Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

juli/augustus

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. HANGKLOK 15 juli 2016 08:43
  Mooie cijfers op naar de 22 euro


  Omzetdaling Duitsland en Zwitserland in tweede kwartaal.
  Beter Bed Holding heeft in het tweede kwartaal de omzet en het resultaat in bijna alle Europese landen zien groeien. Alleen in Duitsland en Zwitserland werd een omzetdaling geboekt. Dit maakte de beddenverkoper uit Uden vrijdag voorbeurs bekend.
  De kwartaalomzet steeg met 7,0 procent naar 89,8 miljoen. De indentieke omzet in vergelijkbare winkels steeg met 2,5 procent.
  Beter Bed verwacht over het tweede kwartaal een operationeel resultaat (EBITDA) van 4,3 miljoen euro tegen 3,7 miljoen een jaar geleden.
  In Duitsland daalde de omzet in het tweede kwartaal met 2,2 procent als gevolg van een heel sterke periode een jaar geleden en een tegenvallende vraag in de markt.
  In Nederland nam de omzet in het tweede kwartaal met 21,1 procent toe als gevolg van een aantrekkende vraag, en een hoge orderportefeuille.
  Oostenrijk, Spanje en België lieten in het tweede kwartaal een omzetgroei zien van respectievelijk 21,6, 14,1 en 37,8 procent. In Zwitserland daalde de omzet met 3,0 procent.
  In het eerste halfjaar kwam de totale omzet van de onderneming kwam uit op 196,6 miljoen euro, een toename van 5,7 procent vergeleken met de eerste zes maanden van van 2015. De identieke omzet in vergelijkbare winkels is over het eerste halfjaar met 3,5 procent gestegen.
  Als gevolg van verbeterde inkoopcondities en assortimentsaanpassingen is de brutomarge in het tweede kwartaal gestegen van 56,7 naar 57,4 procent.
  Beter Bed zal op 30 augustus de definitieve halfjaarcijfers publiceren.
  Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op 19,99 euro.
  Door: ABM Financial News.
  Info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  July 15, 2016 02:38 ET (06:38 GMT)
  © 2016 ABM Financial News. All rights reserved.

  AAND BETER BED @ EUR 0.02
  NL0000339703
 2. forum rang 4 maci 15 juli 2016 09:00
  Beter Bed: groei omzet en EBITDA in tweede kwartaal

  Omzet stijgt met 7,0% naar € 89,8 miljoen (like-for-like groei: 2,5%).
  Gemiddeld aantal filialen stijgt met 3,3%.
  Online omzet stijgt met 67,8% naar € 2,5 miljoen.
  EBITDA stijgt met 16,8% naar € 4,3 miljoen.

  Beter Bed Holding heeft een positief tweede kwartaal achter de rug.

  In Nederland stijgt de omzet in het tweede kwartaal met 21,1% mede als gevolg van een aantrekkende vraag, commerciële acties en een hoge orderportefeuille aan het begin van het kwartaal.

  In Duitsland daalt de omzet in het tweede kwartaal met 2,2% als gevolg van een sterke vergelijkingsbasis (like-for-like Q2 2015: 9,4%) en een tegenvallende vraag in de markt.

  Oostenrijk, Spanje en België laten in het tweede kwartaal een omzetgroei zien van respectievelijk 21,6%, 14,1% en 37,8%. In Zwitserland daalt de omzet met 3,0%.

  De totale omzet van de onderneming komt over het eerste halfjaar uit op € 196,6 miljoen. Dit is een toename van 5,7% ten opzichte van het eerste halfjaar 2015. De totale omzet in vergelijkbare winkels is over het eerste halfjaar met 3,5% gestegen. De online omzet neemt over het eerste halfjaar met 60,2% toe naar € 5,4 miljoen.

  Brutomarge
  Als gevolg van verbeterde inkoopcondities en assortimentsaanpassingen is de brutomarge in het tweede kwartaal gestegen naar 57,4% (Q2 2015: 56,7%).

  Kosten
  De operationele kosten stijgen in het tweede kwartaal met 8,2% naar € 50,1 miljoen. Over het eerste halfjaar bedraagt de kostenstijging 6,0%. De kosten stijgen onder andere door een toename van het gemiddeld aantal filialen als gevolg van expansie en overnames. Daarnaast bedragen de eenmalige lasten, die voor het grootste gedeelte verband houden met de strategieontwikkeling, in het tweede kwartaal circa € 1 miljoen. Exclusief deze eenmalige lasten bedraagt de kostenstijging in het tweede kwartaal 6,0%.

  EBITDA
  Beter Bed Holding verwacht in het tweede kwartaal een EBITDA van € 4,3 miljoen te realiseren (Q2 2015: € 3,7 miljoen). Door het seizoenpatroon liggen omzet en nettowinst in het tweede kwartaal doorgaans op een lager niveau.

  Beter Bed Holding N.V. publiceert op 30 augustus 2016 voorbeurs haar definitieve halfjaarcijfers.
 3. forum rang 10 voda 15 juli 2016 14:14
  Update: Beter Bed omzet en resultaat hoger in bijna alle landen

  Marktleiderspositie in Duitsland en Nederland versterkt.

  Beter Bed Holding heeft in het tweede kwartaal de omzet en het resultaat in bijna alle Europese landen zien groeien. Alleen in Duitsland en Zwitserland werd een omzetdaling geboekt. Dit maakte de beddenverkoper uit Uden vrijdag bekend.

  De kwartaalomzet steeg met 7,0 procent naar 89,8 miljoen. De identieke omzet in vergelijkbare winkels steeg met 2,5 procent. Beter Bed verwacht over het tweede kwartaal een operationeel resultaat (EBITDA) van 4,3 miljoen euro tegen 3,7 miljoen een jaar geleden.

  Als gevolg van verbeterde inkoopcondities en assortimentsaanpassingen is de brutomarge in het tweede kwartaal gestegen van 56,7 naar 57,4 procent.

  Analisten van NIBC Markets en KBC Securities waren positief gestemd over de gestegen omzet en het operationeel resultaat en vooral over de toegenomen brutomarge.

  De operationele kosten stegen in het afgelopen kwartaal met 8,2 procent naar 50,1 miljoen euro. De kosten stegen onder andere door een toename van het aantal winkels als gevolg van zowel autonome groei als overnames, en door de ombouw van bestaande winkels.

  "Bovendien hebben we ongeveer 1 miljoen euro besteed aan eenmalige advieskosten voor acquisities, e-commerce en verbetering van logistiek", zei financieel directeur Bart Koops in een toelichting tegen ABM Financial News.

  In Duitsland daalde de omzet in het tweede kwartaal met 2,2 procent als gevolg van een heel sterke periode een jaar geleden en een tegenvallende vraag in de markt. In Nederland nam de omzet in het tweede kwartaal met 21,1 procent toe als gevolg van een aantrekkende vraag, en een hoge orderportefeuille.

  "In Duitsland hebben we te maken met veranderde consumentenbestedingen, die ook merkbaar zijn in teruglopende bestedingen in bijvoorbeeld de verkoop van meubelen", zei financieel directeur Koops. "In Nederland daarentegen zien we juist een aanhoudend sterke groei van onze omzet. In beide markten is onze marktleiderspositie overigens versterkt", voegde hij toe.

  Oostenrijk, Spanje en België lieten in het tweede kwartaal een omzetgroei zien van respectievelijk 21,6, 14,1 en 37,8 procent. In Zwitserland daalde de omzet met 3,0 procent.

  "Ook hier hebben we sinds de sterke opwaardering van de Zwitserse frank te maken met terughoudender consumentenbestedingen", aldus Koops.

  Beter Bed zal op 30 augustus de definitieve halfjaarcijfers publiceren.

  Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter Bed vrijdag 1,5 procent hoger op 20,30 euro.

  Door: ABM Financial News.

  Info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 4. forum rang 10 voda 15 juli 2016 14:15
  Beursblik: acquisitiestrategie Beter Bed werkt goed

  NIBC Markets positief over kwartaalcijfers.

  De acquisitiestrategie van Beter Bed Holding begint te werken en levert resultaten op. Dit zei analist Gerard Rijk van NIBC Markets vrijdag in een rapport naar aanleiding van de kwartaalupdate van de beddenverkoper, die hij op basis van groei van omzet, brutomarge en onderliggend operationeel resultaat als goed beoordeelde.

  De marktvorser vindt het positief dat het management van het bedrijf zijn expertise en schaalgrootte benut voor gerichte acquisities. Rijk merkte daarbij op dat de recente overnames snel bijdragen aan de resultaten van het bedrijf en bovendien zorgen voor een positieve geografische diversificatie.

  Rijk merkte op dat de 5 procent hogere waardering van het aandeel Beter Bed ten opzichte van sectorgenoten verklaard kan worden uit de uitstekende efficiency die leidt tot een hoog rendement op investeringen en een goede prijsbewuste selectie bij acquisities.

  NIBC houdt op Beter Bed een Accumuleren advies en een koersdoel van 23,75 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter bed vrijdag 1,5 procent hoger op 20,30 euro.

  Door: ABM Financial News.

  Info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 5. forum rang 10 voda 15 juli 2016 14:17
  Beursblik: Beter Bed brengt solide kwartaalcijfers

  KBC analist voorziet aanhoudende omzet- en winstgroei.

  Beter Bed heeft in het tweede kwartaal een licht hoger dan verwachte omzetgroei van 7 procent, een sterke toename van de brutomarge, en een operationeel resultaat in lijn met verwachting gerealiseerd. Dit meldde analist Wim Hoste van KBC Securities in een rapport over de vrijdag gepubliceerde kwartaalupdate van de beddenverkoper.

  De marktvorser merkte op dat het bedrijf uit Uden sinds medio 2014 autonome omzetgroei realiseert en dankzij strakke aansturing en kostendiscipline de brutomarges in de afgelopen jaren wist te verhogen. Hij verwacht dat door uitbreiding van het aantal winkels en met autonome groei de omzet- en resultaatverbetering zal aanhouden.

  Hoste voorziet, ondanks relatief hoge investeringen in onder meer vernieuwing van winkelketens en e-commerce, een aanhoudend hoge dividend pay-out ratio van circa 85 procent, wat in zijn taxatiemodel resulteert in een dividenduitkering van 1,18 euro in 2016 en 1,30 euro in 2017.

  Op basis hiervan handhaaft hij het Accumuleren advies en het koersdoel van 23,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter bed kort na opening beurs 0,5 procent hoger op 20,10 euro.

  Door: ABM Financial News.

  Info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 6. forum rang 4 twinkletown 8 augustus 2016 10:55
  Beursblik: Beter Bed mogelijk nieuwe overnamekandidaat voor Steinhoff
  08-08-2016 10:32:00
  NIBC verhoogt advies en koersdoel.

  NIBC heeft maandag naar aanleiding van de overname van Mattress Firm Holding door Steinhoff het advies en koersdoel voor Beter Bed verhoogd. Het advies ging van Accumuleren naar Kopen en het koersdoel ging van 23,75 naar 27,80 euro.

  De overname van de grootste Amerikaanse matrassenverkoper Mattress Firm Holding door het Zuid-Afrikaanse Steinhoff betekent dat de wereld van de slaapkamer retailers "flink wordt wakker geschud", met mogelijke consequenties voor Beter Bed, merkte analist Gerard Rijk van NIBC op in een rapport naar aanleiding van de genoemde acquisitie.

  De marktvorser merkte op dat Steinhoff al eigenaar is van het Britse Bensons for Beds en de Europese meubelretailer Conforama, die ook bedden verkoopt.

  Rijk tekende daarbij aan dat Steinhoff met de grote overname in de Verenigde Staten kennelijk uitbreiding zoekt in volgroeide markten. Door de overname van Mattress Firm wordt Steinhoff in één klap de grootste matrassenverkoper wereldwijd, aldus de analist.

  Hij denkt dat Steinhoff met een overname van Beter Bed Holding eenvoudig toegang kan krijgen tot de beddenmarkten in Duitsland, Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Scandinavië.

  De analist becijferde dat Steinhoff zo'n 700 miljoen euro voor Beter Bed zou moeten neertellen en daarmee 46 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat (EBITDA) zou kunnen toevoegen. De verhouding tussen nettoschuld en EBITDA zou daarmee omhoog gaan van 3,2 naar 3,5 en Rijk ziet dat niet als een groot probleem.

  CEO Ton Anbeek zegt "kennis te hebben genomen" van het NIBC-rapport en ziet geen reden om de koers van het bedrijf te veranderen. "We gaan gewoon verder met onze eigen succesvolle strategie van autonome groei in bestaande winkels, toevoeging van nieuwe winkels in bestaande en nieuwe markten en acquisities", zei hij desgevraagd tegen ABM Financial News.

  Beter Bed heeft recent door een overname in Zweden en een samenwerking met het Britse Dreams toegang gekregen tot de Scandinavische en Britse markt.

  Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed Holding maandagochtend 3,8 procent hoger op 21,38 euro, waarmee het één van de sterkste stijgers was onder de kleinere fondsen.
 7. forum rang 4 maci 8 augustus 2016 12:07
  Beursblik: Overname in VS toont onderwaardering Beter Bed
  ING-analist licht koopadvies nader toe.

  Het bod van 64 dollar per aandeel dat het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International wil betalen voor het Amerikaanse Mattress Firm geeft aan dat sectorgenoot Beter Bed veel te goedkoop wordt verhandeld, met zijn sterke nettokaspositie en verwacht dividendrendement van 6,1 procent in 2017. Dit schreef ING-analist Tijs Hollestelle maandag in een rapport.

  Het bod op Mattress Firm biedt een premie van circa 155 procent op de slotkoers van 29,74 dollar. De marktvorser tekende daarbij aan dat het aandeel van Mattress Firm in de afgelopen kwartalen halveerde door de moeilijke marktomstandigheden in de Verenigde Staten en de hoge schuld die het bedrijf meetorst na de overname van de tweede marktpartij in de VS, Sleepy's.

  ING houdt op Beter Bed een koopadvies met een koersdoel van 27,50 euro. Het bedrijf verbetert zijn marges met interne maatregelen, heeft profijt van de aantrekkende Nederlandse huizenmarkt, groeit door uitbreiding van winkels en acquisities en verbetert zijn kaspositie door voorraadvermindering. Dit alles kan uiteindelijk leiden tot een hoger dividend, aldus onderbouwde Hollestelle zijn advies.

  Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed maandag 7,3 procent hoger op 22,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
 8. sam en moos 10 augustus 2016 12:54
  Koers ligt er vooralsnog mooi bij. Met de recente overnames heeft de koers m.i. nog voldoende ruimte om zelfstandig door te stijgen naar 25 euro. Als aandeelhouder heb je geen overname nodig bij Beter Bed, zeker niet gelet op het dividend. Dan is het een mooi aandeel met voldoende rendement.
 9. forum rang 4 twinkletown 11 augustus 2016 09:47
  Bartjens (FD)

  Retteketet

  Is het mogelijk slapend rijk te worden met Beter Bed? Wel als het Steinhoff-scenario zich ontvouwt. Steinhoff kocht onlangs Mattress Firm en betaalden daarvoor meer dan het dubbele van de aandelenprijs. Mattress Firm is de grootste matrassenverkoper in de VS. Beter Bed is eigenaar van Matratzen Concord, de grootste verkoper van Europa. Bartjens rekent uit dat er dan een premie van meer dan 33% in het verschiet kan liggen. Dat zou een echte prijzenlokker moeten zijn. Daar past de oude slogan bij: Retteketet, op naar Beter Bed. (FD, p.11)
 10. forum rang 4 twinkletown 11 augustus 2016 10:10
  quote:

  twinkletown schreef op 11 augustus 2016 09:47:


  Bartjens (FD)

  Retteketet

  Is het mogelijk slapend rijk te worden met Beter Bed? Wel als het Steinhoff-scenario zich ontvouwt. Steinhoff kocht onlangs Mattress Firm en betaalden daarvoor meer dan het dubbele van de aandelenprijs. Mattress Firm is de grootste matrassenverkoper in de VS. Beter Bed is eigenaar van Matratzen Concord, de grootste verkoper van Europa. Bartjens rekent uit dat er dan een premie van meer dan 33% in het verschiet kan liggen. Dat zou een echte prijzenlokker moeten zijn. Daar past de oude slogan bij: Retteketet, op naar Beter Bed. (FD, p.11)


  Retteketet

  Slapend rijk worden van Beter Bed? Dat kan. Als het ‘Steinhoff-scenario’ zich ontvouwt.Het van oorsprong Duitse mediaconglomeraat uit Johannesburg maakte begin deze week bekend het Amerikaanse Mattress Firm op te kopen. De Zuid-Afrikanen waren bereid meer dan het dubbele van de aandelenprijs te betalen, zo graag wilden ze het hebben.

  Mattress Firm is de grootste matrassenverkoper in de Verenigde Staten. Met de overname doet Steinhoff dus direct een grote stap in een grote markt. Zou het hier bij blijven? dachten de financieel analisten van NIBC. Waarom zou Steinhoff, in Europa bekend van de Franse Conforama-woonwinkels, zijn zevenmijlslaarzen al weer uittrekken?

  Meteen werd de blik gericht op Beter Bed. In Nederland vooral bekend van de beddenwinkels (en zijn vroegere slogan ‘Retteket, naar Beter Bed!’), moet het Udense bedrijf het vooral hebben van Duitsland. Daar is Beter Bed eigenaar van Matratzen Concord, de grootste matrassenverkoper van Europa. Met bijna duizend zaken, is de Duitse discounter goed voor ongeveer twee derde van de groepsomzet van €?385 mln.

  Vandaar dat de koers van Beter Bed maandag al met enkele procenten opveerde. Om daarna weer wat terug te vallen. Maar waarom? Als de Zuid-Afrikanen naar Brabant afreizen, kan het aandeel Beter Bed toch nog verder omhoog?

  Zeker.

  De prijs die Steinhoff biedt voor Mattress Firm waardeert de onderneming op $?3,8 mrd. Dat is inclusief schuld. Analisten gepolst door Bloomberg denken dat Mattress Firm het lopende boekjaar een bedrijfsresultaat (ebitda) haalt van $?303 mln. Steinhoff wil dus 12,5 keer het bedrijfsresultaat betalen.

  Het bedrijfsresultaat voor Beter Bed wordt, voor het lopende boekjaar, door analisten geschat op €?48,5 mln. Stel nu dat de Udense beddenverkopers eenzelfde ‘multiple’ kunnen krijgen als de Amerikanen? Dan moet Steinhoff dus €?606 mln betalen voor Beter Bed.

  Nu heeft Beter Bed geen schulden en ongeveer €?25 mln aan kasgeld. In het ‘Steinhoff’-scenario zou de beurswaarde (ondernemingswaarde min brutoschuld plus cash) dus uitkomen op €?631 mln. En dat is ruim 33% meer dan de huidige beurswaarde van Beter Bed van €?476 mln.

  Een mogelijke koersstijging van meer dan 33% is een fijn vooruitzicht voor de zittende aandeelhouders. Onder hen twee verzekeraars (Delta Lloyd en ASR), die alle extra’s goed kunnen gebruiken. Met de huidige negatieve rente is verzekeren niet zo’n leuke business.

  Voor enkele grote, vermogende families kan het betekenen dat ze slapend nog rijker worden. De Blokkers, Zeemannen, Van Beuningens en Van Wettums zijn samen goed voor ongeveer een kwart van de aandelen Beter Bed.

  Voor beleggers die nog geen aandelen Beter Bed bezitten, kan het Steinhoff-scenario een echte prijzenlokker zijn. In ieder geval voldoende om de oude slogan weer in ere te herstellen.
  Bartjens@fd.nl
 11. forum rang 4 twinkletown 11 augustus 2016 10:19
  Willem Burgers over Beter Bed in het FD:

  De beddenverkoper rapporteerde medio vorige maand een omzettoename van 7% over het tweede kwartaal 2016 en een stijging van het bedrijfsresultaat van 17%. Destijds reageerde de beurskoers met een bescheiden stijging van 2% op dit interim-bericht.

  Afgelopen maandag volgde echter een re-rating van bijna 10% op het nieuws dat Steinhoff International, ook wel bekend als de ‘Zuid-Afrikaanse Ikea’, een bieding van $?64 per aandeel doet op Mattress Firm Holding (MFH), een Amerikaanse peer van Beter Bed. De geboden prijs betekende een premie van 115% boven de laatste beurskoers van MFH en plaatst de beurswaardering van Beter Bed Holding in een vernieuwd perspectief.

  Met een discount van circa 40% op basis van de enterprise value/ebitda-multiple lijkt Beter Bed een koopje. Voor zij die op zoek zijn naar wat extra rendement: overweeg eens een overweging in gedisciplineerd groeiende Nederlandse Midkap-ondernemingen.

  (Willem Burgers is beheerder bij het Add Value Fund)
 12. sam en moos 11 augustus 2016 14:22
  en niet alleen dat, maar let ook eens op enkele kleintjes in de AScX, zoals bijv. Neways Electronics die ik vandaag tegen kwam al speurende naar interessante bedrijven. Kwam er eigenlijk op doordat het aandeel vandaag staat in het rijtje van de eerste best stijgende aandelen en ben me er toen wat in gaan verdiepen.

  Overigens doet Beter Bed het vandaag ook goed. Hopelijk zet de stijging door richting de definitieve halfjaarcijfers die 30 augustus a.s. komen. met de analistenbijeenkomst.
 13. sam en moos 11 augustus 2016 14:25
  Van Beter Bed is zo'n 60% in vaste handen. De vrij verhandelbare aandelen worden steeds minder.

  Aandeelhouders

  Belang

  Ameripise Financial Inc. 4,72 %
  Breedinvest B.V. 9,05 %
  Capfi Delen Asset Management 6,11 %
  Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 9,88 %
  JP Morgan Asset Management Holdings Inc. 3,34 %
  Kempen Capital Management N.V. 6,24 %
  Lazard Fréres Gestion SAS 5,19 %
  Navitas B.V. 5,11 %
  Polar Capital 4,93 %
  Schroders plc 5,06 %
 14. forum rang 4 maci 12 augustus 2016 11:58
  Dank voor bovenstaande bijdragen!
  De stukjes uit het FD waren me ontgaan.

  Al jaren heb ik de indruk, mede door een paar keer AVA's bezocht te hebben, dat BB een gedegen-, strak-, deskundig- en bij wisselende marktomstandigheden snel reagerend bedrijf is.
  Behalve dat zijn ze in alle lagen op een opvallende positieve manier begaan met hun medewerkers.
  Hun open blik op de wereldomstandigheden is ook te merken aan de manier waarop ze positief milieuverantwoorde processen gebruiken.

  De verslaggeving is heel gedetailleerd. De toelichting daarop komt ook open en helder over.
  Er wordt, ondanks dat daar aanleiding voor zou kunnen zijn, nooit een aandeelhouder de mond gesnoerd. Ook dit geeft me een goed gevoel bij de leidinggevenden. Men toont (ook) respect voor de kleine aandeelhouders. Zelfs een reactie met cynische ondertoon heb ik er nooit gehoord. Zo hoort het natuurlijk ook, maar ik kwam dat elders nooit op deze manier tegen.

  Mijn conclusies zijn mede ingegeven doordat grootaandeelhouders die aanwezig waren bij mijn AVA bezoeken, nauwelijks of geen kritiek gaven op geleverde prestaties en presentaties.

  Ik weet niet van welke datum jou staatje is S&M, maar het lijkt niet te kloppen. (Later toegevoegd: Ik zie het al. Het komt van Alex/Bink. De info daar is dus gedateerd.)

  In het jaarverslag staat een versie bijgewerkt tot 30-03-2016. Er is hier echter iets wat niet (meer) klopt. De lijst is inmiddels in de online verslaggeving uitgebreid met twee nieuwe aandeelhouders van na 30-03, wat echter overeenstemt met de meldingen in het AFM register. (Toch nog iets gevonden wat niet klopt ;-) )
  Zie hier: goo.gl/RDJH3h

  Momenteel zijn er 84,2% aandelen in vaste handen! (Zie bijlage.)

  Voor de goede orde: ik ben geen medewerker van BB. Sterker nog, ik ken niemand die er werkt.
 15. Bache 12 augustus 2016 16:06
  @ maci: Dat betekent dat maar 3,46 miljoen aandelen vrij verhandelbaar zijn. De beleggers met grote belangen zullen onderhands een investeerder moeten vinden. Deze week zijn dus circa 10 procent van de vrij verhandelbare aandelen verhandeld bij oplopende koersen, hetgeen duidt op schaarste. NIBC voorziet daarnaast voor volgend jaar een hogere omzet, ook organisch, en rekent op een dividend yield van bijna zes procent in 2017. Bedrijf is daarnaast schuldenvrij en een overnamepremie is mogelijk door ontwikkelingen Steinhoff. Afgezet tegen een rente van bijna nul lijkt dit toch wel een erg defensieve investering met veel upside.
 16. forum rang 4 twinkletown 29 augustus 2016 14:00
  Beursblik: Beter Bed boekt hogere halfjaarwinst
  ABM Financial News

  Beter Bed Holding heeft over het eerste halfjaar een hogere winst op een gestegen omzet geboekt. Dat is te verwachten, nadat de beddenverkoper eerder over zowel het eerste als het tweede kwartaal hogere voorlopige omzetcijfers en bedrijfsresultaten bekendmaakte.

  De over de twee kwartalen opgetelde omzet kwam in de eerste zes maanden van dit jaar 5,7 procent hoger uit op 196,7 miljoen euro.

  Analisten van ABN AMRO voorzien op jaarbasis een 9,5 procent hoger bedrijfsresultaat (EBIT) van 11,5 miljoen euro en een 7,7 procent hogere nettowinst van 8,4 miljoen euro. De marktvorsers verwachten dat het concern uit Uden, ondanks de overname van de Zweedse winkelketen Sängjätten, een sterke vrije kasstroom van 15 miljoen euro zal rapporteren en een interim dividend zal aankondigen.

  Analisten van NIBC en KBC Securities waren op 15 juli bij de rapportage van de voorlopige cijfers over het tweede kwartaal positief gestemd over de gestegen omzet en het operationeel resultaat en vooral over de toegenomen brutomarge, die afgelopen kwartaal op jaarbasis verbeterde van 56,7 naar 57,4 procent.

  Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter Bed Holding maandag 0,8 procent lager op 21,50 euro. Dinsdag voorbeurs opent het fonds de boeken.

  Door: ABM Financial News.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,544   Verschil -0,03 (-1,66%)
Laag 1,534   Volume 130.087
Hoog 1,584   Gem. Volume 158.996
29 mei 2020 17:35
label premium

Beter Bed: Acceptabele groeicijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare