Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,237 16 apr 2024 16:57
  • -0,023 (-1,83%) Dagrange 1,232 - 1,250
  • 1.057.913 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dokus 1 november 2016 16:52
    ?Bpost bereidt nieuw bod op PostNL voor
    Bpost waagt opnieuw een poging om PostNL PostNL4,64+8,18%+0,35 over te nemen. Dat blijkt uit een voorbereidend document in handen van Het Financieele Dagblad. Met de fusie ontstaat volgens de twee partijen het vierde postbedrijf van Europa.
    In mei mislukte een poging van PostNL en Bpost om samen te gaan. Bpost zou toen tussen €?5 en €?6 per aandeel PostNL hebben geboden. Volgens het document heeft Bpost zijn biedprijs nu met een onbekend bedrag verhoogd. Het Belgische postbedrijf wil de overname voor de helft in contanten en voor de andere helft met eigen aandelen betalen. Dinsdagmiddag handelde PostNL rond €?4,28 per aandeel.
    Beide bedrijven onthouden zich van commentaar. ‘Wij gaan op geen enkel gerucht in de markt een antwoord geven', zo stelt een woordvoerder van Bpost. 'PostNL herkent zich niet in dit bericht', aldus een woordvoerder. 'Verder hebben we geen commentaar.'
    BPost
    foto: HH
    Bod op 'zes cruciale punten' beter
    Bpost en PostNL werden in mei gedwongen om hun overnamegesprekken publiek te maken na uitlatingen van Belgische politici. Die waren bang dat de Belgische staat na een overname zijn meerderheidsbelang in Bpost zou verliezen. Ook zou het bod toen zijn stukgelopen op onzekerheid over de opstelling van de Nederlandse toezichthouder ACM en de oplopende pensioenverplichtingen bij PostNL.
    Bpost heeft zijn aanbod nu 'op zes cruciale punten' verbeterd, zo stelt het bedrijf in een vertrouwelijke document dat door een vergissing van een pr-bureau in handen is van het FD. Bpost geeft een 'onvoorwaardelijke' garantie af voor de pensioenen van huidige en voormalige medewerkers van PostNL, bovenop de afspraken die het Nederlandse postbedrijf hierover al heeft gemaakt. PostNL dreigt door de lage dekkingsgraad van zijn pensioenfonds gedwongen te worden tot een aanzienlijke bijstorting om de oudedagsvoorziening van zijn werknemers te garanderen.
    Handreiking aan ACM
    In een handreiking aan de ACM belooft Bpost niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst waartoe PostNL en Bpost in Nederland en België verplicht zijn. Het Belgische postbedrijf acht ‘een uitstekende verstandhouding met alle toezichthouders van het grootste belang’, zo stelt het.
    Zowel PostNL als Bpost kampen met teruglopende volumes op de postmarkt. Door de opkomst van internet versturen bedrijven en consumenten steeds minder. Marktkenners voorspellen al enige tijd een consolidatieslag onder Europese postbedrijven. Eind september kocht Deutsche Post zijn Britse sectorgenoot UK Mail voor zo’n €280 mln.
    Geen omvangrijke ontslagen
    De fusie tussen Bpost en PostNL zal volgens de bedrijven nadrukkelijk niet gestoeld zijn op de wens om mogelijke schaalvoordelen of kostenbesparingen te behalen. De voordelen van de fusie zal volgens de twee bedrijven moeten ontstaan door versnelde groei, onder meer met de bezorging van pakketten en op het gebied van internetwinkelen. 'Doel is het positioneren van deze transactie als enige mogelijkheid om voor beide bedrijven een duurzame toekomst op de Europese postmarkt te garanderen', zo stelt het document.
    Omvangrijke ontslagen zullen volgens de bedrijven uitblijven omdat er weinig overlap is in de activiteiten van Bpost en PostNL. In het nieuwe bod garanderen de Belgen dan ook ‘volledig behoud van de huidige werkgelegenheid’ bij PostNL. In totaal zal de fusie volgens leiden tot 3600 nieuwe banen, waarvan 1800 in Nederland, zo claimen de bedrijven op basis van berekeningen van adviesbureau McKinsey.
    Nederlands gehalte
    Bpost doet verschillende toezeggingen die bedoeld lijken om zorgen over het Nederlandse gehalte in het fusiebedrijf weg te nemen. Volgens het voorstel mag PostNL straks de voorzitter van de tienkoppige raad van commissarissen benoemen, Bpost mag het merendeel van de commissarissen voordragen.
    Bpost is aanzienlijk groter dan PostNL. Het Belgische bedrijf heeft een beurswaarde van ruim €4,8 mrd, ruim het dubbele van de €1,9 mrd van PostNL. De omzet van PostNL ligt hoger dan die van Bpost, maar de winstgevendheid blijft ver achter op de Belgische sectorgenoot. Toch schrijft Bpost: ‘De ‘Governance (structuur) ademt de spirit van een merger of equals en kent een evenwichtig governancemodel.’
    Bpost belooft tevens dat er een nieuw 'innovatiecentrum' komt in Nederland. Wat dit innovatiecentrum voor post precies gaat doen, maakt het document niet duidelijk.
    Kleiner Belgisch staatsbelang
    Bpost is op dit moment voor 51% in handen van de Belgische staat. Dat belang zakt na de overname onder de 50%. Dat vooruitzicht leidde eerder tot ongerustheid van Belgische vakbonden, die vreesden voor ontslagen. Ten onrechte, zo stelde Bpost-topman Koen van Gerven in augustus in een interview met De Tijd. 'De overgang van een overheidsbedrijf is bij wet vastgelegd. Aan de verworven rechten van het personeel zal in zo'n scenario niet geraakt worden.' Tegelijk sloot hij een nieuw bod niet uit. 'Never say never.'
  2. h78i 1 november 2016 17:34
    Man man man..., ik heb geen woorden voor dit aandeel. Steeds als ik het aandeel verkoop, explodeert 1 à 3 dagen later de koers. Bij de "interesse" van Royal Mail, 1 dag eerder verkocht, bij de 1e interesse van Bpost ook hetzelfde. Vorig week vrijdag verkocht op 3,33 (na winst van 17%) en vandaag weer een explosie. Ik heb vandaag snel gekocht op 4,64.
  3. Peett 1 november 2016 17:50
    quote:

    Adek 2001 schreef op 1 november 2016 17:42:

    Sheriff AM and 4 others follow
    louis hoeks ?@louishoeks 55m55 minutes ago

    Oeps. Door ?vergissing PR-bureau ontdekte onze krant: Bpost bereidt nieuw bod op PostNL voor. fd.nl/ondernemen/1173889/bpost-bereid... … #FD

    Het is te hopen dat het bericht serieus is anders zijn de rapen gaar. Succes.
  4. [verwijderd] 1 november 2016 18:20
    quote:

    Cézan schreef op 1 november 2016 17:33:

    Wow!! wats gebeurd?
    4.86 nu keek op GF.
    Zal voorgaande bijdragen eens lezen. :)
    In een notendop:

    Persberichtje gelekt bij reclamebureau waarin in detail wordt beschreven dat BPost een nieuw hoger bod (vorig bod lag tussen 5,00-6,00 euro) voorbereidt op PostNL... echter, zowel PostNL als BPost hebben de berichtgeving ontkend.

    (Bron: FD)

    PS. Kortom, kans lijkt klein dat er vanavond nog niews gaat volgen, we kunnen met een gerust hart gaan slapen... en mogen voor komende dagen in aanloop naar de Q3 cijfers rekening houden met flink wat speculatie + een volatiele koersbeweging.
4.667 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links