Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans - November 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dom blondje
0
quote:

tradersonly schreef op 17 nov 2016 om 21:39:


Je doet je naam eer aan..
Ze mikken nu op 3-4%. Voor projecten met hogere risico's zelfs tegen 7-8%. Mochten die dus terugslinken over de gehele linie naar 1% dan blijft er 25 miljoen over.

ja ze zeggen al tig jaren dingen die niet uitkomen ze kunnen mijn rug op geloof er niks van zullen nog wel een paar lijken uit de kast komen maar ja ieder zijn ding succes met deze hut ik wacht het nog wel ff af
JvAA
0
Als marge verbetering zo simpel was hadden ze dat natuurlijk allang gedaan. Heijmans is met name actief in Nederland en de concurrentie is hier moordend. Om het personeel bezig te houden ligt het gevaar van te scherpe aanbestedingen continu op de loer.

Ik durf het nu niet aan om te kopen, maar het kan goed zijn dat er een enorme koerswinst te realiseren is op korte termijn. Het natuurlijk ook nog een heel stuk verder dalen.
Redster
0
Nog heel even en ik ga toch weer kopen.ik verwacht nog n dipje naar 4 en hoop dan in te stappen
tradersonly
0
quote:

JvAA schreef op 17 nov 2016 om 21:49:


Als marge verbetering zo simpel was hadden ze dat natuurlijk allang gedaan. Heijmans is met name actief in Nederland en de concurrentie is hier moordend. Om het personeel bezig te houden ligt het gevaar van te scherpe aanbestedingen continu op de loer.

Ik durf het nu niet aan om te kopen, maar het kan goed zijn dat er een enorme koerswinst te realiseren is op korte termijn. Het natuurlijk ook nog een heel stuk verder dalen.


Vergeet niet dat in 2012-2013, de periode waarin de meeste probleemprojecten zijn aangenomen, de huizenmarkt volledig op zijn gat lag. Waar ze voorheen 3000 woningen per jaar bouwden was dat in Q1 2013 slechts 60 huizen. Welke keus heb je dan? Hopen dat de boel draaiende blijft wat natuurlijk een grote gok is (gebleken). Feit is wel dat de probleemprojecten er nu in rap tempo uitlopen.
Als EFT dit jaar afgehandeld kan worden tegen een redelijk schappelijke final settlement dan is ook dat weer verleden tijd. Westfrisia tegenvallers kunnen over 2017 en 2018 opgevangen worden. Al dan niet met converteerbare obligatie/emissie en/of waiver.
Diegy
0
quote:

Daexter schreef op 17 nov 2016 om 19:55:


[...]

De correctie die ik voorzag is inderdaad veel dieper dan ik begin deze maand verwacht had, maar ben met shorterman eens, er is eigenlijk geen fundament voor deze diepere daling.

Voor de onzekerheid was een koersdaling tot ca 30% te onderbouwen, daarna regeert paniek=geen fundament.

Paniek heeft geen zin on te negeren, dus kans bestaat dat er nog eens 30% vanaf gaat zeker waar, maar paniek is ook onvoorspelbaar en kan zo maar voorbij zijn, dan komt de ratio weer terug en vereen we binnen korte tijd weer terug naar 6,50 oid. Ik blijf er bij dat als er geen melding van schending van convenanten komt voor de jaarcijfers dat de kans vrij groot is dat de koers weer richting de double digits stijgt in het voorjaar.

Ik heb gekkere dingen zien gebeuren, zoals BAM die na 3 maanden op het laagste punt ooit opveerde met in 4 maanden tijd een rendement van 130%. Een dergelijk scenario uitgaande van een startkoers van 4,0 medio januari euro op heijmans betekent een koers van 9,30 medio mei.

Inderdaad bam werd ook helemaal de grond in gepraat en moet je zien in 3 maanden tijd is de koers daar verdubbelen!!! Gewoon 100% winst in 3 maanden Tijd. ik zie hier de koers ook echt wel weer aantrekken naar 6,50 voor het einde van dit jaar. Dat zou 30% betekenen in 6 weken tijd.
Diegy
0
quote:

tradersonly schreef op 17 nov 2016 om 20:33:


Laatste stukje uit het artikel van het FD

Een financiële analist bij een bank zegt vertrouwen te houden dat de leiding het bedrijf op koers kan krijgen als de hobbel van de tegenvallers is genomen. ‘Onderliggend blijft het bedrijf goed winstgevend. De pijn zit steeds in enkele geïsoleerde gevallen.’ Volgens hem kan het bedrijf binnen enkele jaren uit de schulden groeien. Belangrijk is wel dat er niet elke keer een nieuw probleem bijkomt

Bestuur van Heijmans heeft vorige week aangegeven helemaal niet bezig te zijn met een emissie. Er zitten er gewoon een paar paniek te zaaien en shorters maken daar heel slim gebruik van. En die gaan eerdaags hun enorme winst nemen waardoor de koers hard omhoog zal gaan. Vorige week donderdag steeg de koers van 5,40 naar 6,28. Kan 1 deze dagen weer hard herstellen. Dit is pure paniek zaaien door sommige.
dom blondje
0
quote:

Diegy schreef op 17 nov 2016 om 22:10:


[...]
Bestuur van Heijmans heeft vorige week aangegeven helemaal niet bezig te zijn met een emissie. Er zitten er gewoon een paar paniek te zaaien en shorters maken daar heel slim gebruik van. En die gaan eerdaags hun enorme winst nemen waardoor de koers hard omhoog zal gaan. Vorige week donderdag steeg de koers van 5,40 naar 6,28. Kan 1 deze dagen weer hard herstellen. Dit is pure paniek zaaien door sommige.
nee dat gaan ze zeggen zo in de zin wij denken er overna om een emissie te gaan doen hallo wordt eens wakker reken er nu maar op hij komt eraan en een flinke ook
Diegy
0
quote:

tradersonly schreef op 17 nov 2016 om 21:31:


Een convenantenschending is geen ononverkomelijke zaak. Ze hebben eerder een waiver verkregen. Banken kijken naar risico. Indien Heijmans geen enkel toekomstperspectief zou hebben en geen enkel nieuw project in de pijplijn dan zou het idd lastig zijn. Maar de ordeporto is 2,5 miljard. Als deze onderliggend sterk verbeterd - al is het maar naar 1% marge - dan komt er jaarlijks 25 miljoen binnen.


Morgen een bericht van het bestuur met gerustellende woorden en dat ze bezig zijn met een deel van de grond positie te verkopen. Moet je eens kijken hoe hoog de koers dan opent en weer minimaal op 6 euro staat...
ChrisMat
1
quote:

dom blondje schreef op 17 nov 2016 om 22:14:


[...]nee dat gaan ze zeggen zo in de zin wij denken er overna om een emissie te gaan doen hallo wordt eens wakker reken er nu maar op hij komt eraan en een flinke ook


Het opmerkelijke van dom blondje is dat noch andere opvattingen noch enige vorm van interpunctie haar woordendiarree kunnen stoppen.
Drs P.
0
Geschiedenis herhaalt zich, toen op het Ballast Nedam forum en nu hier bij het forum voor Heijmans, positieve verhalen van mensen die de werkelijkheid niet willen zien..

Ballast Nedam is too big to fail: investeerders willen hun geld niet kwijt raken.

Op 1 mei jl. een kapitaal injectie banken en Strukton: is een overname in het verschiet ?

Het noodlijdende Ballast Nedam is voorlopig gered met een kapitaalinjectie door zijn banken en bouwbedrijf Strukton. Ballast Nedam krijgt van beide partijen in totaal € 20 mln om de verliezen uit enkele grote infrastructurele projecten op te vangen.
Diegy
0
Heijmans kan misschien zonder claimemissie'


Bouwbedrijf Heijmans zit in de problemen, maar hoeft niet per se een claimemissie te doen om het eigen vermogen aan te zuiveren. Dat zegt analist Joost van Beek van Theodor Gilissen.
Door Albert Jan Swart

Afgelopen vrijdag maakte Heijmans nabeurs bekend dat financieel topman Mark van den Biggelaar vertrekt. Analist Van Beek: "Het is jammer dat de cfo vertrekt, het is ook een minpunt. Aan de andere kant: hij blijft nog beschikbaar tot en met juni. Hij heeft gewoon besloten zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor nog een periode van vier jaar. Heijmans heeft de tijd op zoek te gaan naar een nieuwe financieel bestuurder. Heijmans wordt een zware klus voor de nieuwe cfo."
De koers van het aandeel kelderde van €8,79 eind oktober naar minder dan 6 euro vandaag.

Meerkosten
Het geplaagde bouwbedrijf worstelt met een aantal projecten die duurder uitvallen. Het is maar de vraag of Heijmans de meerkosten op de opdrachtgever kan verhalen. Zo heeft Heijmans ruzie met de provincie Noord-Holland over de aanleg van de N23 tussen Hoorn en Enkhuizen. De meerkosten daarvan bedragen naar schatting 40 miljoen euro. Vanwege het conflict ligt het project nu stil.
Een ander probleemgeval is de Energiefabriek in Tilburg. Van Beek verwacht meer duidelijkheid over de financiële afwikkeling daarvan als het project dit kwartaal wordt opgeleverd. "Wat ik opvallend vind, is dat Heijmans niet alleen verantwoordelijk is voor de oplevering, maar ook voor de output van de vergistingsinstallatie. Daar heeft Heijmans geen verstand van", aldus Van Beek.
Bankconvenanten
Begin deze maand meldde De Telegraaf dat huisbankier Rabobank op zoek is naar een koper. Van Beek denkt er meerdere opties te overwegen zijn om aan de bankconvenanten te voldoen naast het uitgeven van nieuwe aandelen. "Heijmans heeft voor een paar honderd miljoen grondposities op de balans staan. Als ze die deels kunnen verkopen, kan hiermee de financiële positie worden versterkt."
Analist Edwin de Jong van NIBC Markets heeft de indruk dat de banken Heijmans zo ver willen krijgen dat het een claimemissie doet. Maar volgens hem is dat niet nodig. "Heijmans zou de bankconvenanten kunnen schenden vanwege een lage interest cover ratio, de ebitda gedeeld door de rentelasten. Het bedrijf heeft niet te veel schuld. Om de interest cover ratio te verhogen moet de winstgevendheid worden verbeterd."
De precieze financiële gevolgen van de probleemprojecten blijven onzeker. In enkele gevallen moet een arbitrageprocedure uitsluitsel geven. Toch is de situatie van Heijmans volgens Van Beek "minder dramatisch" dan die van bijvoorbeeld Ballast Nedam voor de overname door het Turkse Renaissance. "Bij Ballast Nedam was de schade groter. De meerkosten van de A15 Vaanplein Rotterdam liepen op tot zo'n 300 miljoen euro."
De Jong is positief: "Voor mij is het een buy
Nel
0
salud
1
Het UWV heeft enige tijd geleden (2015 ? ) geweigerd een ontslagvergunning af te geven voor volgens mij 135 man personeel.
Hoe is dat afgelopen en hoeveel kost dat nu nog.
Na die weigering van het UWV zag je de koers ook behoorlijk dalen
salud
0
Guus_Geluk
0
quote:

Diegy schreef op 7 nov 2016 om 08:12:


Dit word een ballast Nedam. Dit gaat een enorme emissie worden. Is geen ontkomen meer aan. Open en je ogen en neem je verlies. Zal alleen maar erger en erger worden. Nooit verliefd worden op een aandeel.

Volgens mij ben jij door en door verliefd, Diegy!

Eerst iedereen waarschuwen en vervolgens er zelf intrappen.. ;-)
patrickie
0
Ik vond dit een mooie uiting.

quote:

pim f schreef op 17 nov 2016 om 23:52:


[...]
Dit Heijmans boeventuig heeft nog een proces gevoerd om de opdracht van de N23 aan BAM cs te ontfutselen met een ondoordachte en slecht voorbereide offerte, en nu zou de belastingbetaler mogen opdraven voor de kosten? Njet, never nooit.

Op Maffia-wijze heeft men de veiligheid van de West-friese gemeenschap (en de naar school fietsende kinderen aldaar) gegijzeld, door te stoppen met al hun werk aan de N23 en daarmee zijn de maskers van betrouwbaarheid en respectabiliteit definitief afgevallen.

Weg met deze onbetrouwbare Papen, ga maar failliet met je leugenachtige management


Zolang het sentiment negatief blijft zal dit aandeel blijven dalen.
Diegy
0
quote:

dom blondje schreef op 17 nov 2016 om 17:51:


[...]precies van mijn mag het kom naar op met die emissie kunnen we eindelijk geld gaan verdienen

Je geeft hier duidelijk aan dat je gaat instappen alleen wil je de koers nog lager naar beneden praten.
Diegy
0
quote:

Daexter schreef op 17 nov 2016 om 18:09:


[...]

In beginsel mee eens. Totdat "de markt" besluit dat het aandeel genoeg gedaald is.

Moeilijk te zeggen wanneer dat is, kan nu zijn,maar als de ommekeer komt gaat het eerst rap omhoog, dan weer rap omlaag naar iets hoger niveau en dan geleidelijk weer aan omhoog.

IInderdaad kans dat de koers nu fors gaat herstellen is veel groter dan dat er nog veel van de koers zal afgaan. We hebben vorige week gezien hoe hard het omhoog kan gaan. In 1 dag tijd van 5,40 naar 6,28
Drs P.
0
quote:

Diegy schreef op 18 nov 2016 om 07:37:


[...]
IInderdaad kans dat de koers nu fors gaat herstellen is veel groter dan dat er nog veel van de koers zal afgaan. We hebben vorige week gezien hoe hard het omhoog kan gaan. In 1 dag tijd van 5,40 naar 6,28

Werkelijk, probeer je zo je eigen aandeeltjes te redden met dit soort verhalen? Elke tijdelijke koersstijging is een dead cat bounce, Heijmans is te ver afgezakt en het begint steeds meer een 1-1 BN scenario te worden, waar de aandeelhouders heel veel geld hebben verloren.
Voor de duidelijkheid (voor diegene die nog steeds geloven dat alles goed komt met Heijnmans..: a dead cat bounce is a small, brief recovery in the price of a declining stock.[1] Derived from the idea that "even a dead cat will bounce if it falls from a great height",[2] the phrase, which originated on Wall Street, is also popularly applied to any case where a subject experiences a brief resurgence during or following a severe decline.

Pas op met dit aandeel, blijf hoe dan ook weg en aan de zijlijn. Lees het Ballast Nedam Forum er maar op na, dezelfde positieve opmerking van de 'zittenblijvers', tot het uiteindelijk ook voor hen duidelijk werd dat zij meer dan 90% van hun geld kwijt waren, dankzij de Turken die het bijna failliete BN hebben opgeraapt..
2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 8,520   Verschil +0,04 (+0,47%)
Laag 8,370   Volume 37.753
Hoog 8,570   Gem. Volume 69.834
26-jun-19 15:20
label premium

Heijmans: Ruzie met Tennet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium