Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweede kamer verkiezingen 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fin®
1
quote:

BEN stierig schreef op 21 februari 2017 00:33:


[...]
Mijn partijprogramma is ook superconcreet en past zelfs in 1 zin in plaats van op 1 a4'tje.
Geluk, gezondheid en welvaart voor iedereen.
#hoedan?

In ieder geval niet op de manier zoals het nu gaat.
Er is niet alleen een GAP ontstaan tussen gevestigde politieke partijen en het volk, maar zelfs een groter wordende GAP tussen binnenhof en gemeentes.

De bestaande structuren in (bijvoorbeeld vrm. Oostblok en Arabische landen) zijn weg gevallen, de samenleving/bevolkingssamenstelling in de Europese landen is aan het veranderen ... dat alles is overgoten met een sausje van begrotingscrises, bloedsnelle social media en immigranten die Noord Afrika willen ontvluchten, omdat ze weten dat het hier veel beter is en ze met open armen worden ontvangen. De politieke elite in het centrum van de macht speelt daar niet goed op in en concentreert zich eerder op machtsspelletjes binnenskamers en oppoetsen van persoonlijke imago's dan op het sturen van de bevolking. En daaroverheen nog eens het EU parlement, waarin het partijpolitieke beginsel ook belangrijker is dan het Europese volk en men met centralisatie en uitbreiding verder grip op de macht wil krijgen, blind voor hetgeen zich in de onderliggende staten afspeelt.

Het volk wordt overgooid met snel wisselende informatie, er wordt overal van alles gelekt ... het vertrouwen ebt weg en als gevolg daarvan krijg je polarisatie.

Tuurlijk, op de politiek is altijd al gemopperd, er waren altijd al groepen mensen die het niet naar de zin was .... maar zo erg als nu ?

Ik vraag me al langere tijd af, hoe het in vredesnaam heeft kunnen gebeuren dat een PVV zo groot is in de peilingen, hoe het kan dat steeds meer nieuwe partijen
voldoende aanhang krijgen om een zetel te bemachtigen, waardoor het komt dat steeds vaker kamerleden van bestaande partijen zich afsplitsen .... chaos op het binnenhof dus.
Maar ook eenzelfde soort chaos binnen de politieke elite in de ons omringende landen .. kijk bv naar Spanje, Italië, Frankrijk en nu ook Duitsland.

In de VS speelt zich hetzelfde af. De republikeinse partij raakte hopeloos verdeeld en nu zie je zelfs ook scheurtjes in de Democratische partij komen.
Resultante .... een Trumpetter wordt president, waardoor de polarisatie
met de dag verder toeneemt en feitelijk bevestigt wat er in veel westerse landen gaande is.

In de tussentijd is op het binnenhof Geert niet meer de hoofdissue, maar moet Rutte plots ook weggezet worden. Wil Links wel samenwerken, maar niet ten koste van zetelverlies, willen de Christelijke partijen iets dat ook niet meer van deze tijd is en dobbert het CDA er een beetje tussen.
In de tussentijd krijgt Wilders alle aandacht die hij wil, bereikt hij niets, debatteert hij ook niet en dat hoeft hij ook niet, want zodra hij zijn kop buiten de deur steekt (Spijkenisse) krijgt hij wereldwijde media aandacht.

Dus .... vertoont een groot deel van de politici dezelfde psychopatische trekken als geweldsplegers, zoals jij hier gisteren schreef .... helaas, JA

We mogen hopen dat dit gaat keren, want hiermee is helemaal niemand gebaat.
izdp
0
quote:

Opus135 schreef op 21 februari 2017 11:43:


[...]

Jij weet niks van een varken, laat staan van een concept, laat staan waarom ik dat woord gebruikte. Fijne dag verder.


Ah, je vult in voor mij zonder te weten. Zo maak je blunders.
Dat woord concept gebruikte je volkomen fout.
Net zoals je de latijnse uitdrukking een zinloze was.
Zonde van je educatie.
rationeel
0
De verdeeldheid? Misschien te verduidelijken met de begrippen homogeniteit en heterogeniteit.

Het evenwicht is zoek.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 21 februari 2017 12:44:


[...]

Ah, je vult in voor mij zonder te weten. Zo maak je blunders.
Dat woord concept gebruikte je volkomen fout.
Net zoals je de latijnse uitdrukking een zinloze was.
Zonde van je educatie.


Ben jij educeerder?
izdp
0
Ffff toch, als Stalin hardvochtig was dan Hitler ook.
Kom op zeg, je praat over een massamoordenaar.
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 21 februari 2017 12:46:


[...]

Ben jij educeerder?


Taal is, los van spelling en grammatica, duidelijk niet jouw ding.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 21 februari 2017 12:48:


[...]

Taal is, los van spelling en grammatica, duidelijk niet jouw ding.Doe je plicht...Educeer!
izdp
0
Mineset jij blijft ook blunderen met het volk.
Maar ik begrijp wel wat je bedoelt en dan zit je nog fout door je definitie van de elite. Dat aantal mensen is zo enorm beperkt.
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 21 februari 2017 12:52:


[...]

Doe je plicht...Educeer!


Je hoeft het niet te benadrukken hoor.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 21 februari 2017 12:47:


Ffff toch, als Stalin hardvochtig was dan Hitler ook.
Kom op zeg, je praat over een massamoordenaar.


Machthebbers, dictators...boeh.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 21 februari 2017 12:53:


[...]

Je hoeft het niet te benadrukken hoor.


Ik amuseer me een beetje;)
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 21 februari 2017 12:45:


De verdeeldheid? Misschien te verduidelijken met de begrippen homogeniteit en heterogeniteit.

Het evenwicht is zoek.


juist, en het heeft allemaal met "Geld" te maken, dat is de hoofdoorzaak dat moeten de mensen eens inzien, de verschillen zijn uit de hand gelopen ,de lonen in verhouding tot verantwoordelijkheden(welke eigenlijk) zijn uit de hand gelopen, de kosten zijn TOTAAL uit de hand gelopen..maw het Systeem an sich is vast gelopen jaja het sputtert nog een beetje(lees word kunstmatig in leven gehouden ecb) maar het word alleen maar erger.(de afstand) tot......

ffff
0
quote:

izdp schreef op 21 februari 2017 12:47:


Ffff toch, als Stalin hardvochtig was dan Hitler ook.
Kom op zeg, je praat over een massamoordenaar.


Inderdaad, izdp, een massamoordenaar. Maar ook de ( in mijn ogen net even iets grotere ) bevrijder van Europa van het nationaal-socialisme. En dat is decennialang weggemoffeld.

Jouw opmerking geeft zo verdomd goed aan, waar de Westerse media toe in staat zijn. NA die WO II kregen we al heel snel de koude oorlog, pakweg gestart in 1946, 1947 en de bouw van de muur in Berlijn in 1962 en vanaf 1950 is er een volle twee generaties niets dan negatiefs over Rusland in het Westen verspreid.

Schitterende voorbeelden van massa-propaganda is de ruimtevaart: De eerste gigantische successen ( Hond Laika in de ruimte, de eerste ruimtevaarder was een Rus) en dan de inhaalslag door de USA. Als je zoals mijn generatiegenoten, een beetje gevolgd hebt hoe de Russen becommentarieerd werden en hoe de Amerikanen....nou dan geloof je je eigen ogen niet.

Zie de bewieroking van Gorbatsjov in het Westen. Tja, duidelijk omdat hij USSR verbrokkelde en uiteen liet vallen. Zoiets vindt het Westen geweldig. Hij werd zelfs in het Westen genomineerd tot Voorzitter van het Groene kruis.... Hoe durven ze.

Peter
izdp
0
Ik zie dat toch anders, goede daden legitimeren niet je slechte daden.
Zeker niet op het niveau waarover we het hebben.
Voor een goed begrip vind ik het bv een manco dat er na wo2 er slechts aan de kant van de verliezers naar oorlogsmisdaden is gekeken.
fin®
0
quote:

ffff schreef op 21 februari 2017 12:12:


[...]
Al die geweldig opgeklopte verdachtmakingen aan het adres van Putin/ Russische volk: Ik heb mij nu al zeker 15 jaar afgevraagd: Waar komt dat toch vandaan.
Peter

Machtspelletjes.
Daarnaast is Putin bepaald geen zaligmaker heh ... kan een heel gevaarlijk menneke zijn ;-)

Maar dat Ukraïne verhaal wordt in het westen ook bepaald niet begrepen. Er loopt een grens om een volk, dat ten oosten van de Dnjepr voornamelijk Russisch spreekt, zich Russisch voelt en ten westen ervan juist liever bij de EU wil aansluiten. Tot onvrede van de west Dnjepr was er een Russisch georiënteerde president (die ook nog eens corrupt was), zit er nu een EU georiënteerde regering (die bijna net zo corrupt is) en dat dan weer tot onvrede van de oost Dnjepr. Dat moge inmiddels toch wel duidelijk zijn ....
De EU is er in ieder geval blind voor en wil héél de Ukraïne graag erbij en dan gaat het mis ten oosten van de Dnjepr. Putin zag zijn vlootbasis op de Krim daardoor in gevaar komen en heeft die op zijn manier beschermd (zou de VS in een gelijkwaardig geval niet anders gedaan hebben.)

Putin moet je altijd in de gaten blijven houden en waar nodig (middels sancties) een halt toeroepen .... maar de manier waarop het westen nu reageert is als een blinde vink
plof®
1
quote:

ffff schreef op 21 februari 2017 12:58:


[...]
Zie de bewieroking van Gorbatsjov in het Westen. Tja, duidelijk omdat hij USSR verbrokkelde en uiteen liet vallen. Zoiets vindt het Westen geweldig.

De USSR viel maar om 1 reden uiteen, dat was omdat het onhoudbaar was.
Het door jouw verafschuwde socialisme was niet meer houdbaar, mensen wilden betaald krijgen naar prestatie en mooie dingen kopen zoals in het Westen.

Gorbatsjov heeft de knoop doorgehakt en zoals we vaak zien in economie en maatschappij moeten zaken eerst imploderen voordat je op de resten weer iets moois kan opbouwen.

Putin is nu onweerlegbaar de leider, maar of het nou zo'n goede leider is, vrijheden zijn redelijk beperkt in Rusland en ook de economie draait nou niet ideaal.
rationeel
0
plof®
0
quote:

rationeel schreef op 21 februari 2017 13:13:


Ik word liever bevrijd door een slecht iemand dan vermoord door een goed iemand.

Ik word liever bevrijd door een goed iemand dan vermoord door een slecht iemand.
19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 464,93 -3,74%
EUR/USD 1,1142 +0,94%
Germany30^ 9.556,50 -4,44%
Gold spot 1.626,66 0,00%
LDN100-24h 5.445,30 0,00%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%
US30# 21.557,41 +0,05%

Stijgers

ICT Group
+6,88%
Ahold ...
+5,40%
Flow T...
+5,26%
NIBC H...
+2,46%
ForFar...
+2,40%

Dalers

ING
-8,62%
Fugro
-8,49%
AMG
-8,32%
ASML
-7,83%
Royal ...
-7,66%

Nieuws Forum Meer»

(46)

peter545 op 28 mrt 2020 19:04
(61)

Goldfish1080 op 28 mrt 2020 19:03
(18)

agapim op 28 mrt 2020 18:33
(5)

IceBear1 op 28 mrt 2020 18:22
(22)

Uper op 28 mrt 2020 17:59

Column Forum Meer»

(759)

Henk Snaph op 28 mrt 2020 18:57
(33)

KeesKoning op 28 mrt 2020 16:12
(31)

De Buurman op 28 mrt 2020 14:29
(5)

TomV2020 op 28 mrt 2020 13:52
(7)

DerksVisie op 28 mrt 2020 13:00
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare