Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

enige potentie voor dit aandeel?

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FC Barcelona 28 juni 2016 20:29
    moeilijk te zeggen; normaal gesproken wel na afstraffing van 30% laatste 2 dagen maar zie nu wat er vanmiddag laat weer gebeurd bij dit bankaandeel ! Als enige van de bankaandelen in de FTSE gaat het ineens weer hard naar beneden en eindigt het in de min ! Er speelt daar iets vlgs mij wat niet goed is !
  2. forum rang 10 voda 4 juli 2016 16:18
    'Brexit vertraagt privatisering RBS'

    Gepubliceerd op 4 jul 2016 om 15:52 | Views: 270

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De privatisering van Royal Bank of Scotland (RBS) loopt minstens twee jaar vertraging op door het besluit van de Britse kiezer om de Europese Unie de rug toe te keren. Dat heeft topman Ross McEwan maandag gezegd in een interview met radiozender LBC.

    ,,Dit is een tegenslag, laten we eerlijk zijn'', zei McEwan. ,,Ik denk dat we er ten minste een paar jaar achterstand door oplopen.'' Door het brexit-besluit zal de Britse economie naar verwachting een fikse opdoffer krijgen. Dat heeft zijn weerslag op de aandelenkoersen van banken, die de afgelopen weken hard onderuit zijn gegaan.

    De Britse overheid zag zich in 2008 gedwongen RBS te nationaliseren. De bank was in problemen gekomen door de kredietcrisis en de dure overname van de internationale zakelijke tak van ABN AMRO. RBS is nog altijd voor bijna driekwart in overheidshanden.
  3. forum rang 10 voda 5 augustus 2016 16:17
    Fors verlies voor Royal Bank of Scotland

    Aandeel onderuit na aanzienlijke verliezen vanwege juridische kosten.

    Royal Bank of Scotland heeft in de eerste zes maanden van 2016 de verliezen fors zien oplopen, vanwege oplopende juridische kosten en meer reorganisatiekosten. Dit bleek vrijdag tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers van de Britse bank.

    RBS boekte in de eerste zes maanden van 2016 een nettoverlies van 2,05 miljard Britse pond, in vergelijking tot een verlies van 179 miljoen Britse pond in dezelfde periode een jaar eerder. De bank lijkt daarmee op weg naar opnieuw een jaarverlies.

    Het resultaat werd gedrukt door onder meer een eenmalige juridische last van 1,32 miljard Britse pond.

    De omzet van RBS daalde 17 procent op jaarbasis tot 6,1 miljard Britse pond.

    Outlook

    Ook de verwachtingen van de bank bleken weinig rooskleurig. CEO Ross McEwan benadrukt dat de bank gebukt gaat onder de lage rentetarieven, die "alsmaar langer lager blijven", aldus de topman.

    De bank gaf tevens aan dat het onzeker is wanneer de effecten van het Britse vertrek uit de Europese Unie in de resultaten zullen doorsijpelen. McEwan meldde geen dividend uit te betalen "tot tenminste 2018".

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 28 oktober 2016 15:31
    RBS boekt verlies

    Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 09:16 | Views: 1.740

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft vorig kwartaal verlies geleden door hoge kosten voor reorganisaties en juridische procedures. Dat maakte de Britse bank vrijdag bekend.

    RBS eindigde het derde kwartaal met een nettoverlies van 469 miljoen pond (523 miljoen euro), tegen een winst van 940 miljoen pond een jaar eerder. De bank zette 425 miljoen pond opzij voor de afwikkeling van rechtszaken, terwijl de herstructurering van het bedrijf 469 miljoen pond kostte.

    De genationaliseerde bank tracht winstgevend te worden door zich steeds meer te richten op de Britse thuismarkt. Tegelijkertijd kampt het concern nog altijd met dreigende boetes in de VS vanwege misstanden uit het verleden.
  5. forum rang 10 voda 26 januari 2017 11:56
    RBS zet miljarden extra opzij voor boetes VS

    Gepubliceerd op 26 jan 2017 om 09:04 | Views: 542

    LONDEN (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft 3,1 miljard pond (3,6 miljard euro) extra opzij gezet voor eventuele schikkingen of boetes in verband met de verkoop van schuldpapier op basis van Amerikaanse rommelhypotheken. Dat maakte de Britse bank donderdag bekend.

    De aanvullende voorziening zal worden meegenomen in de resultaten over het vierde kwartaal van vorig jaar. In totaal heeft RBS nu een potje van 6,7 miljard pond klaarstaan. De bank zegt nog altijd mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek naar de kwestie in de Verenigde Staten.

    De wijdverbreide verkoop van obligaties op basis van te makkelijk verstrekte, Amerikaanse hypotheken, was een van de belangrijkste oorzaken van de kredietcrisis. Die stak in 2007 in de VS de kop op en sloeg het jaar daarop over naar Europa en de rest van de wereld.
  6. forum rang 10 voda 13 februari 2017 16:26
    Royal Bank of Scotland schrapt duizenden banen - media

    Bank moet ruim miljard besparen om herstelplan op de rit te krijgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Bank of Scotland moet noodgedwongen 15.000 banen schrappen om nog eens voor ruim een miljard Britse pond aan kosten te besparen en zo een herstelplan voor de bank op de rit te krijgen. Dit meldde The Sunday Times zondag.

    Volgens de Britse krant worden er opnieuw filialen gesloten en banen geschrapt bij de kantoren in Londen en Edinburgh als onderdeel van een nieuw kostenbesparingsplan van tussen de 1 miljard en 1,5 miljard pond.

    RBS sloot eerder al een aantal buitenlandse kantoren en stopte met de meeste van zijn investmentbank activiteiten. Hiermee werd 2 miljard pond aan kosten bespaard, maar dat was tot nu toe niet voldoende om weer winstgevend te worden.

    Op 24 februari presenteert de bank jaarcijfers. In de eerste drie kwartalen van afgelopen jaar werd een verlies geboekt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 23 maart 2017 17:12
    RBS sluit veel Britse vestigingen

    Gepubliceerd op 23 mrt 2017 om 16:39 | Views: 221

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 180 vestigingen in Groot-Brittannië en Ierland sluiten, waardoor bijna zevenhonderd banen verloren gaan. Dat maakte RBS donderdag bekend.

    Het gaat om 158 Britse filialen en 22 in Ierland. Volgens RBS maken klanten steeds meer gebruik van internet bij het bankieren en is het concern mede daarom genoodzaakt de zaken te sluiten. In de afgelopen jaren werd ook al veel lokale vestigingen gesloten door RBS, dat voor 73 procent in handen is van de Britse overheid.

    RBS moest tijdens de crisis met tientallen miljarden aan staatssteun gered worden van de ondergang. De bank leed vorig jaar voor het negende jaar op rij verlies.
  8. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:12
    Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

    Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Bank of Scotland heeft in het eerste kwartaal winst geboekt en rekent erop in 2018 het volledige jaar winstgevend af te sluiten. Dit maakte de Schotse bank vrijdag bekend.

    De nettowinst kwam uit op 259 miljoen Britse pond. Een jaar terug bleef er aan het eind van de eerste drie maanden een verlies van 4.441 miljoen pond over. Operationeel behaalde de bank nu een winst van 713 miljoen pond, tegenover 4.063 miljoen pond negatief een jaar terug.

    Analisten hadden gerekend op een nettowinst van 50 miljoen Britse pond.

    De CET1 kernkapitaalratio verbeterde met 70 basispunten gedurende het kwartaal naar 14,1 procent. Hiermee blijft RBS boven zijn doelstelling, die op 13,0 procent is vastgesteld.

    Volgens CEO Ross McEwan zijn de kernactiviteiten flink versterkt en zijn er minder problemen uit het verleden, die eerder zo sterk op de resultaten drukten. RBS moest tijdens de financiële crisis door de Britse overheid van de ondergang gered worden en heeft lange tijd met de nasleep daarvan gekampt. McEwan zei dat kostenbesparingen worden doorgezet en dat de bank zich blijft richten op digitalisering.

    Outlook

    RBS verwacht dat het aangepaste bedrijfsresultaat lager zal in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste, door onder meer hogere kosten en lagere inkomsten. De bank zei ook te verwachten in 2018 winst te behalen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2017 09:42
    quote:

    BertjeBertje schreef op 1 mei 2017 09:35:

    Fraaie stijging vandaag, ook een koop aanbeveling gezien... zit er dan toch nog muziek in dit aandeel? Heb er 2000 op de plank liggen, maar staat nog op dik verlies, wel 1/3 minder dan voorheen...
    Wat denken jullie?
    Gewoon verkopen en omruilen in iets beters.
  10. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:28
    RBS schikt met investeerders

    Gepubliceerd op 30 mei 2017 om 10:43 | Views: 592

    Royal Bank of Scotland 16:12
    259,90 -1,70 (-0,65%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft een schikking van 200 miljoen pond (230 miljoen euro) getroffen met een groep boze investeerders. Daarmee heeft de Britse bank vermoedelijk een rechtszaak, waarbij onder meer oud-topman Fred Goodwin zou moeten getuigen, voorkomen.

    Inzet van de rechtszaak is een aandelenuitgifte in 2008. Enkele maanden later werd de bank genationaliseerd en de investeerders vinden dat ze verkeerd zijn voorgelicht over de financiële situatie bij de bank. RBS had vorige maand al met een groot deel van de investeerders geschikt en verdubbelde daarna zijn bod naar de resterende investeerders.

    Een belangrijke reden voor de resterende investeerders om nu toch een schikkingsvoorstel te accepteren zijn de enorme advocatenkosten die RBS heeft gemaakt. Zouden de investeerders verliezen dan draaien zij op voor die 129 miljoen pond (ongeveer 149 miljoen euro), of in ieder geval een fors deel daarvan. Ook het accepteren van de schikking door een grote investeerder die de juridische kosten van de klagers betaalde, speelde een rol.

    De rechtszaak kan nog doorgaan als niet alle investeerders akkoord gaan met de schikking. Ook zou de rechter de schikking nog af kunnen keuren.
  11. forum rang 10 voda 4 augustus 2017 16:03
    RBS praat over verhuizing naar Amsterdam

    Gepubliceerd op 4 aug 2017 om 09:08 | Views: 1.186

    Royal Bank of Scotland 15:41
    261,10 +4,90 (+1,91%)

    EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland wil zijn Europese handelsactiviteiten na de brexit in Amsterdam vestigen. Topman Ross McEwan zei vrijdag dat RBS in gesprek is met toezichthouders over de verhuizing.

    McEwan deed dat bij de bekendmaking van de cijfers van de genationaliseerde bank over het tweede kwartaal. Er werd 680 miljoen pond (752 miljoen euro) winst gemaakt. Een jaar eerder was er in het tweede kwartaal nog een verlies van 1,1 miljard pond. De omzet steeg met een derde.

    RBS werd tijdens de crisis overgenomen door de Britse staat die 71 procent van de aandelen in handen heeft. De bank heeft enkele stappen gezet die de Briste overheid als eis stelde om het bedrijf weer op eigen benen te laten staan. Onder meer een schikking met de Amerikaanse justitie ontbreekt echter nog.

    Amsterdam probeert al langere tijd bedrijven over te halen Londen te verruilen voor Amsterdam wanneer Groot-Brittannië na de brexit geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. Donderdag maakte het Amerikaanse handelshuis Tradeweb Markets zijn komst naar Amsterdam al bekend. De hoofdstad hoopte grotere vissen binnen te halen om zo de spilfunctie van de Londense City over te kunnen nemen. Veel bedrijven lijken echter Frankfurt te prefereren boven Amsterdam.
  12. forum rang 10 voda 28 november 2017 16:38
    Barclays en RBS aan ondergrens bij stresstest

    Gepubliceerd op 28 nov 2017 om 09:03 | Views: 732

    Barclays 16:17
    186,70 -0,80 (-0,43%)

    Royal Bank of Scotland 16:17
    269,00 +1,40 (+0,52%)

    LONDEN (AFN) - De Britse banken Barclays en Royal Bank of Scotland zaten bij een stresstest aan de ondergrens van wat ze aan kapitaalbuffer zouden moeten hebben. De andere vijf onderzochte banken, HSBC, Lloyds, Nationwide, Santander en Standard Chartered, haalden de test zonder problemen, maakte de Bank of England dinsdag bekend.

    De Britse bankenstresstest ging uit van een wereldwijde recessie die ook het Verenigd Koninkrijk hard treft. Met dat scenario worden de zwaarst mogelijke gevolgen van een harde brexit nagebootst.

    Het pond wordt dan minder waard en de rente gaat omhoog. De werkloosheid verdubbelt en huizenprijzen dalen met een derde, waardoor veel Britten hun hypotheek niet meer kunnen betalen. De aandelenkoersen halveren in het scenario en banken moeten uitgaan van een verlies van 50 miljard pond in twee jaar.

    Zowel Barclays als RBS heeft al stappen genomen om de kapitaalpositie te versterken. Beide banken hoeven van de Bank of England dan ook geen aangepast kapitaalplan in te dienen.
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0648 +0,05%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.684,80 -0,86%
Gold spot 2.386,71 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links