Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Novacyt de volgende biotech raket!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 595 596 597 598 599 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dag Trader
0
quote:

poil-1 schreef op 16 februari 2020 14:25:


Primerdesign: The First European Team to Deliver to the World a 2019-nCoV Diagnostic Kit

Weet niet of dit al geplaatst is. Dus bij deze:
Groet, poilniet eerder gezien, thanks Poil!
MiltonKeynes
0
quote:

Theo3 schreef op 16 februari 2020 14:49:


Nee natuurlijk niet meer bij kopen want ik denk dat het zelfde gaat gebeuren als mij bij biophytis is gebeurd. Ze laten het aandeel sterk stijgen waarna ze de boel dicht gooien en dan een emissie doen om de boel financieel op orde te krijgen. Gelukkig had ik winst genomen en een klein aandeel terug gekocht dus bleef het verlies van mijn winst beperkt en stapte vrijdag op 0.31 cent eruit en kijk nu de even toe bij biophytis. MAAR dit kan ook zomaar gebeuren bij Novacyt. Ben op je hoeden ik zeg niet dat het gebeurd maar het KAN. De kans is er groot genoeg voor.


Zou inderdaad heel goed kunnen. Dit zie je wel vaker bij biotech aandelen, toch? Het lijkt me echter meer reëel dat ze dit pas zullen doen na (eventuele) goedkeuring van de FDA. Mochten zij daarvoor kapitaliseren op de gestegen aandeelkoers dan zouden er alarmbellen moeten afgaan bij iedereen. Al ben je dan al wel te laat.

Aangezien Novacyt in de full year trading update benoemt dat zij te maken heeft met "working capital contraints" lijkt mij dat een emissie voor de hand ligt.

Optieskoper
0
quote:

MiltonKeynes schreef op 16 februari 2020 17:35:


[...]

Zou inderdaad heel goed kunnen. Dit zie je wel vaker bij biotech aandelen, toch? Het lijkt me echter meer reëel dat ze dit pas zullen doen na (eventuele) goedkeuring van de FDA. Mochten zij daarvoor kapitaliseren op de gestegen aandeelkoers dan zouden er alarmbellen moeten afgaan bij iedereen.

Aangezien Novacyt in de full year trading update benoemt dat zij te maken heeft met "working capital contraints" lijkt mij dat een emissie voor de hand ligt.
Alweer ? Een week of 2 geleden was er ook al een emissie.
XTrail
0
dat bericht is van 28/1, emissie was erna, hopelijk met de test kits verkoop opgelost, zou interessant zijn om een update te krijgen hieromtrent.
Speculatie
0
quote:

Dayveeee schreef op 16 februari 2020 14:35:


Wat doen we maandag?
Bijkopen?
Amai spannend!


bij een dip richting 1.0 wel bijkopen.
RobbieRonalds
1
Adam Herridge, productmanager bij Primerdesign, praat met rapidmicrobiology.com over hoe zijn team reageerde op de groeiende nieuwe coronavirus-epidemie en de genesig 2019-nCoV qPCR-kit snel afleverde. Het was de eerste diagnosekit die in Europa werd gemaakt met een specificiteit van 100%, het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is voordelig voor scenario's met weinig middelen en in het veld.

Vraag: Primerdesign heeft deze kit snel op de markt gebracht - is het recordtijd? Wanneer ben je eraan begonnen?
A: Primerdesign was het eerste Europese bedrijf voor medische diagnostiek dat een in de handel verkrijgbare moleculaire detectiekit speciaal voor 2019-nCoV produceerde. De ontwikkeling van de kit begon zodra bleek dat het virus zich verspreidde en een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid werd; het team slaagde erin om een ??kit binnen twee weken te ontwikkelen en te optimaliseren.

Vraag: Welke technologie gebruikt de kit en welke monsters zijn geschikt?
A: De genesig 2019-nCoV maakt gebruik van qPCR (kwantitatieve polymerasekettingreactie) via probesplitsing in Taqman-stijl om een ??fluorescent signaal te genereren in aanwezigheid van en detectie voor deze nieuwe Coronavirus-stam. Elke hoogwaardige nucleïnezuurextractie is een geschikt monster voor de test. In dit geval gebruiken samplers meestal een nasofaryngeaal uitstrijkje

Vraag: Welke andere instrumenten / apparatuur is nodig?
A: Er is eerst een nucleïnezuurextractieset nodig om het patiëntmonster te bereiden. Dit kan een handmatig of geautomatiseerd proces zijn, waarbij het monster moet worden gelyseerd en gezuiverd, zodat het gereed is voor testen. Nadat de extractie is voltooid, wordt het monster samen met onze reagentia op een qPCR-instrument geladen, dat de nucleïnezuren versterkt en de gegevens interpreteert om de gebruiker een resultaat te bieden

Vraag: Voor welk soort lab / toepassingen is het bedoeld?
A: De kit is zo ontworpen dat elk moleculair lab met de mogelijkheid om qPCR uit te voeren onze test kan gebruiken. Onze reagentia, inclusief de mastermix, zijn gevriesdroogd. Dit betekent dat verzending en opslag bij omgevingstemperatuur mogelijk zijn. Dit maakt transport naar tropische klimaten mogelijk en maakt koeling overbodig. Dit heeft als bijkomend voordeel dat testen in veldlaboratoria en andere instellingen met weinig middelen kunnen worden uitgevoerd, wat anders misschien niet mogelijk was geweest. Zodra het monster klaar is voor testen, gebruikt de gebruiker een qPCR-instrument

Vraag: Hoe kunnen labs vertrouwen hebben in de resultaten?
A: Met onze geavanceerde indeling wordt de gebruiker voorzien van een positieve controle, een interne extractiecontrole, een endogene controle en zuivere H2O. De positieve controle wordt gebruikt om aan te tonen dat een succesvolle PCR heeft plaatsgevonden en voor kwantificering van een monster. Een interne extractiebesturing wordt gebruikt in de monsterconfiguratie en qPCR, waardoor een individu vervolgens kan vertrouwen op een extractie van hoge kwaliteit. De endogene controle wordt gebruikt om de aanwezigheid van voldoende en geschikte monsterinvoer aan te tonen (bijv. Het uitstrijkje had de juiste hoeveelheid monster erop). En de pure H2O wordt gebruikt om een ??zeker negatief monster te bieden, zodat een individu er zeker van kan zijn dat zijn positieven echte positieven zijn.

Vraag: Hoe verhoudt deze kit zich tot andere die recentelijk ook zijn verschenen?
A: De Primerdesign 2019n-CoV-kit is speciaal ontworpen voor de Wuhan-specifieke soort, niet voor bijbehorende soorten. Het vertoont 100% homologie met de genomen van deze stam waarvan tot nu toe de sequentie is bepaald in het publieke domein. Dit omvat wereldwijde soorten, evenals China. We hebben uitgebreide bio-informatica-analyses uitgevoerd om inclusiviteits- en exclusiviteitsparameters te bevestigen die hebben aangetoond dat de Primerdesign-kit specifieker is dan alternatieve kits. De WHO ontwierp bijvoorbeeld hun gepubliceerde test voorafgaand aan het kennen van de 2019-nCoV-sequentie en als zodanig detecteert die test andere coronavirussen, zoals SARS-gerelateerde virussen. We geloven dat onze kit de specificiteit ten opzichte van de Chinese CDC- en US CDC-ontwerpen zal verbeteren, omdat we ons detectieprofiel hebben ontworpen om een ??groter aantal mismatches met gerelateerde soorten te hebben. Dit betekent dat de kit van Primerdesign geen andere soorten detecteert, terwijl andere beschikbare assays dat wel zullen doen, en daarom een ??verminderde specificiteit hebben.

Vraag: Wat gebeurt er als het virus blijft muteren?
A: Virussen hebben inherent een hoge mutatiesnelheid. Als het doelgebied van het virus muteert, kan de specificiteit van de test worden verminderd, wat hetzelfde zou zijn voor elke concurrentset of PCR-test. Om dit te bestrijden, aangezien de sequentiegegevens van nieuw met 2019-nCoV geïnfecteerde patiënten van over de hele wereld worden verzameld en vervolgens gepubliceerd, beoordeelt ons interne bio-informatica-team dit dagelijks om te controleren of onze detectietest homologie heeft met al deze gepubliceerde sequenties, en kan nog steeds alle positieve 2019-nCoV-monsters detecteren.
golf123
1
Je kan goed merken wie de aandelen bezit en wie niet. Wie de trein gemist heeft en wie niet.......Daar moet echt geen tekening bij....
RobbieRonalds
0
Ach we proberen een steentje bij te dragen maar zijn geen roeptoeters. Gewoon concrete info
taskforce
1
Klopt, er posten nog steeds mensen die de koers omlaag willen praten. Om zodoende op lagere niveaus in te kunnen kopen. Bij Alnov (Novacyt) op investing.com staan gelukkig de seinen van adviezen letterlijk en figuurlijk nog steeds op groen. Dat is heel prettig voor de mensen die de stukken Novacyt al binnen hebben. Wel goed blijven opletten natuurlijk.
MiltonKeynes
0
quote:

Optieskoper schreef op 16 februari 2020 17:52:


[...]

Alweer ? Een week of 2 geleden was er ook al een emissie.


Die uitoefening van die warrant ja; www.londonstockexchange.com/exchange/...
Maar een warrant werkt toch net iets anders dan het zelf uitgeven van aandelen, zoals bij Biophytis het geval was. Al zie ik het niet gebeuren dat Novacyt ineens haar aandelenkapitaal met een derde zal uitbreiden. Met de uitoefening van de warrant hebben ze (1.679.544*€0,20)€335.908 opgehaald. Afgaand op het laatst verstrekte kasstroomoverzicht houdt dat ze een half jaar operationeel. En op basis van de informatie die we nu hebben over de verkopen van het aantal tests kunnen we stellen dat ze tot nog toe 1,5 pond aan omzet hebben behaald.

Stel dat het wel mee blijkt te vallen met het coronavirus of dat er een sterke concurrent op de markt komt met een vergelijkbare test. In hoeverre zal dit de te behalen omzet, en dus koers, aantasten? De prikkel om kapitaal uit de markt op te halen is in ieder geval groter bij een hoge aandeelprijs. Voor de lange termijn is een dergelijke emissie wellicht ook wel goed voor de onderneming en alle stakeholders; ze hebben in ieder geval al aangetoond binnen korte tijd een specifieke test te kunnen ontwikkelen en produceren. Voor degenen met een hoog gemiddelde en die speculeren zal het minder zijn.

Ik beleg pas sinds kort en ben dus zeker geen expert, zeker niet wat betreft biotech. Als ik iets geks zeg hoor ik het dan ook maar al te graag. Heb slechts een klein plukje (vroeg opgebouwd, ruim vlees op de botten inmiddels) en ben niet van plan deze uit te breiden noch te verkleinen. De situatie laat het op dit moment helaas niet toe meer risico te lopen. Zie dit aandeel meer als een casus om van te leren en laat me dus maar al te graag bijpraten over de financiering en waardering binnen deze sector.
Dag Trader
1
morgen US dicht, ik hou wel FDA twitter in de gaten, ook in het weekend werd er het eea gepost...
verwacht op basis van het volume van vrijdag, de aandacht via internet/twitter en de "hype" die dit alles veroorzaakt, morgen wel een verdere stijging.
Denk wel dat een FDA besluit de verdere richting gaat bepalen. En als dat op zich laat wachten, daalt de koers dan?
Een indicatie van het aantal verkochte tests zou ook interessant kunnen zijn... Dan kan er meer fundamenteel naar de waarde van Novacyt gekeken gaan worden.

gegevens:
- de test Novacyt test exclusief het huidige coronavirus, andere tests reageren ook op andere virussen, dus dan is nader onderzoek nodig.
- de test geeft binnen 2 uur uitslag, andere tests doen er langer over.
- de test is transporteerbaar en bruikbaar in normale temperaturen, dit in tegenstelling tot andere tests.(gekoeld transport nodig begrijp ik).
- de test kost ca. 5 pond(kits beschikbaar van 50 stuks, of 150 stuks), zal duurder geworden zijn, prijzen zijn van de site afgehaald.
- de test is op meerdere platforms te gebruiken, dus niet alleen op een "eigen" qPCR machine, ook op andere merken. Dat is ook niet bij alle andere tests het geval.
- een test van de Hong Kong University kan in 40 minuten claimen ze, maar daar is hun specifieke qPCR machine voor nodig, (zit een special micro heater in die proces versnelt), 2 machines reeds in China in gebruik, 2 gaan nog geleverd worden.

- 14-feb: CE-IVD marked test available
- 8-feb: Ministerie China vraagt internationaal om snelle nieuwe coronavirus-detectieproducten, heeft Novacyt zich gemeld??
- 7-feb: request for emergency use - approval FDA pending
- 7-feb: planning to launch a CE-Mark approved nCoV test in the week commencing 17 February (This approval will mean the nCoV test can be used for
clinical diagnostic testing, as well as expanding its use within laboratories.)

novacyt.com/2020/02/14/update-on-ce-m...
www.most.gov.cn/tztg/202002/t20200208...
www.ecns.cn/m/news/society/2020-02-08...
novacyt.com/wp-content/uploads/2020/0...

www.bioworld.com/articles/432927-hong...
(Hong Kong University: “We are looking for suppliers to scale up production as soon as possible. The suppliers we contacted are supposed
to resume operations on Feb 10, as the holidays have been extended, but the actual date has not been confirmed yet,” said Gao.)


Succes!
Gertho
0
quote:

golf123 schreef op 16 februari 2020 21:00:


Je kan goed merken wie de aandelen bezit en wie niet. Wie de trein gemist heeft en wie niet.......Daar moet echt geen tekening bij....


Klopt absoluut, maar dat vind ik dan ook weer het leuke aan een forum als dit.

Diegenen die de aandelen bezitten, distilleren de meest positieve indrukken uit de quotes en blijven niet altijd met de voetjes op de grond.
De niet aandeelhouders of ex-bezitters bekijken het dan alweer wat kritischer.

Gewoon nuchter blijven. Ook ik heb het er moeilijk mee hoor. In 12 maanden tijd is mijn aandelenportefeuille verdubbeld in waarde. Soms de indruk dat het allemaal iets te gemakkelijk gaat en is wat zin voor realisme noodzakelijk...

Succes allen morgen en slaapwel


voda
1
Goede morgen allemaal!
De raket is weer bijgevuld met brandstof, op naar de volgende fase!
eldorado
0
quote:

voda schreef op 17 februari 2020 06:09:


Goede morgen allemaal!
De raket is weer bijgevuld met brandstof, op naar de volgende fase!


Goede morgen voda
Wel het tankdopje goed aangedraaid?
Zdenek
0
quote:

voda schreef op 17 februari 2020 06:09:


Goede morgen allemaal!
De raket is weer bijgevuld met brandstof, op naar de volgende fase!

Dat het vandaag maar weer een mooi dagje mag worden! Gas naar boven
twopence
0
Goede morgen ik kan het niet meer volgen. Krijg er nekpijn van. Hoe hoog gaat die nog? :-))
€URO-Trader
0
quote:

voda schreef op 17 februari 2020 06:09:


Goede morgen allemaal!
De raket is weer bijgevuld met brandstof, op naar de volgende fase!
succes
11.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 595 596 597 598 599 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Novacyt Meer »

Koers 2,070   Verschil -0,15 (-6,76%)
Laag 1,984   Volume 4.682.627
Hoog 2,145   Gem. Volume 14.219.651
1 apr 2020 17:37
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare