Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,760 16 apr 2024 17:39
  • -1,760 (-6,90%) Dagrange 23,550 - 24,370
  • 8.435.640 Gem. (3M) 2,3M

ARCELOR MITTAL mei 2016

4.329 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 217 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 30 april 2016 15:17
    Bij mij is het over een uurtje of drie al mei, dus ik gooi hem er alvast maar in.

    Allereerst natuurlijk een iedereen heel veel succes met dit aandeel, al of niet in de stukken zelf, hetzij in opties calls of puts, al of niet long of short of maar EVEN aan de zijlijn.
    En natuurlijk reikhalzend uitkijkend naar de ciifers op een paar dagen, spannend hoor, je moet wel stalen ballen hebben lees ik vaak hier.

    Dat we vanaf nu omhoog en omlaag gaan, poneer ik hier maar niet, dat mogen jullie doen, ik ben er al benieuwd naar.

    Ik begin met een interessante vraag over put-opties om de MT aandelen te beschermen tegen koersdaling. Vergeef me dat ik de vraag iets breder trek en ook een paar alternatieven schets.

    quote:

    ferry99 schreef op 30 april 2016 12:29:

    Kan iemand mij een tip geven over put opties. Ik bezit 15k AM aandelen.

    In de zomer mn aandelen niet gedekt met put opties, waardoor ik in de diepte punt op -80% stond.

    Dit wil ik voor in de toekomst voorkomen.
    Ik denk dat je vanaf nu weinig kans maakt op weer een -80% verlies, dan zou de koers naar de 1,00 moeten gaan, maar theoretisch gezien, zeg nooit nooit.

    Nu is het even de vraag wat je precies wilt, je zegt dus je aandelen afdekken met puts. Dus kennelijk ben je bang voor een daling of wil je in ieder geval het risico van een daling uitsluiten.
    Dat kan in ieder geval GEDEELTELIJK met de aankoop van put-opties.
    Ik zeg nadrukkelijk gedeeltelijk want verzekeringen hebben een prijs, de prenie van de put-opties.

    Ik geef tussendoor alvast even een overzicht van de CALL- en PUT-opties van september 2016, want je hebt het er over dat je gedurende de zomer beschermd wilt zijn.

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/11895/Arcelo...

    Neem nu vanaf zeg 4,80 de put september 4,80, daar betaal je dus circa 0,62 voor, dat betekent dat je een bescherming hebt ONDER de 4,18 en dan pas je voordeel begint te lopen.

    Als je echt BANG bent, is er maar 1 advies, verkoop je aandelen.
    Maar dan mis je een eventuele stijging, in plaats van de aandelen, kun je daarvoor calls kopen, bijvoorbeeld de september 2016 5,00 voor circa 0,70. Ook hier betaal je dus een premie waarbij het aandeel dus eerst naar 5,70 moet stijgen voor dat je er iets aan hebt.

    Je ziet wel, het is niet allemaal rozegeur en maneschijn, dat KOPEN van opties.
    In plaats daarvan zou je ook opties kunnen VERKOPEN.
    Bijvoorbeeld, twee alternatieven:
    1 - HOUD de aandelen en verkoop de callopties, dus die sept 5,00 voor 0,70, je krijgt dan in ieder geval 0,70 premie en bent eigenlijk dan beschermd tot huidige koers 4,93 - 0,70 = 4,23. Maar je mist wel een stijging boven de 5,70
    2 - VERKOOP de aandelen en verkoop de put-opties, dus die sept 4,80 voor 0,62, je krijgt dan in ieder geval 0,62 premie en als de koers echt gaat dalen, heb je de aandelen terug voor 4,80 - 0,62 = 4,18. Maar ook in dat geval mis je een grote stijging boven de circa 5,50.

    Alles zonder transactielosten gerekend, want die verschillen per bank/broker. Wel kun je in grote lijnen zeggen dat het KOPEN van opties over het algemeen geld kost en vaak waardeloos aflopen, tenzij je de timing en richting echt helemaal goed hebt. En het VERKOPEN van opties vaak meer oplevert, tenzij je de timing en richting helemaal fout hebt.

    Succes met je keuze, laat het maar eens weten, zal dan wel de MEI-draad worden. Zal ik hem alvast aanmaken ? Bij mij is het al 21.00 in de avond dus.

    En hier is die MEI-draad al :-)
  2. forum rang 6 NewKidInTown 30 april 2016 15:56
    Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden met opties, ik voeg er nog 1 toe voor de OPTIMISTEN en 1 voor de PESSIMISTEN.

    1 - je bent erg optimistisch op dit aandeel, en je zou heel blij zijn als we de komende 5 maanden, dus tot september naar de 6,20 gaan.
    KOOP de calls september 5,00 voor 0,70 en
    VERKOOP de calls september 6,20 voor 0,25

    Je betaalt dan 0,70 - 0,25 = 0,45 en hebt voordeel als de koers boven de 5,45 staat in september en loopt de eventuele extra stijging boven de 6,20 mis. Maar bij een stijging boven de 6,20 levert het je 1,20 op terwijl je slechts 0,45 hebt betaald, ergo circa 166% winst afgezien van transactiekosten.

    2 - je bent erg pessimistisch op dit aandeel, en je verwacht de komende 5 maanden, dus tot september een forse daling tot onder de 4,00.
    KOOP de puts september 4,80 voor 0,62 en
    VERKOOP de puts september 4,00 voor 0,40

    Je betaalt dan 0,62 - 0,40 = 0,22 en hebt voordeel als de koers onder de 4,58 staat in september en loopt de eventuele extra daling onder de 4,00 mis. Maar bij een daling onder de 4,00 levert het je 0,80 op terwijl je slechts 0,22 hebt betaald.

    Ach, weet je wat, ik doe er nog eentje bij voor de zelfde prijs (gratis dus), want ik ben de beroerdste niet (er zijn er nog beroerder, zeggen ze).

    Je bent wel enigzins positief op het aandeel, wilt niet veel investeren maar bent wel bereid om risico te lopen.
    Ga voor een "synthetisch aandeel",
    je koopt de calls, bijvoorbeeld de sept 5,00 en
    je verkoopt de puts de sept 4,80

    kijk zelf even wat het je kost of oplevert aan premie, staat hier boven.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 1 mei 2016 08:02
    Ik heb geprobeerd om het mei-draadje iets uitgebreider en inhoudelijker te beginnen dan het april-draadje:

    quote:

    snipper schreef op 31 maart 2016 17:47:

    ..nw draadje..
    Kennelijk heb ik het verkeerd ingeschat, OF geen belangstelling OF te hoog gegrepen.

    Ik stel voor, laten we maar weer als van ouds doorgaan hier, dus ongeveer zo:

    Poster ABC: We gaan binnenkort sky-high, naar de TIEN, je moet er snel bij zijn, kopen nu het nog kan, voor een lage prijs.

    Poster XYZ: We gaan binnenkort deep down, naar de EEN, je moet er snel vanaf, lozen nu het nog kan, voor een hoge prijs.
  4. Gevelboer 1 mei 2016 08:43
    Hi Kid,
    Je opening vind ik juist geweldig!!
    Omdat het nog geen mei was was het april draadje nog operationeel natuurlijk :-)

    Nog niet zo lang volg ik Arcelor Mittal.
    Ondanks dat de koers momenteel nog steeds heel mooi in het opgaande trendkanaaltje zit is het hierin voor het eerst dat en topje lager ligt dan het voorgaande topje.
    Is dit het begin van een correctie'tje of gewoon een dagje meelopen met het sentiment? Durf hierop nog niet echt een voorspelling van de bewegingrichting te doen.
    Reken ik op een positieve effect van de cijfers. Maar heb voor de zekerheid met het kopen van puts en het neerzetten van een stop-loss het risico wat teruggebracht.

  5. forum rang 6 gpjf 1 mei 2016 10:20
    Inderdaad KdBackInTown, je bijdragen zijn bij de start van deze maand zeker te waarderen. Meer inhoudelijke discussie maakt het draadje interessanter. Helaas doe ik niks in opties, dus aan mij is het eerste stuk niet echt besteed maar dat zegt natuurlijk niks. Je andere bijdrage tracht een beeld te krijgen van de verwachtingen . De lange termijn vind je eigenlijk in het draadje koersdoel december 2016. Je ziet dat ik daar ook nogal voorzichtig ben met een koersdoel dat sky high is. Toch vind ik dat Arcelor het vooralsnog niet slecht heeft gedaan in de afgelopen tijd na de emissie. Voor de korte termijn, laten we zeggen de komende 3 maanden zou ik blij zijn als ze al de 5,75 halen en daar rondom blijven hangen. Ik zie naast de gewoonlijk zomereik , ook nog wel wat beren door het referendum in Groot Brittanië. Ik hoop het niet maar ik twijfel. In september, reken ik op concrete acties om de staalindustrie in Europa echt te ondersteunen en misschien ben ik dan met met koersdoel van 6,50 euro eind van dit jaar iets te voorzichtig maar we zullen zien.
  6. [verwijderd] 1 mei 2016 12:22
    Mensen die niet tegen schommelingen van 25% kunnen beleggen beter niet in aandelen. Ik gebruik puts om mij te beschermen tegen doemscenario's. En daarmee bedoel ik voor het geval MT sterk onder de 3,4 EUR zou gaan (bvb tot 2,5 of 2 EUR). Je weet nooit dat de prijs van ijzer terug in elkaar zakt, de economie van China sterk afneemt, een of andere globale ramp/ nieuws, enz ... Voordeel? De puts heb ik gekocht aan slechts 6 cent. En laat MT gerust maar schommelen tussen 3,5 EUR een 5,5 EUR :-)
  7. forum rang 7 rene l 1 mei 2016 13:01
    De aap werd vanmorgen ook flink op de hak genomen bij harige Harrie.
    Wat een beestenbende.

    Ik keek gisteren nog even naar RTL7 Teletext pagina 517, heel apart voor de vrijdag, ik meende de contouren van een draak te zien.

    Een flinke staart die als een streep naar beneden ging, daarna een bolle rug die tegen de lunchpauze over ging naar schouderformatie die weer iets hoger lag. De stemming zat er goed in en de draak stak in ongekende eurofie zijn nek uit tot grootte hoogte en aan het eind spuwde zijn bek vuur.

    Tja denk ik dan, dit straalt vertrouwen uit.
    Vandaag is het 1 mei, de dag van de arbeid de start van de tulpenrally.
    De 50 Plus Partij is er zelfs voor jongeren.
    Wat worden we toch bedonderd door Draakkie met zijn Noord-Zuid Route, we worden stelselmatig leeggeroofd en pikken het blijkbaar, wat zijn we toch een stel schapen die blindelings met de kudde meelopen.

    Ik ben een hele andere belegger dan New Kid on the block, met een put zit je meestal goed, inderdaad als je ze schrijft, aan de andere kant, met een geschreven call zit je ook meestal goed, niet zoals bij Wiebert, hij zit altijd goed.
    Ik schrijf meestal ver weg, niet naar Tailand, maar gewoon om dicht bij huis de zaak aan het draaiende te houden.

    Mittal loopt lekker door, binnenkort weer cijfers, de verwachtingen zijn niet al te hoog, ik zie nog geen crashgevaar.
    De beurs blijft echter een mooi avontuur.

    www.youtube.com/watch?v=QtXby3twMmI

  8. [verwijderd] 1 mei 2016 15:10
    De long term-TA zal binnenkort wat meer mensen kunnen aanspreken om mee te doen lijkt me.

    1) vooruitzichten na kwartaalcijfers

    2)de 200d SMA (simple moving average) is momenteel 4,98. Kan als nieuwe steun beschouwd met wat tijd.

    3) soft-golden cross
    De 150dagen SMA is nu 4,22
    De 50dagen SMA is nu 4,21
    Dus die staan op doorbreken. Normaal wordt meer naar de 50 en 200 gekeken maar dat is nog 2-4 weken weg lijkt me.
  9. forum rang 6 NewKidInTown 1 mei 2016 16:18
    quote:

    rene l schreef op 1 mei 2016 13:01:

    Ik keek gisteren nog even naar RTL7 Teletext pagina 517, heel apart voor de vrijdag, ik meende de contouren van een draak te zien.

    Een flinke staart die als een streep naar beneden ging, daarna een bolle rug die tegen de lunchpauze over ging naar schouderformatie die weer iets hoger lag. De stemming zat er goed in en de draak stak in ongekende eurofie zijn nek uit tot grootte hoogte en aan het eind spuwde zijn bek vuur....

    Het zo vaak noemen van draak, doet mij denken aan vroegere (vrsa) tijden, het zal toch niet ?
4.329 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 217 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links