Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,190 19 apr 2024 12:10
  • -0,280 (-0,84%) Dagrange 33,095 - 33,430
  • 1.999.722 Gem. (3M) 7,5M

Verwachtingen 3e kwartaal

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 28 oktober 2016 14:54
    'Winst Shell toont herstel'
    Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 11:42

    AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft zijn voor eenmalige posten gecorrigeerde winst afgelopen kwartaal licht zien stijgen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het olie- en gasconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
    De winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten (ccs), geschoond voor eenmalige posten, kwam volgens de analisten uit op 1,81 miljard dollar. Een jaar eerder kwam die maatstaf uit op 1,77 miljard dollar.
    Destijds betekende dat een enorme daling, van ruim 4 miljard dollar op jaarbasis. Daarnaast drukten omvangrijke afschrijvingen Shell in het derde kwartaal van 2015 onder de streep diep in de rode cijfers. Het nettoverlies (ccs) kwam uit op 6,1 miljard dollar.
    Overname
    In het tweede kwartaal van dit jaar zakte de gecorrigeerde ccs-winst van 3,8 miljard dollar naar iets meer dan 1 miljard dollar. Daarbij steeg de productie met ruim een kwart, tot het equivalent van iets meer dan 3,5 miljoen vaten olie per dag. Die toename was volledig toe te schrijven aan de overname van het Britse BG.
    Shell gaf bij de halfjaarcijfers aan dat er goede voortgang werd geboekt bij het verlagen van de kosten, in het licht van de verslechterde marktomstandigheden. Ook plannen om de schuld te verlagen door bezittingen te verkopen, lagen volgens het bedrijf op schema. De tegenvallende resultaten gaven destijds geen aanleiding om de investeringen verder terug te schroeven dan eerder was gemeld.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links