Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweede kamer verkiezingen 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 872 873 874 875 876 ... 958 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Opus135 1 september 2017 09:39
  Ik denk dat D66 gedacht heeft: raadgevende referenda? Dat is al te volks. Men snapt het niet en zal het liberale D66-gedachtegoed blokkeren/vertragen. Niet erg om weg te geven. Gekozen Burgemeester daarentegen: heel veel PvdA-CDA-VVD-bestuurders zitten daarvoor nog vele, vele jaren in de circuitjes, ook bij lage zetelaantallen van hun partijen. Meer kans voor D66-ers als "het veld" wordt vrijgegeven.

  Ik ga ervan uit dat een groot deel van de bevolking enthousiast is over meer inspraak. De CDA-VVD-draai zal dan als plus worden gezien. De D66-draai als min. Kost D66 zetels in een voor haar al te rechtsig kabinet. Op naar een halvering ten gunste van Jesse en toch ook Lodewijk?
 2. forum rang 10 rationeel 1 september 2017 12:38
  www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2...

  De PvdA is een instabiele en hallucinerende patiënt: Ellian:

  Nadat de PvdA zichzelf in de put had gepraat, nam ze het besluit om haar leider af te zetten. Diederik Samsom werd vervangen door Lodewijk Asscher. Hoewel Asscher demissionair vicepremier is, begon hij zijn eigen kabinet aan te vallen. Het was verbijsterend om te zien hoe de PvdA onder leiding van Asscher afstand nam van haar eigen successen. Die worden dan automatisch aan één partij, coalitiepartner VVD toegeschreven. De PvdA is zo de enige partij die geen vijanden nodig heeft: zij lopen gewoon tussen de sociaal-democraten rond.

  Weer een leuk artikel van Ellian:)

  Links...De haat en nijd partijen.

  Altijd maar bezig met zich zelf.
 3. forum rang 10 rationeel 1 september 2017 12:47
  quote:

  Chiddix schreef op 1 september 2017 07:50:


  [...]

  De idealen van Anton zagen er iets anders uit dan waarvoor het FVD staat. Maar wat je zegt, het poppetje is heel belangrijk in de politiek. Wiegel,v Agt,Lubbers,Fortuyn,Rutte. Veel kiezers lezen helemaal geen partijprogramma maar kijken naar de leider hoe die zich profileert op tv,Tweede Kamer en media.
  Hoe je het ook wend of keert, Baudet is een figuur die aanspreekt in de media en publiek optreden. Belangrijk is hij niet met zijn 2 zeteltjes in de Tweede Kamer.
  Zal een nulletje bij moeten achter de 2. Het FVD staat in de peilingen van deze maand op 7 zetels met een aanwas van veel nieuwe leden.


  De poppetjes zijn belangrijk?

  De mensen die jij noemt zijn geen poppetjes, dat zijn mensen met uitgewerkte eigen ideeen. Ideeen waar sommige mensen zich in kunnen vinden.

  Klaver is een poppetje. Zonder eigen ideeen maar in elkaar gezet door de partijideologen.
 4. forum rang 10 rationeel 1 september 2017 13:03
  Ellian:

  China importeert vrijelijk onze kennis: wat bizar en naïef

  Door onze naïviteit en geldzucht kan China op een vrij goedkope wijze kennis en onderwijs importeren uit het Westen. We moeten hier niet lichtzinnig mee omgaan, vindt Afshin Ellian: China is een kernmacht en een potentiële militaire rivaal.

  Goed artikel. Er blijkt uit, dat onze regering niet in staat is om de grote lijnen te zien.
  We waren een land dat de wereld aan zich kon onderwerpen in ons voordeel. We zijn geworden tot een land dat ZICH onderwerpt in ons nadeel.

  Geen visie. Een kleinzielig stelletje minkukels.
 5. forum rang 10 rationeel 1 september 2017 13:05
  quote:

  basberg schreef op 1 september 2017 12:50:


  vind dit ook wel grappig
  www.volkskrant.nl/politiek/voormalig-...


  Ja, onderuit de zak;)

  Voormalig SP-Kamerlid Gesthuizen bekritiseert Marijnissen in boek: 'Ik voelde me nooit veilig'

  Onder leiding van Jan Marijnissen voelde Kamerlid Sharon Gesthuizen zich nooit veilig bij de SP, zo schrijft ze in een openhartig boek dat volgende week verschijnt. Een klein half jaar na haar vertrek uit de Kamer blikt Gesthuizen in Schoonheid macht liefde terug op ruim tien jaar Kamerlidmaatschap, van eind 2006 tot begin 2017. Het is vooral een verhaal van heel hard werken en weinig waardering. Meermaals beschrijft ze dat Marijnissens wil wet was. Hij gaf leiding op 'een meedogenloze manier' en creëerde 'een cultus' rond zichzelf.
 6. forum rang 5 Opus135 1 september 2017 14:05
  Enge mannetjes ook op rechts: Robin. Vond ik vroeger nochtans een boeiend debater, zonder schroom voor tegendraadse standpunten.

  Verder zou men ook altijd op de hoede moeten zijn voor mannen die zich presenteren als een soort zachtaardige goede oom. Naar buiten toe. Marijnissen. Scheringa. Mens. Clinton (Bill). Dat soort mensen. De schijn klopt niet met de werkelijkheid. Roemer past ook wel in deze categorie, maar is een uitzondering: what you see is what you get, alleen met een tekort aan politiek-intellectuele kwaliteit.
 7. forum rang 10 rationeel 1 september 2017 14:44
  quote:

  Opus135 schreef op 1 september 2017 14:05:


  Enge mannetjes ook op rechts: Robin. Vond ik vroeger nochtans een boeiend debater, zonder schroom voor tegendraadse standpunten.

  Verder zou men ook altijd op de hoede moeten zijn voor mannen die zich presenteren als een soort zachtaardige goede oom. Naar buiten toe. Marijnissen. Scheringa. Mens. Clinton (Bill). Dat soort mensen. De schijn klopt niet met de werkelijkheid. Roemer past ook wel in deze categorie, maar is een uitzondering: what you see is what you get, alleen met een tekort aan politiek-intellectuele kwaliteit.


  Domme mensen horen niet in de politiek.
  Mens:) is een zakenman. Andere categorie;)
  Scheringa:) ook.
 8. forum rang 9 Chiddix 2 september 2017 07:52
  Gisterenavond was Nieuwsuur bijna geheel gewijd aan een nieuwe uitvinding om leven te beeindigen op een humane manier. Er schijnt een conserveringsmiddel te zijn dat gangbaar is in de industrie waarvan 2 gram (oplossen in water) voldoende is om heen te gaan. Een vereniging kwam met dit nieuws naarbuiten. Voorwaarde om het poedertje te verkrijgen is, dat je 6 maanden lid bent van de vereniging. Iedereen vanaf 18 jaar komt ervoor in aanmerking. Advies van artsen is niet nodig.
  In de uitzending werd ook opgemerkt, dat de coalitie vergadert over voltooid leven vanaf 75 jaar. Of ze daarover vergaderen is niet zeker. Kan uitgesteld zijn om dat tijdens de komende regeringsperiode niet ter sprake te brengen i.v.m deelname van CU/CDA.
  Of de vereniging dat conservering poedertje zomaar mag gaan uitdelen is zaak van gerechtshoven en politiek(?).
 9. forum rang 9 Chiddix 2 september 2017 08:02
  Misbruik van het middel(poedertje) kwam ook ter sprake. Op eenvoudiger manier zou men levens kunnen gaan beeindigen wat neerkomt op moord. Je roert 2 gram in de koffie van iemand die je weg wil hebben en....... De vereniging zei, dat misbruik niet opweegt tegen het leven verlaten op humane wijze. Daar zal het laatste woord nog niet over gezegd zijn.
 10. forum rang 9 objectief 2 september 2017 08:17
  DFT artikel van Willem Vermeen en Rick van der Ploeg: de winstbelasting moet omlaag (al 25x hetzelfde betoog).

  Waarom de winstbelasting in Nederland is 20% en Trump dreigt in de V.S. deze belasting te verlagen van 35% naar 15%. Moet hij weten, maar vandaag of morgen weigert China hun staatspapier te kopen en staat ze voor een bankroet.
 11. forum rang 8 NewKidInTown 2 september 2017 08:17
  quote:

  Chiddix schreef op 2 september 2017 08:02:


  Misbruik van het middel(poedertje) kwam ook ter sprake. Op eenvoudiger manier zou men levens kunnen gaan beeindigen wat neerkomt op moord. Je roert 2 gram in de koffie van iemand die je weg wil hebben en....... De vereniging zei, dat misbruik niet opweegt tegen het leven verlaten op humane wijze. Daar zal het laatste woord nog niet over gezegd zijn.


  Ach, leven en dood, who cares ?

  Nu even iets belangrijkers, onze minister van buitenlandse handel Lilianne Ploumen die zo ongeveer gaat over het grootste buitenland ter wereld, heeft iets ontdekt dat waarschijnlijk niet mag of gemogen had, tenminste als we onze wetten, regels, normen en waarden aan de gehele wereld willen opleggen, zodat uiteindelijk alles en iedereen precies zo doet zoals dat wij het willen.

  "Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel gaat onderzoeken welke aandeel twee Nederlandse bedrijven hebben gehad in de bouw van een omstreden brug tussen Rusland en de Krim. Omdat Nederland de inlijving van de Krim door Rusland niet erkent, hadden de bedrijven dat mogelijk niet mogen doen.

  De Gelderlander ontdekte dat het Dodewaardse Dematec Equipment en Bijlard Hydrauliek uit Milsbeek begin 2016 samen een heihamer hebben geleverd die voor de bouw van de brug is gebruikt. Dematec-directeur zegt in die krant dat zijn materieel slechts op Russisch grondgebied is ingezet.

  Ploumen waarschuwt dat Nederland niet wil bijdragen aan de normalisering van de situatie op de Krim. De bouw van een brug die het bezette Oekraïense schiereiland met Rusland verbindt, kan volgens de minister wel worden gezien als zo'n bijdrage."

  www.telegraaf.nl/binnenland/29110751/...

  Ik vind dat, bij overtreding van de regels, er krachtig moet worden ingegrepen, dit gaat zo maar niet, anders wordt het een zooitje in de wereld en worden de problemen alleen maar erger. Als we niets doen en niet op tijd ingrijpen, zie ik het nog eens gebeuren dat we zaken gaan doen met een van de verschrikkelijkste landen ter wereld zoals Saudi-Arabie, 163 op een schaal van 1 t/m 167 op de democratie-index.

  nl.wikipedia.org/wiki/Democratie-inde...

  Nog even en we gaan daar olie kopen en ons goeie geld brengen naar dat soort regimes.....
 12. [verwijderd] 2 september 2017 08:18
  quote:

  Chiddix schreef op 2 september 2017 08:02:


  Misbruik van het middel(poedertje) kwam ook ter sprake. Op eenvoudiger manier zou men levens kunnen gaan beeindigen wat neerkomt op moord. Je roert 2 gram in de koffie van iemand die je weg wil hebben en....... De vereniging zei, dat misbruik niet opweegt tegen het leven verlaten op humane wijze. Daar zal het laatste woord nog niet over gezegd zijn.


  Waar kun je dat poedertje kopen dan op internet of zo want op de visclub is altijd heel gezellig als vissers onder elkaar want dan gaat steevast over wie de grootste of de kleinste heeft (gevangen) maar op de kaartclub zitten toch een paar vervelende elementen dat wil je niet weten en daar zou dat spul wel eens een uitkomst kunnen zijn om weer wat gezelligheid terug te bekomen.
  G.S.
 13. forum rang 7 josti5 2 september 2017 08:24
  quote:

  Chiddix schreef op 2 september 2017 07:52:


  Gisterenavond was Nieuwsuur bijna geheel gewijd aan een nieuwe uitvinding om leven te beeindigen op een humane manier. Er schijnt een conserveringsmiddel te zijn dat gangbaar is in de industrie waarvan 2 gram (oplossen in water) voldoende is om heen te gaan. Een vereniging kwam met dit nieuws naarbuiten. Voorwaarde om het poedertje te verkrijgen is, dat je 6 maanden lid bent van de vereniging. Iedereen vanaf 18 jaar komt ervoor in aanmerking. Advies van artsen is niet nodig.
  In de uitzending werd ook opgemerkt, dat de coalitie vergadert over voltooid leven vanaf 75 jaar. Of ze daarover vergaderen is niet zeker. Kan uitgesteld zijn om dat tijdens de komende regeringsperiode niet ter sprake te brengen i.v.m deelname van CU/CDA.
  Of de vereniging dat conservering poedertje zomaar mag gaan uitdelen is zaak van gerechtshoven en politiek(?).


  De praktijk haalt de politiek in...

  Maar het mooiste is uiteindelijk net als de oude Indianen doen: loop op een koude winteravond het bos in, zoek een boom uit, ga lekker zitten, en alles komt goed...

  Leuk trouwens, Petra de Jong weer eens te zien: ooit was zij longarts in Leiden.
  Leuk, open mens.
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 872 873 874 875 876 ... 958 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 529,48 -0,34%
EUR/USD 1,1008 +0,28%
Germany30^ 11.708,90 +1,78%
Gold spot 1.695,71 -0,90%
LDN100-24h 6.152,41 +1,86%
NY-Nasdaq Composite 9.340,22 +0,17%

Stijgers

Neways
+7,76%
ABN AM...
+7,02%
Basic-Fit
+5,99%
Sif Ho...
+5,97%
ING
+5,82%

Dalers

PROSUS
-5,39%
ADYEN NV
-3,90%
Avantium
-2,92%
Philip...
-2,72%
ASMI
-2,35%

Nieuws Forum Meer»

(18)

bp5ah op 27 mei 2020 14:42
(4)

Tartessos op 27 mei 2020 14:35
(22)

Alex A La Hausse/ A La Baisse op 27 mei 2020 14:00
(10)

drooglegging op 27 mei 2020 13:54
(7)

euro2000 op 27 mei 2020 13:37

Column Forum Meer»

(338)

Fundbuster op 27 mei 2020 15:18
(2)

Moersleutel op 27 mei 2020 14:48
(9)

rene verstraeten op 27 mei 2020 14:09
(13)

De Buurman op 27 mei 2020 13:06
(13)

Dead cat bounce op 27 mei 2020 13:05
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare