Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Basic-Fit geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Esmania
0
domin8tor
0
quote:

The Third Way... schreef op 7 mrt 2019 om 11:28:


[...]

Fijn dat we het weer eens zijn over de kern, ditmaal de interne organisatie.

Extern gaan in de bouw de prijzen inderdaad omhoog maar dat was volgens Moos niet het probleem. Vergeet daarboven niet de geografische spreiding.

De interne organisatie was volgens 3i een probleem indertijd, zelfs het voornaamste struikelblok voor deelname, dat heeft Moos later schoorvoetend moeten toegeven. Dat er toen een draaiboek cq. blauwdruk is gemaakt heeft volgens With Hindsight Capital juist daarmee te maken.

Het boek is toe aan een grondige update...

P.S.: net van dalinkje gebruik gemaakt om de toch al te grote positie... verder uit te breiden.Mooi om te zien dat je toch wel long bent ondanks negatieve punten haha. Of is het voor jou meer zo, als ze deze punten oplossen wordt het helemaal een all-in game?

Wellicht kunnen ze iemand inhuren van McDonalds, wat zij hebben gedaan met standaardisatie en mega-uitrol globaal is ongekend. Maar dat soort toppers CEO's zijn onbetaalbaar wss haha.

En wat betreft de reactie hierboven over 5G van Jopie1962: we zijn geen masten meer nodig.... Enige wat ik daar op zeg, is dat je het dan helemaal fout ziet. 5G gaat voor een enorme verdichting van het masten netwerk zorgen. Locaties is alles! Er zijn er alleen maar meer nodig. tweakers.net/nieuws/138869/providers-...

Die mastlocaties zijn juist de crux. Provides hebbbn en-masse de torens verkocht en leaseback gedaan. Terwijl die masten juist de 'fysieke' moat zijn. Heb je eenmaal een mast staan, gaat niemand (mag niemand) er een tweede naast bouwen. Vervolgens huur je locaties voor je 4g/5g antennes waarbij je na het break-even point (2 providers per mast) bij een derde provider de omzet rechtstreeks naar netto winst gaat.
Vergelijkbaar bij sportscholen, bij 2000 leden break-even. Nog eens 500 extra leden zorgen voor marginale extra kosten en gaan daarmee rechtstreeks naar netto winst.
The Third Way...
0
quote:

domin8tor schreef op 7 mrt 2019 om 23:24:


[...]

Mooi om te zien dat je toch wel long bent ondanks negatieve punten haha. Of is het voor jou meer zo, als ze deze punten oplossen wordt het helemaal een all-in game?
....


Voor alle duidelijkheid: ik vind het verdienmodel schitterend en ben too long. Een beetje visseislatijn: Kheb zelfs mogen bijdragen aan het bekeren van voormalig somberaar Analytisch Denker tot believer.

Naast de eerdere fundamentele zaken speelt als aandachtspunt wel mee dat de waardering al behoorlijk op de muziek voorloopt. P/E’s zijn bij dit soort bedrijven bijna irrelevant, maar wanneer je bv. kijkt naar EV / ebitda aangepast voor maturiteit van alle clubs, dan nog is het aan de hoge kant...
AnalytischDenker
0
quote:

domin8tor schreef op 7 mrt 2019 om 10:03:


[...]

Niet zo gek dat de groei procentueel kleiner wordt wanneer je base toeneemt. Vergeet dat niet.
Ten tweede, wij kunnen wel roepen we willen 150 / 175 sportscholen. Maar je moet maar net die capaciteit hebben van bouw/installateurs/machines. Dus heel hard roepen van 'ik wil er 200' maakt dat die partijen ook hun prijzen gaan verhogen. Belangrijkste in mijn optiek is die winstgevendheid. Dat die schuldgraad dan wat zakt is een tweede. Ga niet sportscholen uitrollen, die te duur zijn, om die schuld maar boven de 2 te houden. Desnoods eigen aandelen inkopen om overtollig cash kwijt te kunnen.

Landjepik is verstandig mijn insziens. Je kunt proberen alles tegelijk te doen, in frankrijk 50 en spanje 50, met het risico dat je beide niet volledig wint.

Denk dat die keuze dan wellicht inderdaad te wijten is aan interne organisatie, hoe hard kan je groeien. Maar dat ligt ook zeker bij externe partijen / contracteurs die ze hebben. Bouwcapaciteit is enorm schaars, idealiter rol je uit in laagconjunctuur.

Andere optie dan wellicht vanuit franchising je uitrol te stimuleren. Maar dit maakt de organisatie wel weer wat complexer. Keuzes, maar ik ben niet ontevreden met 125 stuks. Vind dit een redelijke versnelling die behapbaar is.

Blijft een supermooie business met 'fysieke' moat. Eens je er staat, ontkom je er niet meer aan. Zie ook aandeel AMT american Tower, die telefoonmasten kan geen enkele telecom boer meer omheen. In dat opzicht is celnex wellicht ook interessant?


Ik vind dit een zeer goede post. AB daarvoor.

Ik heb in mijn carrière aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om een snelle expansie van een locatiegebonden business te doen en tegelijkertijd de strategie, cultuur en operationele excellentie te blijven bewaken. 150 tot 175 Health Clubs openen klinkt heel mooi. Maar het gevaar dat je verkeerde locaties kiest, te hoge (bouw-)kosten maakt, nieuwe medewerkers onvoldoende traint, de cultuur onvoldoende bewaakt wordt bij een te snelle groei te groot. 125 sportscholen openen in 2019 is prima.

Verder begrijp ik niet zo goed waar die vrees voor mindere groei vandaan komt. Kwartaal op kwartaal was de omzetgroei nog exact op het niveau van het verleden. En ik verwacht dat met 125 nieuwe Health Clubs dat die omzetgroei ook in 2019 gehandhaafd blijft:

Kwartaal op Kwartaal omzetgroei:

Q1 2016
Q2 2016 4,63%
Q3 2016 3,00%
Q4 2016 7,36%
Q1 2017 9,86%
Q2 2017 2,86%
Q3 2017 3,67%
Q4 2017 7,32%
Q1 2018 5,23%
Q2 2018 5,18%
Q3 2018 3,70%
Q4 2018 9,21%

Onder de regenboog
0
Aangezien wij alleen investeren in starters leek ons dit bedrijf paar jaar geleden de moeite om in te investeren en te volgen. Die keuze blijkt positief en zal de aankomende jaren met de uitrol in Zuidelijke landen alleen maar sneller gaan. Zelf woonachtig deels in NL en FR volg ik ze in het zuiden tijdens het sporten (PAU ). Weinig sport clubs clubs in Frankrijk en de Fransen zijn nou eenmaal gek op "ketens" en niet op kleine particulieren bedrijven. Door de prijs laag te houden zal er tijdens een economische teruggang een run komen op dit soort clubs. Juist dit laatste maakt het bedrijf voor ons interessant om dat bij een crisis het aantal leden alleen maar zal toenemen. Nu zie je in steden nog sportscholen die boven de 40/50 euro rekenen per maand, als de economie terug loopt zijn de luxe clubs de eerste die gaan vallen en blijven voor de sport verslaafden zoals ik en andere de Basic-Fit clubs over. Wij zijn blij dat het aandeel op dit moment relatief laag staat, met dank aan de azijnpissers en korte termijn denkers. Voor mensen met een super lang uithoudingsvermogen, koop aandelen.......ga lekker sporten voor een paar jaar en kijk pas om na 2 tot 3 jaar. Wij begonnen met ooit te wandelen bij 14,50 en lopen nu rond de 25/30 Euro. Naar ons inzien voor de lange termijn tot zeker 35 euro een veilig inkoop moment. Na Frankrijk en Spanje volgen waarschijnlijk de overige Zuidelijke landen. Voor lange termijn beleggers lees je ook in "Accsys Technologies", prima aandeel voor en tijdens een crisis. Goedkoper hout met de kwaliteit van hardhout. De waarheid niet in pacht, dus ik sta geheel open voor inhoudelijke opmerkingen. Gr.
The Third Way...
0
Klinkt verstandig en klaarblijkelijk zijn jullie een hele club i.p.v. individu. Welkom, goed om jullie erbij te hebben. Heel benieuwd naar hoe jullie kwantitatief de bedrijfswaardering benaderen?

De meesten ik incluis vinden dat niet zo eenvoudig...
Esmania
0
The Third Way...
0
Uit de bovenstaande reacties begrijp ik dat ik hier de enige blijf die aanmerkingen heeft op bepaalde zaken zoals groei, schuldgraad en waardering. Voorheen hoorden daar ook bankrelaties en pricing bij, maar die zijn nu verbeterd in de richting die ik vooraf ook voorstond.

Opvallend genoeg zijn groei en schuldgraad zaken waar ook management aangegeven heeft die als kernpunten te zien, en zo ook het analistengilde in de laatste call.

Een afwijkende mening zoals hier geetaleerd waardeer ik omdat die tot reflectie cq. twijfel aanzet en ik blijf die dan ook met plezier volgen. Inhoudelijk zal ik echter niet tot nauwelijks meer reageren...
Ferdinand 62
0
ING gelooft in ieder geval in een veel hogere koers en goede vooruitzichten.

11-3-2019 10:48:32

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Basic-Fit
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Basic-Fit verhoogd van 34,00 naar 38,25 euro, met handhaving van het koopadvies, na de jaarcijfers. Dat bleek uit een rapport van de bank.

Volgens de analisten speelt bij Basic-Fit het veroveren van landen een belangrijke rol. Ze verwelkomen daarom de sneller dan verwachte stijging van het marktaandeel en de versnelling van de uitrol van nieuwe fitnesscentra, waardoor de kasstroom naar voren wordt gehaald.

Omdat de economische cijfers van de fitnessclubs die al langere tijd open zijn verder verbetert en het rendement per lid ook stijgt, blijft ING geloven in het groeiverhaal en aanhoudende winstgroei met percentages in de dubbele cijfers.

De waardering van het aandeel blijf zeer aantrekkelijk, volgens ING. De marktwaarde bedraagt minder dan negen keer het EBITDA-resultaat in 2019.

Basic-Fit stond maandag 0,2 procent lager op 28,40 euro, in een iets hogere Smallcap-index.
AnalytischDenker
0

Adviezen zakenbanken 2019

08-mrt ING Kopen € 38,25
06-mrt Morgan Stanley Equalweight € 32,00
06-mrt KBC Kopen € 35,00
04-feb De Groof Petercam Kopen € 32,00
28-jan Citi Group Kopen € 32,00
25-jan Kepler Chevreux Kopen € 34,40
22-jan ABN AMRO Kopen € 34,00
16-jan Berenberg Houden € 28,00

Gemidddeld koersdoel € 33,21

Onder de regenboog
0
quote:

The Third Way... schreef op 10 mrt 2019 om 09:05:


Uit de bovenstaande reacties begrijp ik dat ik hier de enige blijf die aanmerkingen heeft op bepaalde zaken zoals groei, schuldgraad en waardering. Voorheen hoorden daar ook bankrelaties en pricing bij, maar die zijn nu verbeterd in de richting die ik vooraf ook voorstond.

Opvallend genoeg zijn groei en schuldgraad zaken waar ook management aangegeven heeft die als kernpunten te zien, en zo ook het analistengilde in de laatste call.

Een afwijkende mening zoals hier geetaleerd waardeer ik omdat die tot reflectie cq. twijfel aanzet en ik blijf die dan ook met plezier volgen. Inhoudelijk zal ik echter niet tot nauwelijks meer reageren...
Wat jammer dat u beslist "niet of nauwelijks" meer te reageren. Juist afwijkend inzicht bepaald de juiste koers. Zelf probeer ik altijd zonder emotie te beleggen en ben juist altijd op zoek naar de mening van andere. Zolang men respect heeft voor een ander zijn inzicht en niet altijd zijn eigen koers "waarheid" volgt, ziet men de dingen juist helder. Ik ben meer het type dat als ik aandelen koop een bezoekje te brengen aan het bedrijf en te kijken hoe men werkt, dus ook te zien en te voelen. Bij Basic-Fit bezoek ik diverse sportscholen om dat ik toch moet sporten en ben werkelijk verbaasd over de kwaliteit , snelheid en het aantal leden wat daar naar binnen loopt. Een ongelooflijk sterk merk, laag in prijs en alles wat een mens moet hebben om te sporten. Het aantal overlopers van duurdere clubs zie ik voor mijn ogen voltrekken, dan kan ieder mens wel afvinken wat erg gebeurd bij een komende werkeloosheid gebeurd. Frankrijk kent geen verslaving aan sport in clubs, die moet zich nog voltrekken en dat gebeurd dus nu met Basic-Fit. Alle landen ten Zuiden van NL kennen meer werkeloosheid en armoe, juist deze landen zijn geschikt voor "Basic"-Fit. Waar armoede is zijn de prijzen lager, de grond en gebouwen goedkoper en de uitrol voltrekt zich veel sneller en er is geen of nauwelijks concurrentie. Dat ING de prijs op richting 38 zet verbaasd mij niets. Binnen paar jaar minimaal 55 Euro, moeten we wel een crisis krijgen ;-) dat helpt bij dit aandeel.
[verwijderd]
0
Wat een raar koersverloop weer, cijfers oke en een mooie koersdoel verhoging van ING naar ruim 38 euro, dat is 10 euro boven de huidige koers! Zowat 37% potentie
Peter2meter
0
geduld, als de AEX zakt en het sentiment minder wordt duiken mensen in veiligere havens en daar is BF er een van
AnalytischDenker
0

Best indrukwekkende groeicijfers:

Omzet
2016 € 259,0 miljoen
2017 € 326,0 miljoen + 26%
2018 € 402,0 miljoen + 23%

Adjusted Ebitda
2016 € 80,0 miljoen
2017 € 100,5 miljoen + 26%
2018 € 124,0 miljoen + 23%

Aantal clubs
2016 419
2017 521 + 24%
2018 629 + 21%

Aantal leden
2016 1,21 miljoen
2017 1,52 miljoen + 26%
2018 1,84 miljoen + 21%

Peter2meter
0
[quote alias=AnalytischDenker id=11482733 date=201903141513]

Best indrukwekkende groeicijfers:

Omzet
2016 € 259,0 miljoen
2017 € 326,0 miljoen + 26%
2018 € 402,0 miljoen + 23%

Adjusted Ebitda
2016 € 80,0 miljoen
2017 € 100,5 miljoen + 26%
2018 € 124,0 miljoen + 23%

Aantal clubs
2016 419
2017 521 + 24%
2018 629 + 21%

Aantal leden
2016 1,21 miljoen
2017 1,52 miljoen + 26%
2018 1,84 miljoen + 21%


De koers ontwikkeling idem dito over deze jaren. Van circa 12,50 naar circa 28
Ontwikkeling van groei blijft aanhouden. BF blijft clubs openen dus koersdoel van ING kan ik me prima in vinden
Wilbar
0
Berenberg verhoogt het koersdoel voor BasicFit van 28 naar 32 euro. Berenberg roemt het solide businessmodel.

Bron: Bolero.be / blog 09:10
www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog
DeZwarteRidder
0
voda
0
Basic-Fit tekent deal met Heroic Sport

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 14:57 | Views: 136

Basic-Fit 14:46
28,65 -0,25 (-0,87%)

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit gaat een samenwerking aan met het Franse Heroic Sport. Dat maakte de fitnessketen bekend. Er werden geen financiële details gemeld over de samenwerking.

Heroic Sport is een producent van sportdrankjes. De drankjes zullen beschikbaar komen in de clubs van Basic-Fit in Frankrijk en Spanje.
AnalytischDenker
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 14 mrt 2019 om 15:13:Best indrukwekkende groeicijfers:

Omzet
2016 € 259,0 miljoen
2017 € 326,0 miljoen + 26%
2018 € 402,0 miljoen + 23%

Adjusted Ebitda
2016 € 80,0 miljoen
2017 € 100,5 miljoen + 26%
2018 € 124,0 miljoen + 23%

Aantal clubs
2016 419
2017 521 + 24%
2018 629 + 21%

Aantal leden
2016 1,21 miljoen
2017 1,52 miljoen + 26%
2018 1,84 miljoen + 21%
Ik ben er bij het jaarverslag 2017 door forumlid The Third Way op attent gemaakt - ere wie ere toekomt - maar onderstaand vind ik echt een eye-opener in het jaarverslag 2018:

Growth through maturation of existing network
Once we open a club, it generally takes an average of 24 months for a club to mature. In this period, the club ramps up membership to an average of around 3,300 members, after which growth levels remain relatively stable. This means that even if we were not to open any new clubs Basic-Fit would still see considerable revenue and profit growth over the next 24 months. So, based on the number of clubs at the end of 2018, our club EBITDA could increase by an additional €68 million to €245 million, without us opening a single new club.

Dus als Basic Fit zou stoppen met het openen van nieuwe Health Clubs dan zouden ze over twee jaar op een winst per aandeel van circa € 1,85 zitten.

Nu is stoppen met openen van Health Clubs geen goed idee, want dan wordt het groeimodel onderbroken. Het geeft echter wel een beeld van het enorme winstpotentieel van Basic Fit in de toekomst.

565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Basic-Fit Meer »

Koers 27,300   Verschil -0,65 (-2,33%)
Laag 27,000   Volume 224.742
Hoog 28,200   Gem. Volume 97.405
23-okt-19 17:38
label premium

Basic-Fit: Overdreven afstraffing

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium