Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweede kamer verkiezingen 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 369 370 371 372 373 ... 958 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 fin® 18 februari 2017 20:04
  quote:

  Chiddix schreef op 18 februari 2017 14:19:


  Op 15 Maart kunnen 13 miljoen kiesgerechtigheden hun stem uitbrengen. Schat , dat minstens de helft geen kennis heeft genomen van de verkiesprogramma s. De moeite hebben genomen , om het door te lezen. Een groot deel gaat stemmen zonder enig besef(notie) waar hun partij van keuze nu eigenlijk voor staat. Men stemt uit traditie. Of de waan van de dag. Komt ook voor.
  Gisteren een uitzending gezien over studerende jongeren ....
  Vrijwel allemaal waren ze druk met zichzelf en vrijwel geen één had belangstelling voor politiek ...'dat komt wel, wanneer we wat ouder zijn'

  Gevraagd, wat ze ervan mee kregen ... 'wij kijken niet naar billboards, wij kijken geen TV en hebben ook geen TV, we zitten niet op forums en lezen vluchtig websites als nu.nl'
  Zien jullie dan überhaupt nog wel iets over de politiek ?
  Ja, de tweets van Trump en de tweets van Wilders !

  @Ben, dwing ze vanaf de foetishouding naar de stembus (wat jij eigenlijk wil) en weet waar ze op stemmen :-)
 2. forum rang 7 fin® 18 februari 2017 20:09
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 18 februari 2017 16:56:


  Jesse Klaver boos na ontmaskering
  10 min geleden

  Den Haag - GroenLinks-leider Jesse Klaver slaat wild om zich heen, nu is gebleken dat hij zijn levensverhaal heeft opgepoetst. Deze krant publiceerde vanochtend een artikel waarin duidelijk wordt dat er heel wat valt af te dingen op Klavers verhalen over zijn jeugd, op de start van zijn carrière en op de beloftes die hij doet.

  Klaver zet zijn oud-mentor van de middelbare school en de pastoor uit zijn geboorteplaats Roosendaal in een reactie op Facebook weg als leugenaars. De twee hadden vanochtend in de krant het tranentrekkende relaas van Klaver over diens moeilijke jeugd tegengesproken. Maar volgens de GL-leider is sprake van 'een onzinstuk'.

  Hij reageert verbeten op de onthullingen in deze krant, waaruit blijkt dat zijn verleden minder dramatisch is als hij zijn toehoorders graag voorspiegelt. Zo overdreef de linkse politicus de weerzin bij de Katholieke Kerk om hem als baby te dopen, jokte hij over zijn 'zware' schoolcarriere en schetste hij een onjuist beeld over de wijk waarin hij opgroeide.  Hij heeft goed naar de 'elite' gekeken en geleerd: lieg en bedrieg, fotoshop waar nodig, vertel iets dat er als zoete koek ingaat ....
  Wat hij ook gezien heeft bij de elite: ga volledig uit uw pan, wanneer u ontmaskerd wordt en zet dat weg als 'onzinnig'

  be well,
  mineset ;-)
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 februari 2017 22:36
  Dijsselbloem noemt plannen van GroenLinks 'ontwrichtend'
  Gepubliceerd: 18 februari 2017 21:58 Laatste update: 18 februari 2017 22:17

  Volgens minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is het tempo waarmee GroenLinks nieuwe milieuwetgeving wil invoeren 'ontwrichtend', zegt hij zaterdag tegen NU.nl.

  Door in een hoog tempo nieuwe wetgeving in te voeren dreigen veel burgers en bedrijven buiten de boot te vallen volgens de minister.

  Dijsselbloem is wel een voorstander van het nemen van nieuwe stappen op klimaatterrein, maar dit moet volgens hem in een redelijker tempo gebeuren. "De overheidsfinanciën zijn meer op orde gebracht in de afgelopen kabinetsperiode en de werkeloosheid daalt dus er is tijd en ruimte om stappen te zetten", zegt hij.

  "Dat GroenLinks zwaar inzet op milieubeleid is geen verrassing. En wij zitten voor een groot deel op hetzelfde spoor, getuige ook de gezamenlijke Klimaatwet. Maar als Jesse Klaver pleit voor verandering dan blijkt hij ontwrichting te bedoelen".

  "Hij wil alle benodigde maatregelen om aan de doelstellingen van Parijs te voldoen binnen vier jaar nemen. Niemand doet hem dat na, ook internationaal niet. Maar dat heeft wel een enorme prijs voor bedrijven en burgers die zich zo snel niet kunnen aanpassen. En dat zijn er veel."

  Woon-werkverkeer

  Als voorbeeld van een voorstel dat Dijsselbloem 'niet te doen' vindt noemt hij het plan voor afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding. Hij noemt het voorbeeld van een modaal gezin waarbij een van de twee 80 kilometer per dag moet reizen en niet in staat is om het openbaar vervoer te nemen vanwege late uren in een ploegendienst.

  "Met de plannen van Klaver verliest dit gezin zijn reiskostenvergoeding van 300 euro netto per maand", zegt Dijsselbloem. "Verder wil Klaver net als de PvdA een kilometerheffing van 3 cent per kilometer maar daarbovenop nog eens een congestieheffing van maar liefst 15 cent per kilometer. Dat betekent voor dit doodnormale gezin dat aan vaste werktijden is gebonden en dus de helft van de tijd in de spits rijdt, nog eens een extra rekening van 120 euro in de maand."

  Energielabel

  Ook hekelt hij het feit dat als verhuisd wordt naar een andere stad, een huis dat verkocht moet worden moet voldoen aan bepaalde energielabels. "Ze moeten eerst het huis verbouwen tot minstens label A, kosten zeg 50 duizend euro, zonder de zekerheid dat dat zich terug verdient in de opbrengst. Ze kunnen geen kant op."

  De PvdA-politicus zegt te verwachten dat het antwoord van Klaver hierop is dat 'dit ecomomisme is van technocraten' en dat hij nu verandering wil. "Die verandering willen veel mensen, ik ook. Een duurzame economie die sociaal rechtvaardig uitpakt. Een verandering die iedereen kan meemaken. En daar kijkt Groenlinks helaas niet naar om."
 4. forum rang 7 izdp 19 februari 2017 01:03
  Als het waar is qua energie wat Dijsselbloem zegt over GL- ik heb nog geen programma bekeken- dan heeft hij volkomen gelijk en is GL los van de echte wereld.
  Dat is niet groen of duurzaam handelen, dat is kapitaalvernietiging.
  Een hoger label halen kan je op zoveel manieren en ook met rampzalig woongenot als gevolg. Via beprijzing en stimulering krijg je veel en veel betere resultaten.
  Huishoudens zijn het al aan het bewijzen. Juist de bedrijven, de grootverbruikers zijn de grootste verspillers. Beprijs die eens ietsie pietsie meer en laat de huishoudens buiten schot.
 5. forum rang 7 fin® 19 februari 2017 06:27
  Jesse Klaver:
  pbs.twimg.com/media/C2nGORpXcAA7Jsh.jpg
  fenixwordpresscom.files.wordpress.com...

  en wanneer hij kritiek krijgt op zijn opgeblazen verleden, ziet hij er ZO uit:
  fubarbaar.files.wordpress.com/2016/02...

  De jeugd, met name de studenten die de toekomst nog voor zich hebben, maar van het echte leven nog geen kaas gegeten hebben, is gecharmeerd van zijn 'groene' praatjes ... heeft de wijsheid nog niet om daar doorheen te prikken.

  De oudere knarren (in de ogen van de jeugd), die jij @ben liever het stemrecht ontneemt omdat ze zeuren .... prikken er doorheen ;-)
 6. forum rang 9 objectief 19 februari 2017 08:01
  quote:

  BEN stierig schreef op 18 februari 2017 15:47:


  [...]

  Dan ga je er vanuit dat partijen statisch zijn en niet veranderen.

  PvdA is alleen geen partij voor arbeiders (werknemers) meer. Veel kiezers die daarom PvdA kozen zijn teleurgesteld, terwijl ze beter hadden kunnen weten.

  GroenLinks is ook al lang niet meer echt links.


  Statisch nee dat hoeft niet...tenslotte hoor je hun volksvertegenwoordigers regelmatig in het nieuws.
  Door het populisme dat door angst gedreven wordt is er in de meeste landen een verschuiving naar rechts/conservatief, daardoor is de rol van linkse partijen van geringe betekenis en ja, GroenLinks komt nu in Nederland op de 1e plaats van de linkse partijen; maar zullen maar een beperkte rol spelen als ze in een brede coalitie nodig zijn.
 7. forum rang 9 Chiddix 19 februari 2017 08:55
  Gisteren klonk het startschot in Spijkenisse van de campagne van de PVV. Onder grote belangstelling , ook van de internationale pers. De entourage van Wilders kon niet meer dan 100 meter afleggen vanwege de drukte. Na een toespraak van de bekende standpunten door Wilders , vertrok hij 40 min later weer uit Spijkenisse.
 8. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 februari 2017 10:54
  Peiling: verschil PVV en VVD nog vier zetels
  1 uur geleden

  AMSTERDAM - Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat we nog steeds in de fase zitten van kleine verschuivingen. Deze week dalen de PVV en SP een zetel en stijgen VVD en GroenLinks er eentje. Maar sinds de jaarwisseling is er wel een duidelijke trend. De PVV is zes zetels gedaald en de VVD twee gestegen, waardoor het verschil nu nog maar vier is. GroenLinks is vier zetels gestegen en het CDA twee. Daardoor staan deze partijen op plaats drie en vier.

  Bij de kiezers onder de 35 jaar staat GroenLinks duidelijk bovenaan (met 23 procent). Tussen 35 en 65 jaar staat de PVV bovenaan (met 23 procent). Boven de 65 jaar staan PVV, VVD en CDA bovenaan (rond de 16 procent).

  Het doorberekenen van de plannen door het CPB vindt tweederde van de kiezers belangrijk. Bij de kiezers van PVV, die niet liet doorberekenen, is dat toch ook nog 32 procent.

  Verlagen van de lasten voor de burgers en toename van de werkgelegenheid zijn volgens de kiezers de belangrijkste doelen. Er zijn echter duidelijke verschillen naar kiezers van de verschillende partijen. Bij kiezers van PVV en CDA staat verlagen van de lasten voor de burgers op de eerste plaats. Toename van de werkgelegenheid staat op de eerste plaats bij kiezers van VVD, PvdA en GroenLinks. Verbeteren van de koopkracht van de werkenden staat op de eerste plaats bij de kiezers van D66. Terugdringen van de inkomensongelijkheid bij de kiezers van de SP en verbeteren van de koopkracht van gepensioneerden bij 50PLUS.

  Geld besteden aan zorg en aan onderwijs staat nu bovenaan de lijst van de kiezers. De verschillen tussen de kiezers van de verschillende partijen is vrij klein.
 9. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 februari 2017 11:32
  Paul Wilders: Geert duldt geen tegenspraak
  19 min geleden

  Wie PVV-leider Geert Wilders tegenspreekt, heeft afgedaan. Of je nou familie van hem bent of niet. Dat heeft Paul Wilders, de broer van de PVV-voorman, gezegd in een interview met RTL Nieuws. Het is het eerste interview sinds jaren dat hij heeft gegeven aan media.

  Net als zijn broer heeft Paul Wilders al jaren last van doodsbedreigingen. Mannen zouden hem met knuppels hebben staan opwachten.

  Excuses

  De twee broers spreken elkaar niet meer sinds Paul Wilders halverwege december op Twitter zijn excuses aanbood voor het gedrag van zijn jongere broer. De bebloede foto van Angela Merkel die de PVV-leider twitterde na de aanslag in Berlijn vormde hiervoor de aanleiding. "Je kunt ver gaan, maar met deze tweet had hij een grens overschreden. Het was de druppel", aldus paul in het interview met RTL Nieuws.
 10. forum rang 7 fin® 19 februari 2017 11:36
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 18 februari 2017 22:36:


  Dijsselbloem noemt plannen van GroenLinks 'ontwrichtend'
  Gepubliceerd: 18 februari 2017 21:58 Laatste update: 18 februari 2017 22:17


  "Met de plannen van Klaver verliest dit gezin zijn reiskostenvergoeding van 300 euro netto per maand", zegt Dijsselbloem. "Verder wil Klaver net als de PvdA een kilometerheffing van 3 cent per kilometer maar daarbovenop nog eens een congestieheffing van maar liefst 15 cent per kilometer. Dat betekent voor dit doodnormale gezin dat aan vaste werktijden is gebonden en dus de helft van de tijd in de spits rijdt, nog eens een extra rekening van 120 euro in de maand."

  Energielabel

  Ook hekelt hij het feit dat als verhuisd wordt naar een andere stad, een huis dat verkocht moet worden moet voldoen aan bepaalde energielabels. "Ze moeten eerst het huis verbouwen tot minstens label A, kosten zeg 50 duizend euro, zonder de zekerheid dat dat zich terug verdient in de opbrengst. Ze kunnen geen kant op."

  De PvdA-politicus zegt te verwachten dat het antwoord van Klaver hierop is dat 'dit ecomomisme is van technocraten' en dat hij nu verandering wil. "Die verandering willen veel mensen, ik ook. Een duurzame economie die sociaal rechtvaardig uitpakt. Een verandering die iedereen kan meemaken. En daar kijkt Groenlinks helaas niet naar om."

  Als ik Dijsselbloem goed begrijp gaat dit doodnormale gezin er door de plannen van Klaver dus €420 netto per maand op achteruit -> op naar de voedselbank.

  En daarin zit dus niet het verplichte A-label, dat je bij verkoop moet kunnen tonen.
  Te weten dat in de jaren '20 en '30 veel etage woningen niet eens in buitenmuur spouw gebouwd zijn, zodat je de buitenmuur niet op de thans gebruikelijke methode kunt isoleren, kun je als woningbezitter je borst wel natmaken.
  Zelf heb ik vroeger in zo'n etagewoning uit 1925 gewoond in Den Haag, de hele wijk en wijken ernaast waren zo gebouwd en staan er nog steeds .... tot de jaren '70 grotendeels huurwoningen, belegging van verzekeringsmaatschappijen, en daarna allemaal aan particulieren verkocht.
  Tegen de buitenmuren zat een houten raamwerk met linnen-doek (wat nu inmiddels door alle bewoners eraf gehaald is) en laten stucken of gipsplaten met vochtwering.
  Om het dak te isoleren, moet het siergestuckte plafond eruit of bitumen dak incl. rachelwerk volledig vernieuwd en in de parterrewoningen ligt in de hal, toilet en keuken, graniet op het zand.
  Dikwijls 3 hoog gestapeld in een VVE, waarin eigenaren aansprakelijk zijn voor de buitenkant, bovenkant en onderkant van de 3 appt.
  Dan moeten dus al die VVE reglementen aangepast worden omdat er geen isolatieclausule in is meegenomen ? Verkoopt iemand een woning, dan is de rest ook 'de sjaak' ?

  Ben benieuwd of Klaver die 18 zetels uit de peiling vandaag nog behoudt als woningeigenaren daar achter komen ...;-)
 11. forum rang 9 Chiddix 19 februari 2017 11:43
  De VVD stijgt elke week een zetel bij de Hond. Hoeveel waarde je moet hechten aan de peilingen , wordt op 15 Maart duidelijk. Het woord lastenverlichting voor burgers lijkt belangrijk te zijn bij de verkiezingen.
  Als je eerst 10 a 12 miljard pakt van burgers(verhoogde AOW leeftijd) en daarna wat meevallers krijgt, is er wat uit te delen aan het volk.
  Om de kosten van immigratie te drukken, wil de VVD 2,7 miljard bezuinigen op ontwikkelingshulp. De PVV wil ontwikkelingshulp geheel afschaffen.
 12. [verwijderd] 19 februari 2017 11:47
  quote:

  Chiddix schreef op 19 februari 2017 11:43:


  Om de kosten van immigratie te drukken, wil de VVD 2,7 miljard bezuinigen op ontwikkelingshulp. De PVV wil ontwikkelingshulp geheel afschaffen.


  Door te bezuinigen op ontwikkelingshulp maak je kosten van immigratie alleen maar hoger.
 13. forum rang 7 izdp 19 februari 2017 12:03
  Uit het programma van GL:

  Met een investeringsplan voor energiezuinige woningen worden Nederlandse huis-
  houdens binnen een periode van vijftien jaar onafhankelijk van gas voor hun
  warmte- en stroomvoorziening. Woningcorporaties krijgen een investeringsplicht
  om bestaande huurwoningen energiezuiniger te maken. Er komt een verbod op het
  verhuren van woningen met de slechtste energielabels. Dit verbod wordt stapsgewijs aangescherpt. De totale woonlasten voor huurders mogen niet stijgen als gevolg van energiebesparingsmaatregelen. Alle nieuwbouw is binnen twee jaar energieneutraal.
  Koopwoningen en ander vastgoed worden verplicht in hoog tempo energiezuiniger.
  Voor huiseigenaren komt daartoe gebouwgebonden financiering beschikbaar.
  De verplichting voor bedrijven en instellingen om alle investeringen te doen die zich binnen vijf jaar terugverdienen blijft minimaal behouden; bij voorkeur wordt deze aangevuld met een stappenplan naar een klimaatneutralebedrijfsvoering in 2050 van elke grootgebruiker van energie.
  Gasleidingen aan het eind van hun levensduur worden niet vervangen. Gemeenten
  coördineren de transitie naar een duurzame energievoorziening, in samenwerking
  met de lokale netbeheerder(s) en relevante stakeholders in het gebied. De aansluitplicht op gas wordt zo snel mogelijk geschrapt. Gemeenten worden bevoegd gezag voor keuzes van energiesystemen in nieuwe en bestaande wijken. Alle nieuwbouw is gasloos.

  Hoezo eigen woning?


 14. forum rang 7 fin® 19 februari 2017 12:06
  quote:

  BEN stierig schreef op 19 februari 2017 11:47:


  [...]

  Door te bezuinigen op ontwikkelingshulp maak je kosten van immigratie alleen maar hoger.
  Ben dat in principe wel met je eens, alleen ligt het probleem in ontwikkelingslanden dikwijls complexer.
  Verkiezingen zijn niet zelden gemanipuleerd en wat er dan in zo'n land aan het bewind komt, denkt binnen de kortste keren aan eigen zakken vullen (Brazilië !?).
  Dan nog het probleem Afrika, waar de Chinezen wel een hele bijzondere ontwikkelingshulp ten toon spreiden ... machthebbers omkopen en vervolgens leegroven.

  t'blijven hele lastige kwesties ...
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 369 370 371 372 373 ... 958 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 531,30 -0,29%
EUR/USD 1,0970 +0,70%
Germany30^ 11.488,20 +0,85%
Gold spot 1.714,59 -0,87%
LDN100-24h 6.051,14 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 9.324,59 +0,43%

Stijgers

UNIBAI...
+11,27%
Air Fr...
+10,64%
ABN AM...
+9,78%
Aegon
+8,17%
Avantium
+7,45%

Dalers

ADYEN NV
-4,50%
Galapagos
-3,04%
Philip...
-2,55%
Accsys
-2,44%
Wolter...
-2,13%

Nieuws Forum Meer»

(6)

Sander1234 op 26 mei 2020 18:18
(4)

Rogier1 op 26 mei 2020 18:17
(6)

bdj op 26 mei 2020 18:14
(7)

Himalaya ! op 26 mei 2020 18:04
(5)

Wijn Koker. op 26 mei 2020 17:29

Column Forum Meer»

(473)

evr68@hotmail.com op 26 mei 2020 18:19
(2)

JoeSixpack op 26 mei 2020 18:15
(4)

hjs64 op 26 mei 2020 17:59
(9)

PaultW op 26 mei 2020 17:43
(1)

bergen333 op 26 mei 2020 16:31
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare