hij niet zo ziek was als Monica.

De longontsteking van Monica begon te verbeteren met het medicijn. Ze slikte ook antibiotica.

'Ik denk dat ik na twee dagen kon zien dat ik me beter voelde', zei ze. 'Het enige dat niet beter ging, was mijn hoesten.'

Vijf dagelijkse doses remdesivir maakten de weg vrij voor haar ontslag uit het ziekenhuis na bijna twee weken. Ze herstelt nu thuis en rust veel van de tijd, wantrouwend over de Nijlcruise die ze maakten, waarbij verschillende reisgroepen buffetmaaltijden deelden. Destijds wisten ze niet dat het virus in Egypte circuleerde en dat het een aantal toeristen ziek zou maken.

Monica heeft geluk. Haar beslissing om deel te nemen aan de drugstest lijkt een redder in nood te zijn geweest.

Adrian Arima wijst erop dat remdesivir niet speciaal is gemaakt om COVID-19 te behandelen. Door medicijnonderzoeken en patiënten zoals Monica Yeung Arima onderzoeken artsen en gezondheidsfunctionarissen het potentieel ervan naarmate meer mensen het virus krijgen.

abc7news.com/6047442/

Geeft toch hoop dat dit middel werkt.
Endless
0
Laten we inderdaad hopen dat het werkt zodat deze ziekte te bestrijden is.
En zal dan ook invloed hebben op de koers maar belangrijker levens redden en misschien zorgen dat de wereld weer opgelucht kan ademen Persoonlijk ben ik de isolatie behoorlijk zat.
Kaspersky
0
Technisch als GILD vandaag nog een beetje verder stijgt is er morgen grote kans op een fors hogere opening. $73,11 nu
Ralph01A
0
Afgelopen dagen zag je dat door steunmaatregelen met name een vlucht ontstond naar de bedrijven die heel fors zijn gedaald. Nu die steun weer meer naar de achtergrond gaat blijft het werkelijke probleem echter nog steeds bij lange na niet opgelost. Ik verwacht dat de brede herstelbeweging in de markt niet door gaat zetten als gevolg van de onzekerheid hoe lang het virus en de economische recessie door zal zetten.

De komende weken zal in grote delen van de wereld pas echt de sterke oploop van besmettingen en overlijdens zichtbaar worden. De economische gevolgen van alle vergaande maatregelen zullen voelbaar gaan worden en tot veel onzekerheid lijden. De hoop op en roep naar een medicijn zal verder aanwakkeren. Ik verwacht dat de komende weken gilead alleen daarop al zal gaan stijgen.
Ralph01A
0
Een ander argument om mee te wegen. Veel bedrijven zullen door recessie een flinke omzetdaling voor de kiezen krijgen. Bij gilead verwacht ik dat dit niet zo sterk speelt. Grote inkomstenbron is de HIV divisie. En patiënten met HIV zullen toch echt hun medicijnen moeten blijven nemen. Gilead zou met die redenatie dus ook een safe heaven kunnen zijn in deze onrustige tijden.
Kaspersky
0
Downside voor Gilead zie ik tot circa $62,00 (lijkt een redelijk stevige bodem); voornamelijk upside.
jantje
0
Kaspersky ik bewonder je kennis over aandelen , welke koers denkt u dat Gilead kan Halen ? ( aan welke koers zou u ze verkopen )

Groeten Jan
Kaviaar
0
Gebruik van experimenteel COVID-19-medicijn groeit in Boston: 'Er is niets anders'

Met het vollopen van hun spoedeisende hulp, testen artsen in enkele van de grootste ziekenhuizen van de staat een experimenteel medicijn dat in sommige gevallen de enige optie is die beschikbaar is voor patiënten.

Artsen in het Beth Israel Deaconess Medical Center lanceerden deze week een klinische proef met een medicijn genaamd remdesivir, dat velen zien als een van de grote hoop in de race om een ??behandeling te vinden voor het zeer besmettelijke coronavirus COVID-19.

Overal in de stad vraagt ??het Massachusetts General Hospital al om "zoveel (mensen) mogelijk" toe te voegen aan de proef met dertig personen die het op 16 maart is begonnen, aldus hoofdonderzoeker Libby Hohmann in het Business Journal.

De onderzoeken zijn enkele van de meest geavanceerde werkzaamheden die worden gedaan aan mogelijke COVID-19-vaccins en -behandelingen, een van de weinige ziektespecifieke opties die ziekenhuizen hebben.

Remdesivir is oorspronkelijk ontwikkeld door Gilead Sciences Inc. uit Californië (Nasdaq: GILD) voor andere coronavirussen zoals SARS en MERS, waardoor de NIH het vorige maand begon te bestuderen tegen COVID-19. Het medicijn is ontworpen om een ??van de enzymen te remmen die op RNA gebaseerde virussen zoals COVID-19 gebruiken om te repliceren en te groeien, maar is nog niet goedgekeurd door de FDA voor gebruik tegen welke ziekte dan ook.

Federale autoriteiten testen ook een vaccin ontwikkeld door Cambridge biotech Moderna (Nasdaq: MRNA) in een ziekenhuis in Seattle en zullen binnenkort een nieuwe klinische proeflocatie openen aan de Emory University. Maar een deel van de aantrekkingskracht achter remdesivir is dat er al wat veiligheidsgegevens en wetenschappelijke geloofwaardigheid achter het medicijn zitten, dat de aandacht trok van Zika en HIV-onderzoeker Kathryn Stephenson, die het testen van Beth Israel leidt.

Ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven brengen normaal gesproken maanden door met het opstarten van proeven, maar in deze gevallen gaan ze 's nachts en in het weekend door het proces.

Het juridische team van Beth Israel bracht drie dagen achter elkaar door met het beoordelen van contracten en openbaarmakingsformulieren, terwijl de ethische commissie van het ziekenhuis afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend bijeenkwam (Stephenson weigerde te onthullen wat de commissie besprak).

Het gebruik van een experimenteel medicijn tijdens een pandemie roept problemen op, zoals het risico dat de behandeling minder effectief zou kunnen zijn dan andere, meer algemene behandelmethoden.

Tot op heden zei Hohmann dat artsen van de Massachusetts General geen bijwerkingen hebben opgemerkt bij de proefpersonen.

Toen hem werd gevraagd over het afwegen van de risico's tijdens een pandemie, zei Hohmann: 'Nou, wat hebben we nog meer? Er is niets anders. Dit ziet er goed uit in het lab, het is beschikbaar - waarom zou je het niet gebruiken? "

Landelijk zijn mensen op zoek naar alles dat het virus kan bestrijden.

Lupus-patiënten hebben gemeld dat ze moeilijk toegang hebben tot een veelgebruikt medicijn voor de aandoening nadat president Donald Trump had voorgesteld het tegen COVID-19 te kunnen gebruiken. Vorige week sloot Gilead een paar dagen speciale toegang tot het medicijn af nadat hij een grote belangstelling voor remdesivir had gekregen.

"We willen de opwinding omarmen die mensen hebben over hun betrokkenheid bij deze onderzoeken, en we moedigen mensen gewoon aan om het in een gecontroleerde omgeving te doen," zei Stephenson. "Het is erg belangrijk dat mensen onthouden dat dit allemaal experimenten zijn."

www.bizjournals.com/boston/news/2020/...
Kaviaar
0
20 maart 2020


Piper Sandler analyst Tyler Van Buren upgraded Gilead Sciences (NASDAQ: GILD) from Neutral to Overweight, PT $90.00 (from $70.00).

The analyst comments "Following our call with Gilead's CMO, Merdad Parsey, MD, PhD, and the learnings over the past 48 hours (notes here and here), we are upgrading GILD shares to Overweight as we believe remdesivir will be approved by the FDA very soon, which should lead to continued outperformance. Many important takeaways from the call are highlighted below, but if the data are positive, there will be tremendous pressure to approve the COVID-19 drug within days. President Trump's comments yesterday stating that it is "close to being approved" supports that notion. Gilead has capacity to treat tens of thousands of patients now and are ramping towards millions. Again, the company doesn't expect to profit off of the ongoing, tragic pandemic, but if COVID-19 does recur year after year as we fear, we believe it could be a multi-billion dollar global opportunity and are therefore increasing our PT to $90."

For an analyst ratings summary and ratings history on Gilead Sciences click here. For more ratings news on Gilead Sciences click here.

www.streetinsider.com/Analyst+Comment...
Kaviaar
0
18 maart 2020

Gilead upgraded to Buy from Hold at DZ Bank DZ Bank analyst Elmar Kraus upgraded Gilead to Buy from Hold with an $80 price target.

thefly.com/landingPageNews.php?id=305...

Kaviaar
0
4 maart 2020

Gilead price target raised to $87 from $81 at Wells Fargo Wells Fargo analyst Jim Birchenough raised the firm's price target on Gilead (GILD) to $87 from $81 and keeps an Overweight rating on the shares following recent outperformance and on assessment of potential remdesivir opportunity in addressing current coronavirus outbreak. Overall, the analyst believes incremental value can be justified, and see further upside potential on broader pipeline progress, new opportunity with Forty Seven (FTSV) acquisition and potential for additional deals.

thefly.com/landingPageNews.php?id=304...
Omegaplan
0
Vandaag in Trouw. Het Leidse CHDR werkt samen met Leids Uni. Medisch Centrum en doet nu onderzoek naar een mogelijk anti-Coronamiddel, het door Gilead tegen ebola ontwikkelde remdesivir.
Kaspersky
0
quote:

jantje schreef op 27 maart 2020 02:03:


Kaspersky ik bewonder je kennis over aandelen , welke koers denkt u dat Gilead kan Halen ? ( aan welke koers zou u ze verkopen )

Groeten Jan

Voor mijzelf is de max target circa 4 tot 5 keer de huidige prijs in de komende 5 jaar. Over Gilead maak ik mij minder zorgen over door de stevige bodem rond 63-65 dollar.
Endless
0
Daniel O’Day - March 28, 2020
When the news of the coronavirus first emerged, Gilead immediately began to investigate the potential of remdesivir, a medicine we had been studying for many years as part of our extensive research in antivirals. Remdesivir had never been approved for use but based on what we had learned to date, we knew it might have potential with the novel coronavirus. Since then, we have been working with the greatest sense of urgency and responsibility to determine whether remdesivir does indeed work against COVID-19.

The urgency comes from knowing the desperate need among patients and the lack of any approved treatment. The responsibility is to ensure that remdesivir, an investigational medicine, is effective and safe before it is distributed for use worldwide.

This is why we have been working at unprecedented speed to enroll patients in clinical trials. Establishing the safety and efficacy of remdesivir, in partnership with regulatory authorities, is essential to potentially enabling the treatment of many more patients in the future. Multiple studies are ongoing, and we are on track to have initial data in the coming weeks. If it is approved, we will work to ensure affordability and access so that remdesivir is available to patients with the greatest need.

In the meantime, we have made the investigational medicine available for severely ill patients who cannot enroll in a trial. This “compassionate use” program is typically reserved for a small number of individual cases but there is nothing typical about this crisis and to date we have provided remdesivir to more than 1,000 patients. The program is designed by regulatory authorities in such a way that each application has to be reviewed on an individual basis. This works well when there is only a limited number of requests – as is normally the case – but the system cannot support and process the overwhelming number of applications we have seen with COVID-19.

To address this, we are transitioning to what should be a more streamlined, sustainable approach with “expanded access” programs. The compassionate use program will continue for children and pregnant women only, reducing the numbers to a level where the system can cope. With expanded access, hospitals or physicians can apply for emergency use of remdesivir for multiple severely ill patients at a time. While it will take some time to build a network of active sites, this approach will ultimately accelerate emergency access for more people. Initial sites in the United States are up and running as of yesterday, and it is expected that sites in additional countries will be activated soon.

In recent days, many people have reached out to Gilead to advocate for access to remdesivir on behalf of friends and loved ones. I can only imagine how it must feel to be in that situation. We are used to seeing numbers and statistics in the news on a daily basis but we all know that behind each of those numbers is a real and often heartbreaking human story. I know I speak for everyone at Gilead when I say how much we all wish we could help every patient in need. Today we are working at speed to establish the temporary expanded access programs, while at the same time establishing the potential safety and efficacy of remdesivir and determining for which patients remdesivir may have activity.

Remdesivir is still an investigational medicine. We are planning for the outcome we all hope for – that it will prove to be a safe, effective treatment – and in the meantime we are taking the ethical, responsible approach to determining whether that is the case. At each step of the way, our decisions are informed by guidance from public health authorities and bioethicists, and by our decades of experience in making antiviral treatments for diseases such as HIV and viral hepatitis.

We hope that, in partnership with many groups around the world, we can play a part in helping patients with this disease. We know how much is at stake and the urgent need to determine whether remdesivir will be a safe and effective treatment.

We think about the healthcare workers who are on the front lines of fighting this pandemic around the clock and the urgent need to equip them with a treatment. We know that patients and their families around the world are waiting. All of us at Gilead are doing everything we can to meet our responsibility with remdesivir, with the greatest sense of urgency and care.

As we continue with those efforts, we will provide updates on our progress as soon as information becomes available, recognizing the significant public interest in remdesivir around the world.
Endless
0
Daniel O'Day - 28 maart 2020
Toen het nieuws over het coronavirus voor het eerst naar voren kwam, begon Gilead onmiddellijk het potentieel van remdesivir te onderzoeken, een geneesmiddel dat we al vele jaren bestudeerden als onderdeel van ons uitgebreide onderzoek naar antivirale middelen. Remdesivir was nooit goedgekeurd voor gebruik, maar op basis van wat we tot nu toe hadden geleerd, wisten we dat het potentieel zou kunnen hebben met het nieuwe coronavirus. Sindsdien werken we met de grootste urgentie en verantwoordelijkheid om te bepalen of remdesivir inderdaad werkt tegen COVID-19.

De urgentie komt voort uit het kennen van de wanhopige behoefte van patiënten en het ontbreken van een goedgekeurde behandeling. De verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat remdesivir, een geneesmiddel voor onderzoek, effectief en veilig is voordat het wordt gedistribueerd voor wereldwijd gebruik.

Daarom werken we met ongekende snelheid om patiënten in te schrijven voor klinische onderzoeken. Het vaststellen van de veiligheid en werkzaamheid van remdesivir, in samenwerking met regelgevende instanties, is essentieel om de behandeling van veel meer patiënten in de toekomst mogelijk te maken. Er zijn meerdere onderzoeken gaande en we liggen op schema om de eerste weken de eerste gegevens te hebben. Als het wordt goedgekeurd, zullen we ervoor zorgen dat het betaalbaar en toegankelijk is, zodat remdesivir beschikbaar is voor patiënten met de grootste behoefte.

Inmiddels hebben we het onderzoeksgeneesmiddel beschikbaar gesteld voor ernstig zieke patiënten die zich niet kunnen inschrijven voor een proef. Dit programma voor 'compassionate use' is doorgaans gereserveerd voor een klein aantal individuele gevallen, maar er is niets typerends aan deze crisis en tot op heden hebben we remdesivir verstrekt aan meer dan 1.000 patiënten. Het programma is door regelgevende instanties zo ontworpen dat elke aanvraag op individuele basis moet worden beoordeeld. Dit werkt goed als er slechts een beperkt aantal verzoeken is - zoals normaal het geval is - maar het systeem kan het overweldigende aantal toepassingen dat we met COVID-19 hebben gezien niet ondersteunen en verwerken.

Om dit aan te pakken, gaan we over op wat een meer gestroomlijnde, duurzame aanpak zou moeten zijn met "uitgebreide toegang" -programma's. Het compassionate use-programma zal alleen voor kinderen en zwangere vrouwen worden voortgezet, waardoor het aantal wordt teruggebracht tot een niveau waarop het systeem het aankan. Met uitgebreide toegang kunnen ziekenhuizen of artsen een aanvraag indienen voor noodgebruik van remdesivir voor meerdere ernstig zieke patiënten tegelijk. Hoewel het enige tijd zal vergen om een ??netwerk van actieve sites op te bouwen, zal deze aanpak uiteindelijk de toegang voor noodgevallen voor meer mensen versnellen. De eerste sites in de Verenigde Staten zijn gisteren actief en de verwachting is dat sites in andere landen binnenkort zullen worden geactiveerd.

De afgelopen dagen hebben veel mensen contact gezocht met Gilead om namens vrienden en geliefden te pleiten voor toegang tot remdesivir. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het moet zijn om in die situatie te zijn. We zijn gewend om dagelijks cijfers en statistieken in het nieuws te zien, maar we weten allemaal dat achter elk van die cijfers een echt en vaak hartverscheurend menselijk verhaal schuilgaat. Ik weet dat ik voor iedereen bij Gilead spreek als ik zeg hoeveel we allemaal wensen dat we elke patiënt in nood kunnen helpen. Vandaag werken we hard om de tijdelijke uitgebreide toegangsprogramma's vast te stellen, terwijl we tegelijkertijd de potentiële veiligheid en werkzaamheid van remdesivir vaststellen en bepalen voor welke patiënten remdesivir actief kan zijn.

Remdesivir is nog steeds een onderzoeksgeneesmiddel. We plannen het resultaat waar we allemaal op hopen - dat het een veilige, effectieve behandeling zal blijken te zijn - en ondertussen kiezen we de ethische, verantwoorde aanpak om te bepalen of dat het geval is. Bij elke stap worden onze beslissingen geïnformeerd door begeleiding van volksgezondheidsinstanties en bio-ethici, en door onze tientallen jaren ervaring in het maken van antivirale behandelingen voor ziekten zoals HIV en virale hepatitis.

We hopen dat we, in samenwerking met vele groepen over de hele wereld, een rol kunnen spelen bij het helpen van patiënten met deze ziekte. We weten hoeveel er op het spel staat en het is dringend noodzakelijk om te bepalen of remdesivir een veilige en effectieve behandeling zal zijn.

We denken aan de gezondheidswerkers die 24 uur per dag in de frontlinie staan ??om deze pandemie te bestrijden en de dringende noodzaak om hen uit te rusten met een behandeling. We weten dat patiënten en hun families over de hele wereld wachten. Wij allemaal bij Gilead doen er alles aan om onze verantwoordelijkheid met remdesivir te vervullen, met het grootste gevoel van urgentie en zorg.

Terwijl we doorgaan met die inspanningen, zullen we updates over onze voortgang verstrekken zodra informatie beschikbaar komt, waarbij we de grote publieke belangstelling voor remdesivir over de hele wereld erkennen.
 
Justsaying
0
Kaspersky
0
quote:

Imjustabeginner schreef op 28 maart 2020 23:00:


Wat verwachten we maandag? Zal de koers naar onderen of boven gaan?

Technisch -> naar beneden maandag op $70,00 - $71,00.
Dinsdag wordt mogelijk $74,00 weer getest.

Gilead blijft bij mij long in de portefeuille staan.
362 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Gilead Sciences Meer »

Koers 74,990   Verschil +0,32 (+0,43%)
Laag 0,000   Volume 16.310
Hoog 0,000   Gem. Volume 20.688.402
8 apr 2020 22:00
label premium

Gilead: Filgotinib kan groei doen terugkeren

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gilead Sciences Nieuws

25 feb Resultaten Gilead-medicijn tegen... 5
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare