Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotechnologie.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.055 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ivet
0
quote:

Wil Helmus schreef op 10 januari 2020 08:07:


[...]
Klopt, wel vreemd idd. Ik weet niet hoe serieus een koersdoelverhoging van B. Riley FBR genomen moet worden? Ik zie dat ze in oktober het koersdoel nog verlaagd hebben van $7 naar $3. Nu ineens weer van $3 naar $6. Wat is er veranderd in 3 maanden tijd?


beleggers zijn soms luie mensen die zich graag e.e.a. laten voorkauwen door analisten, maar deze dienen vaak een andere agenda. Wat er veranderd is, is wellicht de positie van hun klanten/traders o.i.d.

Uiteraard kan factor tijd een rol spelen...dichter op een baanbrekend PB die de koers kan maken of breken.
nb
0
Ik denk dat het een bio-off-day is.
Argenx, uniqure, arwh, prqr, alles door het putje
4finance
0
quote:

nb schreef op 13 januari 2020 17:48:


Ik denk dat het een bio-off-day is.
Argenx, uniqure, arwh, prqr, alles door het putje


Ik vind de uitslagen wel meevallen. Mijn NEKTAR weer in de plus. Daar komt ook nieuws aan. Gisteren ruim 25% omhoog. Met Fate heb ik inmiddels al een hele leuke rit gemaakt. Op Arbutus sta ik inmiddels ook op een aardige plus. Nu moet PRoQR nog even gaan lopen....Ik wacht maar rustig af. 2020 is nog lang ;-) ARWH pak ik op als het $50 staat. Komt het daar niet op dan heb ik pech.
Tom3
0
Ionis is niet echt tevreden met zijn huidige "delivery" techniek. men wil ook buiten de lever om kunnen werken. Iets wat Arrowhead zegt nu al te kunnen:


www.bizjournals.com/philadelphia/news...
4finance
0
quote:

Tom3 schreef op 16 januari 2020 09:49:


Leuke site om je kennis over stamcellen te vergroten (voor oa Fate beleggers):
www.universalcells.com/cells/


thx man !

Tom3
0
nb
0

7+
Mijn nieuws
Laatste nieuws
Krant
Dossiers
Beurs
Meer

AEX 602,96 +0,71%
DOWJ 28.784,24 +0,87%
S&P Future 3.279,25 +1,23%
EUR/USD 1,1014 -0,04%
Abonneren
Tekst Krant
Gisteren
Daniel HansenThieu Vaessen

Zorg
Wachttijd nieuwe levensreddende medicijnen loopt op tot meer dan een jaar


In het kort
Sinds 2015 moeten dure geneesmiddelen de zogenoemde Sluis-procedure doorlopen.Het ministerie van Volksgezondheid onderhandelt zelf over de prijzen van medicijnen. Die onderhandelingen lopen stroef, daardoor loopt wachttijd voor patiënten op.Achtergrond: Vijf vragen over oplopende wachttijd medicijnen
Nederlandse patiënten moeten steeds langer wachten op nieuwe, dure medicijnen tegen kanker en zeldzame aandoeningen. De gemiddelde tijd die verstrijkt tussen goedkeuring en vergoeding van deze geneesmiddelen bedraagt inmiddels 410 dagen, blijkt uit onderzoek van het FD.
Artsen zijn bezorgd over de vertraging. De langere wachttijd is ernstig, zegt emeritus hoogleraar Koos van der Hoeven van het Radboud UMC. 'Patiënten met kanker hebben helaas vaak niet de tijd om te wachten.'
Voor het onderzoek is gekeken naar 26 geneesmiddelen met een vraagprijs van € 50.000 of meer per patiënt per jaar. Sinds 2015 moeten die medicijnen de zogenoemde Sluis-procedure doorlopen. Dat betekent dat ministerie van Volksgezondheid zelf de prijsonderhandelingen voor deze medicijnen doet, in plaats van de zorgverzekeraars. Onder minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport zijn de criteria aangescherpt. Daardoor is het aantal middelen in de Sluis-procedure vanaf 2018 toegenomen.

Moeizame onderhandelingen
De vertraging neemt toe doordat onderhandelingen tussen farmabedrijven en het ministerie over een prijsverlaging moeizaam verlopen. De fabrikanten vragen regelmatig de hoofdprijs voor hun nieuwe medicijnen, terwijl de minister scherp onderhandelt omdat hij voor oplopende kosten vreest. De afgeronde onderhandelingen hebben gemiddeld 354 dagen geduurd. Voor de negen middelen waarover sinds 2018 wordt onderhandeld, loopt de wachttijd op tot 410 dagen.
Opvallend stroef verlopen de onderhandelingen over het geneesmiddel Yescarta, een celtherapie die het leven van patiënten met een bepaalde vorm van agressieve lymfeklierkanker kan redden. De éénmalige behandeling moet volgens het farmabedrijf Gilead €327.000 per patiënt kosten. Het middel zit in Nederland inmiddels 555 dagen in de Sluis-procedure. Dat is een record. De therapie wordt wel vergoed in onder meer Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk.
Uitstel kost mensenlevens
Het Zorginstituut onderstreepte in maart vorig jaar het belang van een snelle beschikbaarheid van Yescarta voor een groep van jaarlijks ruim honderd zeer zieke patiënten. Het uitstel van de introductie van de celtherapie in Nederland kost mensenlevens, zegt medische directeur Rob Pieters van het Prinses Maxima Centrum, hét Nederlandse ziekenhuis voor kinderoncologie.
Volgens het laatste wetenschappelijke onderzoek kan de celtherapie het leven van ongeveer 40% van nu uitbehandelde patiënten redden, zeggen hoogleraar Monique Minnema van het UMC Utrecht en haar collega Marie José Kersten van het Amsterdam UMC. 'Het is duidelijk dat de prijs omlaag moet, maar ik snap niet dat de onderhandelingen zo lang moet duren', aldus Kersten.
Minister Bruins beschouwt het beleid als een succes. Hij meldde in november dat de prijsonderhandelingen vorig jaar een besparing hebben opgeleverd van €272 mln.
'Taai en complex'
De berekening van het FD komt op een aanzienlijk hogere doorlooptijd dan minister Bruins in november aan de Kamer meldde. Bruins maakte toen gewag van tien maanden wachttijd. In een reactie op de bevindingen van het FD noemt de minister de langere doorlooptijd 'ongewenst'. De onderhandelingen zijn volgens de minister 'soms taai en complex'.
Bij de eerste middelen die de procedure moesten volgen, verliep het proces relatief snel. De gemiddelde doorlooptijd voor middelen uit 2015 en 2016 bedroeg 312 dagen. Daarna nam de procedure steeds meer tijd in beslag. De wachttijd van 410 dagen voor middelen uit 2018 is een tussenstand; dit gemiddelde zal nog oplopen omdat over vier van de negen geneesmiddelen nog altijd wordt onderhandeld.
In de meeste West-Europese landen en de Verenigde Staten zijn nieuwe medicijnen tegen kanker vaak eerder beschikbaar dan in Nederland, zo zegt hoogleraar Carin Uyl-De Groot die op de Erasmus Universiteit onderzoek doet naar de vergoeding van medicijnen. Patiënten in Zuid- en Oost-Europa moeten veelal langer wachten.

FD onderzoek naar wachttijden Sluis.pdf
In een beperkt aantal gevallen stellen farmaceutische bedrijven hun geneesmiddelen tijdens de onderhandelingen gratis ter beschikking. Zo'n programma ontbreekt bij meer dan de helft van de 26 Sluis-medicijnen, zo blijkt uit het FD-onderzoek. Minister Bruno Bruins heeft farmabedrijven opgeroepen de medicijn vaker gratis ter
Frenky_Tornado
0
Uitstel kost mensenlevens en levert €272 mln op voor de gemeenschap. Wanneer gaat iemand eens uitrekenen hoeveel het kost om een medicijn te ontwikkelen? En dan bedoel ik de totale kosten, dus ook die voor medicijnen die de eindstreep niet halen meenemen in de berekening. Dit is snel te bekijken als je naar de jaarrekening van de farmaceuten kijkt, maar meestal worden de kleinere jongens die minder bekend zijn (en soms ook nooit zullen worden) niet meegenomen. Uiteindelijk blijft er onder de streep niet al te veel over. Wil je de patienten met een zeldzame en nu nog niet te behandelen aandoening ook helpen? Dan is een forse investering nodig. En ik hoef hier niet uit te leggen dat deze investering risico's met zich meebrengt. En risico's hebben nou eenmaal een prijs.
Tom3
0
Het zou fantastisch zijn als ook een ProQR zou kunnen duiken in het gat dat achter gelaten wordt door big pharma op het gebied van neuro-wetenschappen:

www.labiotech.eu/brain/neuroscience-b...
1.055 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ProQR Therapeutics NV Meer »

Koers 8,670   Verschil -0,37 (-4,09%)
Laag 8,640   Volume 137.970
Hoog 9,180   Gem. Volume 284.709
19 feb 2020 22:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium