Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 9,980 18 apr 2024 17:35
  • +0,040 (+0,40%) Dagrange 9,910 - 10,040
  • 63.111 Gem. (3M) 63,9K

BOD?

780 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jessebrown 12 oktober 2016 13:17
    quote:

    Nel schreef op 12 oktober 2016 13:11:

    opvallende bewegingen de laatste dagen is er meer gaande??

    We hebben dit vaker gezien bij Brunel om daarna weer maanden als een dood
    vogeltje op de grond te blijven liggen met nauwelijks volume,denk toch eerder dat
    beleggers er nog steeds vanuit gaan dat de energie sector nog steeds geen banen
    aantrekt.
  2. twinkletown 13 oktober 2016 10:37
    Zondag 16-okt is Geert Schaaij bij Harry Mens op RTL7 om 10.30 uur

    BRUNEL: Kopen

    RECENTE ONTWIKKELINGEN NAAR AANLEIDING WAARVAN WIJ AAN BOORD KLIMMEN:

    De olieprijs is de laatste dagen naar het hoogste punt van dit jaar gestegen, nadat de Russische president aangaf dat Rusland klaar is om deel te nemen aan maatregelen die de uitstroom van olie moeten beperken. Olieaandelen zijn de laatste dagen, maar eigenlijk al de afgelopen maanden, fors gestegen, terwijl de koers van Brunel vooralsnog achterblijft.
    De Engelse concurrent en collega Michael Page kwam op 11 oktober met iets beter dan verwachte cijfers, waarbij er in Duitsland sprake was van 16% groei. Duitsland is een ZEER belangrijke markt voor de groep!!!

    De marktdata uit de verschillende markten blijven verassend sterk: Nederland (22% van omzet): uit ABU-data blijkt dat de Nederlandse uitzendmarkt in het derde kwartaal met 6,9% groeide. Frankrijk (groep niet actief maar belangrijke markt voor sector): de marktgroei over september was met 5,6% de hoogste sinds april 2016 ondanks moeilijkere vergelijkingsbasis.
    Amerika (groep niet actief maar belangrijke markt voor sector): in september werden er 23.200 uitzendbanen gecreëerd, waardoor er maand op maand sprake was van een stijging van 1,9% (augustus: 1,3%).

    Segmentatie omzet:

    Nederland: ongeveer 22% van de omzet (2016) en circa 32% van het bedrijfsresultaat
    Duitsland: circa 24% van de omzet, 57% van de winst
    Energie: circa 49% van de omzet, maar SLECHTS 10% van de winst

    Voorspelling:

    Tijdens de halfjaarcijfers heeft management een voorspelling voor 2016 gegeven van:

    Omzet: €850 – 900 miljoen
    Bedrijfsresultaat: €30 – 35 miljoen.

    Schattingen van analisten zijn fors naar beneden bijgesteld, omdat de orders door de lage olieprijs logischerwijs af zouden nemen. Nu de olieprijs weer aantrekt verwachten we dat de analisten hun adviezen voor Brunel weer positief bijstellen. Uit het overzicht kunt u opmaken dat de gemiddelde koersdoelen van analisten beduidend hoger liggen dat de huidige koers.
    OLIE & GAS:

    Onderzoek door Wood Mackenzie in januari 2016 heeft aangetoond dat energiebedrijven voor meer dan $400 miljard aan olie- en gasuitgaven hebben uitgesteld. In totaal gaat het om meer dan 27 miljard vaten per dag.

    Met een mondiaal marktaandeel van 6% is Brunel een van de grootste spelers. Oliemaatschappijen schroeven hun investeringen terug en Brunel lijkt in dergelijke markten marktaandeel te moeten kunnen winnen.

    Vanwege de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden heeft Brunel de organisatie (voor olie en gas) verder gestroomlijnd om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

    Gezien de recente ontwikkeling van de olieprijs sluit Beursgenoten niet uit dat er op kortere termijn weer geïnvesteerd gaat worden. Het aantal aan het werk zijnde boorplatforms is met name in Amerika weer stijgende. Brunel en concurrenten lijken vooraan in de trein te zitten.
    IJZERSTERKE BALANS:

    Analisten verwachten dat de groep eind 2016 een netto kaspositie van €170 miljoen heeft, terwijl management regelmatig heeft aangegeven dat er minimaal €80 miljoen op de balans moet staan. Hoewel de financiële positie van de groep dus zou kunnen leiden tot een superdividend in 2017, verwacht Beursgenoten vooralsnog slechts een normaal dividend van €0,75 per aandeel wat een dividendrendement oplevert van 4,6%.

    Als de motor gaat draaien binnen de energiesector kan de winst van Brunel weer heel snel normaliseren. Wij vinden dat het aandeel een interessante waardering heeft met een ebitda van ongeveer €80 miljoen en een nettowinst van € 40 – 50 miljoen
    OVERNAME KANIDAAT

    Doordat Jan Arie van Barneveld (CEO) en Jan Brand (grootaandeelhouder; belang van 63%) inmiddels een gepensioneerde leeftijd hebben bereikt, is een overname niet uit te sluiten. HAL heeft een paar miljard in kas en onlangs zijn belang in Atlas verhoogd. Een overname van Brunel zou een logische vervolgstap kunnen zijn, want die twee bedrijven kunnen theoretisch mooi in elkaar worden geschoven. Ook de grotere uitzendbureaus geven aan geïnteresseerd te zijn in de gespecialiseerde uitzendbureaus. Daar is Brunel een perfecte speler in.
  3. forum rang 6 effegenoeg 13 oktober 2016 11:58
    quote:

    Nel schreef op 13 oktober 2016 11:18:

    volume voorspeld veel

    was hier een soort katapult effect?eerst verzamelen onder de 16 en niet los laten om vervolgens vol gas een inhaalslag te maken.
    zelfde gebeurd nu ook bij Nsi en is het ook aftellen.

    fijne dag
    Sterk ondergewaardeerd Nel!
    Internationaal een sterke positie en daarbij een gewilde prooi.
780 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links